DIETA CU SUC DE CASTRAVETI

    Castravetele face parte din familia pepenilor și a dovlecilor, numita Cucurbitacee si oferă beneficii de sănătate la nivel intern şi extern. Castraveţii (Cucumis sativus) conţin 95% apă şi aproape nici un pic de calorii. 
    Din acest motiv sunt recomandaţi în curele de slăbire şi detoxifiere rapidă, sub formă de suc proaspăt. Sucul de castraveţi are un efect puternic de curăţare a organismului de toxine, şi de aceea poate fi utilizat şi pentru tratarea gutei. Este un depurativ excelent şi un aliment răcoritor pentru vară. Are efecte diuretice puternice de dizolvare a acidului uric şi de eliminare a excesului de apă din corp.

    Sucul de castraveţi este o băutură nutritivă, bogată în vitamine (A, B3, B5, B7, B9, C, K) si minerale (calciu, potasiu, sodiu, magneziu, mangan, fier, zinc, fosfor) la care se adauga fibre alimentare.

Efecte si beneficii
- Hidratează şi oxigenează
- Reglează tranzitul intestinal şi uşurează digestia
- Stimulează eliminarea apei din ţesuturi
- Elimină depozitele de grăsimi (mai ales de pe abdomen)
- Adjuvant pentru diabetici

Cel mai bun diuretic natural
    Se recomandă în litiază renală, gută şi artrită. Uşor laxativ, sucul de castraveţi mărunţeşte calculii renali, calmează colicile, iar prin conţinutul de minerale previne căderea părului şi ajută la întărirea unghiilor.
    Prepararea sucului: se amesteca o parte suc de castraveţi la trei părţi de sfeclă roşie, 11 părţi de suc de morcovi şi una de zeamă de lămâie.

Indicat in detoxifiere
    Dieta cu suc de castraveti te ajuta sa-ti detoxifici organismul de substantele toxice. In orice sezon poti tine o dieta cu suc de castraveti, insa eficienta maxima si-o dovedeste vara, cand consumul de apa este mai mare, iar fructele sunt incluse mai mult in alimentatie.

Reduce durerile articulare
    Siliciul creste tonusul si repara tesutul cartilaginos ceea ce implicit duce la ameliorarea suferintei in bolile articulare. Atunci cand este combinat cu suc de morcovi, substantele nutritive pot suplini tratamentul in avitaminoze, guta si reduc durerile provocate de artrita. Cura poate dura intre 3 si 4 saptamani, cu un pahar de 200 de mililitri de suc de castraveti combinat in parti egale cu suc de morcovi, baut dimineata pe stomacul gol.

Hidrateaza
    Sucul de castravete inseamna 95% apa vie (este apa alcalina). Apa vie sau apa naturala este o excelenta cale de eliminare a toxinelor, faciliteaza digestia si promoveaza scaderea in greutate.

Cura de slabire
    Sucul de castraveti mai are un beneficiu major in dieta: combate retentia apei in organism. Uneori, apa este retinuta in tesuturi, iar circulatia limfatica nu se mai realizeaza corect. Gleznele umflate si ochii pufosi sunt doar doua semne ale retentiei apei in organism. O dieta cu suc de castraveti te va scapa de aceasta problema, iar tu vei pierde greutatea apei retinute in tesuturi. De asemenea, castravetele contine ingrediente active care sparg celulele de grasime si contribuie la eliminarea lor prin urina.
    Cura de slăbire cu suc de castraveţi durează 3 zile, timp în care se pot bea câte 2 pahare de suc pe zi. Se pot consuma şi castraveţi ca atare sau incorporaţi în salate de legume şi fructe. Nu există limită la aceste legume. La cină se mănâncă întotdeauna un bol mare cu salată de castraveţi. Salatele cu castraveţi pot include şi roşii şi ceapă, morcovi, oregano, mărar, ulei de măsline sau mere. Sucul de castraveţi are un gust searbăd, de aceea se poate bea în combinaţie cu alte fructe sau legume şi condimente (ghimbir, menta).
    Cel mai simplu suc se poate obtine din 2-3 castraveti, zeama de lamaie, apa si cateva felii de radacina de ghimbir. Se poate bea un litru de suc pe zi, impartit in patru portii.

Scade colesterolul si glicemia
    Sterolii din castraveti reduc colesterolul si ajuta pancreasul sa produca mai multa insulina ceea ce duce la reducerea nivelului glicemiei. Sucul de castravete are capacitatea de a mentine la un nivel normal zaharurile din sange inclusiv in cazul celor care au diabet.

Protejeaza impotriva maladiei canceroase
    Castraveții sunt o sursă surprinzătoare de substanţe care blochează dezvoltarea celulelor canceroase. Castraveţii conţin substanţe care atunci când ajung în tractul digestiv din corpul nostru, se leagă cu bacteriile prezente şi le transformă în substanţe care combat cancerul determinat de tulburările hormonale pe bază de estrogen. Vorbim aici despre cancerul de sân, ovarian, uterin sau de prostată.

Mentine sanatatea oaselor
    Aportul zilnic recomandat de vitamina K este deseori insuficient, desi aceasta vitamina este foarte importanta pentru sanatatea oaselor. Sucul de castravete este o excelenta sursa de vitamina K care asigura oase puternice, dar mentine in egala masura si sanatatea rinichilor si joaca un rol important in coagularea sangelui.

Reduce aciditatea gastrica
    Aciditatea gastrica este o problema pentru foarte multi oameni, fiind efectul unui ritm de viata nesanatos. Continutul de nutrienti al sucului de castravete regleaza nivelul pH-ului gastric fara sa afecteze procesele naturale de digestie asa cum o fac antiacidele de sinteza.

Suc de castraveti – preparare
    Pentru prepararea sucului, se storc castraveţii cu tot cu coajă, pentru a beneficia de nutrienţii şi fibrele solubile care se absorb rapid în tractul intestinal. Dacă aceştia nu sunt organici, se vor spăla foarte bine înainte de utilizare.
    Gustul sucului de castravete este atât de ușor şi fad, încât poate fi amestecat cu aproape orice fructe sau legume. Se adaugă în robotul de bucatarie sau storcătorul de fructe urmatoarele ingrediente:
- 2 castraveti
- 2 morcovi sau/si 2 mere
- o ţelină mica sau sfecla (optional)
- sucul de la o jumătate de lămâie
    Se bea dimineata pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de micul dejun sau cu o jumatate de ora inainte de masa de pranz.


5 comentarii :

  1. Va mulțumim pentru sfat mă simt foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  2. Și eu îmi fac în ultima vreme acest suc de Castravetii cu mere și lamaie și apa și îl beau zilnic, ma simt foarte bine și o sa l mai combin și cu alte fructe și legume după cum a ți menționat mai sus. ��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ati slabit de la sucul de castraveti ?Deranjeaza stomacul?Sau colesterolul a scazut?Apa din corp eliminati mai multa?

      Ștergere
  3. Eu beau sucul simplu de castraveți nu-l combin cu nimic.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...