AURA BIOENERGETICA, MERIDIANELE SI CENTRII FOCAR

    Avand in vedere ca doar 20% din energia corpului este preluata din hrana, este bine sa ne orientam atentia asupra celorlalte 80%, care sunt preluate direct din mediul inconjurator prin intermediul aurei bioenergetice - invelisul de energie al corpului uman.
    La nivelul aurei sunt prezente meridianele energetice impreuna cu anumite puncte focar, denumite centre de energie sau chakra-suri. Datorita acestor focare, energia mediului este absorbita si convertita la o anumita frecventa de vibratie specifica, care apoi, prin intermediul meridianelor, „hranesc” organele si glandele corespondente.
    Clarvazatorii pot vedea daca aceste chakre functioneaza corect sau daca meridianele sunt blocate, caz in care pot anticipa cu mult timp inainte dezvoltarea unei afectiuni. Asta inseamna ca daca ar exista dispozitive care sa actioneze direct la nivel energetic, astfel incat sa purifice meridianele si sa echilibreze energiile perturbate, atunci bolile ar disparea. (Vom prezenta astfel de dispozitive in curand...)

Aura bioenergetica
    Aura reprezintă învelişul corpului uman în plan subtil şi este compusă din mai multe straturi de energie subtilă. Modul nesanatos de alimentatie, viciile de tot felul, precum si intensitatea gândurilor şi a sentimentelor determină mărimea aurei, claritatea culorilor şi uniformitatea acesteia. Aura umană se poate contracta sau dilata în funcţie şi de influenţele mediului ambiant.

    Prin diagnosticarea bazata pe vizualizarea nemijlocita a aurei energetice, se pot pune in evidenta imediat, fara a fi necesare alte investigatii (tomografii, radiografii, ecografii, biopsii, analize, anamneza etc.):
- cancerele existente la nivelul corpului fizic, precum si posibilitatea aparitiei acestora in viitor (peste luni, ani sau decenii);
- tumorile benigne (localizarea si dimensiunea lor);
- infestarea cu Lamblia precum si alti agenti patogeni;
- existenta litiazei biliare si urinare (numar, dimensiuni);
- chisturile cu diverse localizari;
- infectiile de diverse etiologii;
- problemele de sanatate datorate unor traume din perioada intrauterina;
- deplasarile unor vertebre fata de pozitia lor corecta;
- boli ale unor sisteme la nivelul corpului fizic (digestive, pulmonare, cardio-vasculare, urinare, endocrine, etc.);
- predispozitiile pentru diverse imbolnaviri

    Tot prin diagnosticarea pe aura pot fi descoperite capacitatile individuale latente, trasaturile de caracter si aptitudinile profesionale. Mai mult, se pot diagnostica, fara dubii, bolile psihice (stresul psihic, distoniile neuro-vegetative, anxietatea, nevrozele depresive, atacurile de panica, toate categoriile de fobii, tulburarile compulsiv-obsesive, anorexiile, bulimiile, tulburarile sexuale psihogene, enurezisul psihogen, paranoia, schizofrenia, tulburarile de personalitate si altele).

Meridianele
    Meridianele sunt canale energetice prin care circulă energia captată de centrii energetici. Se spune ca exista 72.000 de canale energetice (nadi-uri), insa sunt doar 12 meridiane principale şi 2 extraordinare. Asa cum sangele trece prin artere, energia trece prin meridiane si nadi-uri. Toate meridianele corpului formeaza un sistem care influenteaza vitalitatea, metabolismul si chiar viteza formarii celulelor. Meridianele afecteaza fiecare organ si fiecare sistem: psihic, imunitar, nervos, endocrin, circulator, respirator, digestiv, muscular si limfatic. Fiecare dintre aceste sisteme este „hranit” cu energie de catre cel putin un meridian. Daca aceasta energie nu mai ajunge la el sau ajunge intr-un mod neregulat, intregul sistem este in pericol. Cand meridianele sunt infundate sau obstructionate, apar primele simptome la nivelul corpului fizic sau "boala".

