ACIDIFIEREA si BOLILE BATRANETII

    „Mediul acid [al corpului] va duce la urmatoarele probleme: va scadea abilitatea corpului de absorbtie a mineralelor si a altor nutrienti, energia produsa de celule va scadea, abilitatea de a repara celule distruse se va miscora, celulele predispuse la tumori se vor dezvolta, vulnerabilitatea la boli va creste. Sangele cu pH-ul doar de 6.9, care este doar putin acid, poate duce la coma si moarte.” – dr. Robert Young, microbiolog de talie mondiala, intemeietorul Noii Biologii a Sanatatii.
    În anul 1933, un medic din New York, William Howard Hay, a publicat o carte inovatoare „O Nouă Eră a Sănătăţii” („A New Health Era”), în care susţine că toate bolile sunt provocate de auto-intoxicarea sau auto-otrăvirea cauzată de acidoza din corp. Cu alte cuvinte, un dezechilibru acido-bazic reprezintă cauza bolilor.
    Mai recent, în cartea sa remarcabilă „Alcalinizează-te sau Mori” („Alkalize or Die”), Dr. Theodore A. Baroody spune, în esenţă, acelaşi lucru: „Nenumăratele denumiri ale bolilor nu contează cu adevărat. Ceea ce este important, este că toate au aceeaşi rădăcină... prea multe deşeuri acide în ţesuturile corpului !
    Dr. japonez Airashi a arătat că celulele care supravieţuiesc intr-un mediu acid vor dezvolta, in cele din urmă, caracteristici cancerigene.

Mecanismul acidifierii organismului
    Acidifierea de care vorbim se produce odata ce procesul digestiei este terminat si influenteaza in special compozitia sangelui. Deşeurile acide din interiorul corpului uman sunt eliminate sub formă de urină sau transpiraţie. Însă deşeurile care nu sunt excretate vor continua să circule în corp prin sânge.
    Acidoza se caracterizează prin coborarea pH-ului sanguin si o crestere a aciditatii sangelui. Sangele se ingroasa pe masura ce imbatranim, datorita deseurilor si toxinelor sau cand acumulam mai mult acid (aciditatea coaguleaza sangele !), iar acest lucru blocheaza capilarele, cauzand proasta circulatie – prima cauza a bolilor degenerative si a imbatranirii.
    Ca urmare a acestui fapt, celulele corpului uman vor fi private de oxigen şi de nutrienţii esenţiali, astfel încât aceste celule devin inactive în reproducere. Mai mult, odată cu blocarea capilarelor, funcţionarea fiecărui organ din corp care acumulează deşeuri acide va începe să se deterioreze, provocând afecţiuni grave.
    In plus, pentru a neutraliza şi elimina aciditatea, corpul este fortat sa imprumute minerale alcaline (calciu, sodiu, potasiu, magneziu) de la organele vitale şi de la oase. Din cauza acestui efort, organismul se poate deteriora sever şi pe termen lung.

Simptomele acidifierii
    Deoarece corpul nu mai reuseste sa faca fata, deseurile acide se acumuleaza in exces. Ele sunt eliminate partial prin rinichi, plamani si piele, dar o parte din ele sunt depozitate in tesuturile unde exista o circulatie mai slaba a sangelui: pe burta la barbati, pe solduri la femei, la incheieturi si articulatii, pe anumiti muschi - in ambele cazuri.
    Deseurile pe care nu le eliminam devin deseuri solide precum colesterolul, acizii grasi, acidul uric, pietre la rinichi sau la bila, urati, fosfati, sulfati, diverse formatiuni cristaline, ce se acumuleaza in corp. Iar aceasta se traduce prin hiper-aciditate, care duce la boala (indeosebi reumatism, arteroscleroza, osteoporoza, guta, diabet) si imbatranire accelerata.
    Acidoza mai poate provoca:
- probleme cardiovasculare, inclusiv comprimarea vaselor de sânge şi reducerea oxigenului
- dureri ale articulaţiilor, dureri musculare şi acumulare de acid lactic
- senzatia de greutate si preaplin, cu lipsa poftei de mancare si ingreunarea digestiei
- migrena, alergii, constipatie
- cresterea excesiva a secretiilor de mucus in organism: stomac, cavitatea nazala, sinusuri
- probleme cu vezica şi rinichii
- pierderea stralucirii unghiilor, parului si a pielii
- nervozitate, irascibilitate, insomnie ori dimpotriva, somnolenta excesiva si letargie mentala, nivel scăzut de energie şi oboseală cronică
- scaderea imunitatii, aparitia cancerului

Cauze ale acidifierii corpului
    Stresul, certurile si grijile intense si de durata, lipsa de miscare, o alimentatie gresita, fumatul, consumul de alcool si de cafea, cresc aciditatea din organism. Asadar, echilibrul acido-bazic din corp depinde in totalitate de modul nostru de viata.
    O stare mentala negativa poate crea de 2-3 ori mai multa aciditate metabolica decat alimentele consumate. Emotiile pozitive precum iubirea, pacea, speranta, increderea, credinta si iertarea pot alcaliniza sangele si tesuturile. Emotiile negative de furie, razbunare, ura, tristete, depresie si frica sunt cele mai puternice si mai acidifiante dintre toate emotiile. Acestea sunt atat de devastatoare pentru organism incat chiar daca se consuma o alimentatie alcalina, depasirea problemelor grave de sanatate, este practic imposibila.
    In plus, prezenta in organismul nostru a diversilor agenti patogeni (virusi, viermi, bacterii, stafilococi, fungi, etc), se datoreaza unui mediu acid si la randul lor, acestia creeaza aciditate. Deseurile produse de ei, cand digera in special grasimi, proteine si glucoza, sunt acide.

