GANDURILE, SANATATEA si DESTINUL

    Intoxicarea corpului fizic nu este doar consecinta unei alimentatii dezechilibrate, ci si rezultatul unor factori de natura mental-emotionala. Cu alte cuvinte, orice boala are, de regula, si o cauza mentala, care produce emotii corespunzatoare. Gandurile rele, grijile, fricile, toate rautatile si negativitatile noastre produc boli in planul mental, care in timp se manifesta si in plan fizic. Astfel, pentru a trata o afectiune, este necesar sa-i cunoastem originea, cauza. Degeaba vom trata o boala care isi are originea in planul mental-emotional, daca nu eliminam si cauza ei, restabilind astfel echilibrul si armonia interioara.
    Oamenii bolnavi suporta, asadar, consecintele actiunilor pe care le-au facut sau a starilor mental-emotionale pe care le-au intretinut. Privind lucrurile din acest punct de vedere, fiecare om care sufera de vreo afectiune, ar trebui sa-si puna intrebari de genul: „Unde am gresit?”, „Ce vrea sa-mi spuna aceasta boala?” (citeste si: Corpul tau iti spune: Iubeste-te!)

    Sentimentele si gandurile negative reprezinta otrava si stres pentru intregul organism. Supararea si nemultumirea modifica functionarea corecta a bilei, a ficatului si inflameaza mucoasa intestinului subtire. Mania, furia si razbunarea creeaza aciditate, ducand la dereglarea echilibrului acido-bazic. Teama transforma mucoasa intestinului gros. Drept urmare, abdomenul se baloneaza aparand disconfortul fizic, insomniile si dereglarile metabolice. Daca omul continua sa mentina pe o perioada relativ indelungata (saptamani, luni, ani) aceste stari atunci incarcatura emotionala devine cronica, iar dezechilibrele nutritionale specifice devin mai pronuntate. In acest mod, este evident faptul ca ne sinucidem lent, dar sigur, neglijand anumite semne particulare de incetinire a functiilor unor organe. Iar pe fondul acestor dereglari, emotiile negative accentueaza si mai mult starea de boala si de imbatranire prematura, creandu-se un cerc vicios, plin de suferinta, din care cu greu se poate iesi.

    Iată câteva exemple cum gândurile negative pot provoca anumite boli, conform zicalei „Cine seamana vant, culege furtuna”:
Gelozia – provoacă boli oncologice si slăbeste sistemul imunitar
Răzbunarea – provoacă boli de piele si dureri de gât
Lipsa principiilor morale – boli cronice, infectii si boli de piele
Încăpăţânareadiabet, migrene si inflamatii
Minciunaalcoolism, infectii fungice si slăbirea sistemului imunitar
Agresivitatea – cauzează ulcere gastrice, reflux acid si negi
Reticenta – boli de rinichi si schizofrenie
Inchistare - calculi biliari sau urinari, chisturi
Cruzime – epilepsie, astm
Suparare - aciditate, anemie
Apatia – provoacă diabet
Nestatornicia – provoacă probleme de fertilitate, boli genitale
Jignirile si nepoliteţea – cauzează diabet si boli de inima
Anxietatea – produce tulburări digestive, boli de inima si de piele
Lăcomia – provoacă boli oncologice, obezitate si boli de inima
Ura – tulburari digestive, boli de inima, infarct


    Iata ce spune Valeriu Popa in legatura cu gandurile si emotiile noastre:
    "Tineti minte! Tot ceea ce facem, de la gand, privire, gest, vorba, fapta, se inregistreaza undeva, in finitul care ne inconjoara si cand plecam din viata ne intalnim cu noi, fiind direct raspunzatori pentru tot ceea ce am facut.
    Fiecare dintre noi este stapan pe gandurile sale. Acest lucru reprezinta puterea miraculoasa prin care toate lucrurile devin posibile. Emitem negativ, atragem dezechilibre energetice si deci, boala; emitem ganduri pozitive, primim starea de bine si de sanatate. Trebuie sa invatam sa detinem controlul absolut asupra mecanismului nostru de gandire, supraveghindu-l in permanenta.
    Marea putere a gandului ne poate vindeca bolile si astfel, ne face fericiti din nou, plini de viata si de forta. Puterea vindecatoare infinita isi are radacinile in subconstientul nostru, al oamenilor. Schimbandu-ne radical modul de a gandi ne vom influenta benefic drumul vietii.
    Gandurile noastre sunt active si constituie semintele pe care le-am plantat. Subconstientul nu este interesat daca gandurile noastre sunt bune sau rele, ci pur si simplu raspunde in deplina conformitate cu natura acestor ganduri. El nu ne va contrazice niciodata, ci va accepta mereu ceea ce afirmam in mod constient. Prin urmare, trebuie sa fim decisi sa alegem viata, sanatatea si iubirea. Renuntand la vechile tipare inradacinate in subconstient, vom castiga o viata sanatoasa."

    Miracolul vindecarii sta in gandurile optimiste, in sentimentele de iubire si iertare, in faptele noastre bune. Intelepciunea populara a descoperit demult acest lucru, ilustrat prin cuvintele: „Bine faci, bine gasesti”. De asemenea, cei care se roagă atunci când sunt bolnavi, când suferă traume sau când sunt cuprinşi de tristeţe ori mânie îşi găsesc alinarea şi se însănătoşesc mult mai repede.

