TURMALINA – UN CRISTAL MIRACULOS

    Turmalina este un cristal semipretios utilizat în medicina alternativă si cercetat în întreaga lume pentru proprietățile terapeutice si protectoare pe care le are in plan fizic, mental si emotional. 
    Dintre toate mineralele naturale de pe Pământ, numai turmalina poartă în sine sarcina electrică încărcată permanent, fapt pentru care este numită magnet cristalin. In plus, turmalina este o sursă de ioni negativi și raze infraroșii, ce ajută la îmbunătățirea circulației, ameliorarea stresului și consolidarea sistemului imunitar. De asemenea, este un reglator mental puternic, echilibrând emisferele cerebrale ale creierului.

    Efectele benefice ale turmalinei asupra corpului uman depind de marimea sectiunii cristalului aplicat pe locul dureros. Acest fapt a dus la necesitatea aparitiei unei tehnologii care sa permita combinarea turmalinei cu fibre textile, din care sa fie realizate obiecte cu suprafete suficient de mari (plasturi, centuri, obiecte vestimentare) si care pot fi purtate atât cât este nevoie pentru eliminarea durerilor si starilor patogene dintr-o zona sau alta a corpului.
     În componenţa turmalinei intra peste 20 de microelemente: potasiu, calciu, magneziu, mangan, fier, siliciu, iod, flor, aluminiu, etc. Datorita compozitiei sale chimice extrem de complexe, turmalina prezinta cea mai vasta gama de culori si o stralucire deosebita.

Actiunile turmalinei
    Prin încalzire (in contact cu corpul uman), cristalul de turmalina genereaza un câmp electric si un câmp magnetic de intensitate redusa, emite raze infrarosii cu lungime mare de unda si ioni negativi (anioni). Toate acestea actioneaza simultan asupra organismului, obtinandu-se efecte benefice, mult amplificate.

Incalzirea termica
    In momentul in care are contact cu caldura corpului uman, turmalina produce o crestere a temperaturii si atunci vasele capilare se dilata si intensifica activitatea de aprovizionare a celulelor cu apa, oxigen si nutrienti, functionand pe principiul vasodilatatiei.
    Acest efect termic relaxează muşchii, diminueaza spasmul vaselor si durerea, intensifica circulatia si metabolismul celular, scade vascozitatea sangelui si creste oxigenarea celulara, imbunatatind activitatea sistemului imunitar.

Campul magnetic
    Cercetarile arata ca turmalina este un cristal unicat printre mineralele existente pe Pamant, care poseda un camp electric constant. Expusa la razele soarelui, pe suprafata sa exista un curent electric constant de 0,06 mA. Astfel, turmalina emite un camp magnetic de joasa frecventa.
    Magnetoterapia este o metodă efectivă şi populară a fizioterapiei. Microcurentul constant si câmpurile magnetice slabe completeaza si echilibreaza biocampul omului, acţionand pozitiv asupra organismului uman si au ca rezultat: reducerea durerilor şi inflamaţiilor, eliminarea stărilor de oboseală si moleseală, dilatarea vaselor sangvine si sporirea procesului de vindecare în cazul întinderii ligamentelor, arsurilor, rănilor, fracturilor. Câmpurile magnetice influenţează pozitiv inima si funcţiile ei.

Generarea de ioni negativi
    In general, prezenta ionilor negativi este simtita mai mult la munte, in padurile de conifere, langa ape curgatoare sau cascade. Ionii negativi sunt supranumiti „vitaminele aerului” deoarece stimuleaza si armonizeaza majoritatea proceselor vitale, dar si pe cele din sfera psihicului si a emotionalului. In prezenta acestor ioni, sistemul imunitar este extrem de activ, asimilatia se regleaza de la sine, circulatia sanguina se intensifica, in timp ce procesele de regenerare sunt stimulate.
    Ionizarea negativa aduce o relaxare generala, o diminuare a presiunii arteriale si al ritmului de respiratie, a schimbului de vitamine, determina cresterea echilibrului hemodinamic, imbunatatirea starii de sanatate, imbunatatirea atentiei si a capacitatii de munca, normalizarea functiei neurale centrale si vegetative.

