MASAJUL CU MIERE - DETOXIFIANT SI ANTICELULITIC

    Starea de dezechilibru generata de acumularea de toxine in corp, produce perturbari organice si energetice, accelereaza procesele de îmbatrânire a pielii, a diverselor organe si apare suferinta. Daca dezechilibrul persista in timp, se instaleaza boala. Acest masaj creste rapid circulatia sangelui in straturile profunde ale pielii si muschi, contribuind la imbunatatirea nutritiei organelor interne si a tesuturilor.
    Fiindca mierea  contine substante active din punct de vedere biologic, ea absoarbe toxinele si contribuie la o mai rapida eliminare a lor din organism. Un asemenea masaj este foarte eficient si pentru cresterea circulatiei limfei, in cazurile in care se doreste o cat mai buna curatare a organismului de toxinele acumulate dintr-o alimentatie cu aditivi chimici, medicamente, fumat, mediul inconjurator, etc. Astfel, se poate imbunatati starea întregului organism, precum si starea de spirit.

    Mierea este unul dintre cele mai vechi trucuri pentru a întreţine frumuseţea, a prelungi tinereţea corpului şi a tenului. Pe langa beneficiile deja cunoscute ale masajului, introducerea mierii in masaj ajuta atat la hranirea pielii, cat si la curatarea ei de celulele moarte, precum si golirea glandelor sebacee si sudoripare de deseurile acumulate la nivelul lor. In acest mod, masajul cu miere are efecte notabile si pentru reducerea greutatii sau eliminarea celulitei. După efectuarea acestui masaj, pielea devine mai elastica si neteda, ca de bebelus.

    Prin acest masaj se acţionează si asupra anumitor meridiane sau trasee energetice, care sunt, în cele mai multe cazuri, proiectate pe muşchii spatelui. De asemenea, pe coloana vertebrală există foarte mulţi centri nervoşi care corespund organelor interne. Deşi se aplică numai pe spate, acest masaj deosebit acţionează asupra întregului organism, fiind un fel de reflexoterapie. În metoda Su Jok se spune că, creierul este un sistem de energii, care acumulează informaţia, iar măduva spinării o distribuie. Prin urmare, acumularea informaţiei din creier este distribuită de măduva spinării spre organele interne. Atunci, toată informaţia, toate emoţiile sunt transmisibile pe coloană. 

    Acţionand pe langă coloana vertebrală, de-o parte şi de alta, folosind atat masajul vacuum (ventuze) cat şi un masaj  cu miere de albine, reuşim să desfundăm porii tegumentului (pielea), mierea intră în reacţie cu toxinele depozitate sub tegument şi le extrage. Astfel, centri nervoşi se eliberează şi nu mai sunt deranjaţi de toxine. Acest lucru se realizează la un nivel foarte subtil şi ne "drenează" din punct de vedere energetic, foarte multe puncte care sunt blocate atat de toxine, cat şi de diferite acumulări de energie şi tensiuni nervoase.

    Cercetările ştiinţifice au arătat că, prin masajul cu miere de albine se dezvoltă o circulaţie celulară a sangelui care are o viteză capabilă să omoare chiar şi o celulă canceroasă. Aceasta este explicaţia că foarte mulţi oameni se simt excelent după un astfel de masaj. "Celulele alimentează intensiv toate organele, iar unui organ nu-i trebuie altceva decat să fie alimentat corect din punct de vedere celular şi să fie oxigenat cum trebuie. Recomand ca un asemenea masaj să se facă în zona cervicală pentru pacienţii stresaţi şi obosiţi, aceştia avand o lipsă de oxigenare a creierului. Va apare imediat starea de relaxare, de linişte şi pacientul, care poate nu a dormit luni de zile, va dormi ca un nou-născut", spune dna. dr. Iulia Postolachi.



    Ca un rezumat, proprietatile unice ale mierii, in combinatie cu masajul, ajuta la:
- imbunatatirea circulatiei sangelui
- restabilirea rapida a tonusului muscular
- curatarea, netezirea si îndreptarea pielii
- imbunatatirea nutritiei tesuturilor
- previne durerile de cap
- rezolvă problemele cu somnul
- extenuarea intelectuala si fizica
- in boli psihosomatice
- întăreşte sistemul imunitar
- diminuarea si disparitia celulitei
- dezintoxicarea intensiva a organismului
- stimulează drenajul limfatic

    Pentru masaj aveti nevoie de miere poliflora sau de salcam, nezaharisita. Ca supliment (optional), in miere puteti adauga uleiuri aromatice: de lamaie, portocala, mandarina, grepfrut, ienupar, eucalipt, levantica. Se amesteca cinci picaturi de ulei la o lingurita de miere. Daca se folosesc mai multe uleiuri, atunci se amesteca mai intai acestea, apoi se adauga mierea.
    Dupa aceea, intindeti compozitia pe corpul pacientului si apoi incepeti masajul propriu-zis: lipiti palmele de piele si apoi cu o miscare energica le dezlipiti. Durata masajului este de 5-10-15 minute in functie de sensibilitatea pielii fiecaruia. Dupa un timp, veti observa ca solutia de miere de pe palme se albeste. Abia atunci masajul si-a atins scopul. La sfarsit, se indeparteaza aceasta pasta albicioasa cu un prosop inmuiat in apa calduta sau ceai de plante. O sesiune de masaj este formata din 12-15 sedinte si se face in zile alternative (o zi da si una nu), pentru ca pielea sa aiba timp sa respire si sa se regenereze.

    Aceasta terapie e parcursa si simtita de fiecare bolnav în felul lui. Mai lent sau mai rapid, fara dureri sau cu mici probleme. La sfârsit însa, dupa seriile de tratament, oricât ar parea de necrezut, omul se simte bine. Dispar noduli, dispar vergeturi si epitelioame, se amelioreaza suferinte organice, afectiuni ale ficatului si rinichilor, ale ochilor, dermatoze si anumite boli de piele si, cel mai important, se întârzie îmbatrânirea pielii si a întregului organism.
     Prin acest procedeu, creste capacitatea de aparare imunitara a organismului, se diminueaza incidenta bolilor, severitatea acestora si deci se poate realiza o prevenire efectiva a îmbatrânirii. Succes !

Un comentariu :

  1. As adauga ca cercetarile stiintifice au relevat faptul ca, intr-o sedinta de masaj cu miere de albine se dezvolta o circulatia celulara a sangelui, ceea ce permite o mai buna oxigenare celulara, cu efecte extraordinare in ameliorarea efectelor multora din bolile secolului XXI.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...