CURA cu CLOROFILA

    La trecerea dintre iarnă şi primăvară, o cura cu clorofila detoxifică organismul solicitat, pe parcursul lunilor reci, de o alimentatie preponderent pe baza de carne. Cea mai intensa actiune a clorofilei asupra omului se exercita la nivelul sangelui, prin eliminarea toxinelor si compensarea carentelor de minerale si vitamine, ajutand astfel la redobandirea echilibrului acestor elemente in corp. Altfel spus, „sângele verde al plantelor” purifica sangele rosu al oamenilor si-i ajuta să se simtă mai plini de viaţă. Clorofila are acţiune antiinflamatoare şi antioxidantă, fiind o sursă de magneziu, fier, calciu, vitamina K, vitamina C, acid folic şi proteine.
    Clorofila este implicata in procesul biologic de fotosinteza, prin care plantele, algele, protozoarele si unele bacterii convertesc energia luminii solare in energie chimica. Ea este pentru regnul vegetal ceea ce este hemoglobina din sange pentru regnul animal. Mai mult, structura chimică a acestora este asemănătoare, ea diferind doar prin elementele fier (pentru hemoglobină) şi magneziu (pentru clorofilă). Magneziul, care se regăseşte din abundenţă în clorofilă, are efect alcalinizant, normalizând echilibrul acido-bazic. Dietele bogate în alimente nesănătoase schimbă pH-ul natural al corpului, făcându-l mai acid, ceea ce duce, printre altele, la insomnie şi îngrăşare. Substanţele alcaline, printre care şi clorofila, actioneaza ca un antidot si sunt ideale pentru a regla pH-ul.

Mai multe despre clorofila
    Clorofila si derivatii acesteia denumiti clorofiline (reprezentand saruri de sodiu si/sau de cupru ale clorofilei) au capacitatea de a forma complecsi moleculari stabili cu anumite substante chimice nocive, unele cu actiune cancerigena, precum hidrocarburile policiclice aromatice gasite in fumul de tigara, unele amine heterociclice gasite in carnea prajita si aflatoxina B1 (AFB1). Legatura dintre clorofila sau clorofiline si aceste substante cu potential cancerigen se refera la capacitatea de curatire a acestora din urma din tractul gastrointestinal cu ajutorul primelor, reducandu-se astfel cantitatea de subsante nocive care ajunge la tesuturile susceptibile.
    Clorofilinele sunt unele dintre substantele cu cel mai pronuntat caracter antioxidant care au fost vreodata studiate. S-a demonstrat ca substantele de tip clorofilina pot neutraliza in vitro actiunea oxidantilor. Rezultate din studiile efectuate pe animale sugereaza faptul ca suplimentarea dietei cu clorofila poate scadea stresul oxidativ indus de substantele chimice carcinogene si de radiatii.     Clorofilinele joaca, de asemenea, un rol important si in detoxifierea interna a organismului, avand astfel importanta in mentinerea functiilor vitale si a sanatatii. Detoxifierea interna reprezinta totalitatea proceselor care neutralizeaza, transforma si elimina substantele nocive (daunatoare) din organism, prin unul sau mai multe din urmatoarele cai:
- respiratorie – plamani, bronhii, trahee, laringe, faringe, sinusuri si nas
- gastrointestinala – stomac, ficat, vezica biliara, colon si intregul tract gastrointestinal
- urinara – rinichi, uretere, vezica urinara si uretra
- tegumentara si glandulara – glande sudoripare, sebacee si lacrimale
- limfatica – canalele limfatice si nodulii limfatici
 

    Clorofilinele pot fi utilizate si ca deodorant intern. Observarea in anii 1940 si 1950 a faptului ca clorofila are efecte deodorante aplicata pe ranile urat mirositoare, i-a facut pe clinicieni sa administreze clorofila pe cale orala la pacientii cu colostomii si ileostomii pentru a controla mirosul fecalelor. Cateva rapoarte de caz publicate, indica faptul ca administrarea orala a clorofilei scade, la o examinare subiectiva, mirosul urinei si fecalelor la pacientii cu incontinenta.
    Cercetarile efectuate in anii 1840 au indicat faptul ca solutiile de clorofiline incetinesc dezvoltarea anumitor bacterii anaerobe in tuburile de testare si accelereaza vindecarea ranilor produse experimental la animale, ducand la introducerea utilizarii solutiilor si unguentelor de uz extern cu clorofila in tratamentul ranilor deschise, persistente la oameni. La sfarsitul anilor 1940 si in 1950, o serie de studii efectuate, pe pacienti cu rani cu vindecare lenta, precum ulcere vasculare si ulcere ischemice de presiune (de decubit), au raportat ca aplicarea clorofilei de uz extern favorizeaza vindecarea mai eficienta decat alte tratamente comune folosite.


