VINDECAREA PRIN IUBIRE

MOTTO: „Mintea este cauza tuturor bolilor, în timp ce inima este sursa oricarei vindecari.

    Omul are o nevoie innascuta de a iubi si a fi iubit. Aceasta este una din principalele nevoi ale oricarei fiinte umane. Daca nu se simte iubit, omul incepe sa moara putin cate putin. Daca simte ca viata sa nu conteaza pentru nimeni, ea isi pierde semnificatia chiar pentru el insusi. De aceea Iubirea este cea mai mare terapie posibila. Lumea are nevoie de terapie tocmai pentru ca ii lipseste Iubirea. Intr-o lume plina de iubire, nici o terapie nu ar mai fi necesara.

    La ora actuala, psihologii au înţeles ca daca nu este îmbraţişat şi sarutat suficient de mult, copilul nu poate creşte normal – atat fizic, cat si psihic. Lui îi lipseşte un anumit tip de hrana. Sufletul lui are nevoie de hrana, la fel ca şi trupul. Aşa cum respiraţia este esenţialã pentru corpul fizic, Iubirea reprezinta respiraţia interioara a sufletului. Acesta traieşte numai cu iubire.
    Îi poţi îndeplini copilului toate nevoile fizice, dar dacã nu îl îmbrãţişezi niciodatã, el nu va creşte normal. Psihicul lui nu se va dezvolta. Se va simţi tot timpul trist, neglijat, ignorat, neiubit. Degeaba a fost hrãnit fizic, daca nu este hranit şi afectiv. Cercetãtorii au remarcat faptul cã dacã nu este îmbrãţişat, copilul scade în dimensiuni şi poate chiar muri, chiar dacã îi este asiguratã hrana fizicã. Corpul este îngrijit, dar sufletului îi lipseşte iubirea. Astfel, fiinta respectiva se izoleazã, devine rupta de societate si poate ajunge un proscris (hot, alcoolic, infractor, criminal, etc).

    Urmatorul documentar este prezentat de un biolog celebru - Bruce Lipton - care abordeaza problema cresterii copiilor si demonstreaza stiintific implicatiile Iubirii in dezvoltarea fizica si psihica a copiilor: „Natură, educatie si puterea iubirii”. Chiar daca are o introducere destul de lunga (aproximativ 50-60 minute), aceasta este esentiala pentru a intelege restul explicatiilor.



    “Iubiti orice (este bun si frumos), dar iubiti !”, spunea un mare actor roman, subliniind astfel cat de importanta este Iubirea. Dar ce sa faca cineva care nu poate sau nu stie ce este Iubirea. Pentru o fiinta care nu a avut parte de iubire este foarte greu sa-si deschida inima. Sufletul ei nu a fost hranit si este oarecum mort.
Descarcaţi CARTEA !
    Vestea buna este ca Iubirea este o stare a fiintei. Ea se poate simti incepand cu lucrurile cele mai marunte care iti aduc bucurie: o floare, un copac, un animal de casa, etc. Ca sa incepi sa iubesti nu este neaparat nevoie sa fie o alta fiinta langa tine. Daca tii la o planta pe care o ai in casa, atunci vei avea grija de ea si ii vei vorbi. La fel daca ai o pisica sau un catel. Daca esti intr-o livada sau intr-o padure, ia un copac in brate si strange-l din tot sufletul ca si cu ar fi cel mai pretios lucru pentru tine. De asemenea, un zambet sau o imbratisare poate trezi multe sentimente pozitive. Astfel, incet-incet vei cunoaste aceasta stare din ce in ce mai bine. Trebuie doar sa ai grija sa o hranesti mereu si sa nu uiti in nici o zi sa trezesti iubirea din tine.
    Deasemenea, poti vedea filme de dragoste, sa canti melodii de dragoste, sa privesti poze cu indragostiti si, nu in ultimul rand, sa citesti despre Iubire, ca sa cunosti macar mental ce inseamna cu adevarat Iubirea.
Actionand astfel, cu siguranta o vei descoperi.

