NANOMATERIALE, TEHNOLOGIA PLASMATICA si GANS-ul

Deși interesul general pentru nanomateriale este recent, conceptul de nanomateriale și nanotehnologie a fost ridicat cu peste 50 de ani în urmă. Fizicianul Richard Feynman a deschis o conversație în 1959 numită “Este destul loc la bază” (“There's plenty of room at the bottom”), în care a argumentat că nu este nici un motiv fizic fundamentat pentru care să nu se poată produce materiale prin manipularea atomilor. Această conversație a inspirat generațiile viitoare în a atinge noi și noi limite.
    În ultimul deceniu, nanomaterialele au devenit un subiect de interes major. Aceste materiale, importante prin prisma dimensiunilor lor, au un potențial industrial mare pentru aplicații foarte diverse, precum: medicină (implanturi diverse, medicamente cu eliberare controlată și țintită), electronică (dispozitive din ce în ce mai mici și cu proprietăţi foarte bune), bioinginerie, industria energetică (generatoare de energie alternativa), mediu, industria chimică - materiale diverse (materiale cu proprietăți speciale pentru avioane, unelte dure pentru tăieri, materiale izolatoare pentru case, vopseluri cu puteri mari de acoperire și autocurățante, sticle autocurățante etc)

    Cercetatorii au observat frecvent fenomene din natură care depind de structuri cu dimensiuni nanometrice, fiind utilizate ca inspiraţie pentru proiectarea unor aplicatii inovatoare. Astfel, o şopârlă gecko care merge pe tavan, frunzele care resping apa, culorile vii ale fluturilor şi materialele rezistente şi flexibile precum pânzele de păianjen, toate folosesc nanotehnologii naturale. Pe lângă nanoparticulele produse de fiinţele vii, unele sunt create de fenomene naturale, cum ar fi eroziunea şi erupţiile vulcanice. Acestea sunt produse, de asemenea, ca urmare a unor tipuri de reacţii chimice, în special combustia.

    Acest potențial se fructifică an de an prin investiții uriașe în cercetarea și dezvoltarea de noi nanomateriale cu proprietăți printre cele mai diverse. Principiul care stă la baza dezvoltării nanomaterialelor se bazează pe diferența totală dintre proprietățile acestora și proprietățile acelorasi materiale dar la scară macroscopică. Cu alte cuvinte, nanomaterialele au caracteristici unice și mai pronunțate în comparaţie cu același material în forma sa obișnuită, de dimensiuni normale. Ca sa va puteti face o idee despre diferenta de marime, un nanometru reprezintă a milioana parte dintr-un milimetru sau un nanometru este mai mic decât un mar la fel cum un mar este mai mic decât planeta Pământ.

Industria energetica
    In prezent se cercetează noi metode de mărire a eficienței și rentabilității celulelor fotovoltaice. Cele mai performante celule fotovoltaice la acest moment se bazează pe nano-componente (Ex. nanoparticule, nanofire etc.). Multe dintre acestea sunt bazate pe două tehnologii principale:
a) celule formate prin imprimarea unor cerneluri speciale pe un substrat conductor (una dintre cele mai mari companii în domeniul celulelor fotovoltaice, NanoSolar, produce o cerneală specială cu nanoparticule de dimensiuni de până la 20 de nm pe care o imprimă pe o folie de aluminiu pregatită special.)
b) celule solare cu vopseluri sensibile (DSSC – Dye-sensitive solar cells) care sunt formate dintr-un strat poros de nanoparticule de dioxid de titan, pe care se depune o vopsea pe bază de Ruteniu ce absoarbe radiațiile solare. Se consideră că pe viitor se vor obține celule solare mult mai eficiente din punct de vedere energetic, iar acestea se vor baza pe „quantum dots” având dimensiuni de pană la 10 nm.

