ULEI DE PORTOCALE PENTRU TEN SI SUFLET

COMANDA ACUM !
    Uleiul esential de portocale are o mare varietate de utilizari casnice, industriale si medicinale. In bucatarie, da aroma prajiturilor si dulciurilor, in industria cosmetica este utilizat in creme de corp, sapunuri, odorizante, deodorante si geluri antirid, iar medicinal poate fi folosit cu succes pentru tratarea infectiilor si a depresiilor.
    Parfumul său înviorător aduce prospeţime și bună dispoziție, atât ca esență inclusă în cosmetice cât și folosit pentru baie sau difuzat în încăperi. Este reconfortant, pozitivant și relaxant, are acțiune de calmare și echilibrare a sistemului nervos și a spiritului, mareste optimismul si da incredere in fortele proprii. Restabileste aura in urma unor maladii grave si stresuri emotionale. Se recomanda in necesitatea de compatimire si caldura sufleteasca.

    Uleiul de portocale este potrivit pentru persoanele pesimiste, chiar frustrate, lipsite de energie. Aceste persoane sunt foarte indulgente cu ele înseşi chiar dacă nu le place să recunoască acest lucru, fiind adesea copleşite de probleme. Acest ulei volatil va fi ca o mică rază de soare strălucind peste gândurile întunecate. Utilizarea lui duce la accelerarea proceselor organice încetinite, iar direcţia vieţii se va schimba, deoarece veţi deveni mai optimist şi mai hotărât în realizarea propriilor aspiraţii.

    Uleiul eteric de portocal, pe langa calitatea tipica pentru uleiurile citrice de antiseptic, poseda si un usor efect sedativ. El este recomandat in depresie, fobii si tensiuni nervoase. Uleiul de portocal manifesta proprietati spasmolitice si calmante, diminueaza tensiunea arteriala, atenueaza excitatiile psihoemotionale. 
    Baile aromatice cu ulei de portocal sunt eficiente in insomnie (poate fi combinat cu uleiul de lavanda), in excitatie nervoasa si in celulita. Mirosul uleiului esential de portocale are rol relaxant, tocmai de aceea el poate fi folosit cu succes in sedintele de aromoterapie. Este un bun sedativ natural si, comparativ cu medicamentele, nu dauneaza sanatatii inimii sau a celorlalte organe interne daca se foloseste un timp indelungat.

    Uleiul de portocal purifica excelent tenul, inalbeste petele pigmentare, regenereaza celulele, amelioreaza aspectul tenului. In vederea acestora uleiul de portocal este adaugat in cremele cosmetice, balsamuri, lotiuni etc. Uleiul de portocal este perfect pentru tenul uscat. 
    El contine forme concentrate de bioflavonoizi citrici cunoscuti ca vitamina P. Aceasta imbunatateste microcirculatia in capilarele profunde si amplifica oxigenarea tesuturilor, aspect care ajuta corpul sa raspunda la stres si sa se recupereze mai eficient dupa exercitii fizice. Aceasta functie de amplificare a circulatiei il face deosebit de folositor pentru favorizarea sanatatii pielii. Este cunoscut faptul ca ajuta la curatarea pielii, la inlaturarea celulelor moarte si la reducerea ridurilor. Alte beneficii includ sporirea stralucirii tenurilor pale, terne si amplificarea calitatii si netezimii pielii.

    Uleiul esential de portocala este cunoscut ca si un puternic antispasmodic. Acest lucru se refera la abilitatea uleiului de a reduce spasmele musculare prin furnizarea de megadoze de electroliti si bioflavonoizi citrici care amplifica circulatia in sistemul muscular. Acest proces elimina deseurile metabolice care irita sistemul neuromuscular si declanseaza atacurile spasmodice. Crampele musculare isi gasesc remediul in uleiul esential de portocale, prin aplicarea de comprese calde.

    Uleiul esential de portocala este de asemenea carminativ, adica ajuta la inlaturarea gazului din intestine. Bioflavonoizii citrici din portocala ajuta la relaxarea peretelui abdominal pentru a imbunatati digestia si a ajuta la eliminarea gazului. Acest ulei este de asemenea un diuretic natural prin aceea ca favorizeaza eliberarea excesului toxic de acid uric, bila, poluanti si apa prin urinare.

