OBEZITATEA APARE DIN CAUZE EMOTIONALE

    Obezitatea este o boala din ce in ce mai frecventa, care a inceput sa se manifeste si in randul copiilor si tinerilor, nu doar al adultilor si batranilor, fiind considerată afecţiunea secolului 21 a ţărilor dezvoltate socio-economic. Conform medicinei alopate, obezitatea este facilitată de sedentarism şi de un aport alimentar dezechilibrat, dar poate avea şi cauze medicale (endocrinologice, insuficienţă tiroidiană, hipercorticismul, ovarele polichistice) sau medicamentoase (ingestia de doze mari şi pe termen lung de corticosteroizi, anabolizanţi, antidepresive). Iata, insa, ca medicina holistica aduce un nou punct de vedere, care se potriveste perfect si face lumina si in aceasta problema.

    Daca medicina alopata o considera o boala a excesului de mancare - o problema nutritionala - medicina holistica o studiaza in profunzime, descoperind cauzele ascunse ale obezitatii... in tulburarile emotionale. Cu alte cuvinte, emotiile negative si stresul pot determina pe cineva sa consume mancare in exces, uneori chiar fara ca persoana respectiva sa-si dea seama de acest lucru.
    In cuvinte simple, usor de inteles de oricine, doamna doctor de medicina holistica Florinela Balan, de la Centrul Medical Aura Vita, explica in aceasta emisiune despre mecanismul obezitatii, incepand cu formarea stratului de grasime: aceleasi emotii negative si stresul cotidian pot determina afectiuni ale rinichilor, colonului si pielii, determinand blocaje la nivelul acestor canale de eliminare a toxinelor si acumularea toxinelor in corp, in ceea ce numim tesut adipos sau grasime. Astfel, se poate intelege acum, intr-un mod mult mai usor, rolul si importanta detoxifierii, a purificarii interioare.

    Datorita cercetărilor, acum doctorii stiu ca obezitatea poate crea la randul ei alte probleme, fiind implicata în apariţia unor afecţiuni, cum sunt cele cardiovasculare, diabetul zaharat, hipoventilaţie (sindrom Pickwick), cele degenerative - articulare, hepatice (steatoză), renale, endocrine (ovare polichistice, sindrom metabolic etc). In plus, obezitatea poate creşte morbiditatea, scade calitatea vieţii, influenţează viaţa socială, conduce frecvent la depresii, etc.
    Cunoscand toate aceste repercusiuni asupra sanatatii, doamna doctor ne arata in continuare cum putem afla greutatea ideala potrivita inaltimii si varstei noastre, dar si cum sa mancam sanatos si inteligent.

    Insa, a tine un regim alimentar pentru a trata obezitatea, reprezinta doar a zecea parte din tratamentul acestei afectiuni. Obezitatea trebuie tratata in 4D: fizic, emotional, sufletesc si mental. In partea a 2-a a acestei emisiuni, se explica cauzele emotionale ale obezitatii:
- o stare de nesiguranta, de neincredere
- o dorinta egoista de acumulare
- o trauma legata de sexualitate care produce o rusine foarte mare
- o stare de conflict, de revolta
- o stare de singuratate, de gol launtric emotional

    Medicina holistica poate rezolva aceasta problema, lucrand atat asupra corpului – prin detoxifierea si curatarea filtrelor (rinichi, colon, piele) – dar si asupra mintii si emotiilor, la nivel de constient si subconstient, astfel incat corpul, mintea si sufletul sa-si gaseasca echilibrul si sanatatea.






3 comentarii :

  1. Cu siguranta aceasta boala vine din stres-ul acumulat, neadaptarea la mediu, empatia la suferinta celorlalti, frica si alte multe cauze interne. Multi zic ca sunt medode si remedii, in sa munca trebuie sa fie, mai intai, pe plan interior.
    Recomand

    RăspundețiȘtergere
  2. I just came across to reading your blog it serve very useful information about the interiors thank u
    quizzes

    RăspundețiȘtergere
  3. Good topic, this is going to help a lot of people get the whole concept
    gluten free

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...