REMEDII PENTRU DURERI DE DINTI

    Stim cu totii ca durerea de dinti este foarte greu de suportat, fiind una dintre cele mai crunte dureri si simptomul unei game largi de probleme. Este posibila o infectie a pulpei centrale a dintelui sau a gingiei. De asemenea este posibil ca un dinte sa se fi crapat sau cariat. Prezentarea de urgenta la medicul stomatolog este una dintre cele mai bune decizii pe care o putem alege atunci cand acestea apar.
    Insa, daca durerea apare in toiul noptii sau atunci cand suntem departe de casa ori intr-o excursie pe munte, trebuie sa gasim un remediu imediat si la indemana. Iata cateva remedii naturale si eficiente la care putem apela pentru tratarea de urgenta a durerilor de dinti.

Cuisoare: cel mai important efect al cuisoarelor, in cazul durerilor de dinti, este cel anestezic. Este suficient o singura cuisoara pe care o tinem in gura si o lasam sa se inmoaie cu saliva, dupa care se zdrobeste usor intre dinti pentru a elibera uleiurile volatile, care vor actiona asupra durerii.

Bicarbonat de sodiu: luam o bucata de pansament sau de vata, o umezim cu putina apa si apoi o imbibam in bicarbonat, dupa care o aplicam pe zona dureroasa. Putem prepara o apa de gura prin amestecarea unei liguri (cu varf) cu bicarbonat de sodiu intr-un pahar mic cu apa calduta. O lasam sa se dizolve si apoi clatim gura.

Argila: facem un amestec din argila si apa, pana obtinem o pasta, apoi oaplicam pe locul dureros. O mentinem timp de o ora, dupa care ne putem clati. Argila este antiseptaca si antiinflamatoare, astfel ca va da rezultate in cazul durerilor de dinti

Apa cu sare: amestecam o lingura plina cu varf de sare, intr-un pahar cu apa calduta. Ne clatim gura cu aceasta solutie cat mai mult timp. Repetam procedeul de cate ori este necesar.

Ceapa: se aplica ceapa cruda, taiata rondele, pe dinte si pe zona inflamata.

Bitter suedez: diluam cateva linguri de bitter suedez intr-un pahar de apa si ne clatim gura cu acest amestec, incercand sa-l tinem cat mai mult timp in gura.

Usturoi: aplicam usturoi proaspat pisat, in care adaugam putina sare, direct pe zona dureroasa. Datorita continutului de arsenic, usturoiul este un remediu deosebit de eficient impotriva durerilor de dinti.

Varza: facem cataplasme din frunze de varza, zdrobite in prealabil. De asemenea, putem folosi si sucul de varza pentru tratarea durerilor de dinti. Se dilueaza cu apa in cantitati egale, dupa care se clateste gura, pe partea dureroasa, de 3-5 ori pe zi.

Cartof: taiem o bucata proaspata de cartof crud si o aplicam pe locul dureros.

Extract de vanilie: imbibam o bucata de pansament sau de vata in extract de vanilie si o aplicam pe locul dureros. Alte extracte care au acelasi efect sunt extractul de migdale, cel de menta si cel de lamaie.

Frunze de spanac, patlagina sau menta: mestecau 1-2 frunze proaspete si lasam sucul sa patrunda la dintele afectat.

Gheata: infasuram cateva cuburi de gheata intr-un material, de preferinta de bumbac, apoi il aplicam pe acea parte a fetei unde avem probleme. Acest fapt va ajuta la amortirea zonei dureroase.

Castravete: taiem o felie de castravete proaspat si o aplicam pe zona inflamata.

Patrunjel: zdrobim frunze sau radacina de patrunjel proaspat pana cand devine pasta, adaugam putina sare si aplicam acest amestec pe dintele dureros. Pasta poate fi folosita si intr-o compresa pusa la ureche, pe partea unde se afla durerea.

Apa oxigenata: se clateste gura cu apa oxigenata timp de minim 10 minute. Desi nu este analgezica, ea este antivirala, antibacteriana si antifungica.

Polen cu propolis: facem o cataplasma din polen si propolis moale si o aplicam pe zona afectata. Datorita proprietatilor anti-inflamatorii ale polenului si ale propolisului, aceasta combinatie calmeaza rapid durerea. Si tinctura de propolis poate fi folosita cu succes in acelasi scop.

Presopunctura: apasam zona din spatele osului numit oul piciorului (ousorul), timp de un minut. Facem o presiune moderata pe ambele parti ale tendoului lui Ahile si vom simti cum intensitatea durerii se va diminua.

Piper negru si busuioc: se prepara o cataplasma din pudra de piper negru si pulbere din frunze de busuioc, care se aplica pe zona dureroasa.

Salvie: se face o pasta din salvie uscata macinata, care se umezeste usor si care se aplica pe zona afectata. Salvia alina in mod natural durerea.

Tincturi de plante: tincturile de echinacea, de tataneasa si de smirna sunt printre cele mai bune in cazul abceselor si al inflamatiilor. Se aplica direct pe dintele cu probleme si se lasa sa actioneze.

Uleiuri esentiale: folosim cateva picaturi de ulei volatil si masam partea exterioara a maselei si a gingiei, acolo unde este localizata durerea. Putem folosi uleiuri esentiale de cuisoare, arbore de cei (tea tree), oregano, menta, eucalipt, scortisoara sau lavanda.

Ghimbir: se taie feliute subtiri dintr-o radacina proaspata de ghimbir si se mesteca usor sau se aplica pe zona dureroasa.

Lamaie: se inmoaie un pansament sau o bucata de vata in suc proaspat de lamaie si apoi se aplica direct pe partea care provoaca durerea.

Hrean: se rade o radacina proaspata de hrean si apoi se face o cataplasma care se aplica in spatele urechii situate de aceeasi parte cu dintele care are probleme. De asemenea, pentru a grabi alinarea durerii, o parte din hreanul ras se pune pe gingia dintelui respectiv.

Otet de mere: se aplica comprese imbibate in otet natural de mere pe zona afectata.

Musetel: se umezeste usor o lingura de pulbere din flori uscate de musetel si apoi se aplica cataplasma obtinuta pe zona dureroasa.

Ghimbir cu ardei iute: amestecam o lingurita de pudra de ghimbir cu pudra de ardei iute si cateva picaturi de apa pentru a forma o pasta pe care o aplicam pe dintele dureros cu ajutorul unui betisor de ureche. Acest amestec poate irita gingiile, asa ca este bine sa aplicam solutia doar pe suprafata dintelui.

Masaj: masam cu varvul degetului aratator partea fetei pe care se afla dintele bolnav, chiar in locul in care se gaseste punctul dureros. Daca ne doare un dinte de pe maxilarul superior, putem sa masam (apasam pana cand dezmortim) punctele de presopunctura dispuse in fata urehilor. Daca ne doare un dinte din maxilarul inferior, se pot masa punctele de presopunctura dispuse pe partea superioara a maxilarului inferior, in zona situata intre partea din fata a muschiului masticator si artera maxilara exterioara.

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...