ELIMINAREA PARAZITILOR INTESTINALI

    Paraziţii intestinali apar atât la copii, cât şi la adulţi. Ei ajung în sistemul digestiv prin înghiţire sau inhalare din alimente contaminate (carne contaminată, insuficient preparată termic sau legume nespălate), maini murdare, apă contaminată sau datorita contactului cu animalele.
    Exista peste o mie de paraziti intestinali care pot trai in corpul uman. Unii au dimensiuni foarte mici, microscopice, iar altii pot fi observati cu ochiul liber. Parazitii intestinali se pot imparti in doua grupe: giardia, care este un organism unicelular si viermii intestinali sau helmintii, care sunt paraziti cu dimensiuni mult mai mari, cuprinse intre un centimetru si 10 metri. Cei mai intalniti sunt oxiurii, limbricii si tenia. Toxinele eliminate de acesti paraziti intestinali pot duce la perturbarea sistemului imunitar, la boli metabolice şi chiar cronice.
    In cazul unei infectii, toti membrii familiei trebuie sa urmeze acelasi tratament, chiar daca nu au simptome. In paralel cu tratamentul respectiv se are in vedere si mentinerea unei igiene stricte pentru prevenirea reinfectarii. Pentru depistarea parazitilor se face examen de sange si de scaun (coprocultura).


Cauze fizice
- consumul de alimente si apa contaminate
- consumul de carne cruda sau insuficient preparata
- igiena corporala precara, in special spalarea necorespunzatoare a mainilor
- conditii mizere de viata
- contactul direct cu o persoana sau un animal care prezinta paraziti intestinali
- varsta: copiii si varstnicii sunt predispusi acestui tip de infectie
- un sistem imunitar slabit

Simptome
    Parazitii intestinali pot supravietui in tractul digestiv ani de zile fara sa cauzeze vreun simptom. Totusi, printre problemele comune care pot apare, se afla:
- durere abdominala, diaree, constipatie, balonare si gaze intestinale, dizenterie, schimbări în consistenţa materiilor fecale
- stari de voma, stari de greata
- mancarimi anale, inflamatia vaginului la fete
- alergii la alimente sau sensibilitate
- anemie, carenta de fier, cearcane, lipsa poftei de mancare, pierderea in greutate
- durere de cap, oboseala cronica, somnolenta, sensibilitate la lumina
- sangerare gingivala, nazala, rectala


Remedii naturiste

Pulbere din pelin
    Frunzele şi seminţele de pelin se usucă bine şi se fărâmiţează. Peste 1-2 linguriţe de pulbere (200-300 mg) se toarnă apă potabilă, simplă, nefiartă. Se consumă pe stomacul gol.

    În prima zi, se consumă cel mult un vârf de cuţit de pulbere, amestecat într-un sfert de pahar cu apă. În cea de-a doua zi - un sfert de linguriţă, în a treia - o jumătate, şi tot aşa, mărind doza. În a paisprezecea zi de tratament, trebuie să ajungeţi la o jumătate de lingură. Puteţi bea soluţia dintr-o dată sau în două-trei reprize pe zi, înainte de mesele principale. Această doză se menţine consecutiv timp de şase zile, apoi se administrează o jumătate de lingură pe săptămână.

Pudră de cuişoare
    Cuişoarele se pisează foarte mărunt. Cantitatea pentru o doză este de 500 mg (cât un bob de mazăre).
Prima zi: 1/5 linguriţă de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. A doua zi: 1/4 linguriţă de trei ori pe zi, înainte de mese. Din a treia zi până în cea de-a zecea: câte o treime de linguriţă, de trei ori pe zi. După cele zece zile, se administrează o linguriţă de pulbere, o dată pe săptămână.

Clisma cu bicarbonat de sodiu
    Prima data se face o clisma simpla cu 2 litri de apa la temperatura de 20-22 gr.C, cu scopul de a curata intestinele si de a crea conditii pentru o actiune mai buna a solutiei de bicarbonat. Dupa aceea, se introduce rectal un amestec de 20-30 g bicarbonat de sodiu (o lingura) dizolvat in 800 ml de apa, la temperatura de 38-42 gr.C. Se mentine in intestin timp de 30 de minute. Dupa eliminarea solutiei, se mai face o clisma cu 2 litri de apa, la temperatura de 22 gr.C. Tratamentul se repeta din doua in doua zile.