Fiecare meridian controleaza cate o functie si/sau cate un organ. Energia circula pe meridianele energetice facand un ciclu complet de 24 de ore. In acest interval, fiecare meridian are o perioada de maxim (timp de 2 ore), dupa care urmeaza una de linistire. Denumirea celor 12 meridiane energetice a fost stabilita in functie de organele traversate. Lista prezinta denumirea acestor meridiane si intervalul orar de maxima activitate...
23 - 1: meridianul Vezicii Biliare
1 - 3: meridianul Ficatului
3 - 5: meridianul Plamanilor
5 - 7: meridianul Intestinului Gros
7 - 9: meridianul Stomacului
9 - 11: meridianul Splinei-Pancreasului
11 - 13: meridianul Inima
13 - 15: meridianul Intestinului Subtire
15 - 17: meridianul Vezicii Urinare
17 - 19: meridianul Rinichilor
19 - 21: meridianul Vase-Sex
21 - 23: meridianul Celor Trei Focare

Chakrele
    Corpul uman are 7 chakre, care sunt pozitionate in sapte puncte situate de la baza coloanei pana in crestetul capului. În sanscrită, „chakra” înseamnă „roată” iar aceasta poate fi vizualizată sub forma unui vortex care face legătura între corpul nostru subtil-energetic şi corpul fizic. Fiecare chakră are funcţii precise pentru corpul fizic şi cel energetic. Astfel, starea de boală este efectul unui dezechilibru energetic la nivelul unui anumit centru. Gandurile si atitudinile noastre pot bloca energia care curge prin chakre. Emotiile neexprimate, reprimate, pot conduce la supraincarcarea chakrelor si la blocarea sau inchiderea lor. Cand chakrele nu fuctioneaza corespunzator, energia nu poate fi transformata si eliberata catre corpul fizic. Daca energia nu curge liber prin centrii energetici, pot aparea probleme fizice in anumite zone, conducand la disconfort sau boala.

I. Chakra rădăcină – Muladhara
Localizare: la jumatatea distantei intre anus si sex
Centrul radacina guverneaza: implinirea nevoilor de baza individuale si globale ale vietii si supravietuirii, asigurarea existentei, ocrotire, siguranta, forta vitala, forta de actiune si rezistenta, hrana fizica, vointa de a supravietui, instinctul de conservare, starea de sanatate launtrica, increderea in sine la nivel fizic, securitatea materiala, stabilitatea psiho-fizica, apartenenta la grup si identitatea de grup.

Calitati pe care le dezvolta dinamizarea si armonizarea energetica la acest nivel:
- legatura profunda si armonioasa cu pamantul si creaturile terestre
- forta launtrica
- multumirea de a fi tu insuti
- integrarea in circuitul natural al vietii
- usurinta de a realiza scopurile terestre
- incredere nestramutata
- certitudinea ca lumea este un loc sigur, care confera sprijin, hrana, securitate, protectie

Partile corpului pe care le influenteaza: anusul, rectul, intestinul gros, oasele, dintii si unghiile, coloana vertebrala, tesutul adipos (grasimea), compozitia globulelor sangelui si a celulelor.
Perturbarile energetice la acest nivel se manifesta prin :
- lacomie
- avaritie
- teama de a nu pierde elementele care garanteaza siguranta si bunastarea (teama de supravietuire fizica, de a fi atacat sau agresat, de abandonare de catre grup sau pierderea ordinii fizice)
- stare de nesiguranta
- dificultati in a da si a primi
- furie si comportament violent datorita lipsei de siguranta
- neincrederea in viitor
- egoism acerb
- stare de manie
- dezordine in gandire
- stare de somnolenta nejustificata
- lene, inertie
- lipsa rezistentei fizice si sufletesti
- dificultate in a primi forta elementara a pamantului
- incetinirea proceselor mentale
- dorinta de acaparare si acumulare materiala
- imposibilitatea obtinerii a ceea ce este necesar pentru existenta

Probleme de sanatate care pot apare datorita persistentei si accentuarii acestor dezechilibre:
- afectiuni in zona anusului (hemoroizi, sangerari, abcese, etc)
- tulburari de miros
- dureri in zona sacrala
- constipatie, colita
- flebita, varice
- cresterea corpului in greutate
- anorexie
- probleme la nivelul picioarelor, articulatiilor, oaselor

