Rolul rinichilor este de a curata sangele, de a elimina substantele reziduale, de a filtra lichidele si de a mentine un echilibru intre sarea si mineralele din organism, contribuind astfel la reglarea tensiunii arteriale. De obicei, daca sangele se acidifiaza sau lichidele baute au pH-ul mic (sunt acide), exista mari sanse pentru formarea de cristale in rinichi.
În funcţie de dimensiunile acestor cristale, ele pot provoca mici rani care duc la sângerări în urină, durere, uneori greaţă şi vomă sau se pot bloca pe traiect, necesitând intervenţia urologului. Blocarea completă a unui rinichi, situaţie numită „blocaj renal", poate duce, în timp, la pierderea completă a funcţiei acestuia sau, mai grav, la infectarea urinei care stagnează. Infecţia se poate răspândi apoi în organism, provocand septicemie. Fără o intervenţie rapidă, ea poate fi fatală.
Cauze fizice
- aportul insuficient de lichide. Urina conţine anumite substanţe care împiedică acumularea cristalelor în rinichi. Dacă nu bem lichide (2 litri/zi), nu producem suficientă urină pentru a preveni apariţia calculilor.
- consumul in exces al proteinelor animale (carne, grasimi)
- consumul excesiv de sare sau produse sarate: seminte, alune, chipsuri, pufuleti, popcorn, etc
- produsele bogate in oxalati sporesc formarea pietrelor: cacao, cafea, rubarba, spanac, ceai negru, sucuri carbogazoase, ciocolata si macris
- produsele cu concentratie sporita a zaharului (prajituri, dulceturi, ciocolata) sporesc nivelul calciului in urina, ceea ce duce la formarea pietrelor la rinichi
- statistic, oamenii care consuma mult alcool au calculi la rinichi
Se observa cu usurinta ca toate aceste alimente sau bauturi sunt ACIDE !
Descarcati tabelul cu alimente acide si alcaline, aici !
Exista patru tipuri de pietre la rinichi:
1. Cele formate din calciu sau oxalat de calciu sunt cel mai des intalnite. Creşterea concentraţiei de calciu în urină poate fi consecinţa deshidratării, aportului prea mare de vitamina D, unor boli precum cele renale (acidoză tubulară renală), hiperparatiroidiei sau cancerului şi medicamentelor de tipul diureticelor, antiacidelor şi steroizilor.
2. Pietrele struvitice contin magneziu cristalizat si amoniac. Acestea se formeaza mai ales dupa infectii bacteriene ale tractului urinar. Pot ajunge la dimensiuni mari si apar mai frecvent la femei.
3. Pietrele din acid uric apar la persoanele care au o aciditate ridicata a urinei.
4. Pietrele din cistina sunt destul de rare. Ele se formează la persoanele cu o boală genetică numită cistinurie.
Cauze mentale si emotionale
Calculii renali, au legătură cu rinichii, care sunt sediul fricii. Reprezintă o masă de energie solidificată, creată din gânduri, frici, emoţii şi sentimente agresive faţă de cineva sau faţă de o situaţie. Rinichiul fiind un filtru al emoţiilor şi deşeurilor corpului, abundenţa sărurilor de acid uric indică o cantitate mare de sentimente agresive solidificate, reţinute de mult timp. “Trăiesc frustrări şi sentimente agresive in relaţiile mele, de atât de mult timp, încât atenţia mea s-a fixat pe acestea”. Viaţa mea afectivă este un eşec şi îmi spun că fericirea este doar pentru alţii. Există diverse trăsături de caracter care pot cauza calculi: sunt foarte autoritar, foarte sever faţă de mine insumi şi faţă de ceilalţi, rămân foarte ancorat in trecut, imi lipsesc voinţa şi increderea. Sunt foarte drastic in opiniile şi în alegerile mele. Calculii renali implică adeseori un conflict interior între voinţa mea şi deciziile mele, care determină un exces de autoritarism; deoarece mă consider slab şi imi este frică, imi "mobilizez” toate forţele disponibile, in acelaşi loc pentru a indeplini anumite sarcini, iar după trecerea perioadei de stres, această concentrare se întăreşte şi formează calculi. Mi-am reprimat intreaga spontaneitate, care s-a întărit, pentru a trăi in funcţie de ceilalţi. Totul este calculat, planificat din avans pentru a evita surprizele şi pentru a-mi oferi un sentiment de control asupra vieţii mele. Energiile mele creative şi agresivitatea se acumulează în acelaşi timp. Toate cuvintele nerostite care cer să iasă afară, să se exprime şi care sunt reţinute, se transformă în calculi renali. Am tendinţa să trăiesc izolat şi mă simt vinovat sau incapabil să comunic. Îmi interzic multe lucruri.