Seminte de dovleac
    Seara se bea o cana de ceai de cimbrisor si apoi se consuma seminte crude de dovleac decojite (copii 1-4 ani: 10-12 seminte, copii 5-10 ani: 30 de seminte, adulti: 50 seminte), pe care cojita subtire trebuie sa ramana neaparat si care trebuie mestecate foarte bine. Dupa aproximativ o ora se ia o lingurita de ulei de ricin.
    In cazuri severe se foloseste o doza soc: 4 portii de 80-100 seminte decojite de dovleac se mesteca bine si dupa o ora se ia 1/2 lingura de ulei de ricin. Chiar daca tratamentul se repeta (pentru siguranta), nu apar fenomene secundare neplacute.

    Deasemenea, uleiul extras din semintele de dovleac este printre cele mai puternice vermifuge si detoxifiante naturale.

Tinctura de coaja de nuca
    Pentru preparare, aveţi nevoie de 15 nuci verzi, in coaja. Peste nucile tăiate mărunt, se toarnă o jumătate de litru de alcool şi se lasă la soare, la macerat, pentru timp de 30 de zile, agitandu-se zilnic. La sfarsit, se strecoara si se pastreaza la racoare, in sticle mici, de culoare inchisa. Se iau cate 3-5 picaturi de 3 ori pe zi, cu apa, pentru maxim 7 zile. Fiind o planta cu proprietati foarte puternice, tinctura se recomanda a fi folosita de copiii peste 12 ani.

Mai multe detalii gasiti aici!

Remedii cu usturoi
1. Consumati usturoi la fiecare masa deoarece ajuta la uciderea oualor de paraziti din tractul intestinal.
2. Inainte de culcare, se face o clisma cu 250 ml (pentru adulti) de lapte in care s-a fiert o capatana mare de usturoi. Pentru copii, doza este mai mica (75-125 ml), in functie de varsta.
3. Ingrediente: un pahar de alcool, un pahar de suc de sfeclă, o căpăţână mare de usturoi. Usturoiul se pisează şi cele trei componente se mixează bine. Se lasă la macerat timp de trei zile, după care se strecoară. Se administrează câte o lingură de preparat, la 15 minute după cele trei mese principale. Tratamentul se face timp de 15 zile.
4. Curăţă 2-3 căpăţâni de usturoi, taie felii şi pune la fiert într-un pahar cu lapte. Când începe să fiarbă, opreşte focul şi lasă acoperit până dimineaţă. Se strecoară amestecul şi se bea călduţ dimineaţa pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun.

5. Usturoi si Propolis (capsule) - Poate reduce depunerile de aterom, creste capacitatea de apararea a organismului fata de microorganismele patogene, favorizeaza eliminarea viermilor intestinali.

Tratament pentru giardia, cu ovaz
    Desi este un tratament usor de facut este foarte eficient. Se spala bine 125 g de ovaz si se pune in 500 ml de apa, apoi se fierbe pana cand apa scade la jumatate. Cantitatea ramasa, se consuma pe parcursul intregii zile (se poate bea si toata odata). Dupa doua saptamani se repeta procedeul.

Zapper
    Zapper este un aparat electric care ucide bacteriile, viruşii şi paraziţii, folosind câmpuri electromagnetice pe principiul biorezonanţei. Acesti paraziti sunt foarte sensibili la impulsurile electrice si pot fi distrusi cu un curent electric de foarte joasa tensiune. Dispozitivul Zapper face acest lucru in 3 sedinte a cate 7 minute, realizate mai multe zile la rand.


Spalarea intestinelor
    Este vorba despre un remediu din medicina traditionala indiana (cea mai veche stiinta a vindecarii), ce presupune ingerarea mai multor pahare de apa si efectuarea unor exercitii specifice, astfel incat sa faciliteze patrunderea apei in intestine si curatarea integrala a lor. Tehnica nu prezintă nici un fel de dificultăţi majore, nu implică nici un pericol şi de aceea este recomandat oricui, cu condiţia ca să fie corect executată. Descrierea completa a tehnicii o gasiti aici.

