Pagini

DETOXIFIERE CU APA PURA

    Apa naturală provenind din izvoare, fântâni, râuri, lacuri şi apa de la robinet conţine elemente minerale, care au fost colectate în urma contactului cu solul şi cu rocile. Majoritatea surselor de apă conţin o mulţime de impurităţi, inclusiv chimicale provenind din precipitaţii, de la ambarcaţiuni, canalizare şi pesticide.
    Elementele minerale din aceste surse de apă sunt anorganice. Există o mare diferenţă între mineralele din corpul omenesc şi cele din sol. Elementele minerale din pământ (care sunt anorganice) nu au aceeaşi frecvenţă electrică cu cele din corpul omenesc şi cele din materia vegetală. Mineralele elementare (din pământ) sunt inerte. Ele au sarcini electromagnetice foarte mici.
    Când ploaia (apă distilată) se scurge din cer în pământ, saturând solul, ea se încarcă de sarcinile electrice care provin din energiile mineralelor şi alte proprietăţi active ale solului. Apa este absorbită în acest moment de plante, prin rădăcini. Această energie, care intră în combinaţie cu energia solară, transformă aceste minerale anorganice în săruri tisulare, adică elemente din care sunt alcătuite şi care menţin viaţa vegetală.

    Pe măsură ce plantele se dezvoltă din seminţe prin intermediul acţiunii enzimatice, constituenţii se transformă în compuşi. Mineralele prezente în plante sunt denumite „săruri celulare”, deoarece multe dintre ele au format legături între ele, dând astfel naştere unui răspuns de tip sinergic. Din punct de vedere sinergic, ele au nevoie unele de altele şi de alţi compuşi pentru a fi corect absorbite şi utilizate de celulele animale şi umane. Pentru a exista, animalele şi, în special, oamenii au nevoie de o sursă alimentară cu frecvenţă electromagnetică mai mare decât cea a mineralelor elementare.
    O dată ce au pătruns în organism prin peretele intestinal, mineralele anorganice din apa acţionează numai ca stimulenţi. Sarcina lor electrică este scăzută, de aceea ele nu pot trece prin peretele membranei celulare. Un exemplu în acest sens îl constituie iodul. Iodul anorganic este utilizat în spitale ca dezinfectant şi pentru afecţiuni ale tiroidei. Acest tip de iod nu face decât să stimuleze tiroida şi se poate depune şi acumula în ţesutul tiroidian, provocând inflamaţii tiroidiene şi exacerbând problema. Tot aşa cum ţevile dintr-o locuinţă se înfundă în urma acumulărilor de minerale anorganice şi de resturi menajere, venele, arterele şi ţesuturile organismului riscă să se blocheze cu substanţe minerale anorganice.

    Se spune că apa distilata este cel mai puternic solvent din lume. Ea este de ajutor prin faptul că dizolvă substanţele nutritive, astfel încât acestea să poată fi asimilate şi preluate de fiecare celulă în parte. Ea dizolvă deşeurile metabolizate de celule, astfel încât toxinele să poată fi eliminate. De asemenea, apa distilată este excelentă pentru dizolvarea substanţelor minerale anorganice depozitate la nivel tisular, astfel încât aceste substanţe să poată fi eliminate în cursul procesului de purificare a organismului. Ea nu filtrează substanţele mineralele organice. Numeroasele analize de sânge, efectuate în cursul posturilor cu apă distilată, au scos în evidenţă procentajul ridicat de electroliţi de homeostază. Apa distilată are într-adevăr proprietatea de a colecta şi elimina substanţele minerale care au fost respinse de celulele din organism şi care devin astfel reziduuri, împiedicând funcţionarea normală a întregului sistem.



    Menţinerea hidratării corecte a organismului este un aspect extrem de important. Cantitatea de apă necesară organismului trebuie colectată mai ales din fructe şi legume coapte. În stare crudă (neprelucrate termic), aceste produse alimentare naturale conţin apă în proporţie de 60-95%. În plus, fiecare om ar trebui să bea zilnic o cantitate minimă de apă distilată echivalentă cu două pahare.
    Ceaiurile medicinale trebuie fierte în mod obligatoriu în apă distilată. Fiind goală de orice conţinut, apa distilată atrage şi absoarbe substanţele nutritive din plantele medicinale. În timp ce apa bogată în elemente minerale anorganice şi alte materii nu poate prelua în compoziţia sa toţi compuşii plantelor medicinale, efectul fiind că ceaiul va fi mai slab.
    Nu uitaţi că apa este unul din cei mai eficienţi catalizatori care se găsesc în natură. Puteţi bea cantităţi mari de apă proaspătă, pură, distilată, însă nu exageraţi. Urmaţi-vă instinctul. Sunt oameni care dau impresia că încearcă să se înece, din cauză că beau prea multă apă. Reţineţi că dieta compusă din fructe şi legume crude furnizează organismului o cantitate suficientă de apă.

NOTĂ: Nu trebuie să beţi niciodată apa în timpul mesei, fiindcă diluează enzimele digestive şi afectează digestia corespunzătoare a alimentelor.


    Apa demineralizata este apa pura, tratata in instalatii, lipsita de impuritati si saruri minerale si nu contine substante periculoase. Datorita lipsei de saruri minerale (care creeaza depuneri), apa demineralizata mai poate fi utilizata si la:
- prepararea lichidelor de racire-antigel
- prepararea electrolitului pentru acumulatori auto si in radiatoarele masinilor
- umplerea caloriferelor aferente centralelor termice
- fier de calcat cu aburi




Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...