Atitudine sanatoasa
Accept să imi regăsesc o anumită pace interioară. Ar trebui să nu mai insist atat de mult pe anumite situaţii conflictuale şi pe anumite probleme, deoarece, dacă voi continua astfel, mă impiedic să merg mai departe. Trebuie să le rezolv definitiv, să văd viitorul cu calm şi deschidere. Este vorba despre conştiinţă şi atitudine. Trăiesc intr-un mod spontan, ca un copil, iar viaţa mea va fi plină de fericire şi de surprize.
Tratamente si terapii naturiste pentru eliminarea nisipului si a pietrelor
Consumati mai multa apa potabila (de preferat alcalina, cu pH-ul peste 7) si ceaiuri, dar si sucuri naturale cu lamaie (limonada) care au rolul de a stimula eliminarea pietrei.
În tratamentul calculilor renali, se pot folosi plante cu acţiune diuretică, antiseptică, antiinflamatoare şi antispastică la nivelul căilor urinare. Astfel, măceşul are rol antiinflamator, diuretic şi de dizolvare a calculilor, zămoşiţa elimină nisipul şi calculii mici şi are efect antiinflamator, mesteacănul este foarte eficient în eliminarea apei şi excesului de acid uric, iar urzica vie/moartă, papadia şi coada-calului sunt bune diuretice. Este indicată folosirea a cel putin trei din aceste plante, în amestec, sub formă de infuzie sau de decoct, într-o cantitate de 3-4 căni pe zi.
Timp de 15 zile, se consuma extract de seva de mesteacan (copiii: 2-3 linguri/zi, adultii: 100-150 ml/zi) plus ceaiuri specifice: matase de porumb, cozi de cirese, pir, brusturel, ghimpe.
Perioada de recoltare a sevei incepe din luna martie si pana la aparitia primelor frunzulite. Dupa acest moment, ea nu mai are efecte terapeutice. Recoltarea se va face de la arbori maturi prin gaurirea trunchiului pe o adancime de 3-5 cm sau prin taierea unei ramuri tinere. Dupa ce s-a incheiat recoltarea sevei, orificiul se inchide cu un cep, pentru a feri astfel arborele de daunatori.
Imediat dupa ce seva a fost recoltata, trebuie sa fie transferata in sticle de dimensiuni mici si apoi inchise etans. Astfel, se poate pastra la frigider pentru 1-3 zile fara a-si pierde proprietatile terapeutice. In momentul in care o sticla este deschisa, seva trebuie sa fie consumata imediat pentru a nu se degrada.
Ceaiul din radacina sau frunze de patrunjel zdrobeste calculii. Se bea o cana pe zi ceai din frunze sau se face o licoare mai concentrata dintr-o jumatate de kg de radacina de patrunjel care se fierbe cu un litru de apa pana scade la jumatate.
Tinctura de ienupar are calitati antiseptice, diuretice, cicatrizante si ajuta la dizolvarea pietrelor de rinichi. Se iau 20-25 de picaturi de trei ori pe zi, diluate în 50 ml apa. Nu se administreaza mai mult de patru saptamâni fara consult medical. Acest tratament nu este indicat pentru diabetici sau femei insarcinate.
Seara se pun la inmuiat in 200 ml de apa rece 5 g de fructe de ienupar uscate. Dimineata se fierb la foc slab 10 minute. Se bea cate 1/4 pahar, de 4 ori pe zi, cu o ora dupa masa. Sau, se mesteca in gura fructele proaspete, incepand cu 4 bobite. Zilnic se adauga cate una, pana se ajunge la 13 bucati, apoi se scade numarul lor cu o bobita pe zi, pana la 4 fructe.