Alte retete naturiste
    Contra limbricilor ajuta leacul babesc cu morcovi si sfecla-rosie. Acestea se dau pe razatoare si se amesteca cu seminte de dovleac la micul dejun. Mai pot fi folosite si ceapa, merele, ardeiul rosu, cimbru proaspat sau uscat adaugat in mancare. De asemenea, sucul de varza-acra si consumul hreanului poate duce la eliminarea limbricilor.

    In fiecare dimineata pe stomacul gol se ia cate o lingurita de tinctura de propolis. Dupa aceea nu se bea apa si nu se mananca nimic timp de o jumatate de ora. O alta reteta spune ca se administreaza o picatura pentru fiecare kilogram de corp, in 3-4 reprize. De asemenea si bitterul suedez este recomandat in eliminarea parazitilor intestinali.

    Un amestec preparat din miere si seminte pisate de papaya ajuta la eliminarea parazitilor intestinali. Papaina este o enzima gasita in papaya care ucide viermii intestinali atunci cand este administrata cu 30 minute inainte sau dupa masa. Aceleasi efecte se obtin cu afine sau ananas.

    Cimbrul si cuisoarele au proprietăţi antibacteriene, carminative, stimulează digestia şi creează un mediu neprielnic pentru paraziţii intestinali. Se pot folosi in salate sau la ceai.

    O cale mult mai scurta, despre care se spune ca are efect garantat si pe care o foloseau batranii in trecut e gaz lampant picurat pe un cub de zahar si luat pe stomacul gol.

    Se pun la fiert 250 ml de apa (pentru o persoana). Dupa ce fierbe se pune in apa o jumatate de lingurita de scortisoara, 5-6 cuisoare, 5-6 boabe de piper negru si o frunza de pelin. Se lasa 10-15 minute si se bea dimineata pe stomacul gol. Se repeta 3 dimineti la rand si dupa o pauza de o saptamana se repeta. Acest tratament este acceptat si de copii daca adaugati putin suc de lamaie.

ATENTIE!
    Pentru un efect garantat, este foarte bine si indicat a se folosi,
in acelasi timp, 2-3 terapii naturiste pentru eliminarea parazitilor intestinali.

Contraindicatii
    Nu se dau remedii cu actiune vermifuga femeilor insarcinate, in timpul menstruatiilor sau bolnavilor cu stari febrile grave!

Alimente interzise
    Fructe acre sau dulci, carne (peste), produse lactate (exceptie branza), zahar (produse de padiserie, ciocolata), melasa, cartofi, alimente grase, nuci, biscuiti. Renuntati la consumul de cafea si alcool.

Sfaturi utile
Urmatoarele reguli de igiena trebuiesc efectuate regulat pe o perioada de 6 saptamani pentru prevenirea reinfectarii cu paraziti intestinali.
- se spala toate asternuturile, pijamalele si jucariile folosite, la temperatura cat mai mare si apoi se clatesc foarte bine, eventual de doua ori
- se aspira foarte bine toate camerele casei, mai ales dormitoarele, cat se poate de des
- se sterge praful si se spala toate suprafetele din baie si bucatarie, clatind des laveta, in apa fierbinte
- nu se scutura lucrurile in care se pot gasi ouale parazitilor, cum ar fi hainele, pijamalele, asternuturile si prosoapele
- nu se mananca in dormitor
- toti cei din casa vor avea unghiile taiate scurt si foarte curate
- copiii trebuie supravegheati la suptul degetului sau roaderea unghiilor
- se spala mainile, des si constiincios, inainte de masa, dupa ce ati folosit toaleta sau v-ati jucat cu animalele ori dupa ce ati schimbat scutecul copilului
- se schimba lenjeria in fiecare dimineata
- se face dus sau baie regulat, mai ales in zona anala si genitala
-  fiecare trebuie sa foloseasca prosopul lui propriu
- periutele de dinti trebuie tinute intr-un dulapior inchis si clatite bine inainte de folosire




17 comentarii :

  1. Se stie ca tratamentul chimic dauneaza ficatului. Dar intrebarea mea este: tratamentele astea naturiste nu sunt daunatoare ficatului sau nu au si ele efecte secundare?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba da... si tratamentele naturiste se administreaza cu grija - articolul are si o sectiune de contraindicatii. Tocmai de aceea sunt foarte multe remedii naturiste pentru o singura problema ca sa puteti alege un tratamentul potrivit. De exemplu, (in cazul parazitilor intestinali) daca nu suportati condimentele (cimbru, cuisoare), este evident ca veti alege un suc de morcovi. Sau daca aveti probleme cu ficatul, atunci nu veti folosi tinctura de propolis, ci cautati alt remediu. Trebuie sa va folositi inteligenta si sa va adaptati astfel incat sa aveti beneficii maxime.

