PIETRELE VINDECATOARE

    Fiecare piatra pretioasa sau semi-pretioasa este formata din cristale minuscule care emit vibratii de energie caracteristice si care au puterea de a actiona asupra sanatatii noastre. Atunci cand le purtam, aceste pietre vindecatoare, aduc un sentiment de bine la toate nivelele fiintei – fizic, mental si emotional. Specialistii sustin ca pietrele si cristalele pe care le purtam direct pe piele, ori montate in bijuterii de aur si argint ne influenteaza starea psihica generala. In principiu, fiecare piatra are un efect benefic asupra organismului, cu conditia ca ea sa fie „purificata" de energiile negative care pot eventual sa subziste in campul sau energetic din cauza unor impregnari anterioare.

    Iata doar cateva dintre pietrele vindecatoare care se gasesc pe piata:
Agat: este un tip de cuartz care se găseşte într-o varietate de modele şi culori. Această piatră conferă calm în perioadele de stres, stimulează rezistenţa fizică şi psihică şi are un puternic rol curativ general.
Amazonit: Aduce incredere si respect de sine, atrage norocul si transforma energiile negative in energii pozitive. In mod traditional, era utilizat pentru vindecarea stomacului, a rinichilor, splinei, ficatului si colonului, dar si in perioadele in care o femeie incerca sa ramana insarcinata, sporind fertilitatea.
Ambra (chihlimbar): Este potrivit in clipele in care te simti apasat de probleme si responsabilitati, aducandu-ti o stare de liniste. Confera calm, armonie interioara si putere de munca.
Ametist: Simbol al regenerarii spirituale, ametistul are un puternic rol protector si stimuleaza capacitatile extrasenzoriale. De asemenea, sustine comunicarea, in special cand este vorba de subiecte dificile.

Citrin: Puterea vindecatoare a acestui cristal se manifesta in special in cazul insomniilor, iar la nivel spiritual protejeaza familia si relatiile interumane. Are un puternic rol protector si este benefic in calatorii.
Jad: este extrem de benefic pentru sănătate datorită elementelor vitale din componenţa sa: calciu, magneziu, fier. Are capacităţi extraordinare de întărire a sistemului imunitar şi confera o energie vindecătoare. Jadul are efecte benefice în special asupra rinichilor, stimulând eliminarea calculilor renali şi detoxifierea.
Jasp rosu: Inca din antichitate, jaspul rosu (bloodstone) era foarte apreciat datorita puterii protectoare impotriva bolilor si a viselor urate. In plus, se crede ca aduce creativitate celor care activeaza in domeniul artistic (pictori, sculptori, compozitori etc.)
Lapis lazuli: Aceasta piatra semi-pretioasa de culoare albastru intens sprijina meditatia si intuitia, dar si puterea de a-ti pune ordine in viata, de a-ti organiza mai bine planurile pentru a-ti atinge obiectivele.
Ochi de tigru: Este piatra protectoare a femeilor de afaceri, a celor care vor sa razbeasca prin forte proprii intr-o lume a barbatilor, intrucat confera curaj, energie si incredere. Se spune ca este si piatra frumusetii, contribuind la mentinerea unei imagini tinere, joviale.

Onix: Onixul este, prin excelenta, o piatra a protectiei de fortele malefice (inamici, vraji, energii negative) si sprijina echilibrul emotional, concentrarea si seriozitatea.
Piatra lunii: Acest cristal isi datoreaza numele culorii alb-perlat, iar adeptii terapiei cu cristale sustin ca efectele benefice ale pietrei se resimt in special in fazele de crestere ale lunii sau atunci cand este luna plina. Este o piatra a feminitatii, ce protejeaza casnicia, cresterea si linistea intregii familii.
Turcoaz: Este un cristal potrivit persoanelor predispuse la mici accidentari sau atacuri venite din partea altor oameni, in special in timpul calatoriilor. Se spune ca protejeaza purtatorul de ganduri rele si deochi.
Turmalina: are efecte extraordinare asupra afecţiunilor respiratorii. Piatra de turmalină emite ioni negativi care ajută la detoxifierea organismului şi la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, datorită ionilor încărcaţi negativi, supranumiţi vitaminele aerului, se îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, se purifică sângele şi se curăţă plămânii. Turmalina ajută fumătorii să renunţe la acest viciu.
Zirconiu: Zirconiul este cel mai popular inlocuitor al diamantului si este disponibil intr-o varietate de culori. Pe plan mental, se considera piatra ideala pentru cei ce sufera de insomnii si depresie, dar si pentru persoanele care incep o cura de dezintoxicare.

    Fiecare piatra este formata din cristale, care sunt in continua miscare si care emit  astfel o semnatura de energie sau de frecventa. Culoarea pietrei semi-pretioase, de asemenea, joaca un rol dinamic in energia de vindecare a pietrei. Jocul de lumina si culoare poate stimula sau calma, purifica sau vindeca.


