PURIFICAREA FICATULUI SI A CANALELOR BILIARE

    Eliminarea pietrelor de la ficat si fiere
    Acesta este cel mai puternic procedeu pe care puteti sa il faceti pentru a va imbunatati sanatatea corpului. Curatarea ficatului si eliminarea pietrelor vezicii biliare imbunatatesc dramatic digestia care este baza intregii dvs. sanatati. Va puteti astepta ca alergiile sa dispara tot mai mult cu fiecare purificare. Acest procedeu elimina de asemenea durerile umerilor, bratelor si partii superioare a spatelui si va ajuta sa va simtiti mult mai energizat. De dragul sanatatii dvs. purificati-va ficatul de doua ori pe an.

    Multi oameni sunt naivi crezand ca nu se poate intampla nimic rau cu ficatul lor. Pietrele la fiere se lipesc foarte bine de ficat. La prima si a doua curatare a ficatului, nu s-a eliminat nici o piatra, ci doar particule de colesterol de culoare verde-inchis si bucati de humus ce semanau cu fragmente dintr-o panza de paianjen. Totusi, a treia operatie de curatare a produs jumatate de borcan de pietre, multa secretie de bila, fulgi negri si alte murdarii. Toti avem acest tip de murdarie in ficat si cantitatea creste odata cu varsta. Daca scapam de ea, ne vom simti mai usori si organismul nostru va intineri. Curatarea ficatului este la fel de naturala si necesara ca si curatenia periodica a casei in care locuim.

Puternicul si minunatul ficat
    Este sarcina ficatului sa produca un litru si jumatate de lichid biliar (fiere) zilnic! Ficatul este plin cu canale biliare care distribuie bila la un canal mai larg (canalul biliar comun). Vezica biliara este atasata la canalul biliar comun si actioneaza ca un rezervor de inmagazinare. Cand mancam grasimi sau proteine se declanseaza o stoarcere a vezicii biliare insasi pana la golirea ei, cam in aproximativ 20 de minute, iar lichidul biliar stocat in vezica biliara se revarsa trecand prin canalul comun catre intestine. La multi oameni, incluzand copiii, canalul biliar este incarcat de pietre biliare.

Pietrele biliare
    O parte dintre oameni dezvolta alergii sau urticarii, dar altii nu au nici un simptom. Cand se recurge la raze X pentru depistarea pietrelor vezicii biliare ele nu pot fi detectate. Practic, ele nu se afla de obicei inauntrul vezicii biliare. Si nu numai atat, dar majoritatea sunt prea mici si necalcifiate pentru a putea fi depistate la raze X (o cerinta de baza).

    Se intalnesc mai bine de o jumatate de duzina de varietati ale pietrelor vezicii biliare, o mare majoritate continand colesterol cristalizat in interiorul lor. Ele pot fi de culoare neagra, rosie, alba, verde sau bej. Cele verzi capata culoarea bilei care le imbraca. Altele par a avea alte lucruri neidentificate variate (intepenite) in ele. Multe au forme de dopuri de pluta cu scobituri longitudinale in varf. Ne putem imagina cum arata canalul biliar incarcat, blocat cu aceste forme. Alte pietre sunt constituite din unele mai micute ceea ce arata ca ele sau regrupat in canalul biliar la un moment dat dupa ultima purificare.

    Conform oamenilor de stiinta, in partea cea mai centrala a fiecarei pietre se afla un manunchi de bacterii, ceea ce sugereaza ca bucatele de paraziti morti au constituit inceputul formarii pietrelor. O data cu cresterea si inmultirea pietrelor, presiunea formata face ca ficatul sa produca mai putina bila. Este ca si cum ai avea un furtun cu apa pentru udatul gradinii dar plin cu pietre. Asta face ca apa doar sa picure, furtunul pierzandu-si abilitatea de a uda cum trebuie gradina. 
    Din cauza pietrelor biliare ce impiedica functionarea normala a canalului biliar, colesterolul ce ar trebui sa patrunda in organism, se imputineaza ceea ce cauzeaza ca nivelul colesterolului sa creasca (apar valori mari ale colesterolului)
    Pietrele biliare poroase culeg toate bacteriile, virusii si parazitii care traverseaza ficatul. In acest fel se formeaza “cuiburi” de infectie care hranesc in permanenta corpul cu bacterii proaspete. (Este posibil ca aceasta sa fie radacina cauzelor tuturor disfunctiilor ficatului). Infectiile la stomac, ca ulcerele si balonarile intestinale nu pot fi vindecate pentru totdeauna fara a elimina aceste pietre de la ficat.

ATENTIE !!! Inainte de a incepe purificarea ficatului asigurati-va ca rinichii si vezica dvs. urinara se afla in conditii bune de functionare si capabile sa elimine substantele nedorite care pot fi absorbite accidental din intestine pe parcursul excretiei bilei. Nu faceti aceasta procedura daca sunteti bolnav cu alte diagnostice care nu va permit respectarea intocmai a acesteia.