II. Chakra subombilicală – Svadhisthana
Localizare: la 3 degete deasupra organelor genitale
Centrul sacral guverneaza: dorinta nestavilita, imaginatia exuberanta si debordanta, potentialul creator, emotia primara-nefiltrata, erotismul, senzualitatea, sublimarea energiei sexuale potentiale, dorinta realizarii unei familii

Calitati pe care le dobandeste fiinta prin echilibrarea energetica la nivelul acestui focar:
- capacitatea de a simti, intelege si exprima emotiile, nevoile si dorintele
- capacitate de regenerare
- forta creatoare
- comportare naturala fata de oameni si mai ales fata de sexul opus
- capacitatea de integrare armonioasa a fiintei in ambianta sociala in care isi desfasoara activitatea
- originalitate
- adaptabilitate

Partile corpului pe care le influenteaza: confera controlul asupra sistemului circulator si limfatic, asupra secretiei menstruale, ejacularii, secretiei lactate in perioada sarcinei, salivei, sucurilor gastrice, urinei, spermei, secretiilor vaginale aparute in timpul contactului sexual si lichidului de lubrifiere, atat la barbat cat si la femeie, rinichii. Activarea energetica suficient de intensa a acestui centru face ca organismul sa asimileze usor si optim substantele nutritive ingerate, totodata asigura activitatea armonioasa a aparatului genital atat la barbat, cat si la femeie si asigura functia procreativa a speciei umane.
Perturbarile energetice la acest nivel se manifesta prin:
- lipsa de control in relatie cu alti oameni
- emotivitate extrema
- reprimarea instinctelor
- sentimente de vinovatie
- tristete
- frica nejustificata fata de diferite subiecte (apa, intuneric, necunoscut, oameni, aglomeratie, batranete, boala, etc.)
- teama de a nu fi iubit, abandonat
- placere exagerata de a manca
- agresivitate sexuala (verbala sau fizica)
- renegarea si refularea sexualitatii
- comportament ostil fata de sexul opus
- mimetism social
- dificultati financiare

Probleme de sanatate care pot apare datorita persistentei si accentuarii acestor dezechilibre:
- dureri in zona pelviana sau in zona salelor
- tulburari emotionale
- afectiuni ale organelor genitale (fibroame, chisturi ovariene, vaginite, boli venerice, etc.)
- probleme cu rinichii, vezica urinara sau prostata
- tulburari de natura erotica (frigiditate, impotenta, etc.)

III. Chakra plexului solar – Manipura
Localizare: la aproximativ 2 degete distanta sub ombilic
Plexul solar guverneaza: vointa, egoul, individualitatea, starea de libertate, expansivitatea, puterea, voluntarismul, curajul, pasionalitatea, optimismul, stapanirea de sine (autocontrolul), inteligenta necesara unei integrari eficiente in societate.

Energiile care se manifesta la acest nivel sunt orientate catre a ne ajuta sa intelegem cat mai bine propria noastra individualitate si modul nostru specific de manifestare. Aici se afla miezul magnetic al personalitatii.
Calitati pe care le dobandeste fiinta prin echilibrarea energetica la acest nivel:
- incredere in fortele proprii (in sine)
- afirmarea propriei personalitati
- capacitatea de a respecta vointa, sentimentele si caracterul altor oameni
- capacitatea naturala de a insusi experiente, sentimente, dorinte, recunoscandu-le rolul in dezvoltarea personala si integrandu-le in propria personalitate
- hotarare
- spontaneitate
- dinamism launtric, dar si manifest
- independenta in actiune
- buna dispozitie, umor, voiosie
- spirit de aventura
- vointa marita
- asimilare corecta a hranei
- un inalt nivel energetic
- puterea de a lucra mult, fara a obosi repede
- capacitatea de a fi un bun lider.

