LAPTISORUL DE MATCA STIMULEAZA
PRODUCEREA DE CELULE STEM

    Numit de vechii greci sursa tinereţii veşnice, laptisorul de matca este studiat astăzi în marile universităţi ale lumii, ajungând să fie considerat un adevărat elixir al tinereţii, al sănătăţii şi al frumuseţii, pentru că eficienţa sa a fost dovedită în cazul multor afecţiuni.
    Laptisorul de matca este o substanţă secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor si are în mod natural un aspect vâscos, culoare alb-gălbuie cremoasă şi gust acrişor, uşor astringent, fiind destinat ca hrană pentru matca şi pentru larvele albinelor (în primele trei zile de viaţă ale acestora). Regina albinelor, care se hrăneşte în mod exclusiv cu această comoară naturală poate trăi si cinci ani, în timp ce albinele muncitoare au, în medie, o durată de viaţă de numai 45 de zile.

Substanţele active din lăptişorul de matca
- este cea mai bogata sursa naturala de acetilcolina, un hormon tisular care deţine un rol important în transmiterea influxului nervos, atât în sistemul nervos central, cât şi în cel periferic. De aceea, curele intensive cu lăptişor de matcă au efecte extraordinare asupra sistemului nervos.
- este mai bogat în complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12) decât drojdia de bere. Dintre acestea, cea mai importantă este vitamina B5 (acidul Pantotenic), care acţionează benefic asupra sistemului nervos şi a glandelor suprarenale, de aceea B5 se mai numeste „vitamina antistres”. Alte vitamine: A, C, D si E.
- conţine un număr de 17 aminoacizi – substanţe indispensabile în sinteza proteinelor. Din numărul total de aminoacizi, 8 au fost identificaţi ca fiind esenţiali deoarece nu pot fi sintetizaţi de organismul uman şi trebuie asimilaţi zilnic din alimentaţie. În laptisorul de matca se găsesc 7 aminoacizi esenţiali: lizina, valina, leucina, izoleucina, metionina, fenilalanina şi treonina.
- contine din abundenta gama globulina: un tip de anticorp din sange folosit pentru a intari o imunitate deficienta
- săruri minerale: potasiu, calciu, fier, siliciu, magneziu, fosfor, dintre care potasiul se găseşte în concentraţia cea mai mare
- colagen: o substanţă care protejează tinereţea tegumentului, a părului şi a unghiilor
- laptisorul de matca este singurul produs natural în care se găseşte 10 HDA (acid 10-hidroxi-2-decenoic). Acest acid il trece în categoria superalimentelor, deoarece combate bacteriile, ciupercile şi viruşii, stimulând şi producerea de celule stem.
- laptisorul de matca mai conţine: 15% glucide, 6% lipide, 12-13% proteine, enzime, hormoni şi fermenţi

Actiunile terapeutice ale laptisorului de matca

    Laptisorul de matca este un tonic natural care încetineşte procesele de îmbătrânire şi de senilitate, reface celula nervoasă şi îmbunătăţeşte memoria. Este considerat cel mai puternic stimulator al celulelor stem. Apoi, din celulele stem nervoase se diferentiaza noi neuroni, oligodentrocite si astrocite, ceea ce înseamna ca celulele nervoase se pot regenera (fapt contrazis de medicina clasica).

    S-au observat ameliorări si în unele cazuri chiar tratarea completă a unor boli grave precum: scleroza multiplă, cancer, Parkinson, diverse afecţiuni hepatice (hepatita), diabet zaharat, Alzheimer.

    Laptisorul de matca funcţionează ca supliment natural nutritiv si stimulent biologic cu acţiune energizantă. Amelioreaza starea generala a copiilor imaturi, a bolnavilor si covalescentilor. Oferă rezistenţă la efort, ajută la refacerea organismului după intervenţii chirurgicale şi tratamente agresive, menopauză, oboseală cronică, surmenaj, astenie, lipsa poftei de mâncare, randament psihic şi intelectual scăzut, anemii, anorexii.

    Lăptisorul de matcă fortifică sistemul imunitar, actionand pe doua cai. În primul rând, înlătură cauzele care duc la slăbirea sistemului imunitar: combate stresul si oboseala accentuată. Iar in al doilea rând, lăptisorul de matcă facilitează apărările imunitare prin compusii săi cu proprietati antimicrobiene, bacteriostatice si bactericide.

