Gastronel Plus IQ NUTRA LABORATORIES

SIMBIOTIC NATURAL (Probiotic și prebiotic) dezvoltat de cercetătorii suedezi
2 în 1: Protecție GASTRO-INTESTINALĂ și IMUNITARĂ SPORITĂ

15cps / 24 lei 22 lei

Gastronel Plus se bazează pe o formulă de ultimă generație cu 5 ingrediente studiate științific ce acționează sinergic pentru susținerea aparatului gastro-intestinal și a sistemului imunitar.
Ajută la menținerea echilibrului florei intestinale
Susține digestia și funcția intestinală
Stimulează peristaltismul intestinal
Poate fi utilizat concomitent cu antibiotice pentru menținerea unei funcții intestinale echilibrate
Poate fi utilizat în timpul călătoriilor pentru menținerea unei funcții intestinale echilibrate

    Pentru a susține întregul tract digestiv, Gastronel Plus conține Colexan® (colostru cu 20-25% imunoglobulina G) și Lactospore® (culturi lactice vegetale) alături de alte 3 ingrediente naturale.

DE CE SĂ UTILIZEZI GASTRONEL PLUS?
    Flora intestinală poate fi serios afectată în timpul tratamentelor cu antibiotice, în timpul călătoriilor sau când organismul este expus la agenți patogeni. Protecția imunitară scade, apar răceli frecvente și infecții, care includ printre altele febră, tuse, dureri de cap, grețuri, etc. Flora intestinală nu este implicată doar în activități ce țin de sistemul gastro-intestinal ci conform studiilor recente18 are implicații în funcționarea nervoasă, endocrină și imunitară. Flora intestinală interacționează cu sistemul nervos central prin intermediul axei entero cerebrale (GBA) determinând modificări ale substanțelor ce intervin în funcționarea cerebrală și influențând totodată sistemul endocrin, intervenind și influențând astfel sisteme asociate cu răspunsul la stress, anxietatea și memoria18.

    Bacteriile lactice sunt prezente în mod natural în tractul intestinal, având rol important pentru sănătatea întregului organism:
-mențin echilibrul acido-bazic necesar pentru funcționarea corespunzătoare a enzimelor digestive și pentru procesul de digestie
-previn înmulțirea excesivă a microorganismelor patogene (de exemplu Candida albicans)
-influențează pozitiv motilitatea intestinală (peristaltismul), favorizând un tranzit intestinal normal
-stimulează dezvoltarea normală a sistemului imunitar.

    Tulburarea echilibrului microflorei intestinale poate fi provocată de mai mulți factori printre care:
- tratamentul cu antibiotice
- infecțiile intestinale bacteriene sau virale (de exemplu cu Rotavirus)
- diete neadecvate
- călătorii (diareea sau constipația călătorului)

    Dezechilibrul florei intestinale are numeroase consecințe neplăcute, principalele fiind:
- meteorism (balonare)
- diaree
- constipație
- disconfort abdominal (arsuri gastrice, reflux acid, dureri abdominale)
- erupții cutanate (dermatita atopică)
- scăderea imunității organismului
- perturbări nervoase
- anxietate

MODUL DE UTILIZARE
In mod curent: 1-3 capsule pe zi sau conform indicațiilor medicului
Pentru a ajuta digestia: 1 capsulă pe zi
În timpul călătoriilor: se utilizează câte 1 capsulă de 2 ori pe zi, pe tot parcursul călătoriei. Pentru rezultate optime, se recomandă începerea utilizării cu 4-5 zile înaintea călătoriei.
Concomitent cu antibiotice: se administrează câte 1 capsulă de 2 ori pe zi, pe toată durata tratamentului cu antibiotice și încă o săptămână după oprirea acestuia. Administrarea în acest caz se face la minimum 3 ore după administrarea antibioticului, de preferinţă după masă.
Gastronel Plus poate fi utilizat înainte sau în timpul meselor.
Capsulele trebuie înghițite cu un pahar cu apă.
Nu este recomandat să se folosească Gastronel Plus împreună cu băuturi fierbinți sau alcool.
La copiii care nu pot sau nu știu să înghită capsula, aceasta poate fi desfăcută și conținutul ei poate fi pus într-o lingură și amestecat cu puțin lichid sau cu mâncare.
Dacă aveți întrebări suplimentare adresați-vă consultului de specialitate.

ATENȚIONĂRI Conține lactoză - persoanele cu intoleranță la lactoză trebuie să evite acest produs.
A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos. A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

CONDIȚII DE PĂSTRARE
A se păstra la temperatura camerei între 15 şi25oC.

CE CONȚINE GASTRONEL PLUS
Fiecare dintre cele 5 ingrediente ale produsului Gastronel Plus este de origine naturală și utilizarea sa este susținută de studii științifice.
Ingrediente:
Fiecare capsulă conține:
Gamma-orizanol (extras din semințe de orez / Oryza sativa) – 125 mg
Hi-Maize™ /amidon rezistent – 115 mg
Fibruline/Inulină din Cicoare (Cichorium intybus) – 100 mg
Capsula: hidroxipropilmetilceluloză, dioxid de titan – 96 mg
Colexan® /colostru (lapte) cu 20-25% IgG/imunoglobulina G – 50 mg
Lactospore®/ Lactobacillus sporogenes (50-60% maltodextrină) – 5mg/7,5x107 ufc

