REFLEXOTERAPIE CU BRANTURI MAGNETICE

reflexoterapie
    Reflexoterapia este considerata o terapie alternativa, fiind cea mai usoara metoda de tratament. La fel ca si alte ramuri ale medicinei alternative sau complementare, se adreseaza intregii fiinte umane, nu numai unui anumit simptom sau suferinte, ceea ce implica gasirea cauzelor problemei si corectarea lor, ameliorand sau inlaturand in acest fel simptomele. Conform acestui principiu, reflexoterapia îmbunătăţeşte toate funcţiile organismului, ceea ce stimulează procesul natural de vindecare, făcându-l mai rapid şi mai eficient.
    Scopul reflexoterapiei este de a corecta cei trei factori negativi implicaţi în procesul de boală: congestia, inflamaţia şi tensiunea. Afecţiunile congestive sunt responsabile de apariţia tumorilor; afecţiunile inflamatorii sunt cele precum colita, bronşita sau sinuzita; tensiunea este responsabilă de diminuarea eficienţei sistemului imunitar.

    Corpul uman are construite mecanisme de autocuratare (sistemul limfatic, ficat) si de eliminare (rinichi, intestin, piele). Daca acestea se blocheaza sau nu mai functioneaza corect, atunci toxinele si reziduurile se acumuleaza, perturband functionarea organismului. Astfel, apare un dezechilibru, ceea ce inseamna ca exista o proasta functionare din cauza congestiei, a circulatiei proaste a sangelui sau a tensiunii – la nivelul unuia sau mai multor organe din corp. In plus, medicii sunt de acord ca peste 75% din problemele noastre de sanatate pot fi legate de efectele stresului asupra diverselor organe si sisteme.

    Şedinţele de reflexoterapie urmăresc în primul rând îmbunătăţirea circulaţiei în organism şi accelerarea eliminării reziduurilor, astfel încât toxinele să nu se mai acumuleze în concentraţii dăunătoare în ficat, rinichi sau intestin. De asemenea, prin reflexoterapie se poate realiza scăderea senzaţiei de durere prin stimularea eliberării de endorfine - analgezice naturale ale organismului - în fluxul sanguin. Masand punctele reflexogene de pe talpa, se reduc incordarea si stresul, se alina starile patologice acute sau cronice, se calmeaza hiperactivitatea diverselor zone si se stimuleaza altele lenese – cum sunt sistemele circulator, digestiv sau nervos – pana cand se ajunge la un echilibru optim intre sistemele organismului.

Mecanismul reflexoterapiei
    Corpul omenesc este comparat cu o baterie. Daca echilibrul este perturbat, curentul nu ajunge unde trebuie. Reflexoterapia este cea care ajuta la refacerea circuitului, favorizeaza inceperea unui proces de vindecare si creeaza conditiile optime pentru autovindecare. Omul a fost creat ca mergand descult pe nisip, pietre sau iarba sa-si stimuleze in mod natural toate punctele din talpa si astfel organismul sa functioneze la parametri optimi. Insa, omul contemporan nu merge aproape niciodata descult, astfel incat el este lipsit de masajul natural al talpilor si al organelor strans legate de acestea.

    Tehnicile de diagnostic si vindecare din China si India antica, sunt bazate pe ideea ca organele din corp sunt reprezentate pe talpa piciorului, alcatuind o harta vitala a corpului. Reflexia organelor pe talpa îşi are originea în studiul terapiei zonale, care utilizează meridianele energetice ce străbat corpul de la talpile picioarelor până la creier. Talpa reprezinta un adevarat tablou de comanda pentru activitatile din organism, fiind o zona foarte bogata in terminatii nervoase si vasculare. In caz de suferinta sau dereglari, punctele reflexe de pe talpa devin sensibile, respectiv dureroase la palpare, iar durerea este direct proportionala cu gravitatea si vechimea afectiunii organului corespondent.


    Atunci când punctele reflexe sunt stimulate, este activat răspunsul parasimpatic al sistemului nervos ce transmite semnale spre a elimina blocajele ce au apărut în anumite zone ale corpului, permitand corpului să inceapa mecanismul de dezintoxicare si autovindecare. Masajul talpilor stimuleaza peste 7 mii de nervi si imbunatateste fluxul sanguin, ajutand la normalizarea naturala a functiilor organismului.

Branturile magnetice pentru reflexoterapie
    Avantajele majore ale branturilor (talpici) sunt faptul ca pot transforma orice tip de încălţăminte într-un dispozitiv de masaj si îşi pot exercita efectele benefice în timpul mersului, fără să vă consume timpul liber. Aceasta inseamna ca nu mai aveti nevoie de serviciile unui reflexo-terapeut sau nu mai trebuie sa depuneti efort pentru a va masa singuri talpile.
    Conform unor studii ale mai multor grupuri de cercetători din China, dintre toate instrumentele ajutătoare utilizate în reflexoterapie, branţurile magnetice reflexo-terapeutice prezintă cele mai multe efecte benefice, combinand efectele terapeutice ale magnetilor cu cele datorate masajului reflexogen efectuate de protuberanţele branţurilor.