Ingrediente necesare purificarii ficatului
1. Sare amara: Se amesteca 5 linguri de sare amara cu un litru de apa plata cat mai pura. Se imparte in mod egal in 4 pahare sau cani de ceai. In momentul folosirii se adauga 1-2 linguri de zeama de lamaie care o face mai usor de baut, mai gustoasa (daca se prefera).
2. Ulei de masline presat la rece: 200 ml
3. Suc proaspat de grapefruit roz sau lamaie: (cam 2 fructe) pentru a obtine 300 - 400 ml suc
4. Ornithine: este un aminoacid care ar trebuie sa se gaseasca de regula in plafare sau farmacii si care va ajuta sa dormiti bine daca aveti probleme cu somnul. Nu este neaparat necesar sa luati acest produs daca stati bine cu somnul, dar este absolut necesar sa dormiti bine.

Procedeul si programul
    Alegeti o zi (sambata ori duminica) in care sa fiti siguri ca aveti timpul si linistea necesare procedurii si odihnei. Daca aveti weekend-ul liber puteti incepe de vineri seara. Cititi programul de mai jos si apoi faceti-va socotelile si aranjamentele necesare. In ziua in care incepeti procedeul de purificare nu luati medicamente daca stiti ca puteti sa traiti fara ele (ca vitamine sau alte minerale). Ele pot impiedica succesul procedurii. Mancati un dejun si un pranz fara nici un fel de grasimi (ca unt, margarina, uleiuri, lapte sau smantana). Se mananca doar cereale, fructe, cartofi copti sau alte vegetale (crude sau gatite doar cu apa si sare).
    Recomandat ar fi sa postiti doar cu suc de mere preparat in casa, timp de 3 zile sau daca nu puteti, cel putin o zi. Incercati! O sa va placa mult si o sa va simtiti mult mai usor si eficient.
    O dieta fara grasimi si uleiuri creste volumul secretiei bilei si creaza o anumita presiune in ficat. Cu cat este presiunea mai mare cu atat se dizolva mai multe pietre.

Ora 14:00
    Nu mancati si nu mai beti nimic incepand cu ora 14:00. Daca calcati aceasta regula va veti simti rau mai tarziu in timpul precedurii.
    Daca sunteti acasa, pregatiti-va apa cu sare amara si puneti-o la frigider. Daca sunteti la serviciu o puteti pregati cand ajungeti acasa (nu mai tarziu de ora 17:00-17:30). Nu este obligatoriu sa o beti rece. Puteti sa o beti si la temperatura camerei daca va place gustul.

Ora 18:00
    Beti o portie de apa amestecata cu sare amara la care puteti adauga 1-2 linguri de zeama de lamaie proaspat stoarsa pentru a-i da un gust mai placut. Dupa ce beti va puteti clati gura cu apa distilata. Se pregateste sucul de grapefruit roz. Se pregateste uleiul de masline si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Asteptati-va sa mergeti des la WC si chiar la diaree.

Ora 20:00
    Beti a doua cana de apa cu sare amara. Pentru restul serii timpul este foarte important pentru succes, asa ca nu va decalati mai mult de cateva minute (mai tarziu sau mai repede) cu procedurile.

Ora 21:55
    Masurati 100 ml ulei de masline presat la rece si puneti-l intr-un borcanel cu capac (sau o sticla de jumatate, poate fi si de plastic). Masurati 150-170 ml de sus de grapefruit roz si adaugati-l la ulei. Inchideti borcanul (sau sticla) si agitati bine pana se face ca un nectar subtire.

Ora 22:00
    Beti rapid mixtura de ulei (din cateva inghitituri daca se poate, fara a va provoca greata). Bautul mixturii nu trebuie sa dureze mai mult de 5 minute, maxim 10 minute pentru cei batrani sau copii. Daca vi se pare mai rapid si mai confortabil, beti printr-un pai mai larg.
    E bine sa aveti patul pregatit pentru noapte si sa beti mixtura stand in picioare la marginea patului. Imediat dupa ce ati terminat de inghitit mixtura puteti lua o gura, doua de suc de lamaie si 4-6 pilule de ornithine. Puteti lua pilulele prima data cu putin suc de lamaie (nu folositi apa) apoi continuati cu mixtura. Sau puteti sa nu luati pilulele deloc daca stiti ca dormiti bine.
    Va intindeti imediat pe pat cu fata in sus, putin inclinat spre partea dreapta. Daca este posibil, asezati in regiunea ficatului o mamaliguta calda cat suportati, invelita intr-un prosop umezit in apa calda si stors. Cat de curand va intindeti pe pat repede si multe pietre o sa elimine ficatul dvs. asa ca fiti pregatit din timp cu tot ce va trebuie. Capul trebuie sa fie un pic mai sus decat corpul, folositi deci o perna obisnuita, nu foarte mare.
    Incercati sa ascultati si sa intelegeti ce se petrece in ficatul dvs. Ramaneti perfect intins pentru cel putin 20 de minute. Ascultand atent, puteti auzi si simti ca un tren de pietre sau ca niste margele care traverseaza canalele dvs. biliare. Nu este dureros pentru ca valvele canalelor biliare sunt deschise, datorita sarii amare si a caldurii aplicate pe ficat.

