SPIRULINA SI CHLORELLA – REMEDII NATURALE COMPLEXE

    Utilizate ca medicament sau numai ca aliment, algele marine sunt o adevarata sinteza a proprietatilor curative ale apei de mare. Ca urmare a formarii lor în acest mediu, algele includ în organismele lor majoritatea componentelor organice din apa de mare într-o forma purificata, concentrata si perfect asimilabila de catre organismul uman, fiind considerate superalimente
    Astfel, in algele marine, gasim peste 70 de minerale în forma coloidala, cu încarcatura electrica negativa si foarte multe vitamine: A, C, D, E, F, K, PP, vitamine din complexul B. De asemenea, continutul mare de clorofila, care are structura foarte asemanatoare hemoglobinei din sangele uman, le confera algelor un  puternic efect detoxifiant si vitalizant.

    Un reputat nutritionist si autor a mai multor carti, Mike Adams, a cercetat aceste doua micro-alge - Spirulina si Chlorella - si le-a dedicat un raport de cercetare de peste 30 pagini. El a ajuns la urmatoarea concluzie: "Spirulina si Chlorella sunt, intr-adevar, cele mai incredibile surse de hrana de pe planeta Pamant. Daca spirulina si chlorella ar putea fi patentate de catre companiile farmaceutice, ar fi vandute cu 100 de dolari gramul; in mod cert proprietatile lor naturale ar justifica pretul...".

Spirulina
Minerale si oligoelemente: fier, calciu, sodiu, potasiu, mangan, magneziu, zinc, fosfor, seleniu si iod.
Vitamine: toate vitaminele complexului B, vitamina A, C si E.
Alte componente: proteine, carbohidrati, acizi nucleici (ARN si ADN), acizi grasi nesaturati, colinesteroza, algina, polioze, manitol, clorofila, fenol, enzime si multe alte substante biologic-active.

Stiati ca…
… Spirulina conţine de 3-4 ori mai multe proteine decât pestele sau carnea de vită ?
… potrivit unor teste de specialitate, absorbtia digestiva a proteinelor continute de Spirulina este de 4 ori mai mare decat absorbtia proteinelor din carne ?
… vitamina B 12 din spirulina este de 3-4 ori mai multă decât în ficatul de origine animală ?
… contine de 5 ori mai mult betacaroten decât în morcovi, de 40 de ori mai mult decât în spanac ?
… este cea mai bogata sursa vegetala de acid gamma-linoleic ?

Efecte si beneficii (Spirulina)
    Antianemic, remineralizant, energizant, antioxidant, regenerant celular, încetineste procesele de îmbătrânire, de absorbire si ardere a grăsimilor, combate efectul radiatiilor nocive, previne tulburările de crestere, facilitează normalizarea greutatii, previne cancerul, reduce colesterolul, protejează de cataractă, stimulează imunitatea, antidiabetic, detoxifiant al organismului, adjuvant în tratamentul herpesulului genital, adjuvant în tratamentul infectiei cu HIV, scade riscul de ateroscleroza si de ischemie cardiacă, adjuvant în intoxicatia cu arsenic, accelerează înmultirea celulelor din măduva osoasă, contribuie la funcţionarea optimă a proceselor metabolice, reglează tensiunea arterială, favorizează înmulţirea celulelor, previne şi ameliorează diferitele procese inflamatorii, ajută la dezvoltarea sistemului reproducător si la restabilirea microflorei normale în cazul disbacteriozei si al bolilor cronice ale intestinului gros, poate fi întrebuintată în tratarea anumitor boli de piele: dermatite, eczeme, psoriazis, ajută la tratarea miopiei si a cataractei, îmbunătăteste memoria si capacitatea de concentrare, creste lactatia tinerelor mame.

Chlorella
Minerale si oligoelemente: calciu, iod, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru.
Vitamine: A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, E, K.
Alte componente: fitonutrient CGF, betacaroten, biotină, carotenoizi, acizi grasi esentiali, acid folic, inositol, acid paraaminobenzoic (PABA), acid pantotenic, proteine, toti aminoacizii esentiali, acizi nucleici ADN si ARN, lipide, zaharuri, clorofila.
    In forma uscata, proportia substantelor nutritive este: 45% proteine, 20% carbohidrati, 20% grasimi, 5% fibre si 10% minerale si vitamine.

Stiati ca…
… Chlorella este cea mai importanta sursa de clorofila care, dupa cum se stie, detoxifica ficatul, purifica bila si catalizeaza absorbtia altor elemente, inclusiv a fierului ?
… este totodata cea mai importanta sursa de acizi nucleici (ARN si ADN), care au un important rol în stoparea procesului de îmbatranire si întarire a sistemul imunitar ?
… are efecte antitumorale remarcabile ?
… Chlorella mai este numita “tonicul si purificatorul verde al sangelui” ?

