Acestea conţin acid citric, acid fosforic si aspartam, care sunt responsabile cu apariţia multor afecţiuni grave. Acidul fosforic scade absorbţia calciului şi a altor minerale importante pentru buna funcţionare a organismului, fiind foarte periculos pentru smalţul dinţilor, distrugându-l în timp, în proporţie de 84%.
Doar 500 ml de sucuri carbogazoase pe zi pot împiedica asimilarea calciului, ducând la grave probleme de creştere şi de dezvoltare a oaselor la copii. De asemenea, nici persoanele peste 40 de ani nu ar trebui să consume aceste băuturi, deoarece cresc semnificativ riscul de fragilizare a oaselor şi chiar de apariţie a osteoporozei.
Conservantul din băuturile răcoritoare este o combinaţie de vitamina C şi benzoat de sodiu, numit benzen. Acest compus chimic, recunoscut ca puternic cancerigen, este asociat în special cu apariţia leucemiei. În cazul cancerului de intestin, un pahar de suc răcoritor pe zi este mai mult decât suficient pentru a favoriza proliferarea celulelor cancerigene.
Conservantul din băuturile răcoritoare este o combinaţie de vitamina C şi benzoat de sodiu, numit benzen. Acest compus chimic, recunoscut ca puternic cancerigen, este asociat în special cu apariţia leucemiei. În cazul cancerului de intestin, un pahar de suc răcoritor pe zi este mai mult decât suficient pentru a favoriza proliferarea celulelor cancerigene.
Dar cel mai periculos compus al acestor sucuri este aspartamul – un îndulcitor artificial, de 200 de ori mai dulce decât zahărul. Un raport al FDA arată că peste 75% din reacţiile adverse reclamate de aditivii sintetici se datorează aspartamului.
Iată doar câteva din cele peste 90 de simptome documentate în raport: spasme musculare, probleme de vedere, atacuri de panică, vorbire îngreunată, tahicardie, palpitaţii, pierderea memoriei, pierderea auzului, ameţeli, dureri de cap, dureri generalizate, depresie, oboseală accentuată, iritabilitate, insomnie, respiraţie îngreunată, etc.
Cercetătorii care studiază efectele aspartamului au arătat că acesta declanşează şi agravează următoarele boli cronice: tumori pe creier, scleroză multiplă, epilepsie, boala Parkinson, sindromul Alzheimer, retardare mintală, fibromialgie, diabet, obezitate etc.
Aspartamul este fabricat din trei substanţe chimice: acidul aspartic, fenilalanina şi metanol. Aspartamul şi glutamatul monosodic sunt neurotransmiţători, adică facilitează transmiterea de informaţii de la un neuron la altul. O cantitate prea mare de aspartam sau glutamat va duce la distrugerea ireversibilă a unor neuroni datorita unui influx excesiv de calciu în aceste celule. Acest „supliment” de calciu pe care neuronul îl primeşte, va determina formarea de radicali liberi în exces care ucid celula. De aceea aspartamul şi glutamatul sunt denumite excito-toxine: stimulează celulele neuronale până le omoară!
Un alt component al aspartamului este fenilalanina. Chiar şi o singură folosire a aspartamului duce la creşterea cantităţii de fenilalanina din sânge. Odată cu mărirea nivelului de fenilalanina din creier, concentraţia de serotonina va scădea foarte mult, aceasta ducând la depresie şi alte probleme emoţionale grave.
Prin încălzirea aspartamului la o temperatură mai mare de 30°C (cazul fabricării de dulciuri dietetice - fără calorii) se eliberează metanolul care este, deci, prezent ca atare în alimentul respectiv. Odată ajuns în corp, metanolul se descompune în acid formic şi formaldehida, care este o neurotoxină mortală.
Cercetările arată că formaldehida este o otravă cumulativă pentru că odată ajunsă în corp, nu se mai elimină. Simptomele otrăvirii cu metanol includ migrene, ameţeală, greaţă, dezordini gastrointestinale, slăbire, pierderea echilibrului, friguri, pierderi de memorie, dereglări comportamentale, etc. Cele mai cunoscute probleme cauzate de otrăvirea cu metanol sunt cele legate de pierderea vederii, micşorarea câmpului vizual, vedere în ceaţă, distrugerea retinei şi orbire. (Probabil că de aici vine numele gumei de mestecat - ORBIT... fără zahăr!)
Aspartamul poate fi găsit în: mic-dejun instant, gume de mestecat, dropsuri fără zahăr, băuturi răcoritoare, îngheţată, gelatină, laxative, multivitamine, suplimente alimentare, iaurt cu fructe, etc.
Toate bauturile racoritoare si apele carbogazoase au un pH mic (sub 5) si acest lucru creeaza acidifierea organismului, provocand imbatranirea prematura.
ATENTIE ! Băuturile carbogazoase se pot înlocui cu limonadă (apa + lamaie + miere de albine), sucuri naturale din fructe (mere + morcov, portocale, etc), kombucha sau ceaiuri.
Niciun comentariu :
Impresii, Intrebari, Experiente ...