PUTEREA VINDECATOARE A CREDINTEI

    Convingerea ca "acolo sus" cineva te asculta si te iubeste, ca-ti tine partea, indiferent de conditia umana si sociala pe care o ai, indiferent daca esti bogat sau sarman, frumos sau urat, inteligent sau sarac cu duhul, este un izvor nesecat de speranta, cu efecte de exceptie asupra sufletului si psihicului uman. Si cum boala incepe, aproape intotdeauna, de la un dezechilibru psihic sau sufletesc, vindecarea trebuie pornita tot de acolo.
    Primul pas este un gand pozitiv, optimist: increderea ca suferinta poate sa fie invinsa. Astfel, subconstientul nostru se mobilizeaza imediat si trece la ofensiva. Dar la fel de important este ca vointa de bine, de rezistenta si lupta sa fie dublate de convingerea ca nu esti singur pe lume, ca Dumnezeu iti este totdeauna aproape, daca Il chemi si Il cauti prin rugaciuni. Privit cu suspiciune de mediile stiintifice osificate, adevarul acesta trece, totusi, din zona "miracolelor", in ograda cat se poate de realista a medicinei, care confirma, pe mii de cazuri anchetate de specialisti, puterea deosebita a rugaciunii in vindecarea celor mai grele boli.

    Cercetatorii afirma ca rugaciunea si increderea intr-o putere protectoare superioara, creeaza o stare de bine care ajuta sistemul imunitar sa functioneze la parametri maximi. Ranile se vindeca mai bine, microbii si virusurile se neutralizeaza mai repede, celulele cancerigene se distrug mai usor. Starea de pace si liniste, generata de rugaciune, poate avea o influenta pozitiva chiar si asupra functiilor genetice. Din pacate, aceste cercetari absolut fascinante, aflate mereu in vecinatatea existentei lui Dumnezeu, se afla abia la inceput si sunt putin cunoscute, dar ele dovedesc fara dubiu, ca fiecare din noi putem sa contribuim decisiv la procesul de vindecare spirituala si fizica.



Despre apa sfintita
    Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor. Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos (si multi alti virusi).
    Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ: omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.

    Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire. A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel, recomandarea de a binecuvânta orice mâncare sau băutură au atat o valoare spirituală, cat şi una preventivă.

    Apa sfintita inseamna mai mult decat apa energizata deoarece cuprinde, pe langa receptionarea energiei Universului si eliminarea energiei negative din cele patru planuri umane, precum si un program inteligent de incarcare a memoriei moleculelor, ADN-ului si celulelor din corp cu informatii de bunastare la toate nivelurile. Astfel, se poate spune ca apa binecuvantata este o practica de eliminare a energiei si informatiei negative, a bolii, ghinionului si esecului, inlocuind-o cu energia si informatia pura si proaspata a sanatatii, bunastarii si longevitatii.

Despre sfintele moaste
    De asemenea, oamenii pot să se vindece în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul "material" al acestui fenomen divin. De fapt, cercetatorii au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani. Desigur, dorinţa credincioşilor de a venera moaştele ţine şi de o anumită relaţie dintre ei şi sfântul respectiv. De fapt, nu moaştele fac minuni, ci sfântul la care te rogi, prin harul dat de Dumnezeu.

    Părintele Arsenie Boca, de a cărui sfinţenie nu se mai îndoiesc decât ateii, a lăsat vorbă să nu fie dezgropat. Tot Pr. Arsenie Boca ar fi lăsat cu limbă de moarte îndemnul de a ne închina la mormântul său, pentru că, plecat din această lume, va putea să ne ajute chiar mult mai mult decât a făcut-o cand era printre noi. Dar ar mai fi spus încă ceva de-a dreptul misterios (un lucru asemănător ar fi rostit, se spune, şi Sf. Serafim de Sarov, cu care Pr. Arsenie Boca a avut pare-se o relaţie specială, chiar dacă nu aveau cum să se cunoască fizic): dacă vom merge o dată sau de două ori la mormântul său este de-ajuns. Mai apoi este suficient doar să-i fie invocat numele şi Pr. Arsenie Boca ne va ajuta.

Despre rugaciune
    Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.
    "O rugăciune este un remediu puternic. Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei.", spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg.

    Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral. Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută "trezire uşoară, în rugăciune" şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.


    Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.
    Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la 4 km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.

    Puterea vindecătoare in plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, este folosita in centre de dezalcoolizare, cat si in unele spitale. Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mintale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage şi să se abţină de la orice substanţă cu proprietăţi psihotrope.

    În cadrul unui studiu, au fost monitorizaţi 159 de pacienţi din cadrul programului Behavioral Health Partial Hospital desfăşurat la spitalul McLean din Belmont, Massachusetts. Aceşti pacienţi primeau tratament pentru diferite afecţiuni de ordin psihiatric, printre care depresia şi anxietatea, iar durata medie în care au participat la acest program a fost de 2 săptămâni. Concluzia doctorului Rosmarin confirma inca o data puterea credintei: „Am descoperit că pacienţii mai credincioşi aveau rezultate mai bune în urma tratamentelor, simţindu-se mai bine cu propria persoană şi suferind mai puţin de depresii şi stări de anxietate".

    "Atunci cand ne rugam corect, orice loc este potrivit pentru rugaciune. „Vreau ca oamenii sa se roage in orice loc", zice Domnul. Pentru ca fiecare sa-si poata aduce rugaciunile sale in liniste si fara distragere, fiecare sa-si aleaga in casa sa locul cel mai linistit si mai sfant, si acolo sa se roage." - Origenes, "De Oratione"
    "Obiceiul de-a ne ruga de trei ori pe zi, si anume dimineata, la amiaza si seara, era randuiala crestinismului timpuriu. Eu spun, dimpotriva, ca omul credincios se roaga la orice ora din zi si din noapte, ori cand ii este de trebuinta, ca se roaga intreaga viata a sa, intrucat el nazuieste sa se uneasca prin rugaciune cu Dumnezeu." - Clemens Alexandrinul, "Stromateis"



     Atunci cand se confrunta cu o anumita incercare, fiinta umana nu trebuie sa cedeze in fata raului si manifestand multa rabdare si umilinta este bine sa-i implore, cu multa credinta, ajutorul lui Dumnezeu Tatal, asteptand apoi, plina de speranta, in tacere, fiind convinsa ca la un moment dat Dumnezeu va raspunde rugilor ei si ii va oferi inspiratia si ajutorul de care are nevoie, in conformitate cu promisiunea Sa fundamentala: “Cere si ti se va da! Bate si ti se va deschide! Cauta si vei gasi!” 




Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...