Sucul proaspăt de leuştean obţinut din 10 linguriţe la o cană cu suc de morcov ajută la dizolvarea calculilor renali şi previne formarea lor. Atunci când nu există leuştean proaspăt la îndemână, efecte excelente se obţin şi prin consumarea zilnică a 1-2 căni cu infuzie combinată, preparată din două linguriţe cu frunze şi seminţe uscate la 250 ml de apă.
Pentru eliminarea nisipului se foloseste o metoda rapida: 10 lamai se spala bine cu apa fierbinte si se dau prin masina de tocat. Se amesteca cu 2 litri de apa fiarta si racita, plus 2 linguri de glicerina si se lasa 30 de minute intr-un loc cald. Se strecoara si se bea cate un pahar la fiecare 10 minute. Tot amestecul trebuie baut in maxim 2 ore. Dupa ce ati baut toata cantitatea, se aplica pe rinichi o perna electrica fierbinte sau cateva sticle umplute cu apa fierbinte.
Pietrele la rinichi pot fi eliminate cu bobite mici de tamaie si ulei de masline. Tratamentul se tine 23 zile. In prima zi, se incepe cu un bob de tamaie invelit in miez de paine, care se inghite cu o lingurita de ulei de masline. A doua zi se iau doua boabe si se creste cu cate una in fiecare zi, pana la 12 bobite, cantitatea de ulei ramanand aceeasi. Din a 13-a zi, numarul bobitelor incepe sa scada, cate una pe zi. Este bine sa inghitim tamaia fara a o tine in gura, deoarece daca atinge dintii ataca smaltul. La sfarsit se face pauză o zi, după care trei zile se bea câte două căni cu ceai de pelin, dimineaţa şi seara.
Atenţie! În timpul acestui tratament nu se va consuma carne şi nici apă bogată în săruri minerale.
In caz de nisip si pietre la rinichi, nefrite si infectii urinare, dimineata, la orele 8 si la orele 11, se ia cate o lingurita de tinctura de tamaie diluata intr-un pahar de apa plata sau de izvor. Tratamentul dureaza 2-3 saptamani si se repeta de cate ori este necesar. Tamaia dezinfecteaza, cicatrizeaza si marunteste pietrele de la rinichi.
Tinctura se prepara prin combinarea a 10 lingurite de tamaie naturala cu un pahar de alcool de 90 de grade.
Terapia cu bors, cate 3 cani pe zi, timp de 21 de zile, curata rinichii si colonul, fiind eficient atat in cazul depunerilor oxalice cat şi fosfatice. De asemenea, borsul este fortifiant si întăreşte funcţia organelor interne.
In spitalul din Kremlin, destinat elitelor politice, bolnavilor li se administreaza un amestec din 300 ml suc de lamaie, 300 ml glicerina (din farmacie) si 600 ml apa distilata/demineralizata. Se bea cate o lingura, cu 30 minute inainte de masa. Inainte de consumare, amestecul se agita.
Se bea de trei ori pe zi cate un pahar de apa demineralizata (apa pura), in care se dizolva 1-2 lingurite de otet de mere. Remediul se ia vreme de o luna.
Consumul regulat de suc de ridiche neagra ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi, precum şi la prevenirea formării de noi pietre. Este unul dintre cele mai puternice remedii naturale pentru afecţiunile renale cauzate de pietre la rinichi. Se bea o jumătate de cană de suc de ridiche neagra, proaspat, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Se poate dilua cu apa demineralizata.
O terapie alternativa este si terapia cu peroxid de oxigen. O cura de cel putin 21 de zile îmbunătăţeşte considerabil starea rinichilor si elimina nisipul. In plus, aceasta terapie asigura vindecarea de orice infectie, virus sau bacterie, care apar de obicei in asemenea cazuri la nivelul rinichilor.
Indiferent de remediul folosit exista riscul ca pietrele sa se desprinda si sa provoace dureri. In caz de criza puternica apelati la medicamente antispastice, care combat spasmul ureterului şi dilată canalele îngustate. Din categoria acestor antispastice fac parte scobutilul, papaverina, atropina. De obicei o singura injectie cu scobutil si papaverina este suficienta. De asemenea, căldura aplicată local (sticle cu apă caldă, perne electrice) sau băile foarte calde ajută la dilatarea canalelor, eliminarea pietrei şi calmarea durerilor.
