Cum sa-ti fortifici imunitatea in fata amenințării noului coronavirus

Corona virus vine la *fix*, la inceput de an cand persoanele sunt mai devitalizate, mai slabite, din cauza asteniei de iarna. Persoanele in varsta (batranii) sunt considerate ca find categoria cea mai vulnerabilă în fața virsului. Desi suntem anuntati ca acest nou virus nu este asa de periculos, pentru cei care vor sa-si creasca vitalitatea, sa-si inlature starile de slabiciune, astenie, oboseala, depresie si sa-si creasca strarea generala de sanatate intr-un mod natural, este bine de stiut ca panax ginseng denumit si regele plantelor, are propietatea de a reface energia Qi (energia vietii), actionand pe toate nivelele corpului, de aici si denumirea de panax (panacea universal). Calitatile extraordinare ale ginsengului rosu coreean sunt apreciate de mii de ani, nu intamplator valoarea lui find uneori mai mare decat ceea a aurului.
Pentru combaterea asteniei, cresterea energiei, refacerea tonicitati organismului si cresterea imunitatii este bine sa diversificam alimentatia consumand cat mai multe fructe si legume proaspete care aduc un aport de vitamine si minerale.
Uni medici recomanda cure cu suplimente pentru o perioada 6-12 saptamani. Pe sfatul medicului.ro am gasit un program de tratament simplu, natural, foarte usor de integrat in programul tau zilnic. El cuprinde:
a) Ginseng – sub forma de pudra foarte fina ambalata in capsule astfel incit sa se administreze cite 3 grame pe zi in primele doua saptamini, apoi 2 grame timp de patru saptamini.
Ginsengul (panax ginseng) este o planta cu proprietăţi imunostimulatoare dovedita, recomandata pentru creşterea imunităţii şi prevenirea virozelor respiratorii.
Este important de menţionat că avem la indemănă mai multe feluri de panax ginseng: cooreean, chinezesc, japonej si american. Ginsengul chinezesc conține în jur de 15 tipuri de saponine, pe când cel coreean de calitate superioară poate să conțină până la 34 de tipuri diferite de saponine (in cazul ginsengului sunt denumite ginsenozide). Ginsenozidele cresc rezistenţa organismului la stresul fizic sau chimic, creste imunitatea si previn afectiunile virale. Pentru prevenirea virozelor şi gripei este nevoie să facem o cură cu ginseng timp de 6 pana la 12 luni. In acest scop, ginsengul se foloseşte sub formă de extract cu concentratie mare de ginsenozide. Pentru ca ginsengul sa aiba o concentratie mare, rădăcinile trebuie să atingă maturitatea, adica minim 6 ani, recoltarea înainte de vreme face ca produsul obținut să fie slab în ce privește numărul de saponine și concentrația lor, rădăcinile tinere nu ajung să producă suficiente ginsenozide pentru a avea efectele tonice profunde pe care le au rădăcinile mature.
Sunt si alte plante cu denumire de ginseng cu efecte bune asupra sanatatii cum ar fi: ashwaganda (ginsengul Indian), Eleutherococcus Senticosus (ginsengul siberian), maca (ginsengul peruan) si la noi denumirea de *ginsengul romanesc* a fost atribuita la catina sau la branca ursului.





Extract de Ginseng rosu corean de calitate se poate cumpăra de pe https://www.emag.ro/brands/brand/lavivant sau http://www.lavivant.ro/.



b) Polen – cate doua linguri de granule diluate intr-un pahar cu apa sau cu suc de fructe proaspat, indulcit cu o lingurita de miere de salcam; se iau dimineata inainte de micul dejun.
Polenul actioneaza la nivelul neuropsihic prin stimularea bunei dispozitii si a actiunii euforizante, insotita de cresterea capacitatilor intelectuale. Asupra metabolismului general are un efect reglator.
Polenul are urmatoarele proprietati generale:
1.         tonifiant si stimulator general al sanatatii, cu efect euforizant;
2.         reechilibrare functionala prin actiune naturala si psihologica;
3.         dezintoxicant general al intregului organism.
Polen se poate cumpara de la orice magazin naturist sau direct de la apicultori.








c) Magneziu – aproximativ 300 de miligrame pe zi, sub forma de comprimate de glucolactat de magneziu; se ia in doua reprize, dimineata si seara.



          Odihna: Pentru ca in timpul somnului organismul nostru se reface si acumuleaza energie, este necesar sa se respecte orele de somn.   
          Miscarea: contactul cu soarele de primavara, cu natura, pomii infloriti, au un efect tonic asupra organismului, deci sa profitam sa facem plimbari prin parc, alergari usoare, sa facem miscare in aer liber.
         Gandirea pozitiva, buna dispozitie, optimismul si tot ce ridica nivelul de vibratie este de mare ajutor si binevenit.

Un comentariu :

  1. DR.DAWN si vraja lui de dragoste sunt inger pe pamant, are atata caldura, subliniaza alaturi de tine de parca ar fi fost copilul tau, multumesc mult doctore m-ai facut sa zambesc din nou aducandu-mi sotul cu vraja ta de dragoste, dupa m-a părăsit timp de 9 luni, chiar acum, suntem fericiți împreună, mă tratează ca pe o regină și îmi arată suficientă dragoste,
    Dacă cineva dorește să se reîntâlnească cu partenerul tău.
    Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    Dacă vrei să vindeci boala.
    Dacă ai nevoie de vrajă de promovare.
    Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    Dacă vrei să nu te mai masturbezi.
    Și alții, contactați Dr. DAWN, e-mail: findritualforlife@gmail.com
    Whatsapp: +3550685677099/
    +2349046229159

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...