APA ALCALINA - SECRETUL SANATATII

    In 1996, dr. Linda Frasetto (Universitatea din California) a descoperit ca in jurul varstei de 40-45 de ani corpul incepe sa se acidifieze, datorita faptului ca, treptat, scade capacitatea organismului de a neutraliza si elimina deseurile, care se depun din ce in ce mai mult in corp, cauzand toate bolile specifice batranetii: osteoporoza, artrita, hipertensiune, diabet, obezitate, etc.
   De aici rezulta ca este foarte importanta atat calitatea hranei, cat si cea a apei pe care o bem, caci acestea devin o parte din noi si raman in corpul nostru. Nu degeaba se spune ca „suntem ceea ce mancam”. Oamenii cei mai longevivi de pe planeta, care ajung la varste de peste 100 de ani, traiesc pe valea Hunza. Cei care au cercetat fenomenul au descoperit trei cauze principale: o viata activa in natura, o hrana sanatoasa, fara chimicale si emulgatori, bazata in special pe fructe, legume si cereale si nu in ultimul rand calitatea apei pe care ei o consuma. Aceasta apa este alcalina si este cu adevarat considerata „apa vie” din poveste. Prin comparatie, apa acida, cu un pH sub 7, este denumita „apa moarta”.

     Doctorul Alexander Bryce spunea in cartea sa, “The Laws of Life and Health” („Legile Vietii si ale Sanatatii“): „Atunci cand in organism intra prea putin lichid, sangele pastreaza o greutate specifica mai mare, iar substantele toxice provenite din regenerarea celulelor si tesuturilor sunt incomplet eliminate. Astfel, organismul este intoxicat de propriile excretii si principala cauza este o cantitate insuficienta de lichid care nu a reusit sa scoata reziduurile provenite de la celule.

    Cea mai eficienta modalitate prin care acest lucru se poate remedia este ingerarea unor cantitati suficiente de apa alcalina. Cel mai bine este dimineata pe stomacul gol, facandu-se astfel o adevarata cura cu apa. Apa nu este un medicament sau un aliment in sine, ci un neutralizator si transportator al deseurilor acide acumulate. 
    Asa cum folosim sapun alcalin pentru a curata murdaria acida de pe piele, trebuie sa spalam murdaria acida acumulata in corp cu apa alcalina. De asemenea, folosirea ei imbunatateste circulatia sanguina iar atunci ne simtim mai energici si multe simptome ale bolilor dispar. Sangele trebuie sa fie capabil, la cel mai inalt nivel, sa transporte minerale si alte substante hranitoare catre celule si sa indeparteze toxinele. Celulele nu vor functiona niciodata normal daca organismul este ticsit de deseuri acide.

Celula este nemuritoare. Lichidul în care pluteşte este cel care degenerează. Reînnoiţi acest lichid din timp în timp, daţi-le celulelor ceea ce au nevoie pentru a se hrăni şi pulsul vieţii poate continua la infinit.”, spunea Alexis Carrel.



    Apa alcalina duce de fapt la cresterea capacitatii sangelui de a neutraliza acizii, chiar daca pH-ul ramane constant intre 7,35-7,45. Cu cat mai multa apa alcalina este ingerata, cu atat sangele (care contine 70-80% apa) devine mai „eficient”. Apa alcalina este benefica pentru o gama larga de afectiuni si poate chiar, in cazul cancerului, sa  inhibe cresterea celulelor canceroase si sa distruga celulele maligne existente (rezultate deosebite se obtin impreuna cu alimentatia corecta si practica energetica de intarire a sistemului imunitar). Otto Warburg, care a primit premiul Nobel, a afirmat ca intr-un mediu alcalin cu un pH peste 7, cancerul nu se poate dezvolta.

    Iata cateva explicatii extrase dintr-o revista de stiinta (Ion Life Detox News nr.7/2004), care explica de ce ne ingrasam, ne imbolnavim si imbatranim.
    Noi toti avem prea multa aciditate in corp. Hrana pe care o consumam arde impreuna cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Dupa ardere, hrana se transforma in reziduuri acide iar celulele le depoziteaza in circuitul sanguin. Corpul nostru elimina aceste deseuri prin urina, respiratie si transpiratie, restul fiind depozitate pe vasele de sange si in tesuturi. Pentru a putea trai, sangele si celulele noastre trebuie sa fie usor alcaline (sangele are pH-ul de 7,35). Pentru a-si pastra alcalinitatea organismul nostru face o mica "scamatorie" prin care converteste reziduurile acide in reziduuri acide solide. Daca corpul poate mentine aceste reziduuri nediluate, le poate stoca pe o perioada nedeterminata, neafectand pH-ul in restul corpului. Asa ca le stocheaza intr-o gramada de locuri si moduri, inclusiv in grasime. Ingrasarea poate fi rezultatul necesitatii reziduurilor acide de a avea un mediu de stocare. Exemple ale reziduurilor acide solide in corpul nostru sunt: colesterolul, acizii grasi, acidul uric, pietre la rinichi, urati, sulfati si fosfati.

