DEOVIS - DEODORANT ANTIPERSPIRANT (Au+Ag)

    În compoziția sa am inclus "celebrul" alaun, care este unul dintre ingredientele așa-ziselor deodorante care nu conțin aluminiu. De ce așa-zise? Din două motive: în primul rând pentru că ele de fapt conțin aluminiu, sub formă de potassium alum, care este un sulfat de potasiu și aluminiu. Este adevărat, există unele și pe bază de alaun de amoniu, care este (și el) un sulfat dublu de... amoniu și aluminiu. În al doilea rând, acestea nu sunt propriu-zis deodorante, deoarece efectul alaunului este astringent, adică ajută la închiderea porilor. 


    Din păcate, pe internet (și nu numai), sunt prezente foarte multe informații eronate despre acest mineral, printre care și faptul că "este doar un deodorant și nu împiedică transpirația". Noi însă l-am testat și trebuie să o spunem: ÎMPIEDICĂ TRANSPIRAȚIA, în funcție de concentrația alaunului. Dacă este folosit într-o concentrație redusă (3-5%), el va împiedica doar parțial transpirația. O altă exagerare curent întâlnită este aceea despre originea naturală a acestei roci. Trebuie să știți că ea este, într-adevăr, ceva mai naturală decât... margarina, să zicem. Cei care vor urmări puțin niște fotografii cu mostre geologice în care se găsește această substanță vor înțelege ce vrem să spunem. În nici un caz, din ce am vazut noi până acum, ea nu se găsește sub formă de sare gemă, în vreun depozit bine cristalizat, în care se află aproape doar alaunul de potasiu. În aceeași situație se află deodorantele pe bază de alaun de amoniu. Acesta este în mod clar un produs de sinteză, însă, dacă își face datoria... 

    La concentrația utilizată în DeoVis, această sare s-a dovedit a fi mult mai puțin deranjantă și dăunătoare decât clorhidratul de aluminiu sau triclosanul (agentul antibacterian folosit ca deodorant în unele produse specifice "aluminium free"), fiind chiar confortabil în utilizare, neiritant, fără senzații neplăcute sub braț, etc. Totodată, am preferat să înlocuim triclosanul cu argint, ca agent antibacterian. Acesta este prezent într-o serie de deodorante binecunoscute, care au în alcătuirea lor anumite parafine (stearați de felurite tipuri) care mențin triclosanul în apropierea pielii, pentru a valorifica efectul antibacterian al acestuia. Desigur, în formulele respective efectul dezodorizant este pus pe seama extractului din diverse plante (cum ar fi aloe). Alaunul de potasiu se comercializează inclusiv ca ”deodorant cristal”. Considerăm că utilizarea ca atare în calitate de antiperspirant nu este cea mai bună formulă, deoarece aplicarea sa sub formă pură, pe piele, poate fi ușor iritantă pe termen lung, căci, în cele din urmă, este un produs acid-astringent. 

    Argintul și aurul coloidal au un rol regenerator, antioxidant și antibacterian. În compoziție este utilizat circa 40% argint coloidal de concentrație 15 ppm și 40% aur coloidal de 10 ppm. Alantoina și gelul de aloe, utilizate în compoziție măresc rezistența pielii la iritații. În plus, agenții de gelifiere sunt naturali, în preparare nefiind folosite geluri carbomerice, ci guma de xantan, o polizaharidă produsă printr-un proces de fermentație, utilizată (din păcate) și în alimentație în mod curent. Parfumurile sunt utilizate în cantități limitate, pentru a nu deveni iritante, datorită faptului că sunt uleiuri volatile naturale. Aceasta face ca persistența aromei să fie redusă la ordinul minutelor, rezultatul fiind doar o bună dezodorizare, care poate fi completată cu parfumul preferat de către fiecare.

    Deodorantul se poate comanda cu următoarele arome: ylang-ylang, brad, spearmint, lavandă, portocale, lămâie. În mod tipic, persistența efectelor acestui deodorant este de 8-12 ore, în funcție de persoană și de condițiile ambiante. Atenție! Deși alaunul, alantoina și gelul de aloe din compoziție facilitează închiderea tăieturilor pielii, recomandăm a se utiliza cu precauție pe pielea proaspăt rasă.

Mod de păstrare: Se va păstra în ambalajul original, într-un loc uscat şi răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. A nu se lăsa la îndemâna copiilor sub 3 ani.

Contraindicaţii: Folosirea acestui produs nu este indicată persoanelor alergice la una din componente. A se folosi cu prudență pe pielea proaspăt rasă sau cu leziuni.

Compoziţie: Aqua, Argentum Metallicum, Aurum Metallicum, Potassium Alum, Xanthan Gum, Mentha Spicata Oil.

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...