CARBUNELE VEGETAL -
MEDICAMENT NATURAL BUN LA TOATE

    De mii de ani, cărbunele vegetal este folosit cu succes de către medicina populară în tratarea diverselor boli, deoarece are o actiune terapeutica excelenta, cu rezultate uimitoare de-a lungul timpului. Este o metodă ieftină şi rapidă de a ameliora, dar şi de a vindeca unele afecţiuni, motiv pentru care până şi în ziua de azi este folosit de către oameni, sub forma de praf sau comprimate.
    Carbunele medicinal contine o serie de substante active care se numesc carbonati (de mangan, magneziu, potasiu si sodiu), a caror putere vindecatoare este suplimentata si de prezenta in compozitia carbunelui a mineralelor: Mn, Zn, Mg, K, Na, Si, Se, Fe
    Cărbunele medicinal este recomandat şi pentru animale.

    Afecţiuni digestive: dacă suferi de ulcer sau gastrită poţi folosi cu încredere cărbunele vegetal. Acesta este un excelent calmant al crizelor de gastrită sau ulcer, deoarece neutralizează aciditatea sucurilor gastrice. De asemenea, carbunele medicinal este bun si in caz de flatulenta, diaree sau halena.
    Totuşi, nu este deloc indicat "să te foloseşti" de acest remediu pe termen lung. Se administrează sub formă de pulbere. Se ia câte o linguriţă de pulbere de cărbune vegetal care se diluează în jumătate de pahar de apă. Se bea de patru ori pe zi, după masă.

    Inflamarea ochilor: pentru că are capacitatea de a calma şi de a reduce inflamaţiile, cărbunele vegetal poate fi folosit cu succes şi în tratarea unor afecţiuni oftalmologice. Se administrează sub formă de cataplasmă. Se amestecă trei linguri de pulbere de cărbune cu apă rece, până se formează o pastă. Se pune pasta respectivă într-o bucată curată de tifon şi se aplică pe ochi. Amestecul se mai poate face şi cu ceai de tei.

    Probleme respiratorii: cărbunele vegetal are un rol important în atenuarea crizelor de tuse, dar şi a celor de astm. Se administrează sub formă de pudră. Se umezesc cu apă rece două linguri de pudră de cărbune şi se beau pe parcursul a două zile, de câte două ori pe zi, după fiecare masă. De asemenea, se mai poate face un amestec de pulbere de cărbune cu lapte (o lingură de pulbere la 150 ml lapte cald). Se bea din acest amestec tot de două ori pe zi.

    Curăţarea dinţilor: dacă vrei să ai dinţi mai albi, dar şi mai curaţi, poţi urma o cură cu cărbune vegetal.
- Se dizolvă o lingură de pulbere de cărbune vegetal în 150 ml lapte cald. Se bea de două ori pe zi, timp de două-trei săptămâni. Cura se poate face de trei ori pe an.
- Adaugă puţin praf de cărbune pe periuţa de dinţi şi periază timp de 3-5 minute suprafaţa dinţilor, apoi clăteşte bine gura, pentru a înlătura orice urmă de cărbune. Procedura se efectuează doar o dată pe săptămână!

    Stări depresive: primăvara şi toamna, când se instalează cu mai mare uşurinţă astenia sau in cazul unor afecţiuni neuropsihice (iritabilitate, neurastenie, agitaţie psihomotorie), poţi urma o cură cu cărbune vegetal. Se administrează sub formă de apă de cărbune. Intr-un pahar cu apă se pun 2-3 linguriţe de cărbune. Se lasă de seara până dimineaţa, după care se bea apa, fără a se amesteca. Se pot bea câte două pahare pe zi.

    Alcoolism: cei care renunţă la alcool resimt, cel mai adesea, o stare de oboseală sau chiar de balonare, motiv pentru care o cură cu cărbune vegetal îi poate ajuta să treacă mai uşor peste aceste inconveniente. Se administrează sub formă de apă de cărbune. Se pune o linguriţă de pudră de cărbune într-o jumătate de cană cu apă. Se lasă de seara până dimineaţa, după care se bea, fără să se amestece. De asemenea, se mai poate amesteca pulberea de cărbune cu infuzie de cimbrişor.