    La început se vor utiliza 10-15 minute pe zi, de preferat dimineaţa. Apoi, perioada de utilizare se va putea mări treptat, ajungându-se după câteva săptămâni la 2-3 ore de utilizare. Asa cum imbolnavirea s-a produs lent, si vindecarea cere rabdare si perseverenta. Daca tratamentul e combinat cu retete naturiste, alimentatie corecta, optimism si multa miscare, vindecarea va veni mai repede.

EFECTELE DESCRISE ÎN URMA FOLOSIRII BRANŢURILOR MAGNETICE
- mainile si picioarele reci devin calde, dispar durerile de la nivelul genunchilor, umerilor si mainilor
- dispare durerea de radiculita din coloana vertebrala, spondiloza, cifoza, lombosciatica
- creste rezistenta imunitara a organismului
- se restabileste circulatia sanguina in artere si permeabilitatea venelor
- in cazul schiopatarii intermitente, dupa numai o jumatate de ora de folosire a branturilor, distanta parcursa de catre suferinzi, fara oprire, poate creste de cateva ori
- la persoanele cu tulburari considerabile in circulatia sangelui la picioare, dupa cateva saptamani se restabileste circulatia periferica a sangelui si dispare edemul
- apar semnale privind disparitia tumorilor
- dispar durerile de la picioare
- dispar dilatarile vaselor sanguine superficiale
- dispar dilatarile varicoase marunte ale venelor, iar cele evidente devin mai putin vizibile
- grabeste vindecarea tromboflebitei
- ajuta la vindecarea ranilor, chiar si a ulcerelor varicoase
- dispar inflamatiile, uneori chiar si cele cronice
- se imbunatateste consistenta si elasticitatea muschilor
- se regleaza tensiunea arteriala
- exercita o influenta binefacatoare in bolile de plamani - datorita unei circulatii sanguine mai intense se imbunatateste si vascularizarea lor


- ajuta la scaderea in greutate, reglarea tiroidei
- se amelioreaza aritmiile cardiace, dispar extrasistolele
- durerile de inima dispar sau se diminueaza considerabil
- dispar simptomele bolii de radiatie: aceasta are loc deoarece campul biologic concentrat si marit protejeaza organismul impotriva noilor doze de iradiere, iar sistemul de eliminare indeparteaza din organism radionuclizii impreuna cu toxinele, prin porii talpii piciorului. Impreuna cu toxinele se elimina din organism si alti compusi si metale, chiar compusi ai plumbului. Suferinzii de boala de iradiatie simt o imbunatatire a starii de sanatate deja dupa o saptamana de la inceperea folosirii branturilor.
- persoanele sensibile la radiatia solara o suporta mai bine
- deseori apare repulsia fata de fumat
- dispar senzatiile dureroase de mictiune
- se reduc dimensiunile adenomului de prostata
- se regleaza activitatea rinichilor
- pielea ingalbenita capata culoarea normala in cazul icterului
- se regleaza nivelul glicemiei in sange (la nivelul inalt si oscilant al glicemiei la inceput se observa o crestere a nivelului si a dimensiunilor oscilatiilor. Dupa 2 saptamani oscilatiile se reduc). La bolnavii de diabet zaharat (insulinodependenti) scade consumul de insulina, pentru ca in urma cresterii curentului sanguin are loc o folosire mai eficienta a insulinei.
- se regleaza activitatea pancreasului
- scade nivelul colesterolului
- se amelioreaza afectiunile gastro-intestinale
- dispar tulburarile de echilibru (prin ameliorarea aparatului vestibular) dupa numai 5 zile de folosire
- dispare durerea in cazul sciaticii, lombago, osteoporoza
- se observa o influenta calmanta asupra sistemului nervos, dispare insomnia, starea de anxietate
- dispare durerea de cap
- se imbunatatesc capacitatile intelectuale, chiar si in cazul bolii Alzheimer
- dispar multe alergii
- are loc autocuratarea sinusurilor
- dispare mai repede temperatura ridicata
- dispar inflamatiile organelor genitale feminine, impotenta si frigiditatea
- exercita o influenta binefacatoare asupra copiilor cu paralizie cerebrala si in cazul bolii Parkinson
- se imbunatateste vederea (indeosebi la hipermetropi)
- la multe femei cu tumori de san, dupa 10 zile se observa o reducere a ganglionilor limfatici .

Contraindicatii:
- insuficiente renale si/sau hepatice acute
- la hipertensiune / hipotensiune extreme, infarct miocardic
- hemoragii cerebrale recente
- varice voluminoase si inflamate, ulcer varicos
- hemoragii si rani deschise, infectii cutanate
- boli de piele de natura parazitara si inflamatorie, boli infectocontagioase
- perioada de sarcina

2 comentarii :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...