Etapele unei cure cu clorofila
    Practic oricine, tanar sau batran, sanatos ori bolnav, poate urma o cura cu clorofila. Periodic, organismul are nevoie de dezintoxicare, iar clorofila este un mijloc sigur si eficient de purificare. O cură cu clorofilă durează 12 zile, insa efectele se observă chiar si după 5-6 zile. Deoarece aceasta cura are efecte foarte puternice de detoxifiere asupra organismului, cantitatea de suc verde consumată creşte progresiv, cu câte 50 ml în fiecare zi.

  - in prima zi beti doar un sfert de pahar (50 ml) de extract de clorofila, pe stomacul gol, cu 30 de minute inaintea mesei de dimineata
 - a doua zi dublati cantitatea de extract (100 ml), pe care o beti in doua reprize, cu 30 de minute inaintea mesei de pranz si de seara
 - intre zilele 3 si 11 mariti doza cu cate un sfert de pahar pe zi (150 ml, 200 ml, 250 ml etc.), repartizand-o in trei parti egale, luate cu 30 de minute inaintea celor trei mese principale
- in a 12-a zi beti cate un pahar de extract de clorofila inaintea fiecarei mese. Este de preferat ca in aceasta zi sa nu consumati altceva decat orez fiert si sarat dupa gust, pentru ca efectele de dezintoxicare sa fie mai intense.

Prepararea sucului verde de clorofila
     In ce priveste materia prima necesara este bine de stiut ca cu cât verdele plantei folosite este mai intens, cu atât efectele sale vor fi mai puternice, deoarece culoarea intensă denotă un conţinut mai mare de clorofilă. Pentru suc, puteti utiliza fara probleme frunzele sau tulpinile plantelor comestibile:
- patrunjel si mai rar, frunze de ceapa verde sau usturoi
- frunze verzi de leurda, spanac, telina, urzica sau papadie
- mladite verzi, de circa 8 cm inaltime, de grau, orz, ovaz sau lucerna
- alge


    Se ia o mana de verdeata, se spală şi se marunteste cu un cutit. Apoi se pune la macerat in apa, pentru 6 ore sau se mixeaza intr-un blender timp de 5 minute. La sfarsit, amestecul se filtrează printr-un tifon şi se consumă imediat.
    Dacă extractele vegetale sunt prea puternice pentru organismul dumneavoastră vor putea provoca dereglări la nivel intestinal, manifestate prin scaune diareice, iar atunci va trebui să diluati sucul obtinut cu mai multa apa si sa beţi în paralel ceai de mentă, de coada-racului sau de scoarţă de stejar. De asemenea, pentru un gust mai bun, se poate adauga suc de lamaie.

Beneficiile curei cu clorofilă
    Sucul verde de clorofila este indicat in cancer si tumori, fiind o sursă importantă de antioxidanţi, avand efect protector împotriva radicalilor liberi. Acesta mai are beneficii antiinflamatorii, ajută la eliminarea metalelor grele si a substantelor chimice nocive, intăreşte imunitatea si încetineste procesul de îmbătrânire.
    Tulburarile de coagulare, anemia, carentele de calciu si magneziu dispar in urma unei cure cu clorofila. Primele efecte ale unui astfel de tratament se observa asupra tranzitului intestinal, determinand o binevenita eliberare a colonului de toxinele acumulate peste iarna. Si calitatea pielii are de castigat in urma unei astfel de cure, deoarece clorofila grabeste cicatrizarea ranilor. Acneea, diferite forme de alergie cutanata, predispozitia la infectii isi dovedesc neputinta in fata sucului verde extras din frunzele plantelor. Gastrita, ulcerul şi alte afecţiuni ale stomacului, cunosc ameliorari notabile in urma curei cu clorofila.


    Cura cu clorofila are efecte exceptionale pentru oamenii care lucreaza in mediu toxic, care sunt expusi la radiatii (cum ar fi cele ale monitoarelor calculatoarelor, razele X ale aparatelor de analiza), care au avut sau au o hrana cu multi aditivi sintetici sau cu multa carne.
    Eficienţa curei este benefică şi în alte afecţiuni cronice precum: astm, bronsita, infecţie cu Helicobacter pylori, hepatită cronică, reumatism, guta, ciroză, pericardită, dezechilibre hormonale, nervozitate, oboseala cronică, obezitate şi toate formele de astenie. Hemofilia şi chiar leucemia vor cunoaşte efecte miraculoase in urma unei terapii cu clorofilă.

Contraindicatii
    Aceasta cura nu este recomandata bolnavilor cu diaree cronica sau acuta, colita de fermentatie, tromboza sau care au suferit operatii de by-pass coronarian.

Un comentariu :

  1. Multumim celor care au adunat aceste informatii la un loc, spre binele nostru, al tuturor celor ce cauta rezolvari naturiste la problemele de sanatate mai mari sau mai mici pe care le au.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...