VITAMINA D ACTIVEAZA SISTEMUL IMUNITAR

    În principiu, în industria de asistenţă medicală există o conspiraţie a tăcerii în ceea ce priveşte vitamina D, deoarece această industrie depinde de bolile oamenilor pentru a avea profituri. Şi bineînţeles, această tăcere va persista fiindca, intr-o afacere care scoate bani de pe urma bolilor, nu le prezinţi oamenilor cum să se trateze gratis. Multe institutii medicale nu recomandă vitamina D. Fundaţia Komen for the Cure. AHA, AMA, ADA, NCI şi FDA, toate refuză să recomande vitamina D, în schimb promoveaza din toate puterile medicamente sintetice si vaccinuri, aducătoare de profituri uriaşe şi care nu vindecă nimic.
    Vitamina D ar fi fost mult mai eficientă (şi mai puţin constisitoare) în lupta împotriva infectiilor si a epidemiilor decât pastilele si vaccinurile, mai ales că aceste vaccinuri îşi exercită efectul doar în cazul unei reacţii din partea sistemului imunitar, iar pentru această reacţie prezenţa vitaminei D este indispensabilă în organism!
    Cercetările care au ca subiect central această enzimă-hormon demonstrează că vitamina D previne atât rahitismul, fracturile osoase ale vârstnicilor, previne mai multe tipuri de cancer, maladiile cardiovasculare, dar şi diferite tipuri de infecţii bacteriene şi virale, precum şi anumite tipuri de afecţiuni autoimune.


    "Oamenii de ştiinţă ştiau de foarte mult timp că vitamina D este importantă pentru absorbţia calciului şi că această vitamină a mai fost implicată în boli precum cancerul şi scleroza multiplă, dar ceea ce nu au realizat este faptul că vitamina D este crucială pentru activarea sistemului imunitar - lucru care ne este clar acum." (Sursa: UK Telegraph).

    Autorul principal al unui studiu (martie 2010) in legatura cu deficienţa de vitamina D, Dr. Richard Kremer de la Centrul de Sănătate al Universităţii McGill spune că "Nivelurile anormale de vitamina D sunt asociate cu o întreagă gamă de boli, inclusiv cancerul, osteoporoza şi diabetul, precum şi tulburările cardiovasculare şi cele legate de sistemul imunitar."

    Acest nou studiu confirmă, deasemenea, existenţa unei legături clare între deficienţa de vitamina D şi grăsimile stocate în organism. Acest lucru susţine teoria, prezentată cu mulţi ani în urmă, despre faptul că razele soarelui facilitează pierderea grăsimii din organism. Vitamina D ar putea fi mecanismul hormonal prin care acest fenomen al pierderii grăsimiii operează în corpul uman.

    O nouă cercetare, condusă de profesorul Carsten Geisler de la Departamentul Sănătăţii, Imunologiei şi Microbiologiei Internaţionale de la Universitatea din Copenhaga, a arătat că, fără vitamina D, celulele T ale sistemului imunitar rămân adormite, neoferind deloc protecţie, sau doar într-o mică măsură împotriva invaziei microorganismelor şi virusurilor. Dar prezenţa vitaminei D în circuitul sanguin face ca celulele să fie "armate" şi să detecteze invadatorii, distrugându-i şi eliminându-i din organism.

    Altfel spus, vitamina D acţionează precum cheia de contact a maşinii dumneavoastră: maşina va porni doar după ce aţi introdus cheia în contact şi aţi pornit motorul. În acelaşi fel, sistemul imunitar nu va funcţiona decât dacă este activat din punct de vedere biochimic de către vitamina D. 

    Dacă începeţi sezonul rece cu o deficienţă de vitamina D, sistemul dumneavoastră imunitar este practic lipsit de apărare împotriva gripei. De aceea, persoanele care se îmbolnăvesc sunt cele care petrec mult timp în casă şi îşi desfăşoară activitatea la interior, fiind astfel expuşi la o deficienţă cronică de vitamina D.

    Ceea ce este acum foarte clar, în urma desfăşurării tuturor noilor studii, este că deficienţa de vitamina D poate fi  numitorul comun al majorităţii bolilor degenerative moderne, cu efecte devastatoare. Pacienţii cu insuficienţa renală suferă la unison de deficienţa de vitamina D, iar diabeticii se află de obicei în aceeaşi situaţie. Persoanele care suferă de cancer, prezintă aproape în toate cazurile deficienţă gravă de vitamina D, precum şi persoanele cu osteoporoză şi scleroză multiplă.

