ELIMINAREA OXIURILOR FARA MEDICAMENTE

    Exista peste o mie de paraziti intestinali care traiesc in corpul uman - unii au dimensiuni foarte mici, microscopice, iar altii pot fi observati cu ochiul liber. Oxiurii sunt viermi cilindrici, mici de circa un centimetru lungime, de culoare alb-galbui si care traiesc in cec (prima parte a intestinului gros, cuprinsă între intestinul subtire si colon). Oxiurii se mai numesc si "viermisori de sezut" sau viermi filiformi.
    Oxiuriaza este frecventă în copilărie, mai ales la preşcolari. In timpul nopţii, femelele de oxiuri îşi depun ouăle în zona din jurul anusului. După depunerea ouălor, femelele mor si sunt eliminate. Aceste ouă contaminează hainele, lenjeria de pe pat si aerul încăperii. Într-un mediu cu un nivel de umiditate de 50% si o temperatură în jurul a 21°C, ouăle supravietuiesc mai mult de 20 de zile. În mediul ambiant, ouăle sunt viabile de la câteva zile până la 3 săptămâni. Larvele din ouă sunt rezistente la putrefactie si dezinfectanti. Viermii adulti, care arata ca mici bucati de ata, au o durata medie a ciclului de viată de 3 săptămâni, variind între 15 si 45 de zile.

Transmiterea parazitului
    Cauzele principale de infectie/reinfectie cu oxiuri o reprezinta igiena deficitara (maini murdare, roaderea unghiilor, etc) si contactul cu obiecte contaminate. Sunt mai multe cai de transmitere a oxiurilor:

Autoinfectia prin transmiterea directă de ouă de la zona perianală si anus spre cavitatea bucală, prin intermediul unghiilor si mâinilor contaminate prin scarpinatul regiunii anale. Această autoinfestare, frecventă la copii, explică infectările masive si repetate din cauza introducerii degetelor sau a mâinilor murdare în gură.

Transmiterea indirectă are loc prin intermediul obiectelor, alimentelor, a lenjeriei de pat, prosoapelor, pijamalelor etc. contaminate cu oua de oxiuri. Ouăle de pe aceste obiecte ajung in cavitatea bucală prin intermediul mâinilor sau prin ingestia alimentelor contaminate.

Inhalarea ouălor embrionate suspendate în praf. Acest mod de transmitere este favorizat de prezenta ouălor pe lenjeria de pat, haine, perdele, covoare, pereti si pe obiectele de uz casnic contaminate de persoanele infectate. Ouăle microscopice sunt foarte usoare si sunt purtate peste tot de curentii de aer depunandu-se rapid pe aceste obiecte. Inhalarea ouălor are loc prin manipularea sau scuturarea pijamalelor ori a lenjeriei de pat contaminate, prin măturarea camerei sau prin stergerea prafului. Uneori ouăle pot rămâne în nas până când eclozează. Acest lucru, împreună cu scobitul în nas, explică prezenta ocazională a oxiurilor în nas.

Retroinfectia se produce atunci când ouăle de oxiuri, depuse în regiunea perianală, eclozează spontan la nivelul marginii anale si larva se reîntoarce în rect si apoi în cec unde se transformă în vierme adult. Acest mod de transmitere rămâne totusi controversat. Retroinfectia este favorizată de pliurile perianale murdare timp îndelungat. Eclozarea ouălor în timp ce acestea se află încă în interiorul intestinului nu are loc, totusi ele probabil pot ecloza în timpul constipatiei.