Inima este afectata de emotii
    Atitudinea si emotiile influenteaza starea de sanatate. Stresul si furia creeaza cele mai puternice dezechilibre in corp. Daca ne stresam mult simtim anxietate, frustrare, suparare. Atunci tiparul pulsatiilor inimii devine haotic, dizarmonios si astfel scade eficienta inimii. Deasemenea, atunci cand traiesti o stare intensa de suparare sau furie, corpul produce hormonii stresului, cum ar fi cortizolul care creste glicemia din sange si adrenalina care creste presiunea sanguina, accelereaza pulsatiile inimii si contracta arterele coronare.
    Cercetarile Institutului HeartMath arata ca Iubirea stimuleaza in principal sistemul endocrin si sprijina sistemul imunitar. Atunci cand inima are un ritm armonios, poate trimite semnale calmante si vindecatoare puternice catre intregul corp, pentru ca inima functioneaza ca un mic creier. Cand produci o schimbare in inima, produci o schimbare in intregul corp.



Traieste cu Iubire!
    Aplica acest exercitiu simplu, care dureaza doar 5 minute, ori de cate ori te confrunti cu tensiuni sau stresuri emotionale (suparare, frustrare, nervi, furie), pentru a-ti regasi calmul si linistea interioara.

1. Cand ti-ai dat seama ca treci printr-un astfel de moment neplacut, aseaza-te comod si inchide ochii ! Respira profund de cateva ori. Relaxeaza-te !
2. Concentreaza-ti intreaga atentie in zona centrala din mijlocul pieptului.
3. Adu-ti aminte, cat mai bine, un moment din viata ta cand ai avut o emotie pozitiva puternica (bucurie imensa, iubire coplesitoare, recunostinta profunda, etc) si urmareste sa retraiesti acel moment cat mai intens.
4. Acum respira “cu inima” aceasta energie pozitiva. In timpul respiratiei “prin” inima ne imaginam ca fiecare miscare a pieptului aduce cu sine liniste si usurare, umplandu-ne mintea cu echilibru si iubire de sine, primite direct din inima noastra.
5. Cand simtim ca senzatia de stres s-a redus, ne luam un angajament sincer si ferm de a ancora si mentine aceasta stare de alinare, in timp ce ne intoarcem la treburile zilnice.
    Ajutandu-ne de Tehnicile de Eliberare Emotionala, programam acest angajament si transmitem mesajul catre sistemul nostru energetic, stimuland punctul Gamut prin batai usoare (de exemplu, cu degetele mainii dominante stimulam punctul Gamut de pe mana nedominanta, care se afla pe piept)

    Emotiile noastre, fie ele pozitive sau negative, nu ne afecteaza doar pe noi, ci si pe cei din jurul nostru. Un grup de cercetatori a dus aceasta idee mult mai departe si urmaresc sa o aplice pentru a transforma in bine si pentru a vindeca aceasta planeta pe care locuim impreuna. Secretul este tot centrarea in inima.
    Trairea generala a unei emotii influenteaza campurile magnetice a intregii planete, dar si subconstientul colectiv. Acest fapt este bine cunoscut de francmasoni, dar este utilizat in scopuri malefice. Ei programeaza premierele filmelor cinematografice la aceeeasi ora in mai multe tari ale lumii, amplificand astfel efectul negativ generat de acel film. Bineinteles, filmul respectiv nu este unul de dragoste, ci este un film in care frica, teroarea sau chiar groaza sunt emotii prodominante.
    La polul opus, este demersul grupului Coerenta Globala care este o initiativa bazata pe stiinta, ce doreste sa uneasca milioane de oameni in inima – simultan, traind intentionat compasiune si iubire, in acelasi timp, pentru a schimba constiinta colectiva de la starea de instabilitate si disonanta la o stare de echilibru, cooperare si pace globala de durata.



Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...