Descarca INFORMATII despre APA ALCALINA

    Acumularea acestor reziduuri acide reprezinta procesul imbatranirii. In absenta unei cantitati suficiente de minerale alcaline in dieta noastra, corpul nu are de ales si va fura calciul din sange si oase neutralizand acizii formati si transformandu-i in sulfati, fosfati si urati; asa apare in timp osteoporoza. Una din marile probleme a reziduurilor acide este ca ingroasa sangele si blocheaza capilarele. Din aceasta cauza, multe persoane sufera de hipertensiune arteriala. In functie de locul in organism unde sunt stocate reziduurile acide, circulatia sanguina in acea zona este slaba si este posibil ca un organ vital sa primeasca insuficient sange devenind disfunctional. Multe boli degenerative sunt rezultatul unei proaste circulatii sanguine. Un exemplu tipic este diabetul, care este cauzat de acumularile acide din jurul pancreasului.
    Celulele canceroase sunt acide in timp ce celulele sanatoase sunt alcaline. Celulele normale nu pot supravietui in apropierea zonelor cu acumulari de reziduuri acide, dar anumite persoane au gene puternice care sufera mutatii pentru a supravietui in mediu acid. Asa se dezvolta celulele canceroase. Atata timp cat mediul ramane acid, cancerul va reapare dupa o operatie de extirpare a celulelor canceroase. Oncologistii cu experienta cresc alcalinitatea pacientilor inainte de operatie.
    Reziduurile acide din interiorul vaselor de sange sunt foarte periculoase, putand duce la infundarea capilarelor din zona creierului. Corpul nostru lipeste aceste reziduuri de peretii vaselor de sange, dar in cazul unor eforturi mari, cand presiunea creste, aceste reziduuri se pot dezlipi si bloca vasele capilare din zona creerului provocand accidente cerebrale.

    In functie de fiecare organism, noi stocam reziduurile acide in mod diferit. Simptomele bolilor se manifesta in functie de locul unde sunt stocate reziduurile. Cand vom intelege ca bolile degenerative ale adultilor sunt cauzate de acumularile de deseuri acide nu va mai fi nici un mister ca utilizarea apei alcaline ne imbunatateste sanatatea. Pentru a duce o viata lunga si sanatoasa, mai intai, noi trebuie sa eliminam deseurile acide din corpul nostru. Cel mai bun si usor mod de a scapa de aceste deseuri acide este sa le lichefiem si sa le neutralizam cu apa alcalina. Alcalinul neutralizeaza acidul !


    Un medic japonez - dr. Hiromi Shinia - vindeca persoane care au cancer folosind apa alcalina (Kangen) cu pH de diferite grade (8,5 - 9 - 9,5).



      Apa alcalina NU trebuie bauta imediat dupa masa si NU se iau medicamente cu apa alcalina. Sucurile digestive din stomac sunt foarte acide, fiind necesare pentru buna digestie a hranei ingerate. Apa alcalina le-ar putea dilua sau chiar neutraliza, ducand la o digestie ingreunata. De aceea se recomanda a se consuma cu cel putin o jumatate de ora inainte de masa sau la o ora dupa masa. Deasemenea, este bine de stiut ca pH-ul apei se poate modifica in functie de diferentele de temperatura.

    Apele carbogazoase Borsec, Poiana Negri, Bucovina carbogazoasa, Dorna carbogazoasa, Tusnad albastru si verde si Biborteni forte au pH 5,5, Izvorul Minunilor pH 4,81, Keia pH 4,92 şi Hera pH 4,87, toate au un pH acid si sub limita minima admisa de legislatia in vigoare. Această aciditate se datorează dioxidului de carbon adăugat în exces. “Sub presiunea acidului, se comprimă diafragma pe inimă”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Un comentariu :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...