    Continutul bogat în vitamine si în minerale recomanda laptisorul de matca în cosmetica, atât în tratamente interne, cât si externe. Administrat intern, acesta reduce seboreea excesiva si opreste albirea prematura a parului. Amestecat cu miere de albine, laptisorul de matca ajuta la stoparea caderii parului. Pentru revitalizarea tenului obosit, se poate face o masca dintr-o lingurita de laptisor de matca si un galbenus de ou, care se tine pe fata 20 de minute.
    Dependenţa de droguri: eficienţa lăptişorului de matcă a fost de curând descoperită în acest domeniu, maniera de administrare, dar şi rezultatele obţinute uimind, pur şi simplu, pe medicii care au aflat modul empiric de folosire a acestui produs apicol în rândul…narcomanilor. În primul rând lăptişorul crud de matcă se foloseşte pentru ieşirea din sevraj. Administrarea unei doze şoc de 25g, aduce după sine, adesea, dispariţia simptomelor acute (tremurături, agitaţie psihomotorie, incoerenţă mentală, etc). Administrat în doze ceva mai mici, câte 2-5g zilnic (se începe cu doza maximă, care apoi va fi scăzută progresiv), vreme de trei luni, laptisorul de matca este de un folos extraordinar în timpul curei de dezintoxicare şi de eliminare completă a dependenţei de droguri. 
    Încă se ştiu foarte puţine lucruri despre efectul acestui remediu în cazul dependenţei de alcool, care este mult mai răspândită, însă se pare că şi aici „funcţionează”, cu un succes extraordinar, aceeasi schema de administrare.

    Laptisorul de matca are efecte antidepresive mai intense chiar decat sunătoarea şi este lipsit de efecte adverse majore. Pacienţii depresivi sau depresiv anxioşi care iau lăptişor de matcă îşi recapătă treptat tonusul psihic şi mintal, apetitul alimentar şi somnul revin la normal, dispar stările astenice.
    Se ţin cure de 30 de zile, timp în care se iau zilnic 2-4 g de lăptişor de matcă crud, după care se face o pauză de 1-2 săptămâni, apoi tratamentul se poate relua.


Alte efecte terapeutice ale lăptişorului de matcă sunt:
- combate îmbolnăvirile cu micoze
- este protector al organismului si regulator al metabolismului
- are efect antiinflamator şi accelerează vindecarea inflamaţiilor articulare de origine reumatică
- ajută la reducerea nivelului colesterolului rău din sange
- acţionează benefic în afecţiunile cardiace, psihice şi nervoase
- îmbunatateste considerabil activitatea inimii si a vaselor coronare, micsoreaza în mod evident crizele de anghina, imbunatateste microcirculatia cerebrala
- regulator si protector al functiilor hepatice, renale si respiratorii
- întârzie instalarea osteoporozei prin sustinerea matricei organice a osului si prin stabilizarea structurii de colagen cu ajutorul antioxidantilor
- este benefic pentru ochi, imbunatateste acuitatea vizuala
- accelerează vindecarea rănilor şi a oaselor lezate
- este şi un elixir al tinereţii tenului, foarte apreciat în industria cosmeticelor
- este un puternic afrodiziac, îmbunatateste activitatea sexuala: in caz de infertilitate sau impotenta
- ajuta la restabilirea echilibrului hormonal dupa renuntarea la anticonceptionale



Administrare
    Tratamentul cu laptisor de matca se incepe cu cantitati mici, care se cresc treptat. Inainte de inceperea tratamentului se face un test pentru depistarea alergiei la laptisor de matca, iar in caz de alergie se opreste administrarea laptisorului de matca. Posibilele reactii adverse sunt: reactii alergice (rinita, lacrimare, prurit), tulburari digestive (voma, diaree, colita hemoragica), eruptii cutanate, mancarimi in zona gurii, dificultate in respiratie si hipersecretie pe caile respiratorii.

    Pentru a obtine efectele terapeutice cu totul deosebite, se recomanda administrarea a 1-5 g pe zi de laptisor crud de matca, în cure de minim 6 săptămâni (sau intre 30-90 de zile), primăvara şi toamna, urmate de 10-30 de zile de pauza.
    Opţional, laptisorul de matca se poate amesteca cu miere, fără a-i altera proprietăţile terapeutice. Se amestecă 10 g lăptişor de matcă cu 500 g miere până la omogenizare. Se administrează dimineaţa, câte o linguriţă sublingual. Se pastreaza in gura pana se topeste.

Contraindicatii
    Având în vedere ca laptisorul de matca este un produs foarte concentrat, într-o mare varietate de compusi organici si anorganici, este contraindicat a fi consumat în urmatoarele cazuri:
- persoanele alergice la consumul de produse apicole: miere, polen
- se va administra cu precautie la femeile însarcinate sau care alapteaza
- la persoanele cu antecedent de atopic sau astm, poate cauza simptome alergice de prurit, urticarie, eczeme, edeme palpebral si facial, conjuctivita, rinoree, dispnee, astm bronsic
- nu se recomanda în boala Addison sau cancer în faza acută

    Laptisorul de matca mai este contraindicat în hiperfunctiile hipofizare, adenoame hipofizare, tiroidiene, paratiroidiene si prostatice, paratiroidiene si ale corticosuprarenalelor, fibroame uterine, exces de foliculina, ejaculare precoce, alergii, delir, agitatie psihomotorie, acromegalie, gigantism, boala lui Cushing, obezitate, hipertiroidie, hiperadrenocorticism si în sindromul tirocatecolic.

2 comentarii :

  1. Este deasemenea recomandat pentru ameliorarea problemelor circulatorii si gastrointestinale. Un articol foarte util, va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Laptisorul de matca previne si albirea prematura a parului. Aveti mai multe informatii aici http://www.comunicate-presa.net/combatantii-naturali-ai-problemelor-parului/

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...