Emiterea de raze infrarosii
    Iradierea infraroşie, invizibilă pentru ochiul uman, pătrunde în ţesuturi la o adâncime de 3-7 cm. La pătrunderea razelor infraroşii în organismul uman, în primul rând „răspund” molecule de apă (se ştie că 70% din corpul uman reprezintă apa). Aceste molecule reanimează celulele şi stimulează circulaţia sangvină, ceea ce are efect asupra metabolismului prin îmbogăţirea organismului cu oxigen, grabind eliminarea toxinelor si procesul de vindecare.
    Tratamentul cu raze infraroşii ocupă un loc important în terapia şi medicina multor ţări. Multe laboratoare ştiinţifice anunţă despre efectele obţinute în urma cercetărilor:
- se micşorează durerile în cazul arsurilor, se reduce perioada de recuperare, rămân mai puţine cicatrice
- nimicirea unor tipuri de viruşi de hepatită
- neutralizarea acţiunii dăunătoare a câmpurilor electromagnetice
- tratamentul distrofiei si a hemoroizilor
- creşterea producerii insulinei la bolnavii de diabet
- neutralizarea iradierii radioactive
- efecte in ciroza ficatului
- cicatricele cheloide devin mai moi şi, în unele cazuri, chiar dispar

    Toate aceste fenomene au efecte benefice asupra organismului uman, si anume:
1. Efect antioxidant, prevenind uzura celulelor, ajuta la eliminarea semnelor de îmbatrânire prematura
2. Mareste metabolismul celular, se imbunatateste schimbul de substante;
3. Revitalizant puternic, cu efect direct asupra centrului energetic al vitalitatii;
4. Protector împotriva radiatiilor electromagnetice si a emisiilor energetice negative;
5. Efect anti-stress, ajuta la echilibrarea functionarii normale a sistemului nervos central si vegetativ (refacerea ritmului normal activitate-repaus, somn-veghe);
6. Stimuleaza activitatea sistemului endocrin si este un bun drenor limfatic;
7. Stimuleaza imunitatea;
8. Regenerator hepatic si al tesutului nervos;
9. Mareste potenta, fertilitatea si stimuleaza functia sexuala;
10. Îmbunatateste calitatea sângelui si ajuta la îndepartarea toxinelor depuse pe peretii vaselor de sânge, îmbunatatind circulatia periferica;
11. Efect detoxifiant puternic, ajutând la eliminarea toxinelor ce cauzeaza afectiuni si mirosuri neplacute, efect antibacterian;
12. Ajuta la cresterea acuitatii vizuale;
13. Reduce durerile de cap, ametelile si stimuleaza memoria;
14. Efect protector puternic, putând fi folosit ca scut energetic, pentru purificarea aerului în casa, aducator si pastrator de prosperitate si pace. Creste capacitatea de concentrare si concretizare a talentelor si calitatilor posesorului.

Tipuri de turmaline si proprietatile terapeutice

TURMALINA NEAGRA (SCHORL) protejeaza impotriva emisiilor telefoanelor mobile, a cetei electromagnetice, a radiatiilor, a atacurilor psihice, a farmecelor, a deochiului, a blestemelor – pe scurt, a energiilor negative de orice fel. Rezoneaza cu chakra radacina, motiv pentru care ancoreaza energia, amplifica vitalitatea fizica, disperseaza tensiunile si alunga stresul. Elimina gandurile negre si promoveaza o atitudine detasata si obiectiva, care favorizeaza gandirea clara si rationala. Incurajeaza atitudinea pozitiva indiferent de circumstantele exterioare si stimuleaza altruismul si creativitatea practica. 
    Folosita in scopuri terapeutice, Turmalina Neagra plasata cu varful in directia opusa corpului, indeparteaza de acesta orice energie negativa. Protejeaza impotriva bolilor degenerative. Intareste sistemul imunitar, trateaza dislexia si artrita, usureaza durerile si realiniaza vertebrele. Poate fi purtata la gat sau plasata intre noi si sursa se radiatii electromagnetice.