ATENTIE !
Daca tratamentele naturiste nu dau rezultate sau pietrele sunt foarte mari apelati la litotripsie: maruntirea sau pulverizarea calculilor urinari. Pulverizarea calculilor poate sa fie practicata cu ajutorul unei pense (litotripsie mecanica), cu ultrasunete (litotripsie ultrasonica), cu unde de soc repetate (litotripsie electrohidraulica) sau cu ajutorul unei fibre laser (litrotripsie cu laser), fara interventie chirurgicala si fara spitalizare sau anestezie generala.
Fragmentele sunt apoi eliminate in mod natural prin urina. Uneori apar dureri comparabile celor provocate de migrarea calculilor. Cele mai bune rezultate sunt obtinute pentru calculii de cel mult 2 centimetri in diametru. Unii calculi voluminosi sau foarte duri necesita mai multe sedinte de litotripsie.
În funcţie de dimensiunile acestor cristale, ele pot provoca mici rani care duc la sângerări în urină, durere, uneori greaţă şi vomă sau se pot bloca pe traiect, necesitând intervenţia urologului. Blocarea completă a unui rinichi, situaţie numită „blocaj renal", poate duce, în timp, la pierderea completă a funcţiei acestuia sau, mai grav, la infectarea urinei care stagnează. Infecţia se poate răspândi apoi în organism, provocand septicemie. Fără o intervenţie rapidă, ea poate fi fatală.
Cauze fizice
- aportul insuficient de lichide. Urina conţine anumite substanţe care împiedică acumularea cristalelor în rinichi. Dacă nu bem lichide (2 litri/zi), nu producem suficientă urină pentru a preveni apariţia calculilor.
- consumul in exces al proteinelor animale (carne, grasimi)
- consumul excesiv de sare sau produse sarate: seminte, alune, chipsuri, pufuleti, popcorn, etc
- produsele bogate in oxalati sporesc formarea pietrelor: cacao, cafea, rubarba, spanac, ceai negru, sucuri carbogazoase, ciocolata si macris
- produsele cu concentratie sporita a zaharului (prajituri, dulceturi, ciocolata) sporesc nivelul calciului in urina, ceea ce duce la formarea pietrelor la rinichi
- statistic, oamenii care consuma mult alcool au calculi la rinichi
Se observa cu usurinta ca toate aceste alimente sau bauturi sunt ACIDE !
Descarcati tabelul cu alimente acide si alcaline, aici !
Exista patru tipuri de pietre la rinichi:
1. Cele formate din calciu sau oxalat de calciu sunt cel mai des intalnite. Creşterea concentraţiei de calciu în urină poate fi consecinţa deshidratării, aportului prea mare de vitamina D, unor boli precum cele renale (acidoză tubulară renală), hiperparatiroidiei sau cancerului şi medicamentelor de tipul diureticelor, antiacidelor şi steroizilor.
2. Pietrele struvitice contin magneziu cristalizat si amoniac. Acestea se formeaza mai ales dupa infectii bacteriene ale tractului urinar. Pot ajunge la dimensiuni mari si apar mai frecvent la femei.
