HIRUDOTERAPIA SAU TRATAMENTUL CU LIPITORI

    Lipitorile se folosesc de mii de ani in tratamentul diferitelor patologii, avand o perioada de regres dupa aparitia medicamentelor si in special a antibioticelor. Insa, in prezent, tratamentul cu lipitori a luat din nou amploare, cunoscand o adevarata renastere.
    Dincolo de aspectul prea putin atragator, hirudoterapia reprezinta o practica medicala in mare voga in Rusia, castigand tot mai mult teren si in Occident. Astfel, în SUA s-a dezvoltat foarte mult folosirea lipitorilor medicinale în chirurgia recuperatoare plastică, iar in Europa este folosită în special în afecţiunile reumatice şi în cele endocrine. Multi specialisti numesc lipitoarea drept „doctorul universal”, fiind unica vietate inregistrata ca medicament in Rusia si in Statele Unite ale Americii. In aceste tari, lipitoarea se gaseste de vanzare in farmacii, sub forma vie sau ca substanta activa in pastile anticoagulante sau produse cosmetice antirid.

    Datorită cercetărilor recente, oamenii de stiinta, au separat din saliva lipitorii medicinale (Hirudo Medicinalis) peste 100 de substanţe biologic-active, cu efect curativ pentru organismul uman. Acestea au rol anestezic, antiinflamatar, antibacterian, anticoagulant si trombolitic, ajuta la regenerarea tesuturilor, impiedica formarea cheagurilor, fluidizeaza si reinnoieste sangele, activează microcirculaţia, stabilizează şi întăreşte sistemul imunitar.

    Tratamentul cu lipitori nu creeaza nici un fel de complicaţii, dacă se respectă corect toata metodologia. Locul inciziei rămâne steril 48 de ore si nici o bacterie nu poate să pătrundă în organism. Daca sangele contine virusi, microbi sau produse toxice, lipitorile incep sa scuipe un lichid care contine aceste substante daunatoare. Concentratia de toxine din sange dupa o sedinta de hirudoterapie scade de zece ori. Acest fapt poate fi comparat cu o procedura de hemodializa. O alta metoda de eliminare a toxinelor din sange este taierea sub limba.



    O lista succinta a afectiunilor pentru care este indicata hirudoterapia include: hipertensiune arteriala, arterioscleroza, postinfarct, tromboflebite, varice, hemoroizi, afectiuni ginecologice, afectiuni ale pielii, migrena, infertilitate, afectiuni oculare, prostate si parodontoza. In plus, mii de pacienti au profitat cu succes de aceasta metoda pentru reatasarea partilor de corp pierdute.
    Singurele contraindicatii ale hirudoterapiei sunt în hemofilie, sarcina, diateza hemoragică si anemie de orice fel, în stadiu avansat.


    Se spune ca fiica magnatului Mercedes avea o boala incurabila, ce nu a putut fi vindecata de nici un medic. In ultima instanta, el a apelat la puterea vindecatoare naturala a lipitorilor si astfel fata lui s-a vindecat. Dupa acest incident, si-a propus sa faca cea mai buna masina pe care sa puna semnatura lipitorii - cel mai bun medicament natural.

    Efectul de tratament al lipitorilor este multilateral şi complex, actionand pe mai multe planuri:
Mecanic: prin extragerea de sange
Reflexoterapeutic: prin stimularea punctelor folosite in acupunctura, situate pe meridianele energetice
Biologic: saliva lipitorii conţine numeroase substanţe curative ce purifica sângele si permite tratarea multor afecţiuni grave
Cuantic: dezvoltarea potentialului de membrana a celulei umane. Prin aceasta actiune celula devine mai rezistenta la atacul chimic sau microbiologic. Mai mult s-a observat o propagare a efectului local catre celulele din  interiorul organismului.
    Toate acestea permit folosirea lipitorilor la o gamă largă de boli, dintre care unele cedează cu greu sau deloc la aplicarea altor metode de tratament.

    În 2001, a fost descoperită o altă actiune terapeutică a lipitorilor. Ele generează un ultrasunet biologic intermitent, pe o frecventă intre 40 si 250 MHz. Plecând de la această descoperire, s-a fotografiat aura corpului uman si s-a constatat că în timpul tratamentului spectrul de culori al aurei este mult mai viu, mai frumos colorat. În plus, s-a văzut că aura pulsează atât timp cât lipitoarea stă pe corpul uman. De aici s-a tras concluzia că vibratiile restabilesc câmpul energetic, inclusiv culorile aurei.

    Faptul ca ultrasunetele generate de lipitoare nu sunt constante, ci inconstante, duce la amplificarea efectului. Astfel, industria medicala ce produce aparate cu ultrasunete s-a imbunatatit şi în prezent sunt produse aparate cu regimuri de tratament modulate, ceea ce a permis mărirea randamentului curativ.

2 comentarii :

  1. Timp de 23 de ani m-am confruntat cu dureri foarte mari, in fiecare luna, cand aveam menstruatie. Durerile erau cumplite... ma ingrozeam numai cand ma gandeam ca se apropie perioada respectiva. In toti acesti ani am luat tot felul de tratamente. Dupa o perioada de timp medicamentele nu mai aveau aproape nici un efect asupra durerilor. Apoi multi ani am luat tratamente naturiste, in special zmeur si vitex, dar si multe altele, insa efectele nu au fost cele dorite.
    La un moment dat am facut un tratament cu lipitori, puse pe zona lombara si rezultatul a fost uimitor. Din acel moment durerile menstruale si-au redus foarte mult intensitatea, ajungand sa fie ca o usoara jena.

    RăspundețiȘtergere
  2. As fi curios daca acest tip de terapie se poate aplica si in cazul varicelor?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...