APA DE MARE / OCEAN

MOTTO: „Marea spala toate relele omului”, spunea Platon
(recuperat dupa o lunga boala, tratata in final cu...apa de mare)
    De-a lungul timpului, apa de mare/ocean (plasma marina) a avut numeroase aplicaţii bazate pe conceptul reînnoirii, purificării şi regenerării fluidelor interne şi pe menţinerea echilibrului corpului. Ea s-a dovedit a fi un sprijin pentru celulă şi un regenerator al funcţiilor ei.

    Apa de mare/ocean conţine toate mineralele necesare pentru buna funcţionare şi regenerarea celulelor noastre iar datorită  biodisponibilitatii ionice a elementelor sale constitutive, reuşeşte sa redea sistemului celular echilibrul şi vitalitatea. Mineralele, compuşii organici şi genetici, materialul stocat sub formă de plasmă marina, formeaza o matrice de informaţii biologice, care ne ajută în stari carentiale şi detoxifica celulele. Similitudinile între sânge şi apa de mare/ocean permit o regenerare celulară completă si induc o stare de vitalitate si echilibru.


     René Quinton – biolog si fiziolog francez, cercetator renumit al apei marine - afirma: „apa de mare tinde să-si păstreze propria activitate biologică şi moleculară de echilibru. Toate elementele continute de plasma marina trebuie să se afle în soluţie în stare activă, adica vie”.
    Apa este un solvent molecular şi energetic universal prin excelenţă. Mineralele, compuşii organici şi materialul genetic stocat în plasma marina formeaza o intreaga serie de informaţii biologice, care ajuta in mod inteligent procesul evolutiv propriu. Din păcate, consumul de sare marina oferă un complex puternic de minerale anorganice inerte, fără a oferi in nici un fel informaţia biologica stocata în apa de mare.

    De cele mai multe ori, cantitatea de energie care este necesară pentru absorbţia, asimilarea şi eliminarea unui produs nutritiv este mai mare decât energia obtinută din produsul în sine. Cele mai multe suplimente alimentare au o putere scazuta de absorbtie, lăsând organismului sarcina de a elimina elementele neasimilate, sarcina care ulterior cauzeaza deshidratare şi acidifiaza interiorul corpului (intestinul, ficatul şi rinichii). Pe de alta parte, apa de mare/ocean izotonizata este absorbita de intestin prin difuzie pasiva. Deoarece materialul organic si mineral a fost digerat in prealabil de catre zooplancton, el nu necesită o digestie activă ca o cerinţă pentru a putea fi asimilat.
    In acest caz, concluzia este evidenta: apa de mare/ocean izotonizata este un supliment alimentar integral asimilabil si care acopera carentele de minerale a organismului fara sa lase in urma nici un element rezidual.

Efecte benefice
    Unul dintre efectele primordiale ale terapiei cu apa de mare/ocean este detoxifierea celulelor corpului prin aport de minerale direct asimilabile in organism si eliminarea acelor elemente minerale sau biologice care incetinesc metabolismul. Apa marii accelereaza functiile excretorii de 2 pana la 4 ori. Rinichii, ficatul, bila, pancreasul precum si intregul traiect digestiv sunt eliberate de multitudinea de elemente toxice asimilate acolo de-a lungul anilor, ajutand celulele sa revina la starea lor initiala, primordiala. Cu alte cuvinte, initializeaza o reintinerire a tuturor organelor interne.