    Iată cateva adevăruri incontestabile despre vitamina D:
- majoriatea populaţiei vestice suferă de deficienţă de vitamina D
- deficienţele de vitamina D promovează printre alte probleme de sănătate, cancerul, diabetul, osteoporoza, afecţiunile renale, depresia, obezitatea şi afecţiunile inimii
- deficienţa de vitamina D poate fi remediată cu o suplimentare cu vitamina D sau prin expunere raţională la acţiunea razelor solare
- produsele de protecţie împotriva radiaţiior solare împiedică generarea vitaminei D la nivelul pielii, cauzând în continuare deficienţe de vitamina D în rândul consumatorilor care utilizează astfel de produse
- remedierea pe scară largă a deficienţelor de vitamina D ar reduce semnificativ apariţia afecţiunilor degenerative în rândul populaţiei, economisind trilioane de dolari, reprezentând cheltuielile colective de asistenţă medicală pentru următorul deceniu
- suplimentele de vitamina D sunt extrem de convenabile. Prevenirea bolilor prin administrarea suplimentelor de vitamina D este o investiţie mică în sănătate care se răsplăteşte de 100 de ori (sau mai mult) prin economisirea cheltuielilor legate de asistenţă medicală.
- vitamina D este extrem de sigură. Din reacţia oamenilor care îşi administrează suplimente cu vitamina D reiese că, practic nu produce efecte secundare negative, chiar şi la doze zilnice aparent mari precum 4000-8000 IU (de 10 ori mai mare decât doza zilnică recomandată în America).
- deficienţa de vitamina D este cauzată, în mare măsură, de stilul de viaţă modern desfăşurat în spaţii închise. Oamenii trăiesc, lucrează şi se distrează în casă, sub lumină artificială. Acest lucru este motivul absenţei expunerii la lumina naturală (raze solare), prin care se generează vitamina D.
- vitamina D reduce dramatic susceptibilitatea la boli infecţioase, precum gripa sezonieră şi H1N1. Vitamina D “declanşează" sistemul imunitar şi îi permite să funcţioneze mai agresiv în lupa împotriva invaziei virale.

    Mereu şi mereu, vitamina D se dovedeşte a fi mai sigură, mai eficientă şi mult mai convenabilă decât medicamentele scumpe, vândute la preţuri de monopol. Mai mult, prin natura sa, aceasta este evident compatibilă cu organismul uman, din moment ce corpul uman produce efectiv vitamina D când are această ocazia (este expus la acţiunea razelor solare). În plus, spre deosebire de produsele farmaceutice, vitamina D nu dăunează mediului înconjurător. Excesul de vitamina D spălat de ploaie nu contaminează peştii precum produsele farmaceutice.


    Toate aceste adevăruri evidente despre vitamina D, ne pun pe gânduri: cum se explică faptul că reforma în sănătate nici măcar nu menţionează acest nutrient? Dacă vreţi într-adevăr să reformaţi sănătatea naţiunii, trebuie să începeţi cu remedierea epidemiei de deficienţă de vitamina D în rândul populaţiei. Nu vă costă nimic. Nu aveţi nevoie de reţetă. Nu trebuie să consultaţi medicul. Nici măcar nu trebuie să cumpăraţi suplimente (ulei de peste, unt) pentru a intra în posesia vitaminei D. Doar faceţi o plimbare pe afară, sub lumina soarelui şi veţi iniţia singuri procesul de auto-vindecare a organismului dumneavoastra. Astfel, doar remediind aceasta deficienţa în rândul populaţiei, ar putea fi devastata "industria de asistenţă medicală" orientată spre profit, care domină medicina occidentală a zilelor noastre.

    Cu alte cuvinte, industria farmaceutică este speriată de moarte la ideea că oamenii îşi vor da seama că doar vitamina D elimină nevoia de sutele de medicamente şi vaccinuri potenţiale, ca declanşează procesul de vindecare si protejează organismul de boli. Singura ameninţare majoră pe care o prezintă, este la adresa profitabilităţii industriei de asistenţă medicală care domină astăzi medicina. Acesta ar putea fi motivul pentru care atât de multe companii şi organizaţii se angajează atât de activ în lupta împotriva conştientizării importanţei vitaminei D. De exemplu, Institutul Naţional pentru Cancer, cea mai prosperă organizaţie non-profit la nivel mondial, publică neîncetat reclame care ocupă o întreagă pagină având scopul de a înspăimânta oamenii în legătură cu razele solare, în felul acesta menţinându-i în starea de deficienţă de vitamina D. Cu siguranta, dacă medicina modernă ar putea interzice vitamina D, ar face-o imediat.

Un comentariu :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...