3. Pietrele din acid uric apar la persoanele care au o aciditate ridicata a urinei.
4. Pietrele din cistina sunt destul de rare. Ele se formează la persoanele cu o boală genetică numită cistinurie.
Cauze mentale si emotionale
Calculii renali, au legătură cu rinichii, care sunt sediul fricii. Reprezintă o masă de energie solidificată, creată din gânduri, frici, emoţii şi sentimente agresive faţă de cineva sau faţă de o situaţie. Rinichiul fiind un filtru al emoţiilor şi deşeurilor corpului, abundenţa sărurilor de acid uric indică o cantitate mare de sentimente agresive solidificate, reţinute de mult timp. “Trăiesc frustrări şi sentimente agresive in relaţiile mele, de atât de mult timp, încât atenţia mea s-a fixat pe acestea”. Viaţa mea afectivă este un eşec şi îmi spun că fericirea este doar pentru alţii. Există diverse trăsături de caracter care pot cauza calculi: sunt foarte autoritar, foarte sever faţă de mine insumi şi faţă de ceilalţi, rămân foarte ancorat in trecut, imi lipsesc voinţa şi increderea. Sunt foarte drastic in opiniile şi în alegerile mele. Calculii renali implică adeseori un conflict interior între voinţa mea şi deciziile mele, care determină un exces de autoritarism; deoarece mă consider slab şi imi este frică, imi "mobilizez” toate forţele disponibile, in acelaşi loc pentru a indeplini anumite sarcini, iar după trecerea perioadei de stres, această concentrare se întăreşte şi formează calculi. Mi-am reprimat intreaga spontaneitate, care s-a întărit, pentru a trăi in funcţie de ceilalţi. Totul este calculat, planificat din avans pentru a evita surprizele şi pentru a-mi oferi un sentiment de control asupra vieţii mele. Energiile mele creative şi agresivitatea se acumulează în acelaşi timp. Toate cuvintele nerostite care cer să iasă afară, să se exprime şi care sunt reţinute, se transformă în calculi renali. Am tendinţa să trăiesc izolat şi mă simt vinovat sau incapabil să comunic. Îmi interzic multe lucruri.
Atitudine sanatoasa
Accept să imi regăsesc o anumită pace interioară. Ar trebui să nu mai insist atat de mult pe anumite situaţii conflictuale şi pe anumite probleme, deoarece, dacă voi continua astfel, mă impiedic să merg mai departe. Trebuie să le rezolv definitiv, să văd viitorul cu calm şi deschidere. Este vorba despre conştiinţă şi atitudine. Trăiesc intr-un mod spontan, ca un copil, iar viaţa mea va fi plină de fericire şi de surprize.
Tratamente si terapii naturiste pentru eliminarea nisipului si a pietrelor
Consumati mai multa apa potabila (de preferat alcalina, cu pH-ul peste 7) si ceaiuri, dar si sucuri naturale cu lamaie (limonada) care au rolul de a stimula eliminarea pietrei.
În tratamentul calculilor renali, se pot folosi plante cu acţiune diuretică, antiseptică, antiinflamatoare şi antispastică la nivelul căilor urinare. Astfel, măceşul are rol antiinflamator, diuretic şi de dizolvare a calculilor, zămoşiţa elimină nisipul şi calculii mici şi are efect antiinflamator, mesteacănul este foarte eficient în eliminarea apei şi excesului de acid uric, iar urzica vie/moartă, papadia şi coada-calului sunt bune diuretice. Este indicată folosirea a cel putin trei din aceste plante, în amestec, sub formă de infuzie sau de decoct, într-o cantitate de 3-4 căni pe zi.
Timp de 15 zile, se consuma extract de seva de mesteacan (copiii: 2-3 linguri/zi, adultii: 100-150 ml/zi) plus ceaiuri specifice: matase de porumb, cozi de cirese, pir, brusturel, ghimpe.
Perioada de recoltare a sevei incepe din luna martie si pana la aparitia primelor frunzulite. Dupa acest moment, ea nu mai are efecte terapeutice. Recoltarea se va face de la arbori maturi prin gaurirea trunchiului pe o adancime de 3-5 cm sau prin taierea unei ramuri tinere. Dupa ce s-a incheiat recoltarea sevei, orificiul se inchide cu un cep, pentru a feri astfel arborele de daunatori.
Imediat dupa ce seva a fost recoltata, trebuie sa fie transferata in sticle de dimensiuni mici si apoi inchise etans. Astfel, se poate pastra la frigider pentru 1-3 zile fara a-si pierde proprietatile terapeutice. In momentul in care o sticla este deschisa, seva trebuie sa fie consumata imediat pentru a nu se degrada.
Ceaiul din radacina sau frunze de patrunjel zdrobeste calculii. Se bea o cana pe zi ceai din frunze sau se face o licoare mai concentrata dintr-o jumatate de kg de radacina de patrunjel care se fierbe cu un litru de apa pana scade la jumatate.
Tinctura de ienupar are calitati antiseptice, diuretice, cicatrizante si ajuta la dizolvarea pietrelor de rinichi. Se iau 20-25 de picaturi de trei ori pe zi, diluate în 50 ml apa. Nu se administreaza mai mult de patru saptamâni fara consult medical. Acest tratament nu este indicat pentru diabetici sau femei insarcinate.