    Intoxicaţii: în cazul în care te-ai intoxicat cu medicamente, substanţe chimice sau chiar ciuperci, poţi folosi cu încredere cărbunele vegetal. Acesta neutralizează pe moment otrava din substanţe şi o elimină rapid din organism. Se administrează sub formă de cărbune cu apă. Se beau cantităţi mari de apă cu cărbune vegetal, în jur de patru litri pe zi, cantitate de apă pe care mai apoi va trebui să o elimini. În cazul intoxicaţiilor cu substanţe care irită tubul digestiv, nu e recomandat să se elimine apa băută.

    Probleme cardiace: carbunele medicinal scade concentratia de colesterol din sange si imbunatateste activitatea inimii si a creierului. Rezultate bune s-au obtinut si in tratarea altor probleme precum hipertensiune arteriala, arterita sau palpitatii. Un tratament de 7 zile cu cate o lingurita de praf de carbune pe zi, poate face minuni in special pentru persoanele cardiace sau cele care au colesterolul ridicat. De asemenea, activitatea neuronala va fi simtitor imbunatatita.

    Afecţiuni dermatologice: inţepături de insecte, muşcături de şarpe, eczeme sau furunculi - toate acestea se pot trata rapid şi sigur cu cărbune vegetal sub formă de cataplasmă. Într-o cană cu apă rece se pun şase linguri de pulbere de cărbune şi se amestecă bine, până se formează o pastă. Se pune amestecul pe locul afectat şi se lasă 8 ore. În cazul în care te confrunţi cu răni deschise, e indicat să presari pulbere uscată. De asemenea, pulberea de cărbune e un bun remediu şi pentru persoanele care se confruntă cu varice în stadiul incipient. Se poate folosi si ca masca de ten.
    Desi pulberea de carbune reduce inflamatiile si iritatiile pielii, daca este pusa pe o rana deschisa, poate duce la colorarea permanenta a pielii.

    Antiacid: Carbunele medicinal are actiune antiacida, calmantă, cicatrizantă si antispastică. O cura cu carbune activ este buna si in cazul in care suferi de azotemie (cresterea ureei si acidului uric in sange) sau guta (vindeca articulatiile inflamate).

ATENTIE !

- Carbunele vegetal este contraindicat în constipaţie si bolnavilor care suferă de leziuni ale tractului gastro-intestinal.

- Se recomandă păstrarea unui interval de două ore între administrarea de cărbune activ şi alte tipuri de medicamente.

- Pentru că gustul şi consistenţa îl fac greu de ingerat, e bine să luaţi cărbunele medicinal cu multă apă.

- Consumul indelungat de carbune medicinal poate cauza inchiderea considerabila la culoare (spre negru) a fecalelor, asa ca nu te alarma daca observi aceasta schimbare.

- Carbunele vegetal trebuie utilizat fara sa fie amestecat cu alte alimente cum ar fi sirop, dulceata sau inghetata pentru ca altfel isi pierde din eficienta.

ACEST PRODUS SE POATE CUMPARA DE PE SITE-ul: PLANTE VITALIZANTE

2 comentarii :

  1. Ati scris ca ''carbunele este contraindicat in constipatie''si NU ESTE ADEVARAT!Eu il iau tocmai pentru aceasta problema si este excelent!Are efect de laxativ,dar comparativ cu laxativul carbunele nu produce crampe si dureri deloc si isi face efectul super rapid!In privinta efectelor adverse eu una nu ii gasesc nici unul si vorbesc in cunostinta de cauza pt ca il iau des (cu pauze de citeva saptamini)si cind nu il iau ma simt groaznic la intestine si stomac si tot ce maninc imi face rau!Informati-va mai bine cind scrieti articole.

    RăspundețiȘtergere
  2. E bun la orice , chiar si pentru a transforma apa de la robinet in apa alcalina

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...