ULEIUL DE CANEPA - ANTICANCERIGEN

    De curand s-a dovedit ca planta de canepa este antiinflamatoare, antispastica si antibacteriana. Zeci de studii importante au fost publicate in ultimii ani, indicand ca chimicalele din canepa au efecte semnificative aproape impotriva tuturor cancerelor majore: cerebral, mamar, de prostata, pulmonar, tiroidian, de colon, de piele, melanom pituitar si leucemii.
    Oricat de uimitor ar parea, ne nastem cu totii cu o forma de canabis deja prezenta in organism. Se numeste sistemul endocanabinoid. Acest sistem complex influenteaza procese fiziologice multiple: regleaza aportul energetic cat si transportul nutrientilor, metabolismul si stocarea. Endocanabinoizii sunt o colectie de compusi implicati in majoritatea structurilor interne celulare. Ei controleaza o diversitate de functii ale sistemului nervos, cardiovascular, reproductiv si imunitar.
    Canepa - Cannabis Sativa - nu are efectele halucinogene specifice drogurilor. Aceste efecte se regasesc la alt soi de canepa care se numeste Cannabis Indica.

    Uleiul de canepa (Cannabis sativa) este un produs foarte bogat in nutrienti si contine antioxidanti, proteine, caroten, fitosteroli, fosfolipide dar si numeroase minerale, printre care se numara calciul, magneziul, sulful, potasiul, fierul, zincul si fosforul. Este o sursa completa de proteine si contine toti cei 20 de aminoacizi. De asemenea mai contine si vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, D, si E.
    Dar cea mai importanta proprietate a acestui ulei de canepa este data de procentul cel mai ridicat, dintre toate plantele din lume, de acizi grasi esentiali: Omega-3 si Omega-6 in raport de 3:1, precum si Omega-9. Dezechilibrul in alimentatia noastra dintre Omega-6 si Omega-3 predispune la obezitate, oboseala, depresii, la boli cardiovasculare si la imbolnavirea pielii.

Indicaţii:
- boli astmatice şi afecţiunile respiratorii, atât ale căilor respiratorii inferioare cât şi a celor superioare
- probleme ale pielii (psoriazis, dermatită seboreică, acnee chiar în formele cele mai grave, rosacea, lupus cutanat, arsuri, cancer de piele)
- patologii gastrointestinale (esofagita de reflux, colonopatie, rectocolite muco hemoragice)
- afecţiuni vasculare (vasculopatie, hipertensiune arterială, ateroscleroză, scade colesterolul)
- patologii feminine (chisturi ovariene, sindromul premenstrual, menopauză, atenuarea durerilor menstruale)
- mentinerea echilibrului hormonal
- artroze şi artrite reumatoide
- stimulent al sistemului nervos (depresii, scleroza multipla,  pierderi de memorie, greutate la învăţare, întârziere mintală, perturbări de limbaj, ADHD, autism la tineri, perturbări de caracter, impulsivitate, perturbare specifică a atenţiei, întârziere în dobândirea de calităţi psihomotorii)
- influenţează pozitiv activitatea organelor şi stimulează sistemul imunitar     
- procesul de regenerare musculară la sportivi
- epilepsie, boala Parkinson
- glaucom (cataractă verde)

    Uleiul de cânepă poate fi considerat un „vaccin” nutriţional, iar introducându-l zilnic în dietă joaca rolul unui aliment protector, care ajuta la scaderea colesterolului rau din sange, buna functionare a inimii si a creierului, la reducerea inflamatiilor, dar si la dezvoltarea normala a organismului. Are miros şi gust plăcut, asemanator celui de nuca şi poate fi folosit pentru a condimenta salatele, pastele, orezul sau poate fi combinat cu alte uleiuri utilizate în mod tradiţional. Este de culoare verde datorita continutului sau bogat in clorofila.  

    Mai multe lucruri inedite despre canepa veti gasi in urmatorul documentar.  

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...