DETOXIFIEREA FICATULUI CU SUC DE MERE

    Curele de detoxifiere sunt foarte necesare în menţinerea sănătăţii intregului organism. Ori de câte ori va simţiti slăbiţi sau foarte obosiţi este bine să urmati o cură de detoxifiere a ficatului. Demersul este foarte bun şi ca metodă de creştere a imunităţii organismului, ştiut fiind faptul că ficatul este „uzina” care filtreaza si prelucrează deşeurile din sange. Ajutându-l să elimine reziduurile, se purifica si sangele, asigurand astfel o bună funcţionare pentru întregul organism. În caz contrar, apar calculii biliari care blochează funcţionarea corectă a ficatului.
    O cura cu suc de mere determina eliminarea toxinelor acumulate la nivelul ficatului, avand efecte curative si pentru rinichi, vezica biliara si colon. Sucul de mere este foarte bogat în vitamine (A, B, C), minerale (fier, potasiu, magneziu, fosfor, siliciu, calciu) şi fitonutrienţi. Acesta are proprietati anticanceroase, este depurativ, relaxant hepatic, laxativ, antiseptic, antireumatic, tonic pentru muschi si pentru nervi. Merele închise la culoare contin resveratrol, considerat a fi cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum, fiind de 4-5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E si de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.

Indicatiile si proprietatile sucului de mere
- contine vitamina C: sustine sistemul imunitar, neutralizeaza radicalii liberi, asigura buna functionare a tuturor celulelor din organism
- este bogat in vitamina A: creste rezistenta organismului la infectii, imbunatateste vederea, asigura buna functionare a sistemului osos si nervos
- are complexul de vitamine B cu efect neuroprotector in prevenirea aparitiei bolilor neurodegenerative precum Alzheimer si Parkinson
- este alcalin, regleaza pH-ul si purifica sangele de reziduuri
- contine vitamine si minerale intr-o combinatie aproape perfecta pentru mentinerea sanatatii sistemului osos
- contine antioxidanti remarcabili, flavonoizi si polifenoli, foarte necesari sanatatii sistemului cardio-vascular si cu efect preventiv impotriva tuturor tumorilor si cancerului, in special cel de plamani
- continutul ridicat de fibre solubile mentine echilibrul zaharului in sange, stimuleaza tranzitul intestinal si regleaza digestia
- contine sorbitol, o substanta care combate constipatia. Cand aceasta substanta ajunge in intestin, atrage apa catre colon si in acest fel digestia se petrece cu o mai mare usurinta.
- bogat in pectina, o substanta care purifica organismul de toxine, indeparteaza metalele grele si elimina acidul uric. Aceste substanta are efecte pozitive asupra plamanilor, ajutand persoanele cu probleme respiratorii si pe fumatori
- sucul de mere creste colesterolul bun (HDL), il scade pe cel rau (LDL) si contribuie astfel la mentinerea sanatatii cardiovasculare, reducand riscul de ateroscleroza si infarct miocardic
- previne apariţia cariilor dentare, provocate în special de bacterii. Sucul de măr are proprietăţi antibacteriene, putând distruge  80% din bacterii.

Terapia cu suc de mere

     Utilizati doar suc de mere proaspat, facut la storcator. Sucul din comert este pasteurizat si nu are aceleasi calitati, deci nu veti obtine aceleasi beneficii. Folositi in special mere dulci si adaugati doar cateva mere dintr-un soi mai acru pentru a obtine un gust mai placut. Savurati pe indelete fiecare gura de suc, fara a va grabi sa o inghititi imediat. Unele persoanele, cu o flora nesanatoasa in tractul digestiv, pot suferi neplaceri (balonari) la consumul sucului de mere. Tocmai de aceea este necesar ca aceasta terapie sa fie facuta dupa purificarea colonului si refacerea florei intestinale. De asemenea, aceste persoane pot sa filtreze sucul, pentru a elimina complet pulpa fructului.
    Acest proces de detoxifiere dureaza trei zile. In acest timp se consuma doar suc de mere si apa, fara sa mancati nimic altceva. Chiar daca sunteti intr-o perioada de post, este foarte indicat sa va continuati viata la fel, adica sa aveti activitate si NU sa stati toata ziua in pat.
    In fiecare zi, din cele trei, beti sucul de mere dupa urmatorul program:

ora 8 - un pahar                  ora 14 - doua pahare              ora 20 – un pahar
ora 10 - un pahar                ora 16 - doua pahare
ora 12 – doua pahare         ora 18 – un pahar


    Trebuie sa tineti cont de faptul ca revenirea dintr-un post la alimentatia obisnuita, se face treptat si dureaza tot atatea zile cat a fost si postul, pentru a evita un soc digestiv. Astfel, in prima zi dupa cura cu suc de mere, consumati fructe si salata de fructe. In a 2-a zi, supe usoare de legume, iar in ziua urmatoare puteti consuma cereale (orez, hrisca). 

    O alta cura cu suc de mere, mai usoara, dureaza o săptămână, timp în care se consumă câte patru cani de suc pe zi (un litru). Este bine sa va faceti cate o singura cana de suc, chiar atunci cand doriti sa-l consumati, deoarece se oxideaza foarte repede. Sucul de mere nu se va consuma în timpul mesei, ci înainte sau cu 2 ore după masă. 
    Pentru a potenta efectele acestui remediu, este bine să începeti ziua cu un pahar de limonadă proaspăt preparată (apă plata si sucul de la o jumatate de lămâie), apoi o portie de suc de mere si eventual un ceai verde, neîndulcit. Atât lămâia cât si ceaiul verde au proprietăti detoxifiante si antioxidante puternice. Pe întrega perioadă a acestei cure, se vor elimina din alimentatie carnea, prăjelile, alcoolul si alimentele grase.


Un comentariu :

  1. Consumati cu incredere produsele noastre! Pentru cei care doresc sa consume suc din propriile fructe, va stam la dispozitie cu serviciul de fabricare suc.
    https://www.facebook.com/sucdemeredegaroafa/?ref=hl

    www. fangaro.ro

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...