    RăspundețiȘtergere
  3. ma intreb care ar fii cauza adevarata a aparitiei parazitilor intestinali,se poate scapa de acest disconfort pt todeauna ? Se poate sa revina sa apara din nou aceasta problema oare ?
    intreb in experiernta de cauza !
    nimic nu este mai infricosator decat sa stii ca se poate intampla din nou nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. da partea proasta este ca mi sa intamplat sa prezint cele 2(doua) alineate de la sfarsit de la simtome
    curios este ca la analiza sangelui si cea a scaunului nu a iesit nimic!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca poate sa-mi raspunda cineva, va rog!
    ce pot sa fac sa scap de o trichineloza depistata dupa 40 de zile? am urmat tratamentul cu Albendazol in luna martie, dar de atunci tot imi iese pozitiv la Trichinelosa spiralis. La momentul acesta urmez cu Predninson si....si nu imi este bine.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu imi este clar cum trebuie sa administrez pulberea de pelin,mai intai zice sa cresc pb.de pel.pana la 14 zile,apoi zice ca tratamentul trebuie sa dureze 6 zile,pur si simplu nu stiu ce am de facut.Poate cineva sa imi clarifice? Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cititi cu atentie... dupa 14 zile ajungeti la o jumatate de lingurita, apoi mentineti aceasta doza inca 6 zile

    RăspundețiȘtergere
  8. doresc sa stiu cate zile se face tratamentul cu lapte si usturoi si de asemenea cate zile se face cu seminte de dovleac,ceai de cimbrisor si ulei de ricin, pot sa le fac in paralel?va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. cum tratam toxoplasma gondii? la 5 ani

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi puteti spune va rog daca tratamentele acestea dau roade si in cazul in care parazitii nu se mai afla in intestin ci in alte organe
    J

    RăspundețiȘtergere
  11. Va rugam sa ne spuneti cate picaturi de gaz trebuiesc puse pe un cubulet de zahar? In cazul copiilor unii spun 2, altii 5 picaturi, iar pentru adulti dublu. Am mai gasit intr-un site ca s-ar inmuia cubuletul de zahar in gaz?!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ca sa fiti siguri ca nu faceti rau copilului cu gazul lampant, incercati mai intai cu 2 picaturi si vedeti cum il tolereaza sau daca da rezultate. In caz ca nu functioneaza atunci cresteti cu inca 1-2 picaturi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cel mai mult ma sperie faptul ca de foarte multe ori nu exista nici un simptom care sa-ti spuna ca ai o astfel de infectie. Noi, eu, sotul si bebele de 1 an am facut recent o analiza coproparazitologica insa am inteles ca trebuie repetate la un anumit interval de timp pentru a fi sigur de rezultat. Felicitari pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
  14. La remediul cu seminte de dovleac se repeta doar daca folosesti doza de soc sau si la cealalta varianta? La cat timp se repeta?

    RăspundețiȘtergere
  15. Bună seara am și eu un băiat de 3 ani și am observat că de 2 zile are limbrici, ce pot sa-i dau dau,???? Pot să-i dau seminte de dovleac si lapte cu usturoi???

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte bine explicat, multumesc pentru recomandari!

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna am și eu o întrebare
    Am 20 și 54 de kg și de ani de zile mă chinuiesc sa mă îngraș și mi-au spus multe rude este posibil sa ai paraziti
    Eu n-am băgat așa în seamă da după cum am văzut pe site-ul acestea am același simptome nu mănânc cate 2 3 zile mă simt obosit și etc
    Este posibil sa am și eu daca da nu îmi recomandați un tratament bun

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...