Efecte si beneficii (Chlorella)
    Se recomandă în hepatite acute si cronice, ulcer gastric si duodenal, diabet zaharat tip II, obezitate, carente de Ca, Mg si de vitamine, impotentă, fragilitate, cresterea lactatiei tinerelor mame, retinopatii, radioprotectie, încetinirea proceselor de îmbătrânire, profilaxia bolilor maligne, profilaxia infectiilor microbiene si virale, gută, combaterea
mahmurelii după indigestia cu alcool, eficientizarea digestiei si a absorbtiei, vindecarea anemiei, a "slăbiciunii", lipsei de energie si de poftă de viată, contracararea efectelor nocive ale consumului de produse rafinate, procesate, contracararea efectelor nocive ale consumului de medicamente, sustinerea activitătilor intense (fizice sau mentale), cresterea nivelului de energie si ameliorarea (eliminarea) stărilor de depresie, surmenaj, cancer (toate formele), hipoglicemie, artrită, hemoroizi, astm, hipertensiune, constipatie, inflamatii, transpiratie si/sau respiratie urât mirositoare, colită, fibromialgie, colesterol ridicat, dezechilibru hormonal, anorexie, tuberculoză, ulcer varicos, tromboflebită, nevroze, insomnie, afectiuni dermatologice (acnee, eczeme).

Comparatie intre Spirulina si Chlorella

Spirulina e mai puternica decat Chlorella in urmatoarele aspecte:
- este cea mai buna sursa de proteina usor digerabila si asimilabila;
- este cea mai buna sursa de GLA (Acid Gamma-Linoleic), necesar pentru buna functionare a creierului si a altor organe si sisteme;
- contine phycocyanin, un puternic compus anti-cancerigen (cel care da culoarea vrede-albastra, specifica spirulinei).

Chlorella e mai puternica decat Spirulina,  in urmatoarele aspecte:
- are clorofila de o calitate mai buna si in cantitate mai mare, ceea ce este util in detoxifierea si curatarea organismului;
- este cu deosebire utila acelora care fumeaza sau beau alcool;
- este cu deosebire utila in vindecarea constipatiei;
- deosebit de utila pentru oamenii in proces de "reconstructie" (musculara, nervoasa, etc), cei care sufera de boli degenerative, cei "fragili";
- contine Factorul de Crestere Chlorella (FCC), care activeaza si catalizeaza sistemul imunitar, distruge celulele canceroase, etc; FCC, de asemenea, repara celulele nervoase in bolile degenerative (Alzheimer, Parkinson, etc);

    Este foarte recomandat sa fie consumate impreuna, in fiecare zi, pentru tot restul vietii si oricand, in raport de 2 parti Spirulina si o parte Chlorella. Dozele de lupta cu boala (incluzand obezitatea) sunt duble. Algele pot fi dizolvate  intr-un pahar mare de apa, in sucuri proaspete de legume/fructe ori pot fi presarate peste salate.

Spirulina:                                                    Chlorella:
Copii (15-30 kg): 3-4 g/zi                      Copii (15-30 kg): 1-2 g/zi
Femei (50-70kg): 7-10 g/zi                   Femei (50-70kg): 3-5 g/zi
Barbati (70-120kg): 10-17g/zi              Barbati (70-120kg): 5-9 g/zi

ACESTE PRODUSE SE POT CUMPARA DE PE SITE-ul: PLANTE VITALIZANTE

3 comentarii :

  1. Eu fac shake din apa, alge cu drojdie de bere (alge+), polen, miere, scortisoara si un pic de lamaie.
    La inceput amestec mierea cu scortisoara si apoi adaug restul, fiindca altfel scortisoara va pluti si nu se inglobeaza in amestec.
    E STRONG (Super-Tare)!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Spirulina este bogata in proteine!

    RăspundețiȘtergere
  3. I will be searching the freelancer who has this particular attributes plus expertise: -An Educator/ k12 -Curriculum growth -Charter The school pitch and also case producing -Understands this rent college practice right from the start to finish -Is keen on as being a Panel Member_ in case from the San Bernardino Nation spot -I possess small sample bus charter and rental petitions. https://imgur.com/a/42Ja8rS https://imgur.com/a/wOc2eGt https://imgur.com/a/5EtuqjP https://imgur.com/a/twxAHor https://imgur.com/a/kw44uNT https://imgur.com/a/QnZ0XrA https://imgur.com/a/WyryMas

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...