Simptome
- somn deranjat
- mancarimi in zona anala sau vaginala (la femei), mai ales noaptea
- stare usoara de greata
- durere abdominala intermitenta vaga
Cei cu mancarimi severe mai pot prezenta si:
- lipsa apetitului
- iritabilitate severa
- dificultati de somn
- scadere in greutate

Remedii naturiste impotriva oxiurilor

In lucrarea sa „Cancer, leucemie”, Rudolf Breuss, afirma ca nu exista paraziti care sa reziste orezului crud. Dimineata, prima masa trebuie sa fie constituita din patru linguri de orez crud, care se spala si se lasa la muiat o ora. Boabele se inghit intregi sau se mesteca. Apoi se consuma o jumatate de litru de apa distilata sau de izvor in timp de o ora. Dupa aceasta masa nu se consuma nimic timp de cel putin doua ore.

Nucile au un puternic efect anti-vermifug si sunt foarte eficiente in lupta contra oxiurilor si in refacerea florei intestinale. Prepara un suc de cartofi cruzi si amesteca-l cu 4 linguri cu ulei de nuca. Copilul trebuie sa bea acest amestec in fiecare dimineata pe stomacul gol, timp de minimum 5 zile.

Se amesteca 2-3 grame de pulbere de pelin cu 2 lingurite de miere si se administreaza dimineata pe stomacul gol. Tot cu pelin se pot face bai locale. Se prepara o infuzie din 20-30 grame de planta la un litru de apa.

Sucul de varza cruda este dezinfectant pentru intestin si alunga viermii.

In cazul oxiurilor se vor face bai calde de sezut cu plante precum: pelin, cimbru, cimbrisor, coada-soricelului. Se face o baie pe zi, timp de 7 zile.

In caz de oxiuri la copii, se dau dimineata cate 10-15, iar la adulti 20-30 seminte de dovleac decojite, pe care pielita fina, subtire, trebuie sa ramana neaparat si care trebuie mestecate foarte bine. Dupa aproximativ o ora se ia o lingurita de ulei de ricin.
(Alta reteta) Se mananca la distanta de o ora de la ultima masa de seara 15 seminte (copii 2-5 ani), 30 seminte (5-10 ani), 50 seminte (10 ani-adulti) mestecate foarte bine. Semintele trebuie sa fie crude. La copiii mici, semintele se vor marunti cu un cutit. Dupa ce au fost mancate semintele, se bea o cana cu ceai de cimbrisor. Cura dureaza 3 saptamani pe luna si se tine timp de 4 luni.

Hreanul are proprietati antihelmintice puternice (omoara viermii). Consumati hrean ras cu miere, cate o lingura de 2-3 pe zi.

Morcovul crud este un foarte bun vermifug. Se poate consuma dimineata pe nemancate, timp de cateva zile la rand.

La copii se administreaza dimineata si seara cate un sfert de pahar de lapte vegetal in care s-au pus doi catei de usturoi zdrobiti in prealabil.

Se piseaza marunt 5-7 catei de usturoi care se amesteca cu o lingurita de otet si 1-2 lingurite cu sare grunjoasa. Acest amestec se omogenizeaza bine. In zilele de marti, joi si sambata, dimineata pe nemancate se ia cate o lingurita din acest amestec, dupa care nu se bea si nu se mananca nimic timp de 2 ore. Tratamentul dureaza trei saptamani. In acest timp nu se mananca lapte si dulciuri.
 
Consumati papaya si ananas crud. Ananasul crud detine efecte antiparazitare asupra organismului.

Un leac popular rusesc: intr-un ibric cu apa se fierbe o mana de patrunjel, una de telina (frunze) si una de violete. Se bea tot lichidul dimineata, pe stomacul gol.

Printre ce le mai bune sucuri vermifuge sunt urmatoarele: morcovul combinat cu sfecla rosie, varza, spanacul, macesele, piersicele, urzica, orzul verde.

Conopida, varza, morcovul, semintele de dovleac si dovlecel, iarba grasa, piersicele, merele, nucile de cocos, ardeiul rosu si urzica, toate au actiune antiparazitara.

Folositi pulberea de anason si cimbru pentru asezonarea salatelor si altor preparate, pentru ca ambele combat parazitii intestinali.

Consumati zilnic 1-2 catei de usturoi.