Purificarea apei
     O mare problemă în prezent este apa potabilă, deoarece peste 600 de milioane de oameni suferă din cauza insuficienței acesteia, iar depinzând de creșterea demografică, până în anul 2025, se estimează că peste 2,7 miliarde de oameni vor suferi din cauza insuficienței apei potabile. Printre primele nanomateriale folosite pentru tratarea apei sunt nanoparticulele de Ag. Pentru nanoparticulele de Ag au fost postulate mai multe mecanisme antimicrobiene, precum adeziunea la suprafața celulei și schimbând proprietățile suprafeței, pătrunderea în interiorul bacteriei cu rezultate în alterarea ADN-ului, eliberarea ionilor antimicrobieni Ag+. În acest moment sunt sute de produse pe piața care folosesc nanoparticule de Ag ca agent antimicrobian, incluzând suplimente nutritive (argint coloidal), caserole pentru mancare, frigidere, textile, mașini de spălat, vopseluri, soluții pentru lentilele de contact, catetere etc. Multe din sistemele de purificare a apei pentru casă cu nanoparticule de Ag sunt disponibile pe piață (exemple: Aquapure, Kinetico, QSI-Nano). Aceste sisteme pot elimina 99,99% din bacteriile patogenice, virusuri, protozoare și chisturi. Viitoare aplicații ale nanoparticulelor de Ag includ captușirea țevilor din rețelele de distribuție, pentru a preveni creșterea agenților patogeni și includerea în membranele pentru filtrarea apelor la scară larga.

Poluarea solului
     Remedierea apelor și a solului este una din marile probleme cu care se confruntă societatea actuală - numai în America se estimează că impactul compușilor clorurați asupra apelor subterane este imens, iar remedierea acestora ar costa peste 750 de miliarde de dolari. Compușii clorurați precum tricloroetena (TCE), tetracloroetena (PCE) și bifenili policlorurați (PCB), sunt contaminanții principali din soluri și ape subterane. Una din soluțiile oferite de către nanoștiință și nanomateriale este folosirea nanoparticulelor de Fe zero-valent. Nanoparticulele de Fe zero-valent oferă o suprafață activă foarte mare și o viteză de descompunere destul de mare a hidrocarburilor clorurate, însă dezavantajul acestor nanoparticule se reflectă în reactivitatea mărită, astfel reactionând cu speciile prezente în mediu, dar formând și agregate de ordinul micronilor sau milimetrilor. Pentru a depăși acest obstacol s-au dezvoltat anumite metode de stabilizare a nanoparticulelor, dintre care cea mai eficientă este cea care folosește carboximetil –celuloza ca stabilizator. Comparate cu nanoparticulele de Fe zero-valent nestabilizate, cele stabilizate au o stabilitate mai mare in apa, sunt mobile în soluri și sunt mult mai eficiente în descompunerea compușilor clorurați, iar pe lângă toate acestea nu s-a observat nici o acumulare de intermediari toxici.

Tehnologia plasmatica KESHE
     Dupa cel putin 20 ani de cercetari, Dl. Mehran Keshe a găsit noi principii ale interacțiunilor și reacțiilor la nivel atomic, care au fost necunoscute până astăzi. Astfel, a fost realizat un nou tip de conductor, care poate conduce câteva nivele de puteri ale curentului electric în același timp prin diferite fire, iar aceasta va însemna o revoluție pentru toate tipurile de proiecte electrice și electronice.

     Această abordare poate de asemenea fi utilizată pentru proiectarea de tranzistori și circuite integrate. De exemplu, suprafețele cu doar câteva straturi de carbon atomic – cum este sp2 (grafenul) cu proprietăți conductive balistice – pot fi montate direct unele peste altele în timp ce rămân izolate între ele.
 

    „Noi am dezvoltat metode de generare a unor procese în reactoarele noastre și de nano-acoperire a sârmelor care se află în izolația lor originală, aceasta fiind doar una din aplicațiile industriale pe care le vedem. Acesta este un proces la nivel atomic, nu unul chimic, deoarece izolația originală a sârmelor rămâne intactă.
     Noi putem aplica acest uimitor tratament al firelor la nivel atomic și nano, imediat la scară industrială. Procesul este foarte simplu. Această nouă realizare confirmă descoperirile noastre anterioare că Carbonul sp2 și sp3 poate fi depozitat pe diferite substraturi și obiecte la temperatura camerei și presiune atmosferică, fără sisteme complicate cum sunt cele tradiționale de tratament cu arc electric. Noi putem furniza toate tipurile de nano materiale la prețuri foarte competitive.”


