CHISTURI OVARIENE ELIMINATE FARA OPERATIE

    Chisturile ovariene sunt foarte frecvente si pot fi intalnite la femeile de toate varstele. Majoritatea femeilor vor avea un chist ovarian la un moment dat in viata lor. Deşi sunt mai puţin frecvente la femeile aflate in menopauza acestea pot reprezenta o problema de sanatate.
    Un chist ovarian functional apare in urma uneia sau mai multor modificari minore in modul de producere si de eliberare ale ovulului. In mod normal, la inceputul fiecarui ciclu menstrual, pe ovar creste un folicul. In interiorul acestuia exista un lichid cu rolul de a proteja ovulul. Dupa maturizare, sacul ovulului se rupe si elimina un ovocit, apoi se resoarbe. Atunci cand foliculul nu se rupe, apare chistul ovarian, care seamana cu un sac rotund, avand pereti subtiri si continut lichidian. Problemele apar cand acesta se mareste si provoaca daune organelor „gazda".

    Unele chisturi ovariene pot fi asimptomatice, insa majoritatea pacientelor prezinta semne precum: urinari frecvente (in cazul in care chistul marit apasa pe vezica urinara), dureri menstruale si intermenstruale, disconfort in timpul contactului sexual, tulburari de ciclu menstrual, sangerari intermenstruale si dureri pelvine, crestere in greutate
    Trebuie sa va prezentati la medic inca de la primele simptome. Specialistul poate pune diagnosticul printr-un simplu consult ginecologic sau cu ajutorul unei ecografii abdominale ori transvaginale. Uneori insa, este nevoie de determinarea antigenului CA-125 (marker ce exclude un chist cu potential malign) sau chiar de efectuarea unui test RMN.
    Atentie! In cazul in care aceste semne nu sunt luate in considerare, pot aparea complicatii, de la torsiunea de ovar (adica rotirea ovarului intr-un grad in care sa blocheze artera si vena ovariana) pana la socul hemoragic cu sangerare in cavitatea peritoneala. In aceste cazuri pot apare urmatoarele simptome: durere pelviana severa, aparuta brusc, greata si varsaturi, lesin, ameteala, slabiciune brusca, sangerari vaginale.

Pot fi mai multe tipuri de chisturi ovariene:
- chistul folicular sau simplu, cand sacul ovulului (foliculul) nu elibereaza ovulul si se mareste umplandu-se cu lichid in interiorul ovarului sau la suprafata sa. Poate creşte până la aproximativ 2-3 cm în diametru. Apare din cauza unui nivel scazut de LH, hormonul care ar trebui sa rupa membrana foliculara pentru eliberarea ovulului. Pot sa apara si in timpul tratamentelor pentru infertilitate. În cele mai multe dintre cazuri aceste chisturi nu produc simptome şi dispar în câteva luni, fără tratament.
- chistul luteal apare cand resturile ovulului folicular nu se dizolva si continua sa se umple de lichid. Apare tot din cauza unui dezechilibru hormonal si in timpul sarcinii, cand regreseaza dupa 12 saptamani odata cu inceperea secretiei de progesteron placentar. Acesta este cel mai frecvent tip de chist ovarian.
- chistul dermoid se dezvolta din celulele care formeaza embrionul uman si poate contine fire de par, piele. Sunt rareori cancerosi, dar pot creste foarte mult, cauzand torsiunea ovarului.
- chistul dometriozic format din celule ale mucoasei uterine (endometru), care s-au fixat pe un ovar, formand chisturi. Pot provoca dureri pelviene cronice asociate cu perioada menstruaţiei.
- chistul adenom se dezvolta din tesutul ovarian sj poate contine un lichid limpede sau un material solid. Ele se pot mari, ajungand pana la 30 cm in diametru si pot cauza torsiunea ovarului.


Tratamente naturiste pentru eliminarea chisturilor ovariene
    Aceste tratamente naturiste ajuta organismul sa se vindece si sa isi recapete echilibrul. Ele pot micsora dimensiunea chisturilor, ajutand la resorbtia naturala a acestora si pot corecta dezechilibrul hormonal care sta la baza formarii acestor chisturi.

Mărul lupului este una dintre plantele cu cele mai bune rezultate în tratarea cancerelor de toate felurile, inclusiv a celui uterin şi a chisturilor ovariene. Planta acţionează benefic stabilizând boala prin oprirea înmulţirii necontrolate a celulelor de la nivelul ovarelor şi prin îmbunătăţirea imunităţii organismului. Se vor face spălături intravaginale cu infuzie, de două ori pe zi.

Tinctura de miere elimina cu succes chisturile ovariene. Ingredientele pentru tinctura sunt urmatoarele: 200-250 g miere, 200 ml de suc de rostopasca, 50 ml de tinctura de propolis.
    Toate ingredientele sunt amestecate, iar amestecul rezultat trebuie sa fie depozitat in frigider. Luati cate o lingura dimineata, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de prima masa. Aceasta cura dureaza o luna, apoi luati o pauza de 3-4 saptamani si tineti din nou tratamentul timp de o luna.

