ZERUL, CONSIDERAT O "APA VINDECATOARE"

    Deşi este valorificat prea puţin în dieta cotidiană, zerul de lapte este un nutrient valoros, care conţine aceleasi substante hrănitoare ca si laptele (vitamine, minerale, proteine, grăsimi) dar este mai usor digerabil din cauza lipsei cazeinei si are un continut mai mic de grăsimi. Toate substantele din zer sunt foarte repede asimilate si actioneaza rapid, contribuind la curatarea vaselor de sange, la scaderea nivelului de colesterol, protejeaza flora intestinala, imbunatateste digestia si curata organismul de toxinele acumulate in timp.
    Fiind tolerat de majoritatea persoanelor care au alergie la lactate, cura cu zer este buna pentru oricine, inclusiv pentru oamenii sanatosi.

    Cura de zer are o vechime de milenii si e folosita mai ales in scop diuretic. In realitate, insa, beneficiile zerului sunt multiple. Zerul este o sursa bogata de probiotice, minerale (calciu, potasiu, magneziu, iod) si vitamine din complexul B,. Proteina din zer sintetizeaza acizii biliari si obliga astfel ficatul sa consume rezervele de colesterol hepatic. Mai mult decat atat, proteinele din zer (beta-lactoglobulina, albumina, lactoferina) sunt bogate in glutamil-citseina, unul dintre cei mai puternici antioxidanti celulari si stimuleaza imunitatea. Aminoacizii din zer constituie o adevarata sursa de energie pentru cei implicati in exercitii fizice prelungite, solicitante si permit atletilor un antrenament mai intens pe o perioada mai indelungata de timp, favorizeaza cresterea masei musculare in detrimentul tesutului adipos si regleaza greutatea.

    Zerul este un bun adjuvant in tratamentul cancerului, virusului HIV, hepatiei B, bolilor cardiovasculare si osteoporozei, este eficace in tuberculoza pulmonara, in bolile de stomac si intestine, in cazuri de obezitate sau constipatie (chiar si pentru sugari). Protejeaza impotriva demineralizarii tesuturilor dentare. La mamele cu sugari, stimuleaza lactatia. Folosit extern, intareste unghiile si parul, netezeste pielea si o catifeleaza.

    Terapia cu zer este recomandată persoanelor care suferă şi de alte afecţiuni, precum artroză, hipertensiune arterială, colită, cistită, spasmofilie, anemie, guta, degeraturi sau eczeme. Mai mult, în cazul intoxicaţiilor cu plumb sau cu tutun, cura cu zer ajută la detoxifierea organismului.

Obtinere si tratament
    Zerul terapeutic trebuie sa fie proaspat si poate proveni din lapte de vacă, oaie, capră sau bivolită. În functie de tipul de brânză, zerul poate fi dulce sau acru.
    Laptele acru se incalzeste pe foc pana cand se incheaga, iar apoi masa obtinuta se strecoara printr-o bucata de tifon impaturita in mai multe straturi. Rezultatul va fi o branza proaspata si un lichid tulbure, de culoare galben-verzui, care este zerul din lapte.

    Administrat pe stomacul gol, zerul provoaca o secretie biliara abundenta si este in acelasi timp diuretic. Cura cu zer e recomandata dimineata pe nemancate, cu cel putin jumatate de ora inainte de masa. Se consuma 1-2 cani de zer proaspat, timp de 3-4 saptamani.
    Alte surse recomanda consumul a cate un litru de zer zilnic, timp de o luna.
    Atunci cand zerul este folosit extern, se lasa sa intre in piele pentru cel putin 10 minute, dupa care va spalati cu apa.

Atentie!
    Datorita faptului ca aceasta cura este si pentru detoxifierea organismului, in aceasta perioada este indicat un regim lactovegetarian si evitarea alimentelor nocive, care provoaca intoxicarea organismului.

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...