CURA CU PEPENE VERDE

    Datorita continutului bogat in vitamine si minerale dieta cu pepene verde este o adevarata sursa de sanatate. Pepenele este neobisnuit de hranitor... contine calciu, fosfor, fier, magneziu, potasiu, seleniu, vitaminele A, C, B1, B3 si B6 iar 92% din compozitia acestuia este apa, ceea ce inseamna ca asigura o hidratare optima a organismului.
În afară de aceste beneficii nutriţionale incontestabile, cercetările realizate în ultima decadă au scos la iveală numeroase efecte benefice ale consumului de pepene roşu asupra sănătăţii.
    Astfel, conţinutul extrem de scăzut de grăsimi şi colesterol şi nivelul crescut de antioxidanţi din pepene face din acest fruct un aliat de nădejde în lupta cu radicalii liberi, protejând astfel vasele de sânge şi împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali.

    Pepenele verde contine o cantitate mai mare de licopen decat oricare alte fructe si legume. Licopenul, pe langa faptul ca asigura pigmentul pepenelui, este un antioxidant eficient in prevenirea cancerului, in special cancer de prostata, cancer uterin si cancer esofagian.

    De asemenea, pepenele roşu conţine citrulină, care se găseşte îndeosebi în coajă, aminoacid care are rolul de a relaxa şi a dilata vasele de sânge, reducându-se în acest mod stresul oxidativ, responsabil de majoritatea proceselor inflamatorii apărute în corp.
Cercetători din Centrul de studiere a legumelor şi fructelor din Texas au făcut o descoperire interesantă: în organism, citrulina conţinută de miezul de pepene verde se transformă în arginină, care relaxează vasele de sânge, sporeşte fluxul sangvin şi poate preveni ori trata impotenţa.

    Pepenele este una dintre cele mai bune surse de antioxidanti din natura! Pepenele rosu este o sursa excelenta de vitamina C si o foarte buna sursa de vitamina A , în special prin concentraţia de beta-caroten. Acesti antioxidanti puternici calatoresc prin corp neutralizand actiunea radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt substanţe nocive din organism care pot provoca daune si boli. Radicalii liberi sunt capabili sa se oxideze colesterolul, făcându-l sa se lipeasca de peretii vaselor de sange, situatie ce poate conduce la infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Radicalii liberi pot face atacurile de astm mai severe si pot creste inflamatia in osteoartrita si artrita reumatoida si pot deteriora celulele mucoasei colonului, transformandu-le in celule canceroase. Din fericire, vitamina C si beta-carotenul sunt foarte utile in a ne scăpa de aceste molecule dăunătoare şi, prin urmare, pot preveni pagubele pe care le-ar putea produce.
    Aceiaşi antioxidanţi, împreună cu vitaminele conţinute de pepene joacă un rol activ în prevenirea a numeroase tipuri de cancer, printre care cancerul de sân, colorectal, de prostată, de plămâni sau cel de col uterin. Un studiu realizat în China în 2009 arată că femeile care consumă frecvent pepene roşu au mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi de cancer mamar, datorită antioxidanţilor şi compuşilor care distrug celulele canceroase.

    Dieta cu pepene verde contribuie la reglarea echilibrului acido-bazic, reduce colesterolul, este un puternic diuretic, contribuie la curatarea rinichilor, previne formarea pietrelor la vezica urinara, rinichi, vezica biliara sau ficat. De asemenea, in caz de anemie se recomanda consumarea pepenelui verde, pulpa sau suc.

    Pepenele joacă un rol la fel de important şi în tratamentul diferitor infecţii ale organsimului, între care se numără şi inflamaţiile articulaţiilor. Astfel, consumul de pepene ajută la ameliorarea durerilor provocate de osteoartită şi permite o mai mare flexibilitate a membrelor.

    Prin conţinutul apreciabil de acid folic (vitamina B9), pepenele verde le este recomandat atât gravidelor, ştiut fiind că fără această substanță organismul fătului nu s-ar dezvolta normal, cât şi proaspetelor mămici care alăptează, deoarece favorizează creşterea producţiei de lapte matern.