TURMALINA ALBASTRA (INDICOLIT) activeaza chakra gatului si cel de-al treilea ochi. Stimuleaza dorinta de libertate spirituala si claritatea expresiei de Sine. Favorizeaza luciditatea psihica, promoveaza viziunile si deschide calea catre ajutarea celorlati. Incurajeaza fidelitatea, moraliatea, toleranta si iubirea de adevar. Turmalina Albastra este purtatoarea Razei Pacii. Inlatura tristetea si sentimentele blocate, scotandu-le la lumina cu blandete pentru a fi vindecate si eliminate. Ajuta la dezvoltarea simtului interior al responsabilitatii. Aceasta piatra promoveaza viata traita in armonie cu natura. Este minunata pentru vindecatori, intrucat disipa rapid energiile negative declansate in timpul procesului de vindecare.
    Folosita in scopuri terapeutice, Turmalina Albastra este un instrument util de diagnosticare, ajutand la identificarea cauzelor profunde ale dezechilibrelor. Are efecte benefice asupra creierului, asupra sistemului respirator si a celui imunitar. Corecteaza dezechilibrele fluidelor, trateaza rinichii si vezica urinara, timusul si tiroida, precum si durerile cronice de gat. Este utila in caz de insomnie. Alunga cosmarurile, vindeca sinuzita si infectiile bacteriene. In mod traditional, Turmalina Albastra era folosita pentru gat, laringe, plamani, esofag si ochi. Alina arsurile si previne formarea cicatricelor. Turmalina Albastru Inchis este cu deosebire utila pentru ochi si pentru creier. Poate fi folosita pentru prepararea elixirului. Turmalina Albastra poate fi plasata oriunde pe corp, pe locurile dezechilibrate sau congestionate. Ajuta la depasirea impedimentelor de exprimare prin vorbire.

TURMALINA BRUNA (DRAVIT) este o piatra de ancorare cu efecte excelente. Purifica si deschide chakra Pamantului si coarda de ancorare, care mentine corpul in dimensiunea fizica. Purifica aura. Aliniaza si protejeaza corpul eteric. Incurajeaza spiritul de apartenenta la o comunitate si angajamentul social; de aceea Turmalina Bruna ne ajuta sa ne simtim confortabil in mijlocul grupurilor mari. Aceasta piatra imbunatateste relatiile familiale disfunctionale si amplifica empatia. Turmalina Bruna este o piatra pragmatica si promoveaza creativitatea.
    Folosita in scopuri terapeutice, vindeca tulburarile intestinale si afectiunile pielii. Stimuleaza regenerarea intregului corp.

TURMALINA INCOLORA (ACROIT) sintetizeaza toate celelalte culori si deschide chakra coroana. Aliniaza meridianele la nivelul corpului fizic si al corpului eteric.

TURMALINA VERDE (VERDELIT) are efecte terapeutice profunde si este foarte utila pentru vizualizare. Deschide chakra inimii, promoveaza compasiunea, tandretea, rabdarea si sentimentul de apartenenta. Este o piatra a afectiunii, care reda echilibrul si pofta de viata. Transforma energia negativa in energie pozitiva , alunga teama si promoveaza deschiderea si rabdarea. Regenereaza si inspira creativitatea. Sub influenta energiilor sale, omul percepe toate solutiile posibile si o poate alege pe cea pe care o considera cea mai buna. Turmalina Verde magnetizeaza purtatorul si ii imprima tiparul prosperitatii si al abundentei. Ajuta la depasirea problemelor legate de arhetipul autoritar patern. Faciliteaza studiul si folosirea plantelor medicinale. Are puterea de a vindeca plantele.
    Folosita in scopuri terapeutice, linisteste mintea si ne ajuta sa adormim (la fel ca toate pietrele verzi). Intareste sistemul nervos si il pregateste pentru schimbarea vibratiei. Turmalina Verde trateaza ochii, inima, timusul, creierul si sistemul imunitar. Faciliteaza pierdera in greutate, usureaza sindromul oboselii cronice si reduce epuizarea. Realinaza vertebrele si destinde muschii contractati. Este un detoxifiant util si vindeca diareea si constipatia. Atenueaza claustrofobia si atacurile de panica. Este foarte benefica pentru copiii hiperactivi.