Pietrele roşii (coralul, rubinul, piatra sângelui) sunt folosite în tratarea anemiilor şi afecţiunilor provocate de o circulaţie deficitară, precum şi în tratarea depresiilor.
Pietrele verzi (smaraldul, turmalina verde, malachitul, jaspul, agata) tratează disfuncţii ale sistemului nervos şi au un efect calmant.
Pietrele albastre (safirul, lapis lazuli, turcoazul, acvamarinul) calmează, echilibrează şi tratează afecţiuni ale gâtului, inflamaţii şi sângerări interne.
Pietrele galbene (topazul, citrinul, ambra) tonifică sistemul nervos, tratează afecţiuni ale stomacului şi ficatului.

    De asemenea, pentru fiecare semn zodiacal sunt recomandate anumite pietre pretioase sau semipretioase, care atenueaza sau chiar rezolva unele dintre problemele specifice zodiei respective.
Berbec
     Pentru Berbeci, pietrele norocoase sunt diamantul, ametistul si smaraldul. Diamantele pentru noroc si sanatate, ametist pentru activarea rabdarii si smarald pentru protejarea de evenimente negative.
Taur
     Daca esti in zodia Taurului, cele mai potrivite pietre pentru tine sunt smaraldul, cuartul roz si lapis lazuli. Smaraldul este pentru ridicarea respectului de sine, cuartul roz pentru noroc, iar lapis lazuli pentru conectarea cu eul interior.
Gemeni
     Pentru persoanele nascute in zodia Gemenilor, pietrele care le aduc noroc sunt agata, turmalina si citrinul. Agata pentru vindecare, turmalina pentru concentrare si citrinul pentru ridicarea starii de spirit.

Rac
     Racilor li se potrivesc perlele, piatra lunii si peridotul. Perlele ajuta la intarirea intelepciunii, piatra lunii limpezeste mintea, iar peridotul ii vindeca de depresii si anxietati.
Leu
     Leii sunt ocrotiti de rubin, topaz si ochi de tigru. Rubinul este pentru cresterea generozitatii, topazul pentru limpezirea mintii, iar ochiul de tigru pentru cresterea intuitiei.
Fecioara
     Fecioarelor le sunt recomandate safirul, ametistul si carneolul. Safirul pentru ridicarea starii de spirit, ametistul pentru reducerea stresului, iar carneolul pentru cresterea increderii de sine.
Balanta
     Persoanele nascute in zodia Balantei ar trebui sa aiba asupra lor opal, peridot si jad. Opalul pentru cresterea creativitatii, peritodul pentru comunicarea dorintelor eului interior si jad pentru echilibrarea finantelor.
Scorpion
     Pietrele recomandate Scorpionilor sunt onixul, perlele negre si granatul. Onixul pentru constientizarea abilitatilor fizice, perlele negre pentru echilibrarea starilor de spirit si granat pentru reducerea infatuarii.

Sagetator
     Pentru Sagetatori, pietrele recomandate sunt turcoazul, topazul si cuartul. Turcoazul pentru echilibrarea temperamentului, topazul pentru pastrarea calmului si cuartul pentru a echilibra natura duala a Sagetatorilor.
Capricorn
     Capricornilor le poarta noroc obsidianul, granatul si safirul. Obsidianul ajuta la cresterea flexibilitatii, granatul pentru caldura sociala, iar safirul pentru cresterea intuitiei.
Varsator
     Varsatorilor li se potrivesc ametistul, hematitul si chihlimbarul. Ametistul pentru flexibilitate, chihlimbarul pentru vindecarea ranilor emotionale si hematitul pentru reducerea infatuarii.
Pesti
     Cele mai bune pietre pentru Pesti sunt heliotropul, acvamarinul si opalul. Heliotropul pentru stabilitate, acvamarinul pentru sporirea atentiei si opalul pentru protejarea impotriva dependentelor.

   Pentru a beneficia de energia vindecatoare, tineti o piatra in mana stanga si una in mana dreapta si relaxati-va cateva minute. De asemenea, acestea pot fi asezate oriunde pe corp, acolo unde simtiti nevoia sa actioneze: pe ochi, pe ceafa, pe organele bolnave etc. Le puteti pastra in preajma patului sau sub perna in timpul somnului. Imaginati-va ca organismul dumneavoastra se reincarca de energie precum o baterie. In plus, le puteti folosi impreuna cu alte pietre benefice.
    Toate pietrele vindecatoare trebuiesc purificate dupa achizitionare, precum si inainte sau dupa terapie, in vederea reincarcarii lor cu energie pozitiva. Se spune ca fiecare piatra sau cristal este o entitate care absoarbe, dar si emana energiile celui care il foloseste. De aceea, locurile in care s-au aflat, persoanele care le-au folosit, evenimentele care s-au derulat in preajma fiecarei pietre, se imprima in campul lor energetic.
    Pentru purificarea cristalelor se pot folosi mai multe metode simple:
- se lasa cristalul (piatra) la soare in aer liber, timp de o zi
- se pune in apa curgatoare rece, timp de 5-7 minute
- se tine in sare bruta (neiodata) timp de 3 zile, dupa care sarea se arunca
    Dupa curatare, pietrele trebuie reincarcate din punct de vedere subtil. Soarele e cea mai buna sursa de reincarcare energetica, mai ales in momentul rasaritului. Pentru aceasta vom lasa piatra cateva ore in lumina soarelui.


ATENTIE! Pentru a-si pastra energiile vindecatoare, cristalele si pietrele trebuie tinute la distanta unele de altele si sa nu fie atinse de alte persoane.

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...