SANATATE CURATA cu IONIZAREA AERULUI si a APEI

    Aerul si apa sunt cele mai importante resurse vitale pentru fiecare dintre noi şi de ele depinde, mai mult decât ne-am putea imagina, sănătatea şi viaţa noastră. Într-o zi, un om bea în jur de doi litri de apă, mănâncă un kilogram şi jumătate de hrană şi inspiră in jur de 15 metri cubi de aer.
aer de munte
    Reducerea transparentei aerului din cauza poluarii contribuie substantial la scaderea procentului de ioni negativi din atmosfera si la cresterea procentului de ioni pozitivi, a caror nocivitate este incontestabila. Ionii negativi reprezinta, in multe cazuri, explicatia pentru care in unele localitati ne simtim bine dispusi si tonici, iar in altele apatici si fara vlaga. Aerul puternic ionizat negativ îl găsim în zona superioară a versanţilor munţilor acoperiţi de păduri, în preajma cascadelor şi a cataractelor formate pe râurile şi pe pâraiele de munte. In aerul de munte, uscat, exista intre 800-1500 de ioni negativi pe cm3, in vreme ce la campie aceasta cifra scade in jur de 400, in orase este in jur de 150, iar in interiorul localurilor foarte aglomerate si prost aerisite numarul ionilor negativi scade la numai cateva zeci.

Ionii negativi = "Vitaminele aerului”
    Ionii negativi sunt molecule de oxigen care au căpătat sarcină electrică negativă. La producerea lor pe cale naturală contribuie mai mulţi factori: radiaţiile ultraviolete (foarte puternice în zona de munte), ploaia şi căderile de apă, fotosinteza, vânturile reci care străbat cetinile pădurilor de răşinoase. Viaţa acestor ioni este foarte scurtă (numai 1 minut) şi au fost supranumiţi vitaminele aerului deoarece stimulează şi armonizează majoritatea proceselor vitale, dar şi pe cele din sfera psihicului şi a mentalului. În prezenţa acestor ioni, sistemul imunitar este extrem de activ, asimilaţia se reglează de la sine, circulaţia sanguină se intensifică, iar procesele de regenerare sunt stimulate.

    Problema apare in interiorul cladirilor. Omul contemporan isi petrece in medie 66% din viata in incaperi inchise, unde schimbul de aer este nesatisfacator iar ionii negativi din aer pot atinge concentratii scazute de cca. 80 ioni/cm3. In plus, echipamentele electronice precum monitoare, calculatoare, televizoare, radio-uri, electrocasnice, genereaza ionizarea pozitiva a aerului. In astfel de medii ionii isi pierd polaritatea mult mai usor, ajungandu-se la o concentratie de 4 ori mai mare a ionilor pozitivi fata de cei negativi.
    Oricine doreste sa isi pastreze sanatatea are datoria sa urmareasca imbunatatirea calitatii aerului pe care il respira. Desi cel mai bun mijloc de a respira un aer bogat in ioni negativi raman excursiile in zone cu aer curat la munte sau in paduri ori de-a lungul apelor, totusi, intr-o incapere inchisa, in conditiile in care o aerisire corespunzatoare nu poate fi luata in calcul datorita poluarii din marile orase, singura posibilitate reala ramane un generator de ioni negativi (un „minigenerator” portabil este bateria orgonica, care concentreaza sarcini electrice negative: electroni).

    Ionii negativi exercita o intensa actiune catalitica, al carui mecanism justifica marile eforturi de cercetari stiintifice intreprinse in prezent in foarte multe tari ale lumii. Avand in vedere beneficiile terapiei cu ioni negativi, spitale din Germania, Franta, Marea Britanie, Japonia, SUA etc. trateaza pacientii prin aceasta metoda.
    Cercetătorii de la Academia Rusă de stiinte din Moscova au descoperit că ionii negativi sunt capabili să ajute la protejarea corpului împotriva stresului fizic indus. Când nivelul de serotonină al corpului scade, anxietatea si oboseala preiau conducerea. Generatoarele electronice de ioni negativi au fost folosite pentru a trata migrenele, astmul, depresia si astenia. 
    Studiile dr. Albert P. Krueger - specialist în domeniul microbiologiei si patologiei experimentale la Universitatea din California - au demonstrat că ionii negativi pot ucide numeroase micro-organisme si protejeaza împotriva microbilor din aer, rezultând scăderea iritatiilor cauzate de inhalarea unor diverse particule ce pot provoca strănut, tuse sau iritatia gâtului.

