CORPUL TĂU ÎŢI SPUNE: IUBEŞTE-TE !

    În afară de mâncare, apă şi aer, omul se „hrăneşte” totodată şi cu gânduri, sentimente şi emoţii. Hrana solidă este prelucrată la nivelul plexului solar, apa ajunge la rinichi, iar aerul în plămâni. Apoi, după ce sunt prelucrate, sângele le transportă mai departe, în întreg corpul. Dacă acestea nu sunt de calitate, atunci trupul se va  umple cu toxine, iar când nu va mai putea să le elimine, se va îmbolnăvi.

    În ceea ce priveşte gândurile şi ideile, acestea produc reacţii şi obiceiuri conform naturii lor. Astfel, gândurile negative fac să apară o mulţime de alte gânduri rele care, în final, vor genera certuri, neînţelegeri şi violenţă. Dacă acestea sunt întreţinute un anumit timp, atunci fiinţa va începe să aibă probleme de sănătate cu inima, ficatul sau stomacul. De asemenea, emoţiile, stările psihice şi sentimentele au impact la nivelul întregului organism. De exemplu, o simplă supărare, în funcţie de intensitatea ei, poate duce la pierderea instantanee a poftei de mâncare, poate provoca indigestie sau un atac de apoplexie.

    Omul este un ansamblu trup-minte-suflet. Este necesar să înţelegeţi că dacă oricare dintre ele este perturbată, atunci sunt afectate şi celelalte două. Un om bolnav nu poate gândi bine şi nici nu are o stare de spirit deosebită. Sau dacă în minte apare frica, groaza sau panica, atunci fiinţa se blochează din punct de vedere sufletesc, iar trupul reacţionează producând adrenalină. Iar dacă fiinţa are sentimente de ură sau mânie, atunci se spune că are mintea întunecată şi tot trupul îi tremură.

    Concluzia este că nu putem să avem un corp sănătos dacă mâncăm alimente chimizate, dacă gândim greşit şi întreţinem o atitudine pesimistă sau dacă avem probleme emoţionale nerezolvate. Cu toate acestea este important de ştiut că întotdeauna există şi alte posibilităţi pe care le putem folosi. Depinde numai de noi ce alegem.
   Astfel, au aparut carti care arata legatura dintre un comportament mental gresit sau o atitudine necorespunzatoare si problemele care apar din aceasta cauza in trup. Dintre acestea am sa le enumar pe cele mai complete. Ca sa va intelegeti mai bine problema, e bine sa le parcurgeti pe toate!

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...