ACȚIUNILE INGREDIENTELOR DIN PRODUSUL GASTRONEL PLUS

Lactospore® - Lactobacillus sporogenes – 5mg/7,5x107 ufc
    Este o tulpină probiotică cu origine vegetală. Această specie de bacterii lactice se activează la nivelul stomacului și proliferează apoi la nivel intestinal producând forma cea mai adecvată, levogiră L (+) - a acidului lactic, prevenind dezvoltarea patogenilor. Totodată contribuie la sporirea numărului de bifidobacterii utile sănătății. Studiile clinice au arătat eficacitatea lui L. sporogenes în cazul oamenilor1-6. Spre exemplu, conform prestigiosului institut Cochrane, L. Sporogenes este unul din cele mai promițătoare probiotice pentru cazurile de diaree7.
Spre deosebire de L. Acidophillus, nu s-au constatat nici un fel de efecte secundare în cazul L. Sporogenes. Motivul este acela că L. sporogenes eliberează lactat doar în forma sa L(+) și nu în forma dextrogiră, D(-) care determină aciditate6.
Gastronel Plus conține Lactospore® care este o marcă înregistrată a Sabinsa Corporation SUA/India și este distribuită în întreaga lume ca și ingredient alimentar și farmaceutic.

Hi-Maize (amidon rezistent)
    Are proprietăți prebiotice și stimulează eficient dezvoltarea probioticelor4,8. Pentru a fi clasificat ca prebiotic, un ingredient trebuie să răspundă mai multor criterii:
Să fie rezistent la aciditatea gastrică, la hidrolizarea de către enzimele digestive și la absorbția gastro-intestinală
Să poată intra în fermentație în contact cu microflora intestinală
Să susțină creșterea și/sau activitatea bacteriilor intestinale ce contribuie la menținerea sănătății și a stării de bine.

    Astfel prebioticele pot modifica în mod pozitiv ecologia microflorei intestinale, protejează împotriva agenților patogeni la nivel intestinal și îmbunătățeasc imunitatea gastro-intestinală. Unele suplimente alimentare conțin doar Inulină ca agent prebiotic. În cazul produsului Gastronel Plus există de asemenea o anumită doză de inulină, însă principalul ingredient prebiotic este Hi-Maize – o formă de amidon rezistent ce are unele avantaje superioare inulinei, cum ar fi o rată mai lentă a fermentației care permite ca Hi-Maize să ajungă până în zona distală a colonului fără a genera gaze sau diaree. Hi-Maize reglează activitatea colonului putând fi utilizat atât în constipație cât și în diaree. Recent s-a demonstrat că inulina acționează sinergic cu amidonul rezistent, provocând o stimulare puternică a creșterii probioticelor și contribuind la îmbunătățirea funcțiilor gastrointestinale atunci când sunt administrate împreună10.
Hi-Maize este foarte bine tolerat de organism, fiind utilizat - de exemplu - în mai multe țări ca adaos la prepararea pâinii.

Gamma-Oryzanol (extras din semințe de orez / Oryza sativa)
    Este o substanță naturală prezentă în orezul integral. Ea contribuie la îmbunătățirea controlului digestiv de la nivelul sistemului nervos central ajutând la ușurarea refluxului acid și a altor disconforturi digestive. În 23 de studii efectuate în Japonia gamma-Oryzanol s-a dovedit a fi eficientă în variate tulburări digestive și intestinale13. În anul 1977, 375 de spitale din Japonia au cooperat la un studiu clinic de amploare asupra pacienților suferind de gastrită cronică, ulcer gastric și duodenal, sindromul colonului iritabil, precum și simptome ne-specifice cum ar fi greața, arsuri gastrice, dureri abdominale, eructații, diaree. gamma Oryzanol s-a dovedit a fi eficient în 90.8% din cazuri (efect remarcabil în 25.8% din cazuri, eficient în 36.4% din cazuri, efecte ușoare în 28.6% din cazuri)13. Conform acestui studiu extins gamma Oryzanol pare a fi eficient în mod special în cazul persoanelor ce prezintă simptome neplăcute după masă: greață, senzație de frig, etc.

Colexan® - Colostru
    Este fluidul secretat de glandele mamare ce apare în primele 72 de ore după naștere, înaintea secreției lactate. Colostrul uman și cel de sursă animală (bovine) este foarte bogat în factori cu rol imunitar, de creștere și antimicrobian, ce stimulează dezvoltarea țesuturilor, dezvoltarea tractului digestiv și a sistemului imunitar14. Colostrul furnizează factori de creștere și de susținere a vieții ce asigură vitalitatea și sănătatea nou-născutului. Anticorpii din colostru (imunoglobuline) au proprietatea de a se lega de germeni patogeni cum sunt Candida albicans, E-coli, Helicobacter pylori, Yersinia enterocolitica, Salmonella typhimurium, Campylobacter jejuni. Aceasta previne legarea acestor germeni patogeni de mucoasa intestinală, limitând proliferarea acestora.
Adulții pot beneficia la rândul lor de utilizarea suplimentelor cu colostru14-17. De exemplu, s-a constatat faptul că colostrul poate ajuta refacerea în urma efectelor nedorite ale antiinflamatoarelor în cazul adulților16, poate stimula imunitatea și performanța fizică la oameni17.
În mai multe țări, cum ar fi țările Scandinave, India și Turcia, colostrul bovin a fost utilizat tradițional de secole pentru susținerea stării de sănătate.
În produsul Gastronel, colostru se găsește sub formă de Colexan®, ingredient dezvoltat și brevetat de Colostrum Technologies GmbH, Germania.

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...