Testeaza pH-ul organismului !
    Testarea nivelului propriu de pH al organismului se poate realiza in mod regulat, la un laborator sau folosind o hartie de turnesol pe care picurati saliva, sange sau urina. Testarea se face la prima ora a diminetii, inainte de a consuma mancare sau apa.
    Saliva are un pH apropiat de neutru, fiind intre 6 si 7 (5,8–7 la adulti si 6,4-8 la copii), avand variatii ce pot apare in raport cu momentul secretiei.
    Sângele trebuie să aibă un pH uşor alcalin, de 7,35-7,45
    Valorile pH-ului urinar depind de mai multi factori, printre care boli existente si anumite medicamente luate ca tratament. Orientativ, un pH sanatos are valorile intre 6,5-7,5, un pH moderat acid are valorile intre 6-6,4, iar un pH acid este intre 5-5,9.

    La  nivelul stomacului, pH-ul este mai mic (cu valori cuprinse intre 1,35 si 3,5), mediul acid al acestuia fiind ideal pentru digestia alimentelor.
    Este interesant de stiut faptul că apa mărilor are un pH alcalin cuprins între 7,3 şi 8,4. De asemenea, lichidul amniotic (lichidul in care se dezvolta fătul) are pH-ul în jurul valorii de 8,5, ceea ce înseamnă un mediu intens alcalin. Urina sugarului sănătos, alimentat cu lapte de mamă, este si ea alcalina.   
    Ca fapt divers, pentru cei care consuma cafea, bere, apa minerala sau sucuri carbogazoase, pH-ul acestor bauturi este puternic acid si au valoarea intre 3 si 4.



Cum putem reduce aciditatea ?
1. prin dieta: reducerea ponderii alimentelor acide si cresterea ponderii celor alcaline. Se considera ca un raport corect este 75% alcaline-25% acide. In esenta, mancarurile pe care le consumati trebuie sa contina de trei ori mai putine alimente acide (sau de trei ori mai multe alimente alcaline).
    Descarcati tabelul cu alimente acide si alcaline, aici !
    Descarcati cartea dr. Robert Young - "Dieta-Young. Miracolul pH pentru o sanatate perfecta"
2. prin emotii pozitive: intretineti o atitudine creativa si optimista, reeducati-va mintea si urmariti sa va controlati emotiile negative, aplicati cat puteti de mult terapia iertarii si terapia prin ras, deschideti-va inima si iubiti cu tot sufletul !
3. prin utilizarea apei alcaline: ea dizolva acizii care sunt eliminati apoi de rinichi.
4. prin detoxifiere: realizati periodic cure de purificare a sangelui si cu sucuri verzi !
5. prin purificarea limfei: ea păstreaza „curăţenia“ în organism şi previne instalarea bolilor. Cura cu citrice inlocuieste 12 litri de limfa toxica cu tot atata suc alcalin.  
6. cu argint coloidal: eliminand agentii patogeni din corp. Acesta este antiviral, antibiotic, antiseptic si nu creeaza efecte secundare sau dependenta.
7. cu bicarbonat de sodiu: este unul dintre cele mai alcaline substante. Este cunoscut de mult timp, deoarece este cea mai veche metoda de a accelera revenirea la un pH alcalin si de a neutraliza aciditatea din corp si este, de asemenea, mai ieftin, mai sigur si probabil cel mai eficient medicament disponibil pentru cancer.
8. prin exercitii fizice si sauna: ele ard calorii, inmoaie sarurile acide prin miscare si le elimina prin transpiratie.
9. prin liposuctii: operatii de indepartare a zonelor unde deseurile acide s-au depus in cantitati mai mari. Aceasta metoda este invaziva, traumatizanta si elimina doar efectele, nu si cauza.


3 comentarii :

  1. Macrisul (Watercress in engleza) este cea mai alcalinizanta planta. 6-7 crengute adaugate in salate fac minuni mai ales cu un regim vegetarian, crud, fara fructe dulci mai ales pentru cei cu diabet. O salata de rosii, castraveti, ridichi, ceapa verde, patrunjel, marar si 6 crengute de macris (consumata fara paine) da rezultate fantasticepentru alcalinizare si diabet si colesterol. Se pot consuma si sub forma de suc dar numai 2-3 linguri. Eu am ajuns si pina la 9 alcalinitate in urina, 5.1 dimineata pentru diabet si colesterolul rau in limita normala la analize. Sint de 3 luni pe un regim vegetarian, crud fara fructe dulci, cu multe sucuri de legume ( castraveti, rosii, telina verde, ardei, kale) si foarte satisfacuta de rezultatele obtinute. Cultiv de asemenea seminte de floarea soarelui si utilizez mugurasii pt salata cu sos de avocato.

    RăspundețiȘtergere
  2. 01.10 2018 0ra13.30 Mircea Mihai In vederea detoxifierii eu raman credincios micului si modestului dispozitiv de electroliza a apei pe care il detin de peste un an Fabric cu el doar aproximativ 2 litri apa alcalina ionizata , lucreaza cu manevrare manuala, in schimb pot obtine apa alcalina la un ph de 11(folosesc o alcalinitate ph 9determinat cu un pehasmetru bun Pentru moment folosesc dimineata pe stomacul gol pulbere de grau urmand ca in timp sa analizez rezultatele In ultimele 2 saptamani incerc sa fiu mai atent cu alegerea alimentelor in functie de scopul urmarit de mine legat de afectiunile mele si a sotiei. In cazul meu urmaresc si o diminuare a greutatii prin alegerea meniului prin plimbari zilnice in 2 ,dupa ora 18 de aproximativ 2 ore Imi propun de asemenea sa maresc cantitatea alimentelor crude consumate

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...