    Doar 100 de grame de pepene verde îţi asigura 60% din necesarul zilnic de magneziu. Pe lângă faptul că facilitează asimilarea altor minerale şi vitamine, magneziul contribuie la buna funcţionare a muşchilor şi nervilor (simptomele carenţei de magneziu sunt crampele la nivelul extremităţilor, slăbiciunea musculară şi oboseala). Un deficit de magneziu nesuplinit la timp are efect negativ şi asupra bunei funcţionări a inimii, motiv pentru care celor care au probleme cu hipertensiunea arterială li se recomandă să acorde atenţie deosebită satisfacerii necesarului de magneziu de care are nevoie organismul. Magneziul este si un bun antidepresiv.

    Conţinutul crescut de potasiu din pepenele roşu este extrem de important în prevenirea formării pietrelor la rinichi şi dizolvarea acestora prin reducerea concentraţiei de acid uric din sânge, iar apa, în concentraţie de peste 92% are proprietăţi diuretice, făcând din acest fruct un ajutor în procesul de detoxifiere şi slăbire.

* * *

    O cură cu pepeni dureaza 10 zile, timp in care una dintre mese conţine numai pepeni. Astfel, se vor consuma 1-2 kg de pepeni (sau suc din pepeni) zilnic ori cat de mult puteti. Aceasta cura este indicata pentru dizolvarea calculilor de la rinichi sau vezica biliară, pentru detoxifiere şi în caz de obezitate.
    Persoanele care adoptă dieta cu pepene roşu pot piede în jur de 4 kilograme în doar zece zile. Marele avantaj al acestui fruct este că elimină toxinele din organism, accelerând procesul de ardere a grăsimilor.

* * *

ATENTIE la substantele chimice !
    Foarte mulţi producători agricoli preferă sa foloseasca pesticide sistemice pentru că asigură o protecţie mai mare împotriva dăunătorilor, spre deosebire de aşa-numitele pesticide de contact, care pot fi “spălate” de ploaie. Când fructul se formează, se folosesc doar substanţe de contact, care se spală. Produsele sistemice intră în fructe şi legume şi le menţin capacitatea de reacţie la boli şi dăunători, dar folosite în ultima perioadă de rod, dăunează sănătăţii omului. Astfel, daca mancam pepeni tratati cu asemenea pesticide pot apare boli digestive asemănătoare enterocolitei, cu vomă, greaţă, diaree, crampe abdominale. În funcţie de toleranţa genetică a fiecăruia, efectele acestui tip de pesticide se văd în timp şi sunt mult mai grave. Cercetările au arătat că sunt neurotoxice şi pot provoca perturbări în sistemul neurologic uman.

    Particulele pătrund în organism şi, prin intermediul sângelui şi a sistemului limfatic ajung şi se acumulează în organe vitale ale omului, precum creierul, splina, ficatul şi inima. Printre cele mai cunoscute şi unul dintre cele mai toxice insecticide sistemice este Furadanul (sau carbofuranul). Percloratul este o altă substanţă care a fost găsită în cantităţi tot mai mari atât în legume şi fructe, cât şi în apă, reprezentând un pericol imens mai ales în cazul copiilor. Recent, Comisia Europeană a atras atenţia că au fost depistate niveluri ridicate de percloraţi la pepeni, dovlecei, castraveţi sau la legumele cu frunze - în special la cele cultivate în sere - şi a recomandat statelor membre să folosească anumite analize pentru a depista concentraţiile de percloraţi.

4 comentarii :

  1. O cura pe care te poti baza! Big like!

    RăspundețiȘtergere
  2. DR.DAWN si vraja lui de dragoste sunt inger pe pamant, are atata caldura, subliniaza alaturi de tine de parca ar fi fost copilul tau, multumesc mult doctore m-ai facut sa zambesc din nou aducandu-mi sotul cu vraja ta de dragoste, dupa m-a părăsit timp de 9 luni, chiar acum, suntem fericiți împreună, mă tratează ca pe o regină și îmi arată suficientă dragoste,
    Dacă cineva dorește să se reîntâlnească cu partenerul tău.
    Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    Dacă vrei să vindeci boala.
    Dacă ai nevoie de vrajă de promovare.
    Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    Dacă vrei să nu te mai masturbezi.
    Și alții, contactați Dr. DAWN, e-mail: findritualforlife@gmail.com
    Whatsapp: +3550685677099/
    +2349046229159

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...