     Apa de mare/ocean izotonica vindeca nevindecabilul si mai mult chiar, vindeca boala Alzheimer prin intermediul unui organism unicelular ce traieste in ocean si reface legaturile distruse dintre neuroni – sinapse - fara a avea niciun efect secundar. De asemenea, se spune ca vindeca SIDA, cancerul, tuberculoza, gastroenteritele... iar sirul poate continua la nesfarsit pana cand se termina lista cu toate bolile cunoscute de medicina moderna iar persoanele care au ajuns sa o consume in mod regulat sunt atat de multumite de rezultate incat o administreaza inclusiv nou-nascutilor. Folosita extern, vindeca boli de piele, rani usoare, micoze, acneea, candidoza si gingivita. 
    Rene Quinton a demonstrat că apa de ocean, în anumite condiţii, este virtual identică cu plasma sanguină a mamiferelor. Cu ajutorul mai multor medici eminenţi, a folosit cu succes apa de ocean ca un agent vindecător la mii de pacienţi din Franţa şi Egipt, la începutul anilor 1900. Cancerul era aproape necunoscut în acele zile, dar multe alte boli au răspuns pozitiv la injecţiile cu apă de ocean diluată – o adevărată „plasmă marină” care poate să remineralizeze un corp bolnav, să normalizeze nivelul pH-ului acestuia şi să echilibreze electroliţii din corp, corectând, prin urmare, cauzele fundamentale a multor boli prin intermediul regenerării „terenului intern”.

Recoltare si administrare
    Terapia prin ingerarea zilnica a unei cantitati limitate de apa de mare/ocean este folosita de un numar impresionant de persoane de pe tot cuprinsul lumii. Comunitati intregi...mai ales din America Latina, o consuma zilnic in ciuda eforturilor intense depuse de catre corporatiile farmaceutice pentru a limita folosirea ei.


    In cura marina nu se va folosi apa infestata cu diverse deseuri de la tarm, ci doar cea din larg. Apa de mare/ocean poate fi ingerată oral sau poate fi injectată. Cu toate acestea, procurarea apei de mare/ocean necesară pentru consum nu este un lucru uşor, pentru ca trebuie să aveţi cunoştinţele şi echipamentul necesar. Apa de mare/ocean diferă în compoziţie şi nu poate fi adunată la întâmplare. Pregătirea ei variază în funcţie de distanţa faţă de tarm, de climat şi de vegetaţia marină. În timpul calatoriei, de la ocean la sticlă, apa de mare/ocean nu trebuie să atingă niciun fel de metal si trebuie menţinută rece deoarece încălzirea ei îi distruge proprietăţile fortifiante. Trebuie să fie transportată şi păstrată în vase de sticlă sau în containere de plastic. Apoi trebuie testată şi purificată la rece într-o manieră care previne alterarea ei şi păstrează neschimbată condiţia sa de soluţie vie.

    Apa de ocean în starea sa originară şi primară avea doar un sfert din conţinutul salin pe care îl are acum şi acest lucru este încă reflectat în conţinutul salin al sângelui şi al lacrimilor. Oceanele au devenit mai concentrate de-a lungul timpului şi apele lor sunt acum mult prea sărate pentru a fi băute în cantităţi mari.
    Desi exista inca anumite controverse privind dozajul zilnic, retetele nu difera prea mult una de cealalta, variatiunile fiind minore in functie de zona din care se recolteaza apa respectiva, puritatea apei, cantitatea de zoo si fito plancton continuta, salinitate etc. In toate cazurile, apa de mare/ocean se dilueaza cu apa dulce cat mai pura pana la atingerea unei salinitati compatibile cu corpul uman de 9 grame/litru. Astfel, se pot consuma din aceasta solutie diluata intre 1-3 pahare zilnic.

Precautii
    Deoarece cura cu apa de mare/ocean aduce un surplus semnificativ de sare in organism, ea este contraindicata hipertensivilor si tuturor celor carora le este contraindicata sarea. Persoanele care sufera de gastrita sau ulcer vor aborda aceasta cura cu prudenta, folosind doze mici in primele 7 zile, pentru a evita agravarea acestor afectiuni, desi cazurile in care aceste boli s-au ameliorat in urma ingestiei apei de mare/ocean sunt numeroase. Totul depinde de sensibilitatea individuala, care trebuie testata in prealabil.


2 comentarii :

  1. felicitari pentru articol..., puteti prelua si de pe blogul meu...http://apamarii.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. daca preluati texte de pe blogul meu va rog sa specificatizi si sursa..., din respect pentru munca altuia.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...