NOUA MEDICINA GERMANA

    Unii spun ca a produs a treia revolutie din istoria medicinei. Altii sunt mai sceptici. Cert este faptul ca aceasta teorie a doctorului Hamer a nascut numeroase dispute in lumea medicala. 
    Odata cu aparitia rezultatelor concrete – mii de pacienti vindecati de cancer – ideile revolutionare ale lui Hamer au strabatut in lung si-n lat o lume intreaga.

Revelatia lui Hamer
    Totul a inceput in 1978, atunci cand dr. Ryke Hamer, internist la clinica oncologica a Universitatii din Munchen, a aflat ca fiul sau fusese impuscat mortal.
    La cateva luni dupa decesul fiului sau, dr. Hamer s-a imbolnavit de cancer testicular. Era pentru prima data in viata sa cand era grav bolnav, fapt care l-a pus pe ganduri. I-a venit ideea ca aceasta boala a aparut probabil in urma socului produs de vestea mortii fiului sau.
    Astfel, Hamer a inceput sa cerceteze. A investigat mii de cazuri de cancer. Toate aveau un numitor comun: existenta in viata pacientului a unui soc emotional generat de un eveniment tragic. (Citeste si: Corpul tau iti spune: Iubeste-te!)
    Hamer a dus cercetarile sale cu un pas mai departe. Urmarind ipoteza ca toate evenimentele din organism sunt controlate de creier, a trecut la verificarea tomografiilor acestor pacienti pentru a vedea daca exista vreo legatura intre socul emotional si structura creierului. Descoperirea a fost socanta. Intr-adevar, legatura era cat se poate de clara.

Efectul socului emotional in declansarea bolii
    Hamer a descoperit ca orice soc emotional genereaza o leziune pe creier vizibila pe tomografie sub forma unor inele concentrice. Mai interesant este ca, se pare, fiecare tip de soc emotional influenteaza o anumita zona pe creier, care controleaza un anumit organ.
    Descoperirile au fost incadrate in „Cele 5 Legi Biologice ale Noii Medicine”. Dr.Hamer le-a numit astfel pentru ca acestea sunt valabile in cazul oricarui pacient si ofera o perspectiva cu totul noua asupra intelegerii cauzei, dezvoltarii si vindecarii naturale a unei boli. Vezi documenarul cu cele 5 legi:



Reactii fata de Noua Medicina Germanica
    Dupa trei ani de investigatii, dr. Hamer si-a prezentat cercetarile sub forma unei teze post-doctorat in fata comisiei de la Facultatea de Medicina a Universitatii din Tübingen.
    Reactia nu i-a fost deloc favorabila, Universitatea refuzand sa efectueze teste pe baza cercetarilor sale. In mod similar, medicina oficiala a refuzat sa aprobe descoperirile sale, in ciuda a 30 de verificari stiintifice diferite, facute atat de medici independenti, cat si de asociatii profesionale.
    Mai mult decat atat, la scurt timp dupa ce Hamer si-a prezentat descoperirile in fata comisiei Universitatii, acesta a primit un ultimatum de a renunta la cercetarile sale sau i se va refuza reinnoirea contractului la Clinica Universitara.

    Cu toate ca descoperirile sale nu au fost niciodata dezaprobate sau puse la indolaia, in 1986 dr. Hamer a primit lovitura de gratie. I s-a ridicat licenta medicala pe motivul ca ar fi refuzat sa se conformeze principiilor medicinei standard. Acest fapt nu l-a oprit. A mers mai departe cu cercetarile, iar in 1987 a reusit sa extinda studiile si sa gaseasca explicatia stiintifica a fiecarei afectiuni.
    Dr, Hamer a suferit timp de 25 de ani din cauza hartuirii si a persecutarii autoritatilor germane si franceze. Din 1997, locuieste in exil in Spania. A continuat cu cercetarile si se lupta si azi pentru ca teoria sa, „Noua Medicina”, sa fie recunoscuta si profesata in mod legal. Insa, datorita sabotarii sale, milioane de pacienti din intreaga lumea nu se pot bucura in mod oficial de descoperirile revolutionale ale doctorului Hamer.

(Probabil ca sunteti uimiti de ce i s-a intamplat, insa in acest fel se pune problema cand incurci marile companii farmaceutice care fac milioane din vanzarile de citostatice, vaccinuri si medicamente ce dau dependenta.)