Seara se pun la inmuiat in 200 ml de apa rece 5 g de fructe de ienupar uscate. Dimineata se fierb la foc slab 10 minute. Se bea cate 1/4 pahar, de 4 ori pe zi, cu o ora dupa masa. Sau, se mesteca in gura fructele proaspete, incepand cu 4 bobite. Zilnic se adauga cate una, pana se ajunge la 13 bucati, apoi se scade numarul lor cu o bobita pe zi, pana la 4 fructe.
Sucul proaspăt de leuştean obţinut din 10 linguriţe la o cană cu suc de morcov ajută la dizolvarea calculilor renali şi previne formarea lor. Atunci când nu există leuştean proaspăt la îndemână, efecte excelente se obţin şi prin consumarea zilnică a 1-2 căni cu infuzie combinată, preparată din două linguriţe cu frunze şi seminţe uscate la 250 ml de apă.
Pentru eliminarea nisipului se foloseste o metoda rapida: 10 lamai se spala bine cu apa fierbinte si se dau prin masina de tocat. Se amesteca cu 2 litri de apa fiarta si racita, plus 2 linguri de glicerina si se lasa 30 de minute intr-un loc cald. Se strecoara si se bea cate un pahar la fiecare 10 minute. Tot amestecul trebuie baut in maxim 2 ore. Dupa ce ati baut toata cantitatea, se aplica pe rinichi o perna electrica fierbinte sau cateva sticle umplute cu apa fierbinte.
Pietrele la rinichi pot fi eliminate cu bobite mici de tamaie si ulei de masline. Tratamentul se tine 23 zile. In prima zi, se incepe cu un bob de tamaie invelit in miez de paine, care se inghite cu o lingurita de ulei de masline. A doua zi se iau doua boabe si se creste cu cate una in fiecare zi, pana la 12 bobite, cantitatea de ulei ramanand aceeasi. Din a 13-a zi, numarul bobitelor incepe sa scada, cate una pe zi. Este bine sa inghitim tamaia fara a o tine in gura, deoarece daca atinge dintii ataca smaltul. La sfarsit se face pauză o zi, după care trei zile se bea câte două căni cu ceai de pelin, dimineaţa şi seara.
Atenţie! În timpul acestui tratament nu se va consuma carne şi nici apă bogată în săruri minerale.
In caz de nisip si pietre la rinichi, nefrite si infectii urinare, dimineata, la orele 8 si la orele 11, se ia cate o lingurita de tinctura de tamaie diluata intr-un pahar de apa plata sau de izvor. Tratamentul dureaza 2-3 saptamani si se repeta de cate ori este necesar. Tamaia dezinfecteaza, cicatrizeaza si marunteste pietrele de la rinichi.
Tinctura se prepara prin combinarea a 10 lingurite de tamaie naturala cu un pahar de alcool de 90 de grade.
Terapia cu bors, cate 3 cani pe zi, timp de 21 de zile, curata rinichii si colonul, fiind eficient atat in cazul depunerilor oxalice cat şi fosfatice. De asemenea, borsul este fortifiant si întăreşte funcţia organelor interne.
In spitalul din Kremlin, destinat elitelor politice, bolnavilor li se administreaza un amestec din 300 ml suc de lamaie, 300 ml glicerina (din farmacie) si 600 ml apa distilata/demineralizata. Se bea cate o lingura, cu 30 minute inainte de masa. Inainte de consumare, amestecul se agita.
Se bea de trei ori pe zi cate un pahar de apa demineralizata (apa pura), in care se dizolva 1-2 lingurite de otet de mere. Remediul se ia vreme de o luna.
Consumul regulat de suc de ridiche neagra ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi, precum şi la prevenirea formării de noi pietre. Este unul dintre cele mai puternice remedii naturale pentru afecţiunile renale cauzate de pietre la rinichi. Se bea o jumătate de cană de suc de ridiche neagra, proaspat, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Se poate dilua cu apa demineralizata.
O terapie alternativa este si terapia cu peroxid de oxigen. O cura de cel putin 21 de zile îmbunătăţeşte considerabil starea rinichilor si elimina nisipul. In plus, aceasta terapie asigura vindecarea de orice infectie, virus sau bacterie, care apar de obicei in asemenea cazuri la nivelul rinichilor.