    Uleiul esential de portocala provine din cojile fructelor si are proprietati antimicrobiene foarte puternice care distruge bacteriile, virusurile si ciupercile patogene. Opreste dezvoltarea bacteriilor la nivelul pielii si are rol calmant. Poate fi folosit si pentru tratarea efectelor adverse ale antibioticelor sau pentru tratarea intoxicatiilor.
    Se aplica direct pe rana, diluat in putina apa si poate fi folosit chiar pentru tratarea infectiilor severe. Este un bun antiinflamator si te scapa de durerile asociate nevralgiilor sau racelilor.

Proprietăţile uleiului de portocale
Antiinflamator: Uleiul esențial de portocale ajutǎ la diminuarea inflamațiilor atȃt pe plan intern dar și pe plan extern.
Antispasmodic: Spasmele pot duce la multe probleme grave, inclusiv tuse continuă, convulsii, crampe musculare și diaree extremă. Pentru a evita aceste efecte, spasmele trebuie tratate mai devreme sau prevenite în totalitate. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul uleiului esențial de portocale, care relaxează spasmele musculare și spasmele nervoase.
Afrodisiac: Utilizarea sistematică sub forma de masaj poate vindeca probleme precum: frigiditatea, probleme de erecție, pierderea interesului pentru sex și scǎderea libidoului.
Antiseptic: Uleiul esențial de portocale poate ajuta la evitarea infecțiilor septice deoarece inhibǎ creșterea microbiană și dezinfecteazǎ rănile.
Carminativ: Uleiul esențial de portocale relaxează mușchii abdominali și anali, iar astfel acumulǎrile de gaze din stomac vor dispǎrea.
Diuretic: Uleiul are rol diuretic, mod prin care se eliminǎ toxinele, excesul de săruri și excesul de apă din organsim.
Tonic digestiv: Crește apetitul și promovează digestia.
Sedativ: Cȃnd sunteți obosit, dupǎ o zi lungă la birou, alegeti o cura de aromoterapie cu ulei de portocala ȋn detrimentul pastilelor. Acesta ameliorează anxietatea, furia, depresia și anumite inflamații corporale.

- bactericid, dezinfectant, antiinfectios
- antipiretic, febrifug
- calmant, antistres, antidepresiv, reconfortant
- biliar, imunostimulator
- anticelulitic
- antihemoragic, fluidifica sangele
- coleretic, colagog, digestiv
- diminueaza amplitudinea contractiilor cardiace, hipotensiv

Indicatii
    Uz Intern: tromboflebita, arteroscleroza, oboseala, insomnie, contractii, spasme musculare, suprasolicitare nervoasa, spame cardiace, raceala, gripa, bronsite, stomatita, parodontoza, dereglari digestive, constipatie, obezitate, diaree cronica, digestie dificila, dispepsii.
    Uz Extern: iritabilitate, tensiune nervoasa fobie, neliniste, stres, depresie, neatentie, insomnie, hipertonie, afectiuni inflamatoare cutanate, acnee, dermatita, perturbari de circulatie sanguina, edeme, celulita.

Folosirea uleiului de portocale
    In apa de baie: 10 picaturi/cada, in masaj: 2-3 picaturi incorporate in ulei de masline, in aromoterapie: 3-5 picaturi in 50 ml apa, in inhalatii: 8 picaturi la 100 ml apa fierbinte.

- este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, ci doar ca ingredient în combinatie cu un ulei de baza, pentru masaj
- dozajul indicativ pentru preparate cosmetice este de 0,5 - 2%
- ca ingredient pentru prepararea de creme de corp, de mâini sau de picioare
- ca ingredient în preparate cosmetice de igienă, săpunuri, geluri de duș, cleansere, gomaj și uleiuri de masaj general
- ca ingredient pentru aromatizarea pastelor de dinți și a balsamurilor de buze
- difuzat în aer pentru crearea unei atmosfere ce favorizează destinderea, buna dispoziție, relaxarea şi instalarea somnului
- diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj de-a lungul coloanei sau pe plexul solar pentru calmare și favorizarea somnului
- inclus în uleiuri de baie și săruri de baie ca esență parfumantă cu efect reconfortant și optimizant
- în candele şi lămpi de aromaterapie pentru antiseptizarea aerului, pentru crearea unei atmosfere vesele, detensionate
- difuzat în aer sub formă de spray sau vaporizator, eventual împreună cu alte esențe; de Crăciun, pentru parfumarea încăperilor se poate asocia cu uleiul esențial de Brad

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...