ULEI VOLATIL DE LAMAIE – BUN LA TOATE

    Uleiul esential de lamaie intareste sistemul imunitar si are un efect tonic asupra sistemului nervos. Se spune ca uleiul esential de lamaie este bun in prevenirea epidemiilor dar si in nenumarate alte cazuri: oboseala generala, depresie, lipsa de concentrare, boli infectioase si contagioase, cure de slabire, imbatranirea prematura a celulelor, probleme de circulatie sangvina (cuperoza, flebita, hemoroizi), unele afectiuni ale pielii (herpes, veruca, acnee) sau chiar pentru raul de masina.
    Uleiul esential de lamaie combate stresul si tensiunea nervoasa, avand proprietati stimulante asupra sistemului nervos si cel endocrin. Poate fi folosit dimineata deoarece ajuta la revigorarea corpului si a mintii, la restabilirea vitalitatii si intensificarea activitatii creierului.

    Uleiul esential de lamaie este polivalent si o multime de studii au fost facute pentru a demonstra efectele sale bactericide si antiseptice. Inca din anul 1926 se remarca lucrarile lui Morel si Rochaix despre actiunea bactericida a esentei de lamaie care au demonstrat ca:
- vaporii de esenta de lamaie neutralizeaza meningococul in 15 minute, bacilul lui Eberth (al febrei tifoide) in mai putin de o ora, pneumococul in 1-3 ore, stafilococul auriu in 2 ore, streptococul hemolitic in 3-12 ore
- esenta neutralizeaza bacilul Eberth in 5 minute, stafilococul in 5 minute, bacilul Loeffler (difteric) in 20 de minute. Totodata, este infertilizanta pentru bacilul tuberculozei in doza de 0,2%

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lamaie:
activator al leucocitozei (al globulelor albe in apararea organismului), antianemic, antioxidant, antipruriginos, antireumatic, antiseptic general, antiscorbutic, antisclerotic, antiveninos, antitoxic, carminativ, cicatrizant, depurativ, diuretic, febrifug, fluidifiant sanguin, hemostatic, previne aparitia senilitatii, reglator al tensiunii, stimuleaza secretiile gastro-hepatice, stimuleaza secretiile pancreatice, tonic al sistemului nervos si al celui simpatic, vermifug, bactericid, citofilactic (intretine pielea).

UZ INTERN
    Se folosesc cate 2-3 picaturi pe zi, intr-o lingurita de miere, pentru: oboseala generala, depresie, lipsa de concentrare, afectiuni respiratorii, febra, gripa, infectii (pulmonare, intestinale), boli infectioase (stimuleaza "leucocitoza curativa"), paludism, stari febrile, prevenirea epidemiilor, astenie, inapetenta, ascita, reumatism, artrita, guta, litiaza urinara si biliara, dispepsie, aerofagie, scorbut, arteroscleroza, varice, flebite, fragilitate capilara, obezitate, hipertensiune, tuberculoza pulmonara si osoasa, icter, varsaturi, insuficienta hepatica si pancreatica, congestie hepatica, hemofilie, hemoragii (epistaxis, gastroragii, enteroragii, hematurie), indigestie, meteorism, dizenterie, diaree, febra tifoida, paraziti intestinali (oxiuri), astm bronsic, bronsita, gripa, sifilis, blenoragie, senilitate, cefalee, celulita, retentie de lichide, dureri de cap, migrena.

UZ EXTERN:
    In aplicatii locale (masaj) se folosesc cate 2 picaturi de ulei esential de lamaie amestecat cu 2 picaturi de ulei vegetal aplicate local pe piele de 2 ori pe zi, in caz de: oboseala, generala, probleme de circulatie sangvina (cuperoza, flebita, hemoroizi), eruptii cutanate (furuncule, acnee, negi, herpes, pistrui), degeraturi, plagi infectate, intepaturi de insecte, rau de masina.
    De asemenea, extern se mai utilizeaza (nediluat) in apa de baie, in inhalatii ori aromaterapie pentru: guturai, sinuzita, angina, otita, hemoragii nazale, stomatita, glosita, afte, sifilide bucale, blefarita, pecingini, migrene, intretinerea pielii si ingrijirea frumusetii, chelbe, raie.

