"TOXIC" - CONSTIENTIZAREA PROBLEMEI ALIMENTARE

    Plecând de la teoriile profesorului Mencinicopschi şi regizat de Andrei Sota, documentarul TOXIC analizează, studiază şi desfiinţează alimentele moderne. Chiar si alimentele pe care le consideram a fi sanatoase, naturale, sunt puse sub semnul intrebarii, in cele 80 de minute de adevar.
    Pornind de la intrebarea simpla „ce este alimentul?”,  prof. dr. Ghe. Mencinicopschi pune accent, prin filmul TOXIC, pe adevarata fata a alimentului, studiindu-l in profunzime si nu doar prin simpla observatie. Mai mult, ne face constienti de modificarile din structura alimentelor, din procesele de crestere, transport, depozitare si distribuire a acestora, care au condus catre disparitia informatiei naturale din mancarea de zi cu zi.

    „Atunci cand analizam un aliment, tendinta generala este de a-i studia forma actuala. Insa, o buna analiza nu se leaga de forma prezenta, ci intra in trecut, ajungand la stadiul initial de matrice a alimentului respectiv. In momentul in care incercam sa stabilim daca un produs este sau nu bun pentru noi, trebuie sa ne intoarcem in timp pentru a vedea in ce mediu a crescut si care au fost factorii care au actionat asupra lui. Filmul TOXIC este primul care pune accent pe adevarata fata a alimentului, pe studiul in profunzime si nu pe simpla observatie”, a explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

    Documentarul ne arata ca alimentele colorate, voluminoase si lucioase nu sunt neaparat si sanatoase, intrucat contin din ce in ce mai multe chimicale care, cu timpul, se acumuleaza in organism. Aceste produse, lipsite de nutrienti de baza si pline de tot felul de substante dubioase, pot duce la otravirea organismului. Pacaliti de aspectul atragator al legumelor, fructelor sau al carnurilor suntem tentati sa intram in cercul vicios creat de mancarea de ”plastic”, golita de vitamine si lipsita de calitati nutritionale.

    „TOXIC este primul film documentar romanesc care spune adevarul despre alimentele pe care le consumam, despre provenienta acestora si despre adevarata lor compozitie. Ne-am dorit, in plus, prin acest documentar, ca informatia riguroasa si impartiala sa o facem accesibila tuturor oamenilor care incearca sa-si schimbe modul de viata si sa spuna stop bombardamentului cu produse pline de tot felul de chimicale” - Andrei Sota, regizorul filmului.



Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...