Salvia are efecte ample de armonizare la nivel hormonal, fiind folosita in caz de ciclu menstrual neregulat, foarte abundent sau dureros ori in cazuri de sterilitate feminina. Se pun 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopera timp de 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Concomitent, se aplica o cataplasma cu mamaliguta fierbinte pe ovare.

Tinctura de marar este un excelent reglator hormonal, ajutand la funcţionarea normală a sistemului hormonal feminin, normalizarea funcţiei reproductive la femei, funcţionarea normală a ciclului menstrual si amplificarea feminităţii. Preparare tinctura de marar: 100 ml de alcool de 50 de grade, in care se adauga 3-4 lingurite de pulbere de marar. Tinctura de marar se lasa la macerat timp de 8-9 zile, dupa care se filtreaza. Tratamentul cu tinctura de marar dureaza 21 de zile, luandu-se de 3 ori pe zi inainte de mese cate o lingurita de tinctura dizolvata in 100 ml de apa.

Pulberea de Năpraznic este folosită în tratamentul ovarului polichistic, dar şi împotriva chistului singular. Se administrează o linguriţă de pulbere, care se menţine sublingual 5-10 minute, apoi se inghite cu un pahar de apă.

Tinctura de Soc este folosită în cadrul curelor de lungă durată pentru tratarea chisturilor ovariene (ovare fibrochistice). Tinctura combate şi unele tulburări care, în viziunea medicinei holistice, se află în relatie cu dezvoltarea de chisturi. În plus, tinctura de soc detoxifiază organismul.
    Pentru preparare, se vor utiliza fructele de soc nematurate, culese atunci când au o culoare rosiatica. Ele vor fi stoarse cu ajutorul unui dispozitiv electric, sucul va fi filtrat si, apoi, amestecat cu alcool alimentar, in cantităti egale. Preparatul va fi păstrat în recipiente mici de sticlă, închise ermetic si de culoare închisă. Dimineata, pe stomacul gol si seara se consumă 1-2 lingurite de tinctură, diluate în apă.

Uleiul de samburi de struguri impiedica dezvoltarea unor formatiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele si adenofibroamele mamare. Femeile cu asemenea predispozitii ar fi bine sa faca de patru-sase ori pe an cure de cate 28 de zile, in care sa consume ulei de samburi de struguri cate 20-30 de ml zilnic.

Traista ciobanului este benefică în tratarea afectiunilor aparatului genital feminin, însotite de metroragii (sangerari vaginale anormale, survenite in afara ciclului menstrual). Astfel, se pun 2 lingurite de plantă într-o cană cu apă clocotita si se lasă la infuzat amestecul, timp de 10 minute. Se filtrează si se pot consuma 2 căni pe zi.

Infuzia din amestec de plante recomandată pentru chisturi, include 300g gălbenele, 100g coada-soricelului si 100g urzică. Se adaugă 8 lingurite din amestec în 2 litri de apă si se lasă la infuzat un sfert de oră. Se consuma pe parcursul zilei. Dimineata si seara, cu jumatate de ora inainte de masa, se mai bea cate o ceasca de ceai de coada calului. Tratamentul dureaza pana la resorbtia totala a chisturilor.
    Extern se fac spalaturi vaginale cu o infuzie din 2 linguri de flori de coada-soricelului la 500ml apa, iar pe abdomen, in dreptul ovarelor, se pun comprese din ceai de coada-calului – 3 linguri la 500 ml apa. De asemenea, seara se pot introduce in vagin ovule din argila, care vor fi eliminate dimineata.

Mugurii de zmeur sunt considerati de medicii specialişti ca cel mai bun leac contra chistului ovarian şi a fibromului uterin. Ei au proprietatea de a regla extrem de bine activitatea endocrină şi de aceea sunt un medicament miraculos şi în durerile menstruale, în ciclul menstrual neregulat şi în tulburările de menopauză.
    Mugurii de zmeur se administrează foarte bine în combinaţie cu boabele de soc, cel mai indicat fiind extractul de zmeur, câte 50 de picături, de 3 ori pe zi.

Mugurii de plop stimulează imunitatea, reglează nivelul hormonal si are actiune citostatică directă. Astfel, mugurii de plop ajută la tratarea chisturilor ovariene, mai ales atunci când se urmează si o dietă vegetariană. Se va lua câte o lingurită rasă de pulbere de câte 4 ori pe zi, pe stomacul gol, minim 3 luni. Se mai poate utiliza si tinctura - câte 50 de picături de 4 ori pe zi.

Extractul din germeni de soia este recomandat in cazul ovarelor polichistice. Se administreaza cate 600-900mg zilnic, in cure de 28 de zile, urmate de 7-15 zile de pauza, dupa care se poate incepe o noua cura. Ideal este ca tratamentul sa inceapa in intervalul cuprins intre a 12-a si a 14-a zi de la menstruatie. In perioada de pauza se administreaza macerat glicerinat de muguri de zmeur si de crestisoara.