    20-30 de minute mai tarziu, daca nu simtiti greata, va puteti ridica din pat si stand in piciopare la marginea patului mai beti inca 100 ml de ulei amestecat cu suc de grapefruit rosu sau lamaie, dupa care va intindeti imediat in pat cu fata in sus, putin inclinat catre partea dreapta si cu o alta mamaliguta calda in prosop umed in zona ficatului. Ramaneti nemiscati 20-30 de minute dupa care indepartati mamaliga si incercati sa adormiti tot intinsi dar cat mai confortabili. Daca va veti ridica sau va veti agita veti impiedica eliminarea pietrelor. Relaxati-va si ganditi frumos si pozitiv.

    Daca dupa prima portie de mixtura simtiti greata si ca nu mai puteti bea cea de a doua portie, este bine sa va relaxati si sa adormiti fara a va face probleme pentru ca si chiar o singura portie poate face minuni.

Dimineata urmatoare
    Imediat dupa ce va treziti (dar nu inainte de ora 6:00) beti a 3-a cana de sare amara. Daca aveti indigestie sau va este greata intorceti-va inapoi in pat. Si asteptati pana trece.

Doua ore mai tarziu
    Beti cea de a -4-a si ultima cana de sare amara. Va puteti intoarce in pat. Asteptati-va la diaree. E bine sa folositi un vas cu apa in care sa defecati. Urmariti sa observati tot ceea ce se elimina. Daca totul a decurs cu bine tot ceea ce pluteste la suprafata apei sunt depozitele si pietrele din canalele biliare.

Cat de bine va simtiti acum?
    Eventual folositi o lanterna pentru a identifica pietrele. Ele pot fi de diferite culori. Uitati-va dupa pietre verzi, albe, rosii, bej, negre. Ele sunt cu siguranta pietre si nu reziduuri alimentare. Se poate observa cu usurinta forma lor diferita, marimea care variaza de la marimea unui bob de mazare la dimensiunea unui bob de neghina sau mai mici. Poate fi si doar nisip care se poate sa pluteasca ca o panza verzuie la suprafata apei. Cele verzi dovedesc ca au fost imbracate in bila. Incercati sa le puneti intr-o sita si apoi sub apa curata. Veti vedea ca ele isi pastreaza forma pentru ca sunt in diferite faze de cristalizare. Reziduurile alimentare se duc cu apa. Incercati sa le numarati. Ar trebuie sa fie cam 200 pentru ca ficatul sa fie perfect curat. Depinde de la persoana la persoana.

Felicitari! Tocmai ati eliminat pietrele din ficatul dvs. fara operatie.

Dupa alte 2 ore
    Puteti incepe sa mancati incepand cu sucuri de fructe (sucul de mere si sucul de morcov ajuta mult la refacerea enzimelor si mucoasei stomacale). Jumatate de ora mai tarziu mancati 1-2 fructe. O ora mai tarziu mancati mancare cat mai usoara, fara carne, prajeli si condimente. In zilele ce urmeaza ar fi indicat sa mentineti un regim cat mai natural si bogat in fructe, cereale si vegetale. Canalele biliare au nevoie de timp si iubirea dvs ca sa isi reinceapa functiile in bune conditii. Evitati pe cat posibil stresul si odihniti-va cat mai bine.

Alte metode de purificare a ficatului si eliminare a pietrelor:
DETOXIFIEREA FICATULUI CU SUC DE MERE
LITIAZA BILIARA sau PIETRE LA FIERE

3 comentarii :

  1. Am realizat ambele tehnici si ambele dau rezultate, insa aceasta este mai usoara. Din experienta, va spun ca este foarte necesar sa tineti cele 1-3 zile cu suc de mere, iar caldura aplicata pe ficat ajuta foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu recomand nimanui aceasta cura care imi putea fi fatala!
    Si articolul contine idiotenii, afirmatii de genul ca in canalul biliar pot fi multe pietre. Dv sunteti normal la cap? Pai si o piatra daca ai in ductele biliare ai simptome, inflamatii si dureri, ajungi la urgenta, daca e o piatra care obstructioneaza, darmite daca ai mai multe pietre! Domle si cumnata mea a ajuns la urgenta dupa aceasta cura, era sa moara, i au scos colecistul. Nu recomandati idiotenii periculoase. Poate voiati sa spuneti ca in ficat pot fi pietre numeroase. Nu in canalele biliare. Vai de vai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cura este foarte bună,eu am făcut-o de cel putin 2 ori pe an si nu mi-a făcut rău ,din contra
      m-am simtit mult mai bine si multe alte beneficii

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...