CURATIREA LIMBII MERITA SA DEVINA UN OBICEI

    In mod normal, limba are o culoare rozalie. Daca dimineata suprafata limbii este acoperita de o pelicula albicioasa sau galbuie, este un semn de infecţie sau aveti probleme digestive, cu rinichii ori la intestine.
    Daca substanta respectiva este prezenta spre radacina limbii, inseamna ca nivelul toxinelor este mai ridicat in intestinul gros, iar daca incarcarea limbii apare pe centrul ei, atunci toxinele sunt prezente in intestinul subtire.
    Un depozit albicios pe suprafata limbii indica o indigestie, iar depozitul galbui arata o tulburare digestiva, o infectie sau o inflamatie. De multe ori, aspectul galbui al limbii este insotit de febra, deoarece apare în timpul răcelilor banale şi dispare imediat odată cu vindecarea. Insa, de multe ori, încărcarea limbii provine dintr-o dezvoltare excesivă a candidei, datorita unui pH bucal acid, provocat de un reflux gastro-esofagian.

    Alte cauze care pot duce la asa-numita “limba incarcata” sunt: deshidratarea, probleme hepatice sau biliare, fumatul, alergii, sarcina, lipsa de vitamine din complexul B sau de fier, psoriazis, sifilis, guma de mestecat, dezechilibrul florei intestinale, insuficienta renala cronica, probleme dentare, alcoolul, constipatia, diabetul zaharat, intoxicatia cu mercur si unele medicamente (steroizi, antiacide, antibiotice)


    Acest depozit, indiferent de culoarea pe care o are, este plin de toxine, reziduuri si bacterii pe care organismul incearca sa le elimine. De aceea curatarea limbii de aceste substante daunatoare este absolut necesara. Daca este reinghitita, aceasta depunere devine o sursa de toxine pentru ficat. De asemenea, in paralel, se urmareste eliminarea cauzelor care duc la incarcarea limbii, prin procedee specifice fiecarei afectiuni.
    Prin eliminarea depunerilor de pe limba, se obtin cateva beneficii rapide: disparitia mirosului neplacut al gurii (halena), senzatii gustative mai clare si mai multa energie, deoarece ficatul este mai putin solicitat.

Procedee de curatire a limbii
    Se realizează dimineata înainte de a consuma lichide sau mâncare, dar se poate face, in plus, şi seara, după spălatul pe dinţi. Sunt prezentate trei metode:

1. Cu lingurita

    Este cea mai simpla si cea mai la indemana metoda. Pentru aceasta este nevoie de o lingurita care trebuie pastrata in baie, langa periuta de dinti. În fiecare dimineaţă, se va curăţa foarte bine limba, de la bază către vârf. Dupa fiecare miscare, se clateste lingurita si apoi procedeul se reia. Se realizează această operaţie până observăm că pe linguriţă nu mai rămân impurităţi. 
    ATENTIE ! In timp ce apasati cu lingurita pe limba, este posibil sa apara un reflex vomitiv. Pentru a elimina acest aspect, trebuie sa incordati un pic muschii limbii.

2. Cu malai
    Se ia o lingura cu malai, care se mesteca bine si se plimba prin gura timp de 7-10 minute. Dupa aceea, se scuipa malaiul si se curata limba foarte bine, cu lingurita, ca la procedeul anterior. La final se clateste si se face gargara de mai multe ori cu apa sarata (o lingurita cu sare la o cana cu apa).

3. Cu ulei
    Se ia o lingura de ulei de floarea soarelui si se plimba dintr-o parte in alta a cavitatii bucale si printre dinti timp de 15-20 minute, stand intr-un fotoliu.
ATENŢIE !!! Uleiul rezultat de la curatirea limbii este foarte toxic. Nu trebuie sa se inghita nici o picatura. De aceea, statul in fotoliu sau pe un scaun cu spatar evita acest lucru.
    Apoi, de mai multe ori, se racleaza limba, se curata lingurita si se scuipa. Pe timpul scuiparii, limba atinge cerul gurii si aduna uleiul depus acolo, eliminandu-se tot uleiul mestecat. Se incheie cu clatirea gurii si gargara cu apa sarata.
    Pe langa celelalte foloase, aceasta terapie are unele avantaje in plus:
- albeste si mentine dantura curata
- previne si inlatura paradontoza
- previne orice afectiune in cavitatea bucala, inclusiv carii dentare


Atrag, inca o data, atentia asupra toxicitatii acestui ulei. Aveti foarte mare grija deoarece, omul are mai degraba reflexul de a inghiti decat de a scuipa. 


COMANDA ACUM din 15 sortimente de APA DE GURA !

Un comentariu :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...