Partile corpului pe care le influenteaza: coordoneaza si sustine functia sistemului digestiv, stomacul, splina, fierea, sistemul nervos vegetativ si, totodata, secretia endocrina a pancreasului.
Perturbarile energetice la acest nivel se manifesta prin:
- lipsa de incredere in propriile forte
- lipsa de autocontrol
- lipsa de respect pentru alte persoane sau fata de propria persoana
- emotivitate, timiditate
- scaderea memoriei
- supunere excesiva
- lasitate
- dependenta
- nervozitate neputincioasa
- incapacitatea de a lua decizii
- irascibilitate
- impulsivitate
- iritabilitate nervoasa
- preocuparea exacerbata de a controla si de a exercita puterea de dominatie asupra altor persoane
- tendinta de a controla lumea launtrica si exterioara recurgand la forta si la presiuni
- tendinta de a controla situatiile prin hiperactivitate

Probleme de sanatate care pot apare datorita persistentei si accentuarii acestor dezechilibre:
- digerarea cu dificultate a alimentelor
- gastrita, gastro-enterita, ulcer gastric si duodenal
- diabet, hipoglicemie
- afectiuni ale splinei
- afectiuni hepato-biliare

IV. Chakra inimii – Anahata
Localizare: în dreptul inimii – centrul pieptului
Centrul inimii guverneaza: iubirea fata de sine si fata de ceilalti, daruirea, empatia, iertarea si acceptarea, compasiunea.

Calitati pe care le dobandeste fiinta cu centrul inimii armonios activat:
- capacitatea de a fi compasivi si receptivi fata de sentimentele altora
- starea de candoare
- starea profunda de impacare
- bucurie de viata
- echilibru launtric
- blandetea afectiva
- toleranta plina de intelepciune
- altruismul
- prietenia

Partile corpului pe care le influenteaza: coordoneaza si sustine functia aparatului respirator, circulator, imunitar, regleaza totodata functia timusului. Aceasta glanda are o maxima activitate in copilarie, urmand ca apoi sa involueze gradat odata cu pierderea spontaneitatii afective si iubirii neconditionate, specifice copiilor sau acelor fiinte capabile sa-si pastreze "inima de copil".
Perturbarile energetice la acest nivel se manifesta prin:
- incapacitatea de a darui iubire propriei persoane sau altora
- incapacitatea de a primi iubire
- neputinta de a ierta
- simt critic exagerat
- resentimentele sau chiar ura
- tristetea
- amaraciunea

Probleme de sanatate care pot apare datorita persistentei si accentuarii acestor dezechilibre
- boli cardiovasculare
- palpitatii, aritmii
- angina pectorala
- probleme de circulatie (leucemie, tromboza coronariana)
- hipertensiune si hipotensiune arteriala, ateroscleroza
- tulburari de respiratie (bronsita, astm, etc)
- afectiuni ale plamanilor (pneumonie, emfizem pulmonar, cancer pulmonar)
- probleme la nivelul sanilor
- dureri in partea de sus a spatelui

V. Chakra gâtului – Vishuddha
Localizare: zona gâtului, la baza laringelui
Centrul maximei puritati, cum mai este numit centrul gatului, guverneaza: exteriorizarea sentimentelor, senzatiilor, gandurilor si descoperirilor launtrice, constiinta intuitiva, comunicarea si expresivitatea, creativitatea superioara, raportarea la nivelul arhetipurilor, inspiratia in vorbire, elocventa, puritatea.

Calitati pe care le dezvolta dinamizarea si armonizarea energetica la acest nivel:
- calm, seninatate
- credinta
- aspiratie catre perfectiune
- cautarea cunoasterii reale de dincolo de limitarile timpului, de conditionarile culturale si ereditare
- sinceritate fata de propria persoana si fata de ceilalti
- capacitatea de a interpreta scrierile sacre, scripturile
- capacitatea de a intelege mesajul ascuns al viselor
- capacitatea de a accede la cliseele akashice
- vorbire fluenta, expresiva
- simt estetic, trezirea inspiratiei artistice
- stare specifica de traire a timpului
- stare de mister si fascinatie
- rafinament

