TRATEAZA FEBRA FARA MEDICAMENTE

    Temperatura normală a corpului este între 36,5 şi 37,5 grade Celsius, în funcţie de greutate şi de vârstă. O schimbare de doar jumătate de grad te poate face să te simţi foarte rău.
    Insa, febra nu este o boala, ci un semnal de alarma al organismului, un simptom care arata ca organismul lupta cu o infectie si sistemul imunitar functioneaza la capacitate maxima. De aceea, febra nu poate indica ce afecţiune o produce. Ea poate apărea în cursul unei infecţii bacteriene sau virale, ca reacţie la o alergie la alimente ori medicamente sau poate apărea ca o supraîncălzire în cazul expunerii la soare sau prin joacă.
    De fapt, in cazul unei infectii, creşterea temperaturii are un efect antibiotic, pentru că o mare parte dintre bacterii nu se mai pot înmulţi dacă temperatura corpului creşte peste 37 de grade Celsius. Dar asta nu înseamnă că trebuie să lasati lucrurile să scape de sub control.

    Daca este vorba de raceala sau gripa, tratati cauza! Febra trece pe masura ce cauza dispare, iar cauza poate fi tratata cu remedii naturiste avute in casa. In acest caz, intarirea sistemului imunitar poate conduce la eliminarea infectiei care produce febra. Cu cat acesta este mai puternic, cu atat febra este "invinsa" mai usor. Nu trebuie sa dati niciodata unui copil cu varsta sub 16 ani aspirina pentru tratarea febrei deoarece puteti declansa afectiuni grave.
    Febra este in acest caz doar efectul si poate fi eliminată luând măsuri simple precum repausul la pat şi hidratarea din abundenţă.

    Trebuie sa stiti ca prin transpiraţie, corpul îşi reglează în mod natural temperatura. Cand aveti febra, este necesar sa beti multe lichide: apa, ceaiuri, sucuri de fructe sau legume. Apa trebuie sa fie plata sau de izvor si bauta la temperatura camerei. Apa minerala nu se recomanda! Sunt recomandate sucurile de portocale sau fructe de padure, sucurile de sfecla rosie si morcovi. Strugurii pot fi o gustare delicioasa care ajuta si la hidratare.
    In tratamentul febrei, evitati alimentele sarate si pe cele care produc mucus ori sunt bogate in grasimi precum carnea, ouale si produsele lactate.

Remedii naturale impotriva febrei

    Beti ceaiuri puternic aromate de busuioc sau cimbru. Ceaiul se bea cald, indulcit cu miere de albine si zeama de lamaie din belsug, deoarece organismul, ca sa se refaca, are nevoie de multa vitamina C. In caz de dureri in gat, ceaiul nu se bea fierbinte, deoarece gatul se va irita si mai tare si va intarzia vindecarea.

    Socul este un alt remediu excelent impotriva febrei, dar si a racelii, gripei, tusei sau bronsitei. Se toarna o cana de apa fiarta peste doua lingurite de flori uscate, se acopera vasul si se lasa la infuzat zece minute, apoi se strecoara. Ceaiul se bea cald, indulcit cu miere de albine si cateva picaturi de zeama de lamaie.

    Un alt ceai eficient se obţine dintr-o lingură de seminţe de muştar, care se toarnă peste o cană cu apă fierbinte. Se bea la fiecare două ore câte o jumătate de cană, până când scade febra.

    Pentru scăderea rapidă a febrei asociate cu dureri musculare şi ameţeli luaţi din 2 în 2 ore câte 2-3 linguri de decoct de scoarta de salcie, combinat si cu alte plante sudorifice. Preparatul produce o transpiraţie intensă, însoţită apoi de o senzaţie plăcută de relaxare şi de reducerea febrei şi a durerilor.
    Alte plante cu efect sudorific, care provoaca transpiratia: tei, coada soricelului, tintaura, levantica, musetel, isop, roinita, lumânărica, gălbenele, cimbru.

