ZINCUL STIMULEAZA REGENERAREA ORGANISMULUI

    Zincul are o influenţă uriaşă asupra sănătăţii noastre deoarece este implicat în tot ceea ce înseamnă diviziune celulară. Innoirea ţesuturilor si regenerarea osoasa depind de acest mineral, la fel ca şi producerea a nu mai puţin de 300 de enzime, implicate practic în toate procesele vitale din fiinţa noastră. Orice reparare sau cicatrizare a tesuturilor necesita un regim alimentar bogat in zinc, pentru a permite sinteza proteinelor celulare.
    Echilibrul hormonal, imunitatea, capacitatea noastră de a gândi şi de a simţi sunt extrem de dependente de zinc, motiv pentru care savanţii i-au acordat o atenţie cu totul aparte în ultimul deceniu. Ei au administrat zinc sub formă biologică diverselor categorii de bolnavi, iar vindecările au fost de-a dreptul miraculoase. În acelaşi timp, cercetătorii au descoperit că o carenţă, chiar mică, din acest oligoelement poate afecta grav sănătatea.

    Carenta de zinc este una din cauzele care se afla la originea malformatiilor osoase si ale sistemului nervos. Ea este recunoscuta drept cauza probabila a nasterilor premature si tocmai de aceea este recomandat un aport suplimentar de zinc in perioada sarcinii. Atunci cand exista o carenta de zinc pot sa apara semne asemanatoare cu cele ale hipotiroidiei: oboseala, piele uscata, hipersomnie, dificultati de concentrare, lipsa tonusului intelectual, caderea parului.
    Carenta de proteine este asociata cu carenta de zinc. Pot aparea pierderi de zinc in caz de afectiuni renale, ciroza, transpiratii si in cazul utilizarii unor medicamente (penicilina, aspirina, tetraciclina, EDTA, corticosteroizi). Carentele pot aparea mai frecvent in cazul alimentatiei nenaturale, la alcoolici, la anorexici, in cazul consumului de contraceptive, al excesului de zahar rafinat, al stresului, in afectiuni intestinale, acestea din urma reprezentand cauza unei slabe absorbtii intestinale.

    Cele mai insemnate surse naturale, care contin cantitati mari de zinc organic, sunt: germeni de secara si de grau, tarate de grau, fulgi de ovaz, cereale integrale (grau, orez), leguminoase (soia, linte, naut, mazare, fasole), drojdie de bere, branza din lapte prins, galbenus de ou crud, hrean, papadie, seminte de floarea-soarelui, bors, apa de mare.

STIATI CA ZINCUL ...
- are rol in cresterea si colorarea parului
- are rol in sinteza acizilor nucleici ADN si ARN
- stimuleaza sistemul imunitar, favorizeaza multiplicarea limfocitelor care secreta anticorpi
- ajuta la cresterea si dezvoltarea organelor reproducatoare
- combate acneea
- este necesar pentru hormonii glandelor sexuale, hipofizei, tiroidei, pancreasului si ai timusului
- are efecte favorabile certe in caz de SIDA
- stimuleaza gustul, mirosul si vederea
- ajuta la fixarea calciului
- intervine in echilibrul acido-bazic al sangelui
- sustine functiile ficatului si il protejeaza de toxine
- este antidiabetic, are un efect hipoglicemiant si stimuleaza producerea de insulina
- faciliteaza asimilarea glucidelor si proteinelor la nivelul tubului digestiv
- ne protejeaza impotriva plumbului toxic care este emis de gazele de esapament

Acţiune: echilibrant hormonal, imunostimulent, anticanceros, antidiareic, ajută la maturizarea sexuală armonioasă atât a băieţilor cât şi a fetelor, ajută la dezvoltarea memoriei şi a atenţiei, previne apariţia hiper-emotivităţii şi a hiper-activităţii, îmbunătăţirea performanţelor intelectuale atât ale adulţilor cât şi ale copiilor, întineritor al pielii, prevenirea melanomului malign, imbunătăţeşte potenţa, previne instalarea andropauzei premature, normalizează apetitul sexual, stimulează producerea de testosteron si de insulina, creşte concentraţia de spermatozoizi, anti-îmbătrânire, tonic psihic.

Indicaţii: oboseală generală, probleme oculare, infertilitate, îmbătrânire, căderea părului, tulburări digestive, osteoporoză, insuficienţă renală, diabet, tulburări cardiace, gripă, cistită, pneumonie, viroze digestive, în timpul alăptării, după intervenţii chirurgicale, perioade cu stres intens, herpes, infecţie cu HIV, hepatite virale, sindromul de malabsorbtie, diabet juvenil, întârzieri de creştere, Alzheimer, Parkinson, demenţă senilă, acnee, psoriazis, dermatite alergice, infecţii herpetice, adenom de prostată, cancer de prostată, menstre anovulatorii (fara eliminarea ovulelor), frigiditate, menopauze premature, cancere (prostată, sân, colon, ovare, plamâni, piele), degenerescenţa maculată, cataractă.



2 comentarii :

  1. Citindu-mi analizele, doctorul a constatat o lipsa de zinc si mi-a prescris ZINKIT® 10 (cate doua comprimate efervescente pe zi ) si dupa aproximativ 4 saptamani, scăderea apetitului, s-a ameliorat mult, acum mananc mult mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar nu e de gluma cu lipsa Zincului, sunt incredibile reactiile pe care mi le dadea deficienta de zinc din corp: deficitul de atenţie, infecţiile cu virusul herpes, diaree. Doctorul mi-a prescris ZINKIT® 10, ( cate doua comprimate efervescente pe zi ) si dupa 3-4 saptamani eram din nou in forma.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...