Partile corpului pe care le influenteaza : functia glandei tiroide si a glandelor paratiroide, zona gatului, a cefei, a maxilarelor, urechile, organele vorbirii, caile respiratorii, bronhiile, esofagul, faringele. Este legata de procesul complex de hranire fizica si subtila (hrana energetica: imbogatire sufleteasca prin accesul in lumile superioare ale Universului).
Perturbarile energetice la acest nivel se manifesta prin:
- incapacitate de a exterioriza sentimentele, emotiile (teama de critici, de izolare)
- dificultati in exprimarea ideilor, convingerilor
- stari interioare contradictorii care pot genera nemultumire permanenta
- retragere, inchistare
- senzatia de "nod in gat"
- depresie

Probleme de sanatate care pot apare datorita persistentei si accentuarii acestor dezechilibre:
- afectiuni in zona gatului(amigdalita, laringita, faringita)
- afectiuni legate de aparatul auditiv
- afectiuni ale glandei tiroide (hipertiroidie, hipotiroidie)
- dificultati de vorbire (balbaiala)
- dureri de ceafa
- afectiuni ale gingiilor

VI. Centru de comanda si control – Ajna
Localizare: mijlocul frunţii, mai este numit şi „al treilea ochi”
Funcţii: Este centrul clarviziunii, al intuiţiei, al înţelepciunii, al viziunii personale. Este chakra vizualizării, a imaginaţiei şi a perspicacităţii.
Multe tradiţii mistice consideră deschiderea celui de-al treilea ochi ca un eveniment deosebit, deoarece reprezintă conştientizarea şi iluminarea spirituală.
Guvernează: glanda pituitara
Probleme de ordin mental, emoţional: teama de autoevaluare, blocarea capacităţilor şi cunoştinţelor intuitive, utilizare greşită de capacităţi intelectuale, anxietate, dificultăţi de învăţare, încordare, lipsa capacităţii de concentrare, refuz de a învăţa din experienţele de viaţă, confuzie mentală, lipsa înţelegerii spirituale.
Probleme de sănătate: dureri de cap, afecţiuni oculare, tumori cerebrale, cheaguri de sânge, tulburări neurologice, probleme cu sinusurile.
Energizarea suficient de puternica la acest nivel conferă: capacitate de focalizare mentală mare, îmbunătăţirea memoriei, stăpânire de sine, înţelegere profundă a lucrurilor şi a relaţiilor dintre ele, repararea greşelilor, căderilor şi slăbiciunilor manifestate la nivelul celor cinci centrii de forţă inferiori.
Prin purificarea chakrei ajna se poate dobandi un echilibru intre fizic si psihic ceea ce in timp duce la la deschiderea celui de-al treilea ochi.

VII. Chakra creştetului – Sahasrara
Localizare: puţin deasupra creştetul capului
Funcţii: chakra „înţelegerii” sau cea a intuiţiei pure, cea cu care vedem scopul mai înalt al vieţii noastre. Chakra coroană este asociată cu părţile corpului care au legătură cu unitatea şi separarea, în acelaşi fel în care chakra rădăcină ne arată legătura cu Mama Pământ, aceasta chakră ne arata legătura cu Tatăl nostru care este în Ceruri.
Guvernează: controlează hipofiza, glanda pineala, creierul şi întreg sistemul nervos.
Probleme de ordin mental, emoţional: incapacitatea de a avea încredere în viaţă, probleme cu altruismul, incapacitate de a vedea viaţa dintr-o perspectiva mai largă, absenţa credinţei, lipsa inspiraţiei, pierderea liberului arbitru, incapacitate de a lua decizii, derută, imposibilitate de adaptare.
Probleme de sănătate: cancer osos, afecţiuni ale scheletului, boli ale sistemului muscular şi nervos, tulburări genetice, boli fatale, probleme cerebrale, disfuncţii ale glandei pineale (epifizei).
Caracteristicile unei fiinţe cu acest centru bine dinamizat: e plină de energie, capabilă de eforturi intelectuale şi spirituale uriaşe pe intervale mari de timp, credinţa, înţelegerea valorii, etică, curaj şi spirit umanitar. Când a şaptea chakră este deschisă şi dezvoltată corespunzător, cel mai mare dar al omului este intuiţia care ajunge până la clarviziune.

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...