STUPINA CU SURPRIZE...

    "Noi dormim pe stupii de albine din martie pana la sfarsitul lunii septembrie."

    Cei trei membri ai unei familii din Ucraina se trezesc devreme in fiecare zi, dupa ce au dormit cu albinele. Au renuntat de bunavoie la saltelele confortabile de acasa, convinsi ca albinele ii vor feri de boli. De 10 ani, de cand isi petrec verile alaturi de albine, sotii Iarovoi spun ca n-au fost suparati nici macar de o banala raceala. In acest timp au disparut toate bolile cronice si a crescut capacitatea de munca.
    Doamna Iarovoi este cea care a descoperit binefacerile stupilor de albine. Vindecarea - spune ea - vine de la soare, flori si faguri, dar si de la vibratiile provocate de bazaitul harnicelor insecte. De asemenea, cel care doarme pe stupi, beneficiaza de aerosoli cu propolis. Propolisul este unul dintre cele mai puternice medicamente antiinfectioase ale naturii. S-a dovedit eficient in cel putin 200 de afectiuni, gratie proprietatilor sale antibacteriene, antitoxice si antiinflamatoare. Prin efectele biostimulatoare si bioregulatoare actioneaza, in special, la nivelul nucleilor hipotalamici.

    Hobby-ul neobisnuit al familiei Iarovoi a inceput intamplator. Sotia lui Nicolae, Anna, s-a lovit de o piatra si a cazut rau, iar dupa aceea au aparut durerile de spate. Medicii au constatat ca au fost deplasate vertebrele si i-au recomandat femeii, o spitalizare periodica de doua ori pe an. In urma tratamentului durerea se oprea, insa dupa cateva saptamani, aparea din nou. Femeia isi indeplinea treburile casnice, sezand pe genunchi. Chiar si munca in gradina, o realiza astfel.
    Intr-o zi, intr-o astfel de pozitie, s-a tarat pana la un stup cu albine si s-a sprijinit de el. Deodata a simtit cum durerea dispare, ca dupa o injectie. Pana seara nu si-a mai amintit de problemele cu coloana vertebrala. Despre descoperire i-a povestit sotului, dupa care s-a nascut urmatoarea idee: ce s-ar intampla, daca vom incerca sa dormim pe stupi?

    „Senzatiile au fost placute si neobisnuite. In primul rand, pentru a ne satura de somn, ne-au ajuns doar cinci ore si capacitatea de munca a fost foarte marita. La inceput, nu am fost siguri. Tot ne-am gandit cum vor reactiona albinele la astfel de vecini? Dar ele s-au dovedit a fi ospitaliere. La inceput, desigur, zburau, se uitau la cei care s-au stabilit in partea de sus, dar apoi s-au calmat.
    Deja, de zece ani dormim pe stupi, din martie pana in septembrie si niciodata, nici eu, nici sotul, nici cei doi fii nu am fost intepati de vreo albina. De spatele bolnav am uitat chiar in aceeasi vara. In plus si de inflamatia cronica a paraovarelor.”

    ”Intr-un astfel de pat nu este rece pe orice timp, spune Nicolae Iarovoi. Albinele mentin temperatura de 36 grade pe tot parcursul anului. Omul are aceeasi temperatura a corpului, astfel incat organismul nu se supraincalzeste sau nu se raceste. Daca vom pune o saltea pe scanduri, nu va avea nici un efect, dar cearsaful, este util".

    Prisaca are o energie buna, un fundal natural, care restabileste campul biologic. Cand omul se afla deasupra unui stup, datorita microundelor, vibratiei care vine de la albine, i se imbunatateste circulatia sangelui. Odihna deasupra stupilor este utila, in special, pentru persoanele care au trecut de 40 de ani, deoarece la aceasta varsta, celulele corpului nu se restabilesc asa de bine in mod natural. Si dupa o noapte in preajma albinelor, cand te trezesti, simti ca nu mai este nevoie de inviorare.
    Apicultorul si-a patentat know-how. Acum, pentru a utiliza inventia lui in scopuri de productie, trebuie sa obtineti permisiunea. Apropo, in SUA exista de asemenea, ceva similar. Acolo, pentru a petrece noaptea la prisaca, oamenii platesc 25 de dolari. O alta observatie: daca tineti o rama cu puiet de albine deasupra capului, peste cel mult cinci minute, durerea de cap va trece. Asa ca inventia are perspectiva, considera Nicolae Iarovoi.


    In Austria exista o clinica in care se fac tratamente cu aer de stup, care este incarcat cu aerosoli de propolis si alte componente volatile ale produselor apicole. Aceasta cura presupune „recoltarea” aerului din stup printr-o tubulatura si administrarea printr-o masca faciala. Efectele de imbunatatire a respiratiei, imunitatii si starii generale sunt atât de evidente incât acolo vin sportivi de performanta pentru refacere si fortifiere, dar si bolnavi de astm sau alte afectiuni respiratorii. 
    Mai inedit e faptul ca terapia se administreaza si cailor de curse. Ei sunt programati cu mult timp inainte, caci procedura le creste mult capacitatea competitionala.

3 comentarii :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...