ATENTIE !
Daca tratamentele naturiste nu dau rezultate sau pietrele sunt foarte mari apelati la litotripsie: maruntirea sau pulverizarea calculilor urinari. Pulverizarea calculilor poate sa fie practicata cu ajutorul unei pense (litotripsie mecanica), cu ultrasunete (litotripsie ultrasonica), cu unde de soc repetate (litotripsie electrohidraulica) sau cu ajutorul unei fibre laser (litrotripsie cu laser), fara interventie chirurgicala si fara spitalizare sau anestezie generala.
Fragmentele sunt apoi eliminate in mod natural prin urina. Uneori apar dureri comparabile celor provocate de migrarea calculilor. Cele mai bune rezultate sunt obtinute pentru calculii de cel mult 2 centimetri in diametru. Unii calculi voluminosi sau foarte duri necesita mai multe sedinte de litotripsie.
Am tamaie, rasina de brad neprocesata, din zona Baile Herculane. Este foarte eficienta, se foloseste atat pt cura interna cat si pt cura externa. Pentru cura externa nu are nici o contraindicatie. Are leac pt. toate bolile stiute si nestiute ...
RăspundețiȘtergereO cura cu tamaie neprocesata dureaza 6 saptamani, este foarte benefica, este recunoscuta ca si "elixirul tineretii" fiind leac atat pt trup cat si pt. suflet.
Aceasta cura se facea mereu in toate casele romanilor, insa cu timpul acest obicei stravechi s-a pierdut, insa poate fi reinviat pe alocuri !
AM TAMAIE SI TRIMIT COLET IN TOATA TARA
TEL 0758 796 397
as dori sa primesc si eu un sfat bun de la cineva mai priceput in plante pentru rinichi
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru sfaturile dumneavoastra, ce nu se rezuma numai la trup ci si la cauzele adevarate, cele spirituale.
RăspundețiȘtergereRar am intalnit un articol asa de bun si complex!
Sa va dea Dumnezeu sanatate si bucurie sufleteasca ca faini mai sunteti!
Multumesc pentru urari...
RăspundețiȘtergereCu timpul am realizat ca adevarata cauza a bolii este de natura mental-emotionala deoarece provoaca cea mai mare aciditate in corp si cele mai multe dezechilibre interioare. Iar explicatia este simpla: daca o mancare plina de chimicale (care poate face rau) se poate elimina intr-un timp relativ scurt din corp, in schimb o emotie sau un gand negativ sunt mentinute - de obicei - zile, saptamani, luni sau chiar ani de zile.
De aceea este necesar sa fie rezolvate imediat problemele emotionale astfel incat omul sa fie in armonie atat cu el insusi cat si cu ceilalti.
salut,bravo.ma regasesc complet in,“Trăiesc frustrări şi sentimente agresive in relaţiile mele, de atât de mult timp, încât atenţia mea s-a fixat pe acestea”. Viaţa mea afectivă este un eşec şi îmi spun că fericirea este doar pentru alţii"sisa mai zici ca e o intampare acum o luna mi.au gasit pietre la rinichi........
RăspundețiȘtergereV-aș fi recunoscător dacă mi-ați spune ce fel de glicerină să folosesc, deoarece la farmacie se găsesc cel puțin două-trei tipuri. Vă mulțumesc anticipat.
RăspundețiȘtergereSLACKSTONE II®
RăspundețiȘtergereSoluţia naturală pentru a prepara Apă Dialitică, metoda naturală pentru a preveni formarea de calculi și ca tratament de urolitiază, litiază biliară, gută și alte boli ale vezicii urinare sau rinichilor.
Multumesc pentru sfaturi. Am sa va dau un semn dupa ce termin tratamentul
RăspundețiȘtergereDoamnele și domnii și adulții pot aplica pentru programul nostru de donatori, în cazul în care donatorii cu CERTIFICATUL DE DONANT pot dona și primi recompensa pentru salvarea unei vieți
RăspundețiȘtergereOferim donatorilor noștri 1187000 $ pentru rinichi
Donatorul dispus să doneze alte organe poate specifica, de asemenea ....
Contactați doctodrsimonponcemd@gmail.com
Pentru mai multe informatii..