     Deocamdata, primele beneficii palpabile ale tehnologiei Keshe sunt in domeniul sanatatii. Pe scurt, cu ajutorul unor placi de cupru nanoinvelite combinate cu diferite metale si puse intr-un mediu salin, se obtine o substanta cu proprietati deosebite numita GANS. Acest gans reprezinta o noua stare a materiei – GAz in stare Nano Solida.

     Această condiție de gans a materiei poate fi considerată ca o schimbare a structurii atomice a gazului la o configurație compactă de solid la temperatură și presiune ambientală, datorită puterii câmpurilor gravitaționale și magnetice interne. Atomul aceluiași gaz devine și se comportă ca un solid, dar cu noi proprietăți și caracteristici care nu au fost cunoscute niciodată cât timp atomul s-a aflat în cele trei stări inițial cunoscute (solid, lichid și gazos).
     Între stările de gans și gaz ale atomului există o diferență asemănătoare cu cea dintre masa și respectiv greutatea atomului, în care masa se datorează interacțiunilor câmpurilor interne ale atomului indiferent de câmpurile de forță externe, în timp ce greutatea se datorează efectului câmpurilor magnetice ale mediului asupra exteriorului aceleiași mase.
     În realitate gans-ul materiei se comportă ca și semiconductorii din mediul material, cu diferența că gans-ul materiilor este mereu în stare semiconductoare, și în același timp gans-urile creează curent în orice mediu datorită structurii câmpurilor magnetice dinamice interne.
     In această nouă tehnologie trebuie înțeles potențialul abilității ei fizice de a converti gazele în stare solidă, deoarece până în prezent nu s-a cunoscut în lumea științei faptul că gazul poate fi capabil să ia forma containerului în care acesta se află, că același atom sau moleculă să devină propriul container sub formă de materie nano, apoi această nouă stare a materiei sau de stare solidă a gazului aflat în condiții normale de temperatură și presiune devenind ea însăși materie nano a gazului.

     Din cercetarile realizate pana in prezent, sunt necesare doar 4-6 tipuri de gans pentru a rezolva toate problemele de sanatate. Uimitor este si faptul ca aceste gansuri pot fi produse relativ usor si cu costuri extrem de mici, de oricine, nefiind nevoie de laboratoare speciale. In plus, tehnologia plasmatica Keshe va putea fi aplicata si va revolutiona multe domenii importante din viata oamenilor:

- industria farmaceutica: dispozitivele plasmatice vor fi suficiente pentru a elimina toate bolile, pentru a vindeca fracturile si a regenera tesuturile
 - agricultura bio: apa plasmatica va asigura toate conditiile de dezvoltare si protejare a plantelor, fara sa mai fie nevoie de ingrasaminte chimice sau pesticide
- obtinerea energiei gratuite: sunt create dispozitive nanoinvelite si acoperite cu gansuri, care absorb orice radiatie din mediu si o convertesc in energie electrica
- calatoria in spatiu: este vorba de nave fara carburant, bazate pe interactiunea campurilor gravitationale si magnetice sau anti-gravitatie
- transporturi: obtinerea nelimitata si fara costuri a energiei, precum si manipularea campurilor gravitational-magnetice va duce la aparitia unor noi masini, care nu mai au nevoie de combustibili fosili

- spiritual: datorita noilor conditii bune de viata, a eliminarii bolilor, grijilor si a suferintelor de tot felul, ADN-ul uman se va transforma si oamenii vor realiza un salt evolutiv
(Mai multe detalii in articolele viitoare…)





Un comentariu :

  1. Cunoașterea pe care dl.Keshe o răspândește în lume,sper să dea rezultatele așteptate.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...