Schimbarile de dieta ajuta si ele in prevenirea si eliminarea chisturilor ovariene. Unele cercetari facute in Italia, sugereaza ca femeile care mananca mai multa carne si produse lactate, in special branza grasa, pot face mai repede si mai des chisturi ovariene decat cele care au o dieta bogata in legume, fructe, lichide, cereale integrale. In caz de chisturi ovariene consumul regulat de usturoi ajuta la eliminarea acestora si previne formarea unor chisturi noi. Manancati mai putine dulciuri si produse din faina alba!
    Pe langa plante si schimbarile de dieta, sunt foarte importante suplimentele de vitamine si minerale. In caz de chisturi ovariene este important aportul de vitamina E, magneziul, vitaminele B si uleiul din seminte de canepa sau in, foarte bogat in vitamine. Acestea echilibreaza nivelul hormonilor feminini. 

* * *

ATENTIE ! Pentru urmatoarele plante medicinale, modul cel mai eficient de administrare este ca pulberea din planta respectiva, (in gramajul indicat) sa fie tinuta cate 15-20 minute sub limba, dupa care se inghite cu apa. Aceasta modalitate va duce la obtinerea unor efecte mai mari intr-un timp mai scurt.

ACESTE PLANTE SE POT CUMPARA DE PE SITE-ul: PLANTE VITALIZANTE

Lemnul lui Avram - Vitex 
    Este folosit de secole ca modulator hormonal feminin. Este recomandat in tratarea chisturilor, a simptomelor cauzate de menopauza si a altor probleme legate de dezechilibrul hormonal. Are capacitatea de a stimula secretia hormonului luteinizant, care are un rol important in secretia progesteronului de catre ovar. De asemenea, reduce secretia hormonului stimulant folicular. Mai exact, chisturile pot fi cauzate de prea mult estrogen, iar Vitex echilibreaza nivelul de estrogen si astfel previne formarea chisturilor. Administrare: 0,5-1g de 4 ori/zi.

Maca
    Ajuta progesteronul natural sa lucreze mai bine prin hranirea sistemul endocrin şi favorizează producerea naturală de către ovare şi alte glande endocrine (suprarenale, pancreas, tiroidă) a hormonilor necesari, contribuind la obţinerea unui echilibru funcţional al organismului. Multe femei observă o îmbunătăţire după numai o săptămână de folosire a plantei Maca.
    Femeile gravide sau care alăptează vor consulta medicul înainte de utilizare. Administrare: 1g de 4 ori pe zi pentru întreţinere, iar doza poate fi dublată pentru tratarea diferitelor afecţiuni.

Dong Quai
    Aceasta planta asigura o circulatie buna a organelor de reproducere si reduce durerea legata de aceste organe. Este considerat cel mai bun tonic feminin, având beneficii multiple asupra sănătătii femeilor, în special in zona fertilitătii si a sănătătii aparatului reproducător. Ea a mai fost numită si "ginseng feminin" si si-a demonstrat de-a lungul miilor de ani utilitatea în combaterea infertilitătii.
    NU se administrează copiilor mici, femeilor însărcinate sau care alăptează. Administrare: 1g de 3 ori/zi.

Tribulus terrestris 
    Cunoscuta si sub numele de Coltii Babei, poate fi folosit in procesul de ovulatie atunci cand sunt utilizate inainte de perioada fertila. Un studiu efectuat pe 36 de femei care nu au ovulatie, a aratat ca 67% au avut ovulatie normala dupa numai 2-3 luni de utilizare constanta. De asemenea, s-a dovedit a fi un tonic hranitor pentru sistemul de reproducere feminin, in special pentru ovare.
Nu se administreaza in sarcină si in timpul alăptarii. Administrare: 1g de 4 ori/zi.

Lodhra 
    Indicat in tulburări hormonale, afecţiuni uterine, chisturi ovariene, fibrom uterin, ovar polichistic, hemoragie uterină, leucoree, cistită. Administrare: 1g de 4 ori pe zi.

Ashoka 
Este în toate scrierile ayurvedice una din plantele indicate cu precădere în probleme ginecologice. Reglează excesul menstrual, elimină durerile la ciclu, elimină stările congestive şi inflamaţiile de la nivelul uterului şi ovarelor. Administrare: 0,5-1g de 4 ori pe zi.

Daruharidra
    Indicat in: chisturi ovariene, fibrom uterin, leucoree, ovar polichistic, afecţiuni urinare, inflamaţii urogenitale, tulburări hormonale, anorexie, menoragie, dismenoree, mastită de sarcină. Administrare: 0,5-1g de 4 ori pe zi.


6 comentarii :

  1. Pentru tinctura de miere,pot folosi rostopasca solutie? Nu am gasit suc
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Pt.chist endometriotic 6 cm am început cu stanjenel de balta ce as mai putea lua?

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună ziua și eu mă confrunt cu aceste prob am un chist cam măricel și sunt cam îngrijorată..

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma interesează și pe mine ceva naturist pt hamartom la ovar

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...