* * *

    Legatura stransa dintre conflictele emotionale si scoarta cerebrala sta in faptul ca fiecare parte a creierului nostru a fost programata sa raspunda instantaneu la eventualele conflicte sau pericole. O stare permanenta de stres emotional imbolnaveste progresiv organul aferent.
    Dupa 20 de ani de cercetare si terapie cu peste 31.000 de pacienti, dr. Hamer a descoperit ca totul face parte dintr-un program al naturii, menit sa ajute organismul sa iasa din starea conflictuala si sa se maturizeze emotional. Hamer sustine ca acest program are doua faze: faza de conflict activ (faza rece) si faza de conflict rezolvat (faza calda).

Faza de conflict activ (imbolnavirea propriu-zisa)
    In corp se instaleaza o stare de neliniste, tensiune, insotita de insomnii. Dispare apetitul, iar corpul pierde in greutate. Extremitatile sunt permanent reci, apare tremurul si transpiratia rece, pielea se sensibilizeaza si devine usor iritata, iar starea generala este una de surescitare, agitatie interioara permanenta. Toate aceste simptome indica faptul ca boala/tumoarea s-a instalat si se afla in plina evolutie. Intensitatea simptomelor depinde, in mod natural, de intensitatea si impactul socului conflictual. Daca o persoana ramane in aceasta stare prea mult timp, urmarile pot fi fatale. 
    Moartea, insa, nu survine datorita tumorii in sine, ci datorita epuizarii organismului. Acesta sufera pierderi masive de energie, este exagerat de slabit, duce lipsa de odihna, este epuizat mental. Adesea, socul emotional initial este amplificat de vestea devastatoare a diagnosticului sau a predictiilor medicale de tipul: ”mai ai 5 luni de trait”. In acest caz, organismul ajunge sa se consume de doua mai mult si sa sufere un al doilea mare soc emotional la care, daca se adauga si tratamentul conventional (chimioterapia in cazul cancerului), rata de supravietuire a pacientului scade.

DAR, odata ce se petrece o constientizare si o rezolvare a conflictului emotional, corpul intra in:

Faza de conflict rezolvat (vindecarea propriu-zisa)
    Pe perioada fazei de conflict rezolvat, organismul incepe sa se vindece. Apetitul revine, dar suntem foarte obositi (putem chiar sa nu avem puterea de a ne ridica din pat). Odihna si furnizarea tuturor nutrientilor necesari organismului sunt esentiale pe perioada de vindecare. A doua faza este denumită faza calda si, in aceasta perioada, vasele de sange se maresc, incalzind extremitatile si pielea. Vindecarea se poate manifesta si prin diferite boli (in general „calduroase” precum febra, hipertensiunea) si stari de oboseala prelungite, nevoie de somn, deoarece corpul face eforturi imense pentru a se regenera si reechilibra.

    Odată cu rezolvarea conflictului, se produce o schimbare la nivelul organelor. Boala isi stopeaza evolutia si este declansat procesul de reparare specific. O zona care s-a necrozat sau a prezentat ulceratii in timpul fazei active a conflictului, este acum regenerata si refacuta cu celule noi. Acest proces este insotit, de regula, de inflamatii potential dureroase, cauzate de edeme care protejeaza tesutul pe durata vindecarii. Alte simptome tipice regenerarii sunt: hipersensibilitate, mancarimi, spasme (daca tesuturile musculare sunt implicate) si inflamatii. Exemple de boli care apar doar in procesele de vindecare sunt: diferite probleme de piele, hemoroizi, laringita, bronsita, artrita, ateroscleroza, disfunctii ale rinichilor si vezicii urinare, anumite boli ale ficatului si infectii.
    O alta descoperire interesanta a dr. Hamer este legata de microorganisme. Se pare ca microbii, precum ciupercile, virusii, bacteriile apar in corp in faza de vindecare cu scopul de a ajuta organismul sa se curete. Inflamatiile, febra, supurarile, toate sunt semne ca organismul se reface.
    Bacteriile ajuta la descompunerea tumorilor care nu isi mai au rostul si au proliferat in timpul fazei active: tumorile pulmonare, tumorile de colon, tumorile la rinichi, tumorile la prostata, tumorile la uter, tumorile de san, melanoamele si mesothelioma. Virusii sunt implicati in procesul de vindecare a tesuturilor coordonate de cortexul cerebral. Hepatita, pneumonia, herpesul, gripa si gripa stomacala indica faptul ca procese virulente naturale de vindecare sunt in curs.

