MAGNEZIUL, SUPRANUMIT MINERALUL TINERETII

    Copiii şi nou-născuţii au o piele fină şi un corp flexibil datorită nivelelor ridicate de  magneziu în celule şi nivelului scăzut de calciu. Dar pe măsura ce îmbătrânim devenim din ce în ce mai rigizi. Arterele se rigidizează şi cauzează arteroscleroza, sistemul osos devine inflexibil, rinichii şi alte organe se calcifiază şi formează pietre, calcifierea la ochi creează cataracta, pielea se întăreşte.
    Primele organe care se calcifiază sunt ovarele, creând simptomul menopauzei. În cazul bărbaţilor cu prostata mărită, aportul de Mg este la fel de benefic. Clorura de magneziu dă rezultate eficace în dizolvarea pietrelor din vezica biliară si rinichi (în cazul vezicii biliare se asociaza cu lecitină), restabileşte flora intestinală, reduce disconfortul digestiv, balonarea, mirosul scaunelor şi al transpiraţiei. 
    Magneziul poate inversa calcifierea degenerativă a ţesuturilor caracteristică îmbătrânirii. Aportul crescut de magneziu cauzează eliminarea calciului din ţesuturi şi fixarea lui în oase, contribuind la sănătatea lor. Astfel, calcifierea dispare fără urme.

    In organism, magneziul participa la peste 300 de reactii biochimice, fiind esenţial pentru metabolizarea vitaminelor B, sinteza acizilor nucleici ADN şi ARN, a proteinelor şi acizilor graşi, pentru functionarea normala a sistemelor nervos si cardiovascular. Magneziul este un element important in medierea functiilor vitale ale sistemelor nervos si endocrin, el ajutand la mentinerea in parametri normali a functiilor musculare si nervoase. De asemenea, sustine un sistem imunitar sanatos, pastreaza ritmul cardiac constant si mentine oasele puternice, ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, mentine presiunea normala si este cunoscut in reglarea metabolismului energetic si in sintetizarea proteinelor.

    Reîntinerirea cu ajutorul clorurii de magneziu este un proces lent. Acest fapt este datorat circulaţiei sanguine şi limfatice reduse în zonele calcifiate. Putem însă mări absorbţia de magneziu în ţesuturi masând zonele rigide pentru a spori circulaţia sângelui.
    Clorura de magneziu este puternic antiinfecţioasă şi imunostimulatoare. Creşte cu 330% activitatea leucocitelor şi fagocitoza (distrugerea microbilor). Este extraordinar de eficientă în afecţiunile tractului digestiv, colite, afecţiuni ale vezicii biliare, boala Parkinson, tremurături, crampe musculare, acnee, eczeme, psoriazis, piele iritabilă, impotenţă, hipertrofia prostatei, probleme circulatorii, astm, febră, urticarie, reacţii anafilactice, pentru întărirea părului şi a unghiilor. Are un efect preventiv foarte bun în cazurile de cancer şi efect vindecător în cazul condiţiilor precanceroase cum ar fi leucoplazia, hipercheratoza, mastita cronică. 
    În toate cazurile clorura de magneziu a dat rezultate mult mai bune decât orice alt compus al magneziului. Se asimilează excelent şi prin piele, mai ales prin imbăiere! Are un efect calmant, produce un somn mai bun, calmează nervii iritaţi şi supraexcitaţi, este esenţial pentru buna funcţionare a muşchiului cardiac.

    Cu ajutorul clorurii de magneziu au fost vindecate: difteria, poliomelita, bronşita, pneumonia, emfizema, faringita, tusea, răceala, rubeola, gastroenteritele, abcesele, otrăvirile, rănile infestate, osteomielitele, tetanosul, zona zoster, herpesul, conjunctivitele acute şi cronice, nevrita optică, afecţiunile reumatice, multe afecţiuni alergice, sindromul oboselii cronice.

    Persoanele cu stomacul sau papilele gustative sensibile vor începe administrarea folosind cantităţi mai mici, amestecate cu multă apă sau mâncare. Unele medicamente precum diureticele şi antibioticele pot cauza deficienţă de magneziu. Se utilizeaza cu precauţie în cazul glandelor suprarenale slăbite şi în cazul tensiunii scăzute. Supradozarea cu magneziu poate cauza slăbiciune musculară. Dacă se petrece aceasta, consideraţi mărirea aportului de calciu.
    Contraindicaţii: afecţiuni severe ale rinichilor, insuficienţă renală severă, Miastenia Gravis.
 
Dolomită
    Cantitati insemnate de magneziu se gasesc in urmatoarele produse: tarate si germeni de grau, seminte de floarea-soarelui si de susan, soia, caju. Dolomita este o roca alcatuita doar din calciu si magneziu in proportii ideale pentru asimilarea sa in organism. Deasemenea, baile in apa de mare sau in ape termale constituie o sursa importanta de magneziu. Alte surse importante de magneziu mai sunt: sucurile verzi cu clorofila, drojdia de bere, argila si chefirul din lapte.
    Absorbtia magneziului este facilitata de vitamina B6 si este ingreunata de o alimentatie bogata in proteine si grasimi sau de consumul de alcool. Absorbtia sa este strans legata de cea a calciului, raportul optim Ca:Mg fiind de 2:1.


Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...