ZEOLITUL, UN REMEDIU NATURAL DE EXCEPŢIE

    Zeolitul este un mineral, format cu milioane de ani in urma, din interactiunea dintre lava fierbinte emisa de catre vulcani si apa de mare. In lume sunt cunoscute zeci de tipuri de zeoliti, cu structuri si compozitii chimice diferite, dar in terapie s-a folosit pana acum unul singur, numit clinoptilolit. Numele de zeolit a fost dat de catre mineralogul suedez Axel Frederik Cronstedt si inseamna "piatra care fierbe".
   Zeolitul este format din aluminosilicati naturali hidratati de calciu, sodiu, potasiu, magneziu, fiind un compus unic dintr-un grup de minerale cu sarcină negativă, organizat într-o structură în formă de fagure, structură ce-i oferă acestuia capacitatea de a atrage metalele grele si materialele radioactive. Zeolitul este frecvent mentionat ca o „sită moleculară" prin care se elimină eficient diferitele toxine, virusi si alti contaminanti din organism.

    In vechime, zeolitul era foarte utilizat în Asia (China, Rusia, India) ca supliment natural pentru vindecarea anumitor afecţiuni şi pentru menţinerea sănătăţii. În prezent, zeolitul este folosit ca remediu terapeutic, dar este foarte folosit şi la nivel industrial, pentru purificarea apei şi a aerului, ca depurator în industria alimentară, pentru fertilizarea terenurilor agricole şi ca supliment mineral în nutriţia animalelor.

    Particularitatea zeolitului este sarcina sa electrică negativă cu care atrage metalele grele (mercur, plumb, cadmiu, arsenic, etc.) şi toxinele, care de obicei au sarcină pozitivă. Sarcina negativă a zeolitul ajută de asemenea la distribuirea mineralelor utile (calciu, sodiu, magneziu, fosfor) şi a acidului generat de ionii de hidrogen – tocmai de aceea zeolitul este considerat şi un puternic factor alcalinizant al sângelui.
    Zeolitul are capacitatea de a distinge între moleculele utile şi cele toxice; se uneşte uşor cu metalele grele şi cu toxinele (care au în general dimenisiuni mici şi sunt foarte încărcate electric) şi nu are afinitate cu structurile utile din corp (care au dimensiuni mai mari şi au o încărcătură electrică uşoară). Odată ce obiectivul de captare a elementelor nocive din corp a fost îndeplinit, zeolitul, încărcat cu substanţe toxice este eliminat rapid de organism, fără să lase urme.

    Linus Pauling, celebrul biochimist american şi câştigător a două premii Nobel, a descoperit şi a afirmat prin vaste studii biochimice, faptul că aproximativ 90% dintre bolile şi afecţiunile organismului uman sunt atribuite unui exces de metale grele, toxine, substanţe chimice toxice, care provoacă în corpul uman dezechilibre grave şi deficienţe de minerale şi oligoelemente.
    Studiile făcute pe esantioane reprezentative de oameni au aratat că peste 25% din populatie suferă de un anumit grad de intoxicare cu metale grele, în special cu aluminiu, mercur, plumb, cadmiu şi arsenic, care ajung în organismul nostru datorită poluării apei (prin deversari de deseuri), a aerului (prin gaze de ardere de la combinate, chemtrails) si a alimentelor (prin emulgatori, pesticide si erbicide). Consecintele intoxicatiei cu metale grele sunt boli din cele mai diverse, de la cele ale sistemului nervos, la cele de metabolism sau tumorale.

    Cateva exemple de contact uzual cu substanţe toxice:
Aluminiu: în medicamente, produse de patiserie (emulgatori), ustensile de bucătărie, deodorante, cosmetice, conserve si bauturi la doza.
Arsenic: în pesticide, fumul de ţigară, protectori pentru lemn, pigmenţii din jucării, perdele şi covoare.
Cadmiu: în baterii, combustibil, suduri, smalţ ceramic, fungicide, plastic, vopsele, îngrăşământ chimic.
Mercur: în amalgam dentar, vaccinuri, medicamente, vopsele, pesticide, peşti contaminaţi, vopsele fluorescente, balsamul pentru rufe, adezive, fungicide.
Plumb: în vopsele, combustibil, muniţie, vopsea de păr, baterii, benzină.