    Dr. Hamer a demonstrat, fara nici o indoiala, ca organismul nu poate muri niciodata de cancer, in sine. O persoana poate muri ca rezultat al complicaţiilor mecanice produse de tumori, de exemplu blocarea unui organ vital, precum colonul sau bila, dar in nici un caz celulele canceroase, in sine, nu pot provoca moartea.
Daca o persoana moare pe durata fazei initiale active a conflictului, este de obicei din cauza pierderii de energie, a slabirii exagerate, a lipsei de somn si a epuizarii mentale si emotionale.
    Daca pacientul nu a facut nici un tratament conventional de cancer (in special chimioterapie sau radioterapie) GNM ,”Sistemul Ontogenetic al tumorilor”, are o rata de succes de 95 până la 98%. Este o ironie ca aceste statistici ale succeselor remarcabile ale Dr. Hamer au fost date chiar de autoritati. Cand Dr. Hamer a fost arestat, în 1997, pentru acordarea de sfaturi medicale, fara a avea licenta medicala, pentru trei persoane, politia a confiscat fisele pacientilor sai şi le-a analizat. Un procuror public a fost nevoit sa recunoască, in timpul procesului, ca după 5 ani, 6000 din 6500 de pacienti cu cancer in faza terminala erau inca in viata.

… boala nu este o eroare a naturii ci ea are o anume semnificatie biologica. Boala evolueaza pe baza unor programe ale naturii proiectate cu scopul de a-l ajuta pe individ sa coopereze cu evenimentele aparute in viata lui.

NN – Rezumand ideile din acest articol, completam cu cateva observatii:
    Boala apare ca un raspuns, in urma unei probleme de viata, a unui stres continuu sau a unui soc emotional, mentinut saptamani, luni sau chiar ani la rand. Aceasta tensiune permanenta provoaca o acidifiere accelerata a organismului si il epuizeaza pe toate planurile: fizic, mental si emotional. Astfel, deoarece corpul este secat de energie, nu mai functioneaza in parametrii optimi si apare „boala”. Toate acestea se petrec deoarece persoana respectiva nu poate accepta evenimentele in sine, nu se poate impaca cu ideea, exista o lupta interioara care il macina, un conflict, se opune „curgerii vietii”. 

    Vindecarea si reechilibrarea fizica, mentala si emotionala implica mai multi pasi:
- intelegerea si constientizarea mecanismului de aparitie a bolii
- acceptarea evenimentelor care au produs trauma sau gasirea unei solutii de iesire din impas
- impacarea, autoiertarea (eliminarea sentimentului de vinovatie) sau iertarea sincera, totala si neconditionata (daca problema de viata este cauzata de alte persoane)
- ajutarea organismului in procesul recuperarii energiei si inceperea autovindecarii

    Fiecare om se imbolnaveste din cauza unui program mental distructiv. In momentul in care exista un conflict interior, omul se strange in el insusi, se inchide sufleteste. Acest lucru are ca efect in plan fizic fenomenul de inchistare (tumori, pietre, blocaje). Antidotul se regaseste in zicala: "Timpul le rezolva pe toate, dar mai repede o face Iubirea." (Citeste si: DE CE NE IMBOLNAVIM ? (VALERIU POPA))

Legăturile dintre organul afectat și conflictul mental-emotional sunt următoarele:
- Intestinul subțire: Ura care nu poate fi ‘digerată’
- Uter: Sentiment de inferioritate sexuală
- Prostata: Conflict pe latura sexualității
- Tiroida: Neputință, fără control
- Colon: Conflict peste care nu se poate trece nicicum
- Oase: Lipsa stimei de sine, inferioritate
- Plămâni: Frica puternică față de altă persoană
- Piele: Lipsa integrității, ființă coruptibilă
- Testicule, Ovare: Pierdere valoroasă ce nu poate fi recuperată
- Pancreas: Conflict cu membrii familiei
- Urechea internă: Sentimentul de imposibilitate de a afla ‘adevărul’
- Sânul stâng: Conflict care pune în pericol copilul, casa, familia
- Sânul drept: Conflict cu partenerul sau cu persoanele rivale
- Rectul: Frica de a fi nefolositor
- Gura: Nu poți ‘mesteca’ (suporta) o problemă/situație
- Căile respiratorii: Conflict teritorial
- Laringe: Frica și îngrijorarea pentru un anumit eveniment
- Stomacul: Ai înghițit prea multe împotriva voinței tale
- Esofag: Dorința acută de a refuza, de a nu ‘înghiți’
- Inima: Frustrare legată de copii
- Cervixul: Frustrare adâncă și persistentă
- Glandele suprarenale: Te îndrepți într-o direcție în care refuzi să mergi
- Ficat: Frica (stres) inconștientă de a rămâne fără mâncare (sau bani pentru a procura mâncare) sau îți simți viața în pericol.

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...