Tinctura de propolis: se ia 50 de picaturi (in cazul adultilor; pentru copii se reduce doza la jumatate) pe o bucatica de paine, de 4 ori pe zi, inainte de masa, in cura de 30 de zile. Este recunoscut efectul vermicid al propolisului.

Dr. Hulda Clark recomanda un tratament antiparazitar pentru eliminarea oxiurilor ce cuprinde: tinctura de coaja de nuca neagra, pelin si cuisoare.

    Pentru eliminarea oxiurilor mai puteti recurge la o tehnica indiana ce implica spalarea intestinelor in totalitate, folosind doar apa. Odata cu apa bauta si eliminarea ei pe anus, se curata intestinele de toate reziduurile si implicit sunt eliminati si oxiurii.

Dieta in timpul tratamentului impotriva oxiurilor
    Se consuma alimente cu continut crescut in fibre (afine, papaya, ananas), seminte de dovleac, alune, nuci, ulei presat la rece de dovleac, de nuci, de masline, naut (apa de la fierberea nautului), patrunjel (frunze si seminte), frunze de telina, hrean, morcov, scortisoara, cuisoare, coriandru, anason, tarhon, oregano, ceapa cruda, usturoi crud.
    Alte alimente recomandate: grau, porumb, orez, fasole, legume fierte cu condimente.
    Alimente interzise: fructe acre sau dulci, carne, peste, produse lactate, alimente grase, dulciuri (biscuiti, zahar, ciocolata, prajituri, etc).
    Se evita consumul de alcool, cafea, alimente rafinate si produse de origine animala. Aceste alimente modifica in mod negativ flora intestinala, producand toxine ce provoaca diaree sau constipatie, parazitoze intestinale, oboseala, ameteli, migrene, lipsa concentrarii si nervozitate.

ATENTIE !
    Daca unul dintre membrii familiei este descoperit cu oxiuri, tratamentul trebuie urmat de toti cei din casa, chiar daca nu prezinta simptomele infectarii.
    Măsuri destinate luptei împotriva autoinfectiei (timp de 6 saptamani):
- se schimba zilnic lenjeria de pat si cea de corp
- se spala toate asternuturile, pijamalele si jucariile folosite la temperatura cat mai mare si apoi rufele se calca cu fierul incins
- se spala mâinile cu perierea unghiilor după folosirea toaletei si înainte de masa
- se taie unghiile cât mai scurt posibil si se evita roaderea lor (un obicei frecvent întâlnit la copii)
- se face educatia copiilor, în sensul evitării introducerii degetelor în gură
- evitarea contactului mâinilor cu regiunea perianală sau scărpinării regiunii perianale
- se aspira constiincios toate camerele casei cat se poate de des
- se sterge praful si se spala toate suprafetele din baie si bucatarie, clatind laveta des in apa fierbinte
- nu se scutura lucrurile in care se pot gasi ouale oxiurilor, cum ar fi hainele, pijamalele, asternuturile si prosoapele
- nu se mananca in dormitor: exista riscul inghitirii oualelor in suspensie de la manevrarea asternuturilor sau scuturarea pijamalelor
- se face dus sau baie regulat si se spala bine tot corpul, mai ales in zona anala si vaginala (in cazul femeilor)
- se folosesc prosoape individuale
- periutele de dinti trebuie tinute intr-un dulapior inchis si clatite bine inainte de folosire.

Un comentariu :

  1. Cel mai bun tratament contra oxiurilor este facut din 100 grame hrean dat pe razatoare care se pune in 300 grame de miere de albine .Se lasa la macerat 5 zile dupa cea timp de o luna de zile se iau cate 3 linguri pe zi DIMINEATA LA PRAMZ SI SEARA ! am incercat personal aceasta reteta si au disparut complet.eSTE O RETETA DATA DE O BATRANA DE 92 DE ANI CARE ESTE DOFTOROAIA SATULUI LA NOI .

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...