Iata o lista succinta cu efectele terapeutice ale ionilor negativi, descoperite de cercetatori:
- ionii negativi contribuie la prelungirea vietii, la longevitate (este cunoscut faptul ca oamenii care locuiesc la munte traiesc mai mult decat cei de la campie sau de la tarmul marii)
- contribuie la usurarea trecerii oxigenului din aer in sange
- determina cresterea echilibrului hemodinamic (diminuarea vitezei de oxidare a eritrocitelor, cresterea numarului de eritrocite din hemoglobina, diminuarea leucocitelor)
- are efecte foarte bune in cazul tulburărilor de circulaţie periferică
- influenteaza favorabil tulburarile endocrine de tot felul sau cele de metabolism
- exercita nete actiuni calmante asupra cortexului cerebral, facilitand relaxarea
- regleaza somnul si buna dispozitie, prin stimularea producerii de serotonina
- contribuie la revigorarea fizica si psihica a organismului
- imbunatateste atentia si capacitatea de munca
- normalizeaza functia neurala centrala si vegetativa
- influenteaza favorabil ritmurile respiratorii si cardiace, diminueaza presiunea arteriala
- intarzie dezvoltarea si scurteaza viata bacteriilor, virusurilor si microbilor
- reduce riscul de cancerizare ce revine nicotinei si gudronilor
- benefic pentru recuperarea după accidente şi traumatisme
- elimină praful, polenul si alti poluanti, usurându-le suferinta celor care suferă de alergii si diverse probleme respiratorii precum astm, sinuzită si bronsită. Ionii negativi se adună în jurul particulelor de praf si poluanti, formând particule mai mari si fiind prea grele pentru a mai rămâne suspendate în aer, ele cad si nu mai pot cauza probleme respiratorii.
- întăresc imunitatea, îmbunătătesc reactiile fiziologice si reduc durerile articulare provocate de artrită
- expunerea pielii la aerul ionizat negativ constituie un tratament extrem de eficient contra eczemelor infecţioase, contra psoriazisului, pentru vindecarea rapidă a arsurilor şi a diferitelor plăgi

Serotonina - Ionii negativi fie elimina productia de serotonina, fie ajuta organismul sa anihileze efectele sale. In felul acesta, terapia cu ioni negativi reprezinta un mare ajutor in tratarea cazurilor care au drept cauza dereglari ale nivelului de serotonina. De exemplu, ajuta la calmarea durerii si sprijina procesul de recuperare in cazul persoanelor care au suferit arsuri sau interventii chirurgicale.
Cilii vibratili - Ionii negativi stimuleaza activitatea cililor vibratili, care captusesc caile respiratorii si a caror structura este similara cu cea a firului de par. Scopul lor este acela de a filtra aerul inspirat si de a expulza praful si mucusul prin miscari ondulatorii. In prezenta ionilor pozitivi si a aerului poluat (precum fumul de tigara) aceste miscari sunt incetinite pana cand ajung sa blocheze caile respiratorii. In momentul expunerii la ioni negativi miscarile cililor vibratili sunt mai rapide cu evidente beneficii asupra aparatului respirator .
Undele alfa - Ionii negativi influenteaza ritmul undelor alfa ale creierului. Mai multe persoane suferinde de dezechilibre mentale, cum ar fi anxietatea, au fost supuse unui tratament cu ioni negativi la Universitatea Catolica din Argentina: peste 80% dintre ei au beneficiat de pe urma acestui tratament, majoritatea simptomelor disparand complet.
Antihistaminicele - Ionii negativi sunt antihistaminice naturale. Dr. Sulman a inregistrat o scadere cu 50% a nivelului histaminelor (aceleasi care se transforma in serotonina) continute in sangele pacientilor expusi lungi perioade de timp ionilor negativi. Numeroase simptome ale alergiilor (stranut, curgerea nasului, usturimea sau lacrimarea ochilor, astm, dureri de cap, etc.) sunt datorate productiei de histamine cauzata de reactia organismului la praf, polen sau vatamari ale tesutului.
Astmul - Un grup de cercetatori de la Universitatea Nationala Australiana din Canberra, sub indrumarea doctorului Allan Mortlock, au studiat efectele ionilor atmosferici asupra suferinzilor de astm. Metodele utilizate in mod inteligent au eliminat orice efect psihologic de tip „placebo”, atribuit adesea acestui tip de cercetare, astfel incat sa demonstreze fara nici un dubiu, faptul ca ionii negativi au imbunatatit procesul de respiratie pentru o treime din cazurile studiate.
Aspecte microbiologice - Ionii negativi s-au dovedit a fi eficienti si in distrugerea sau inhibarea dezvoltarii mucegaiurilor sau bacteriilor aerobe, etc, inversand polaritatea invelisului protector al proteinelor in organism.