Calmeaza durerile in gat
    Adauga 2-3 picaturi de ulei esential de lamaie in cana de ceai sau doar in apa calda cu miere. Consuma lichidul cat este cald si te vei simti mult mai bine. Acest ingredient naturist este un aliat puternic in caz de raceala si gripa.

Lupta impotriva alergiilor de sezon
    Uita de stranut si mancarimi de nas! Trateaza-ti alergia cu ulei esential de lamaie. Aplica o cantitate mica sub nas, imediat sub nari, de cateva ori pe zi.

Revigoreaza organismul
    Te simti fara energie si nimic nu reuseste sa te scoata din acesta stare de moleseala? Adauga o picatura sau doua de ulei in apa si consuma cu incredere.

Dezinfecteaza periuta de dinti
    Desi se recomanda sa iti schimbi periuta dupa 3 luni de utilizare, nu strica sa o dezinfectezi din cand in cand. Pune putina apa intr-un pahar, apoi aplica o picatura de ulei de lamaie pe periuta de dinti si tine-o in pahar timp de cateva minute, agitand-o. Clateste-o inainte de a o folosi din nou.

Te scapa de respiratia neplacuta
    Doar 3-4 picaturi de ulei in jumatate de pahar de apa iti vor improspata imediat cavitatea bucala, eliminand halena si indepartand bacteriile din aceasta zona. Mai mult, acest ingredient reprezinta o solutie buna si pentru aftele bucale.

Trateaza acneea
    Aplica putin ulei pe un disc demachiant inmuiat in apa plata si aplica pe cosuri seara, inainte de culcare. Amesteca uleiul de lamaie (nu mai mult de 1-2 picaturi) cu bicarbonat de sodiu si miere si ai obtinut o masca antiacnee excelenta.

Vindeca micozele (ciupercile aparute la unghii)
    Efectueaza o baie locala in care ai pus si cateva picaturi de ulei esential de lamaie. Desi efectul nu va putea fi observat imediat, nu iti pierde speranta, ci repeta tratamentul naturist pana la vindecare.

Tine tantarii la distanta
    Amesteca cateva picaturi de ulei de lamaie cu ulei vegetal sau lotiune de corp si intinde-l pe piele. Nicio insecta nu se va mai apropia de tine. In plus, poti sa folosesti uleiul pentru a trata intepaturile de insecte.

Favorizeaza pierderea kilogramelor in plus
    Obtine silueta dorita cu ajutorul unui remediu simplu si rapid. Pune doua picaturi de ulei intr-un pahar cu apa si consuma inainte de masa (de preferat). Repeta procedeul de trei ori pe zi. Astfel iti vei imbunatati metabolismul corpului, iar arderea caloriilor consumate va fi floare la ureche. De asemenea, acest tratament naturist favorizeaza eliminarea toxinelor din organism.

    Prepara un mix-minune format din bicarbonat de sodiu, ulei de cocos si ulei de lamaie, apoi intinde pasta obtinuta pe dinti, frecandu-i usor timp de doua minute. Clateste bine cu apa la final.

Imbunatateste circulatia sangelui
    Un simplu masaj iti poate pune circulatia periferica in miscare. Realizeaza unul cu miscari blande daca ai probleme cu vasele de sange de la nivelul picioarelor.

Precautii si contraindicatii
Ca toate uleiurile esentiale, niciodata NU se foloseste nediluat.
A nu se lasa la indemana copiilor!
A se evita contactul cu ochii!
Nu se administreaza in perioada sarcinii si a alaptarii.
Inainte de a folosi un ulei esential in aplicatii cutanate, realizati intotdeauna un mic test pe partea interioara a antebratului, dupa ce in prealabil ati diluat uleiul esential conform scopului propus. Nu se sta la soare dupa ce ati aplicat uleiul esential pe piele.


Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...