OUL DE PREPELIŢĂ: UN SUPER ALIMENT-MEDICAMENT

    Desi este mai mic decat un ou de gaina, oul de prepeliţă este capabil să ofere toţi nutrienţii importanţi de care organismul nostru are nevoie într-o zi. Efectele miraculoase ale ouălor de prepeliţă sunt date de calitatea superioară a proteinei din ou si lipsa colesterolului. Acesta este singurul ou dietetic.
    Contine proteine, glucide speciale nepericuloase în diabet, multe vitamine, săruri minerale, aminoacizi esenţiali, lipide speciale fine si lecitine, factori antialergici si enzime anticolesterol, care curăţă vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv vasele capilare cerebrale.
    Comparativ cu oul de găină, oul de prepeliţă are o compoziţie mult mai bogata în principii active. Acesta conţine mult mai multe proteine, de 3 ori mai putine grasimi, de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, are de 6 ori mai multă vitamină B1 şi de 15 ori mai multa vitamină B2. De asemenea, mai conţine vitaminele: A, D3, E, alături de minerale esenţiale precum calciu, zinc, potasiu şi sulf.

    Se spune despre ouale de prepelita ca nu au contraindicatii si ca sunt un remediu eficient in cel putin 100 de boli. Curele cu oua de prepelita ajută foarte mult procesul de vindecare în cazuri de: anemie, spasmofilie, migrene si astenii nervoase, impotentă sexuală, astm bronşic, gastrita si ulcer, diabet, litiaza biliara si renala, tuberculoză, hipercolesterolemie, rinită alergică şi sinuzită, alergii, eczeme si urticarii…



- întăresc si revitalizeaza organismele slăbite, ajută în revenirea spectaculoasă după perioade de stres si epuizare, după interventii chirurgicale si radioterapii
- reglează tulburările de greutate si de crestere, ajuta procesul de dezvoltare a copiilor
- reglează aciditatea gastrică si digestia, regleaza metabolismul
- acţionează pozitiv asupra creierului: protejează celulele nervoase, stimulează activitatea cerebrală, îmbunătăţeste memoria si coeficientul de inteligentă
- ajuta la regenerarea organismului si prelungirea vietii, întârzie procesele degenerative de îmbătrânire
- reglează nivelul zahărului din sange în caz de diabet
- au efect pozitiv în tratarea bolilor de rinichi si ficat, a bolilor oftalmologice si ORL
- regleaza si imbunătăţesc functionarea inimii şi activitatea aparatului circulator, scad colesterolul „rău”
- previn apariţia reacţiilor alergice
- au efecte benefice asupra fertilităţii, potenţei şi libidoului
- curele pre- si post-natale ajută la nasteri fără durere si apoi la o alăptare îndelungată



Mod de administrare
    Ouăle se consuma dimineata, pe stomacul gol, in stare cruda. Cei care nu le suporta astfel, pot sa indeparteze albusul sau sa le amestece cu miere de albine, ceai ori suc de fructe. Micul dejun se poate servi la o jumătate de oră mai tarziu.
    Este de preferat să se consume numai ouă proaspete, de o zi, dar se pot pastra in conditii optime si la frigider cel mult 5-7 zile. Pe durata curei, este foarte bine să se renunte la cafea, tutun si alcool.
    După o pauză de 20 de zile (2-3 luni la copii), cura se poate repeta.

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...