Despre apa ionizata
    Apa ionizata este obtinuta prin electroliza. La una dintre borne se obtine apa ionizata pozitiv (apa acida = apa moarta), iar la cealalta borna se obtine apa ionizata negativ (apa alcalina = apa vie). Apa alcalina ionizata este o apa sanatoasa, bogata in molecule de oxigen cu un electron in plus, cunoscute si sub denumirea de ioni hidroxilici.
    Astfel, apa alcalina ionizata este un antioxidant sub forma lichida, ce este absorbita cu usurinta in corp, ceea ce o face mai eficienta si mai putenica decat tabletele costisitoare de antioxidanti. Odata ce ionul hidroxilic elibereaza electronul care este in plus catre radicalii liberi, veti beneficia de o oxigenare mai buna.


    Totodata apa alcalina ionizata este benefica pentru echilibrarea pH-ului din corp. Dieta noastra este foarte acida. In acest fel, de-a lungul timpului, in corp se depoziteaza multe reziduuri acide care creeaza un mediu propice pentru dezvoltarea bolilor. Cu cat avem o aciditate mai ridicata, cu atat mai mari sunt sansele ca bolile sa se dezvolte. Oamenii care aproape intotdeauna sunt bolnavi, au un nivel scazut al pH-ului (pH acid). De exemplu, cancerul se dezvolta si apare datorita unei mari aciditati a organismului. Ph-ul din corpul nostru trebuie sa fie putin alcalin: pH-ul normal al sangelui este de 7.365, valorile pH urinar sunt intre 6.5-7.5, saliva are pH-ul intre 6 si 7. Sangele cu pH-ul doar de 6.9, care este doar putin acid, poate duce la coma si moarte. Otto Warburg, care a primit premiul Nobel, a afirmat ca intr-un mediu alcalin, cu un pH peste 7, cancerul nu se poate dezvolta. (Cititi articolul: „Acidifierea si bolile batranetii” !)

Consumand apa alcalina ionizata in mod regulat, veti avea urmatoarele beneficii:
- energizare, tonus marit
- eliminarea toxinelor din corp
- hidratarea corpului, de trei ori mai buna decat apa obisnuita
- imbunatatirea metabolismului, asimilarea mai buna a nutrientilor
- intarirea sistemului imunitar, cresterea capacitatii de vindecare
- echilibrarea pH-ului din organism
- îmbunătătirea concentrării si a somnului
- eliminarea eficientă a stresului, oboselii si depresiei
- tratarea durerilor de cap si a migrenelor
- eficientă în tratarea rănilor si a unor boli de piele
- fortifică colagenul (tesuturi care au legătură cu elasticitatea si întinderea pielii)
- ajută la întărirea functiilor nervilor autonomi

    Oricine ar trebui sa consume apa alcalina ionizata! De exemplu, sportivii vor avea multe beneficii - consumand in mod regulat apa alcalina ionizata, nivelul de oxigen din sange va creste, rezultatul fiind o mai mare rezistenta si deasemenea va furniza tesuturilor musculare si organelor cantitati importante de oxigen. Mai multe detalii despre apa alcalina gasiti in articolul: „Apa alcalina - secretul sanatatii”.

ATENTIE ! Nu trebuie sa va ingrijorati ca apa alcalina va neutraliza acidul din stomac. Pentru a neutraliza acidul din stomac ar trebui sa consumati mai multi litri de apa alcalina, deodata. Totusi, o regula universala spune ca nu este indicat sa beti apa in timpul mesei sau imediat dupa masa.

Despre ionii pozitivi
    Dezechilibrul ionic dintre ionii pozitivi si cei negativi, poate cauza numeroase probleme celor care petrec o perioada indelungata de timp in incaperi inchise si slab aerisite. Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca un organ bolnav are intotdeauna o incarcatura de sarcina pozitiva mai mare decat un organ sanatos (mai multe detalii aici). Remediul consta in crearea unui nivel ionic adecvat mediului respectiv, cu scopul restabilirii starii naturale a atmosferei.

    La un nivel normal (scazut) de ioni pozitivi creste viteza de reactie la stimulii externi, predomina sentimentul de siguranta in decizii, creste fantezia, atentia, gandirea. Atunci organismul este in plenitudinea capacitatii functionale. Insa, odata cu cresterea necontrolata a ionilor pozitivi scade puterea de concentrare, apar dureri de cap, indispozitie, somnolenta, diverse tulburari nervoase, putand duce chiar la iritabilitate, stres si agresivitate. Concentratiile marite de ioni pozitivi sunt contraindicate pentru persoanele nevrotice, cardiace, hipotensive, cu afectiuni pulmonare sau renale.
    Pe litoral, datorită evaporării puternice a apei sărate sub acţiunea brizei există un exces de ioni pozitivi. Pentru oamenii sănătoşi este un mediu tonic, dar intensificările oxidărilor, solicită puternic aparatul cardio-vascular şi respirator.



Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...