CANCERUL, O AFACERE MORTALA - BURZYNSKI

    Burzynski, este un documentar în regia lui Eric Merola, relatând odiseea unui extraordinar medic şi biochimist, dr. Stanislaw Burzynski, care a reuşit să câştige cel mai mare şi poate cel mai ciudat şi întortocheat război legal cu statul american, reprezentat pe rând de consiliul medical al statului Texas, agenţia federală Food & Drug Administration, FDA şi de procurorii federali. Bătălia sa cu guvernul american a avut ca obiect tratamentul anti-cancer pentru vindecarea unora dintre formele terminale de cancer, pe care medicul Burzynski l-a descoperit înca din anii ’70. Este vorba de "antineoplastonii", o metodă de terapie cu peptide naturale, care vizează direct genele vinovate de apariţia cancerului, dar niciun concern nu a cumpărat leacul ci, dimpotriva, s-a încercat eliminarea sa din lumea medicală.

    În documentar sunt prezentate mai multe persoane care au supravieţuit cancerului şi care au ales antineoplastonii, în locul operaţiei, chimioterapiei sau a radiaţiilor, dar şi date din timpul testelor clinice care compară antineoplastonii cu alte tratamente disponibile. Burzynski conduce propria lui clinică în Texas, iar studiile oficiale arată că tratamentul său este de 3000 de ori mai eficient în tratarea şi vindecarea cancerului decât chimioterapia. Ideea este că, prin acest tratament efectele secundare lipsesc cu desăvârşire (spre deosebire de ravagiile chimioterapiei sau ale radioterapiei), iar rata de supravieţuire creşte enorm.

    Filmul documentar arată traseul de 14 ani, sinuos şi dificil, pe care au trebuit să-l străbată Burzynski şi pacienţii lui pentru a obţine aprobarea testelor clinice ale FDA pentru antineoplastoni. Iniţial, între 1977 şi 1995 doctorul Burzynski a produs şi administrat tratamentul fără a avea nevoie de aprobarea FDA, fiindcă statul Texas nu le solicita, pe atunci, medicilor, să adere la legea federală în această privinţă, atât timp cât îşi limitau activitatea în interiorul graniţelor statale. Intre timp, aceasta lege a fost schimbată, tocmai din cauza dr. Burzynski. Faptul că medicul american reuşise să trateze cancerul incurabil a stârnit o serie de investigaţii din partea Texas Medical Board, iar FDA l-a dat în judecată. Procesul prin care Burzynski şi-a dovedit nevinovăţia a durat mai bine de 14 ani.

    In timp ce un derivat din DDT, folosit în "chiomioterapie", poate primi aprobarea după numai patru luni, terapia cu antineoplastoni este impiedicata de peste trei decenii să depăşească faza de testare clinică, desi i s-a recunoscut unanim lipsa de toxicitate şi eficienţa, chiar şi de către ferocii săi duşmani din guvern şi din companiile farmaceutice. Actualmente, dr. Burzynski a ales, inspirat, calea cea mai lungă şi mai grea de demonstrare a eficacităţii acestei terapii pur naturale. El s-a concentrat în principal asupra cancerului cerebral (unul dintre cele mai agresive şi mai dificil de tratat) şi asupra unora dintre cei mai dificili şi fragili pacienţi - copiii.

    Dacă antineoplastonii vor fi aprobaţi în tratarea oficială a cancerului, acest fapt va marca un eveniment remarcabil când, pentru prima dată în istorie, un unic om de ştiinţă şi nu vreun malefic concern farmaceutic, va deţine brevetul exclusiv şi drepturile de distribuţie ale unei invenţii de avangardă, ce jalonează o schimbare fundamentală de paradigmă în medicină.
    Industria cancerului este cea mai profitabilă in domeniul farmaceutic, motiv pentru care lupta dusă împotriva oricărui remediu este necruţătoare. La nivel global, în jur de opt milioane de oameni mor anual din cauza cancerului. Tratamentele pentru cancer sunt extrem de costisitoare şi dacă ne rezumăm la un simplu calcul putem să schiţăm un profit colosal al industriei farmaceutice.

    Iata ce spunea Jule Klotter, editor la Townsend Letter, in noiembrie 2010: "Sistemul medical american are o istorie îndelungată în discreditarea terapiilor alternative, promiţătoare, care concurează propriile sale practici oneroase, distrugând carierele medicilor ce se folosesc de ele. Doctorii riscă să-şi piardă licenţele medicale, dacă protocoalele lor iniţiază cumva plângeri ale marilor companii de asigurări, adresate consiliilor medicale statale. Doctorii care tratează bolnavii de cancer, cu altceva decât acceptatele chimioterapii şi radiaţii, sunt defăimaţi ca fiind escroci, iar terapiile lor sunt testate în studii destinate să eşueze din start."

Vizionare placuta !



Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...