    Tot pentru scăderea temperaturii sunt folosite şi compresele cu oţet sau foi de varza ori pur si simplu o bucata de panza moale udata si stoarsa bine. Cartoful tăiat rondele şi aşezat pe frunte este un remediu eficient împotriva stărilor febrile.

    Daca aveti febra mare, aplicati comprese la temperatura camerei, pe frunte, pe incheieturile mainilor si pe gambe. Tineti acoperit restul corpului. Nu folositi comprese reci, caci vasele de sange se contracta, blocand sangele in interiorul lor si ridicand si mai mult temperatura.

    La copiii mici care au febra mare se foloseste otet de mere indoit cu apa (1:1), pentru a declansa transpiratia. Inainte de culcare, se moaie o panza cu aceasta solutie si se pune in jurul gatului si pe piept, peste care se infasoara un sal din lana. In picioare se pun sosete umezite in otet.

    Frectiile reprezintă un alt leac natural pentru cei care vor să elimine febra prin transpiratie. Ele pun sângele în miscare, relaxează musculatura si grabesc vindecarea. O frectie generala se poate face cu otet de mere, cu alcool, spirt, carmol sau tuica de tara. Orice remediu folositi, inainte de folosire, adaugati apa astfel incat solutia sa nu fie foarte puternica si sa irite pielea.

    Scorţişoara creşte toleranţa la frig şi scade temperatura corpului. Cei care au febră persistentă trebuie să urmeze o terapie cu pudră de scorţişoară. Se pune o linguriţă de pudră într-o ceaşcă de infuzie de plante, iar remediul se administrează din jumătate în jumătate de oră, până când scade febra.

    Ghimbirul are şi el proprietăţi sudorifice. Faceti un ceai de ghimbir din 2 linguri de radacina rasa si o cană şi jumătate de apă. Puneti amestecul la fiert timp de 10 minute. Dupa ce se racoreste, adaugati o linguriţă de miere şi trei linguriţe de suc de lămâie. Ceaiul se bea din oră în oră.

    Faceti o baie calduta. Daca apa va fi rece, veti obtine un efect invers. Organismul va reactiona la frig si va cauta sa se mobilizeze pentru a produce caldura, iar febra nu va scadea.

    Masati intreg corpul cu ulei esential de ienupar sau cimbru, diluat in untdelemn de masline sau floarea-soarelui. La final, pentru a stimula transpiratia, se inveleste bolnavul cu mai multe paturi.

    Se taie mărunt patru cepe si se bagă în şosete de lână, care se încalţă înainte de a merge la culcare.

    Se iau zilnic şase linguri de sirop de cătină cu puţină apă, pe stomacul gol, până când dispar stările febrile.

    Amestecaţi o lingură de usturoi pisat cu o legatură de frunze de busuioc proaspăt, tocate fin. Adăugaţi deasupra o cană de apă şi lăsaţi la fiert la foc mic până când apa scade la jumătate. Luaţi câte 2 linguriţe de preparat de 2 ori pe zi.

    Puneţi într-un litru de apă coaja de la o portocală şi 4 frunze de dafin. Se lasa la macerat 4 ore, după care se filtrează şi se bea pe stomacul gol în mai multe reprize în loc de apă. Preparatul scade febra şi elimină durerile de cap.

ATENTIE !!!
    Cand temperatura depaseste 39 de grade exista riscul de convulsii care pot afecta creierul. Daca sunteti intr-o asemenea situatie de criza, atunci este necesar sa va adresati URGENT medicului si sa luati medicamente.
    Alte simptome critice sunt:
- febra dureaza de mai mult de 2 zile sau persoana are ochi “de gheata”
- febra e insotita de un plans neobisnuit, de diaree, voma, gat intepenit, iritatii pe piele, respiratie ingreunata, buze vinetii


Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...