    Este important să înţelegem faptul că organismul nu are resurse de auto-regenerare dacă este hrănit cu chimicale toxice. Substanţele chimice toxice sunt interpretate ca fiind proteine străine, care nu servesc altui scop decât sporirii acidităţii ţesuturilor provocând tulburări şi mai grave şi o reacţie imunitară inflamatoare constantă. Din acest motiv, detoxifierea este esenţială, in special în procesul de eliminare a cancerului. În acest sens, zeolitul este un remediu sigur şi extrem de eficient în detoxifierea profundă a organismului, echilibrează pH-ul corpului împiedicând prin aceasta creşterea celulelor nesănătoase şi potenţând în acelaşi timp sistemul imunitar.
    Prin modul său specific de acţiune în corpul uman, zeolitul are un efect demonstrat antioxidant, este un activator al sistemului imunitar, purificând sângele, sistemul limfatic si sistemul glandular. Deasemenea, curăţă şi activează sistemul celular. Prin alcalinizarea şi curăţarea ţesuturilor şi a lichidelor, celulele încep să se fortifice, iar depunerile de toxine care sting viaţa celulelor vor dispărea. Purificarea atrage după sine o bucurie, o energie şi o vitalitate impresionante.



Efectele benefice ale zeolitului:
- adjuvant în prevenirea şi tratarea cancerului (la san, de prostata, de piele, pulmonar, bucal si faringian, intestinal, genital)
- detoxifică corpul datorită eliminării metalelor grele, a substanţelor chimice toxice şi a toxinelor
- îmbunătăţeşte starea generală de sănătate
- remineralizează corpul
- reduce radicalii liberi (antioxidant)
- previne îmbătrânirea prematură
- este un puternic antiinflamator: combate infecţiile bacteriene, intestinale sau virale, bolile cronice şi viruşii comuni
- fortifică sistemul imunitar, purifica sistemul limfatic
- este radioprotector si chemo-protector
- elimina acumularile de uree in organism
- normalizeaza flora bacteriana a intestinului
- echilibrează pH-ul corpului
- creşte nivelul global de energie
- creşte absorbţia vitaminelor şi mineralelor

Indicatii:
- previne si tratează constipatia si diareea
- ajută la pierderea în greutate
- măreste capacitatea de concentrare si de asimilare a informatiei
- măreste randamentul fizic si psihic
- bun adjuvant in hepatita virala de tip C
- amelioreaza, cu rezultate foarte bune, autismul
- trateaza guta
- amelioreaza puternic gastrita hiper-acida si ulcerul gastric
- trateaza sterilitatea masculina
- combate astmul şi reduce simptomele alergiilor
- reglează nivelul de zahăr din sânge prin absorbţia glucozei

    Zeolitul este un supliment total natural, fiind lipsit de toxicitate şi este ideal pentru o utilizare sigură pe termen lung. Folosit în cure de detoxifiere a organismului, mai ales dacă corpul este foarte încărcat de reziduuri toxice, zeolitul poate genera o deshidratare uşoară sau ameţeli, deoarece apa din organism este folosită pentru a spăla aceste toxine. In acest caz, este indicat sa se consume mai multa apa decat de obicei.
    Pentru detoxifierea cat mai rapida cu zeolit se consuma si multe sucuri proaspete de legume (mai ales de morcov, sfecla, telină, varza), cure de clorofila (pătrunjel, leustean, telină, urzică), cereale fierte si mixate (hriscă, grâu, ovăz). De asemenea, de un real folos in cazurile de detoxifiere este si apa alcalina.

Administrare:
Doza de întretinere ori pentru prevenirea bolilor: 1g de 4 ori/zi
În cazul unor afectiuni deja instalate, cum ar fi cele tumorale, digestive sau metabolice: 2g de 4 ori/zi
Se administrează cu multa apa, pe stomacul gol, cu jumătate de ora înainte de masă, în cure de 3 luni.

    Conform FDA (agentia americana pentru controlul hranei si al medicamentelor), administrarea interna a zeolitului este considerata a fi fara riscuri pentru sanatate. De asemenea, in practica nu au fost observate efecte adverse la administrarea acestui mineral. Totusi, administrarea zeolitului este contraindicata celor care iau medicamente pe baza de litiu si de alte metale, deoarece zeolitul va ajuta la eliminarea prompta a acestora din organism, nelasandu-le sa isi exercite actiunea terapeutica.
Nu se cunosc efectele zeolitului asupra femeilor insarcinate sau care alapteaza.


ACEST PRODUS SE POATE CUMPARA DE PE SITE-ul: PLANTE VITALIZANTE

Un comentariu :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...