TURMALINA MULTICOLORA (ELBAIT – piatra pretioasa) cuprinde toate culorile si uneste corpul, mintea, Sufletul si spiritul intr-un tot unitar. Promoveaza imaginile mentale si visele, inspira creativitatea si amplifica imaginatia. Aceasta piatra deschide calea catre revelarea sinelui interior si a lumilor spirituale superioare.
    Folosita in scopuri terapeutice Turmalina Multicolora stimuleaza sistemul imunitar si metabolismul.

TURMALINA ROZ este un afrodisiac care atrage iubirea deopotriva in lumea materiala si in cea spirituala. Confera certitudinea ca suntem in siguranta atunci cand iubim si inspira increderea in iubire. Mai mult, ne confirma ca este necesar, mai intai de toate, sa ne iubim pe noi insine pentru a putea iubi si pe altcineva si pentru a fi iubiti si de ceilalti. Aceasta piatra stimuleaza impartasirea placerii fizice. Inlatura durerea emotionala si vechile sentimente distructive de la nivelul chakrei inimii, pe care o purifica. Conecteaza iubirea cu spiritualitatea. Promoveaza pacea si relaxarea si ne conecteaza astfel cu intelepciunea si compasiunea. Turmalina Roz stimuleaza receptivitatea fata de energiile vindecatoare.
    Folosita in scopuri terapeutice, Turmalina Roz echilibreaza sistemul endocrin disfunctional si trateaza inima, plamanii si pielea. Poate fi plasata pe inima.

TURMALINA VIOLET PURPURIU stimuleaza vindecarea inimi si genereaza o constiinta plina de iubire. Conecteaza chakra radacina cu cea a inimii si amplifica devotiunea si aspiratia plina de iubire. Deblocheaza cel de-al treilea ochi, stimuleaza glanda pineala si spulbera iluziile. Este ideala pentru vindecare vietilor anterioare, conducand la originea problemei, apoi eliminand-o.
    Folosita in scopuri terapeutice, Turmalina Violet Purpuriu alunga depresia si elimina gandurile obsesive.Vindeca sensibilitatea la poluanti, boala Alzheimer, epilepsia si sindromul oboselii cronice.

TURMALINA ROSIE (RUBELIT) stimuleaza capacitatea de a intelege iubirea, promoveaza tactul si flexibilitatea, sociabilitatea si atitudinea extrovertita, echilibreaza agresivitatea si pasivitatea excesiva. Vindeca si energizeaza chakra sacrala. Amplifica creativitatea pe toate nivelurile. Confera vigoare si forta.
    Folosita in scopuri terapeutice, Turmalina Rosie confera vitalitate corpului fizic si il detoxifica. Vindeca inima si trateaza sistemul digestiv, vasele de sange si sistemul reproducator. Stimuleaza circulatia sangelui si functiile splinei si ale ficatului. Repara venele si reduce spasmele musculare si frisoanele.

TURMALINA PEPENE VERDE este un super activator al chakrei inimii, pe care o conecteaza cu Sinele Superior. Stimuleaza iubirea, tandretea si prietenia. Confera rabdare, tact si diplomatie. Alunga depresia si temerile, si promoveaza siguranta interioara. Turmalina Pepene Verde conduce la o mai buna intelegere a situatiilor si la exprimarea clara a intentiilor. Trateaza disfunctiile emotionale si elimina vechile dureri. Este benefica pentru relatii si permite gasirea bucuriei in orice situatie.
    Folosita in scopuri terapeutice, Turmalina Pepene Verde dizolva orice rezistenta in calea regasirii totalitatii fiintei. Stimuleaza regenerarea nervilor, indeosebi in cazurile de paralizie sau scleroza multipla, si alunga stresul.

TURMALINA GALBENA/AURIE stimuleaza plexul solar si amplifica puterea personala. Orienteaza fiinta pe calea spirituala si favorizeaza orice demers intelectual sau de afaceri.
    Folosita in scopuri terapeutice, Turmalina Galbena trateaza stomacul, ficatul, splina, rinichii si vezica biliara.

Atenție!
    Turmalina este o piatră casantă si trebuie ferită de șocuri mecanice. Poate fi folosită direct pe piele, dar nu este indicat să fie utilizată in apa de băut datorită conținutului de aluminiu care este toxic. Trebuie purificată regulat sub jet de apă rece, iar pentru încărcare va fi lăsată în timpul zilei sub razele soarelui.


Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...