CAFEAUA - UN DROG ACCEPTAT

    Sunt multe voci care spun despre cafea ca este buna pentru sanatate, insa in spatele acestora sunt interese mercantile. Pe de alta parte este recunoscut faptul ca aceasta reprezinta un drog (usor) si cu totii stim ca drogurile nu sunt bune. Multi din cei care beau cu regularitate cafea sunt surprinsi sa constate cat de greu le vine sa renunte la ea.
    Cofeina este una din puţinele substanţe care pot să depăşească bariera creierului şi este capabilă să afecteze gândirea şi comportamentul omului. Din cauză că afectează mai întâi capacitatea de auto-observaţie şi discernământ, victimele cofeinei nici măcar nu vor suspecta că această substanţă este cauza problemelor lor. Şi persoanele care beau Coca-Cola şi Pepsi riscă să aibă probleme psihice şi boli de nervi, datorită cofeinei din aceste băuturi. Un copil care bea o cutie de bautura racoritoare cu cofeina ingereaza echivalentul a 4 (PATRU) cesti de cafea.
    Chiar şi cafeaua fără cofeină este toxică datorită procesului de decofeinizare, unde se foloseşte diclormetan sau etilacetat, două dizolvante sintetice. Diclormetanul este cunoscut ca fiind foarte toxic şi în plus cancerigen. Iar etilacetatul este substanţa care se trage pe nas, ca un drog ieftin, de copiii străzii.


     Cafeina poate produce multe efecte negative, printre care:
- creste nivelul zaharului din sange (ceea ce da senzatia unei cresteri de energie)
- creste nivelul grasimilor sanguine
- creste tensiunea arteriala
- stimuleaza sistemul nervos central (organismul nu mai resimte nevoia de odihna)
- provoaca batai cardiace neregulate
- creste pierderea urinara de calciu si magneziu (ceea care poate avea un impact negativ pe termen lung asupra sanatatii osoase)
- creste secretia acida a stomacului (agraveaza ulcerul gastric si produce arsuri retrosternale)
- induce tremur, iritabilitate, nervozitate
- reduce semnificativ absorbtia fierului, provocand anemie
- provoaca insomnie si dereglarea orarului somnului
- induce anxietate si depresie
- accentueaza simptomele sindromului premenstrual (SPM)
- măreste riscul pierderii de sarcină sau fatul va avea probleme de crestere ori malformatii
- creste riscul aparitiei bolilor cardio-vasculare si a cancerului de colon si de vezica urinara. Consumul de cafea a fost implicat si în cancerele renal, ovarian si de intestin gros.

    Iisus scrie prin scribul său Jakob Lorber in „Marea Evanghelie a lui Ioan: „Cafeaua este de departe cea mai rea plantă pe care omul şi-a găsit-o din lumea plantelor… nimic nu este mai dăunător pentru natura femeii decât savurarea acestei băuturi. Şi nimic nu face un trup mai nesimţitor – în special cel femeiesc – la un remediu vindecător, decât tocmai cafeaua asta. De aceea trebuie să se evite complet cafeaua, căci remediul nu-şi va face efectul absolut deloc.
    Nici barbatii nu ar trebui sa consume cafea, daca vor sa fie barbati. In urma unor studii s-a demonstrat ca barbatii care consuma bauturi ce contin cofeina sufera de impotenta moderata pana la severa. Utilizarea unei cantitati prea mari de cofeina determina glandele suprarenale sa elibereze cantitati mari de cortizol pentru a stimula suplimentar sistemul nervos central. Stresul si suprasolicitarea glandelor suprarenale inseamna capacitate redusa de a produce hormonii necesari pentru declansarea unei erectii.


    Persoanele care au devenit dependente de cafeina si vor sa renunte complet la consumul cafelei, se pot astepta ca simptomele renuntarii sa apara la 12-24 ore dupa ultima doza de cafeina. Acestea difera de la un individ la altul, dar de obicei sunt reprezentate de dureri de cap, oboseala, apatie si (posibil) anxietate. De obicei aceste simptome ating apogeul la 36 ore si dispar la sfarsitul primei saptamani.

    O metoda de renuntare la cafea este înlocuirea acesteia cu cafea de năut, de cicoare sau de cereale (grâu sau orz), care sunt sănătoase şi dau trupului multe minerale necesare.
     Daca acestea nu va satisfac, atunci inlocuiti cafeaua cu ceai verde. Acesta va furniza aceeasi cantitate de cafeina,
insa veti beneficia de pe urma antioxidantilor care au rol de protectie a organismului.
    O alta bautura energizanta cu efecte deosebite este obtinuta din miere si scortisoara.

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...