    Pentru a avea o viata frumoasa si fara suferinta, trebuie sa invatam sa inlocuim gandurile nocive si rele, care ne perturba echilibrul interior si sanatatea, cu ganduri bune si optimiste. La urma-urmei este vorba de niste obisnuinte sau tipare mentale, create de cele mai multe ori inca din copilarie. Pentru a reusi sa scapam de ele, este necesar sa le inlocuim cu alte obisnuinte, dar bune. Acest lucru se face printr-o munca continua de auto-observare a mintii.
    „Seamănă un gând şi vei culege o acţiune; seamănă o acţiune şi vei culege un obicei; seamănă un obicei şi vei culege un caracter; seamănă un caracter şi vei culege un destin.” Citatul vrea sa spuna ca ceea ce gandesti astazi, iti creeaza realitatea de maine. Schimband radical modul de a gandi, vei influenta benefic drumul vietii. De aceea, sanatatea mentala este mai importanta decat cea fizica. Daca mintea este sanatoasa (are doar ganduri bune si frumoase), atunci si corpul va fi sanatos.

    In acest sens, este bine sa cunoasteti cateva lucruri despre cum functioneaza mintea. De exemplu, se stie ca mintea este foarte agitata si plina de ganduri, orientate mai tot timpul in trecut sau in viitor. Numai in momentul in care suntem atenti la momentul prezent, gandurile se mai potolesc. Deasemenea, orice gand care apare in minte este alimentat de atentia pe care i-o acordam. Daca nu prezinta nici un interes pentru noi, atunci gandul respectiv dispare la fel de repede precum a aparut. De aceea, daca vreti sa scapati de ganduri obsesive sau care va macina, de griji inutile care nu va dau pace sau de ganduri pesimiste, cel mai indicat lucru este sa le lasati pur si simplu sa treaca, sa nu va agatati de ele, sa nu intrati in jocul lor, sa nu le dezvoltati. Pentru a reusi aveti nevoie de atentie, iar in momentul in care apare un astfel de gand sa va aduceti aminte ca sa-l ignorati sau pur si simplu sa va ganditi la altceva. Intr-un timp destul de scurt (1-2 saptamani) aceste ganduri vor inceta de la sine si nu va vor mai deranja.
    Mai multe informatii sunt prezentate in clipul urmator:



Optimisti si pesimisti
    Diferenta esentiala dintre un optimist si un pesimist este ca cel optimist vede oportunitati acolo unde celalalt vede doar piedici. Astfel, un studiu facut de specialistii americani de la Universitatea Concordia arata ca persoanele optimiste au un mecanism de aparare mult mai eficient impotriva stresului.
    Persoanele optimiste sunt mai mereu multumite si au obiceiul de a-si exprima recunostinta pentru ceea ce au. Acestea sunt, in medie, mai sanatoase, mai fericite si au o probabilitate mai mica sa sufere de depresie, anxietate, singuratate sau invidie.
    Persoanele pesimiste, in schimb, sunt cele care au moralul scazut, care sunt tot timpul sceptice, tematoare si nesigure. Din aceasta cauza, ele privesc cu neincredere viata si tind sa vada mereu lucrurile in negru. De obicei, aceste persoane sunt marcate de traume emotionale si au trecut prin experiente tragice, avand cel mai adesea si o copilarie nefericita.

    In realitate, lucrurile nu sunt in totalitate rele sau bune. Totul depinde de modul in care sunt privite si de reactia pe care o genereaza in noi. Oricum ar fi, viata este in continua schimbare sau altfel spus, totu-i trecator. De aceea, atunci cand suntem intr-o stare minunata trebuie sa ne bucuram la maxim de ea, cu tot sufletul. Iar daca suntem intr-o situatie care nu ne convine, cel mai intelept lucru este sa cautam o iesire, o rezolvare, sa gasim suficienta vointa pentru a ne desprinde si a urma o alta cale care ne este prielnica.
    Cu cat ramanem mai mult intr-o atitudine negativista, cu atat mai greu vom scapa de ea. In plus, gandurile pesimiste vor aduce in viata celui care le crede cu tarie si le traieste intens, doar intamplari nefericite si ghinioane. Bineinteles, gandurile optimiste vor crea oportunitati, pe care cei intelepti si curajosi le pot folosi cu succes. 
    In concluzie, fiecare traieste - bine sau rau, sanatos sau bolnav - in functie de gandurile pe care le cultiva si de alegerile pe care le face. Urmatorul documentar spune mult mai multe...



Citate despre pesimisti si optimisti
1. Pesimistul este omul care apreciază doar ceea ce nu există.
2. Pesimismul este doar numele pe care oamenii lipsiţi de îndrăzneală îl dau înţelepciunii.
3. Pesimismul nu este o viziune asupra lumii, ci ocuparea unei poziţii strategice în faţa imprevizibilului.
4. Pesimiştii sunt oameni care, în sinea lor, nutresc speranţe multe, dar cărora puţine li se împlinesc.
5. Pesimistul este omul care, dacă simte miros de flori, caută din priviri coşciugul.

1. Optimistul crede în ceilalţi, pesimistul crede doar în el însuşi.
2. Nu vă pierdeţi optimismul, oameni, nici de-aţi crăpa!
3. Optimiştilor li se pare totul de două ori mai frumos şi mai urât doar pe jumătate.
4. Optimiştii sunt cei care nutresc multe speranţe şi chiar daca li se împlinesc foarte puţine, se bucură de ele.
5. În caz de naufragiu, ultimii se îneacă optimiştii.

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...